Şimdi Ara

RX 580 Ekranın Gitmesi ve Takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gelen RX 580 sapphire oc model 4 gb'lik ekran kartımı tamamen temiz sisteme Radeon 18.12.1.1 driverı ile kurdum. Tüm sistem güncel şuanda. BIOS vs. dahil.

    Fakat furmark testine ya da oyunlara soktuğumda ekran ortalama 2-3 dk sonra gidiyor. Fan hızında bir artma gözlemleyemiyorum. Ekran gittikten sonra takılma sesi geliyor kulaklıktan. Tırırırır şeklinde.

    Problemi yaşayan olmuş fakat çözümü göremedim. Benim düşüncem fan hızları artmıyor ya da ekran kartı beslemesinde dalgalanma yaşanıyor. Bu da kartı kararsız hale getiriyor. Rx serisini ilk defa kullandığım için ayarlar hakkında bilgim yok.

    Yardımcı olursanız mutlu olurum.

    Sistem,

    -Ryzen 7 1700x
    -Glace 240 Likit Soğutma
    -Rx 580 Sapphire 4 gb OC
    -Ballistix 3000 mhz 16 gb ram
    -Evga 750 w gq Gold Güç kaynağı
    -M2 NVMe SSD



  • Ya bu aralar RX ekran kartlarında çok fazla sorun var ben yazılımsal olarak düşünüyorum bu sorunları bendede sorun var 5-6 arkadaşdada sorun var.
  • Fakat hocam 2-3 dk'da yaşıyorum asla rahat bırakmıyor birde yazılım olarak stabil olanı kurdum. 18.12.1.1 son yazılımlara hiç geçmedim. Okuyup sorun olduğunu görmüştüm direkt bu yazılımı kurdum.

    Problemi çözemedim bir türlü, wattman'dan falan mhz mi düşürmeliyim anlamadım ki. Hayır arayüzde karışık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

    Fakat hocam 2-3 dk'da yaşıyorum asla rahat bırakmıyor birde yazılım olarak stabil olanı kurdum. 18.12.1.1 son yazılımlara hiç geçmedim. Okuyup sorun olduğunu görmüştüm direkt bu yazılımı kurdum.

    Problemi çözemedim bir türlü, wattman'dan falan mhz mi düşürmeliyim anlamadım ki. Hayır arayüzde karışık..
    Hocam şimdi hatırladım raid sürücüsü kurulumu sende? bendede aynısı oluyordı anlık donma oluyordu ve tırr diye ses geliyordu raid sürücüsünü kurmadım sadece ekran kartı driveri ses driveri ve lan driveri kurdum bu 3 ünü kurdum sorun çözüldü uzun bir süre böyle oynadım herhangi bir takılma yaşamadım daha sonra raid driveri kurdum deneme amaçlı anlık takılmalar yaşamaya başladım tekrardan. takılıyor ve tırr diye ses veriyor.geri sildim sorun tekrardan çözüldü o gün bu gündür raid driveri kurmuyorum bizim insanlar raid yapmasalar bile driverini mutlaka kuruyorlar. şu an takılmalar falan yok bak adım gibi biliyorum ondan kaynaklanıyor özellikle tekrar kurdum masaüstünde bile anlık donuyordu dırrt diye ses çıkartıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Billy -- 21 Ocak 2019; 16:57:22 >




  • Hocam RAID driverını bana sistem yükleyici zaten kurdurtmuyor. "windows is currently installed to an nvme disk" şeklinde hata veriyor sonra anladım ki RAID zaten hdd'ler içinmiş. SSD olduğu için bende nvme kurdurtmuyormuş. Fakat indirdiğim drivera girince aşağıdaki gibi ekran kartı driverından bahsediyor. Oysa RAID driver kendisi. Kaldırsam mı dedim ekran kartı driverını kaldırmaya çalışıyor. RAID ile ilgili bir şey yok ortada. Ben zaten RAID kurmadım.

    Az önce msi afterburnerdan fanı baya yükselttim. Oyuna girip 20 dk kadar dolaştım ortalıkta problem olmadı. Anlamadım bende neyden oluyor ya da olmuyor. Birde core clock değerini 1411'den ki bu varsayılandı 1360'a çektim. Hangisi işe yaradı hiçbir fikrim yok ya da yaradı mı.

    RX 580 Ekranın Gitmesi ve Takılma
    RX 580 Ekranın Gitmesi ve Takılma
    RX 580 Ekranın Gitmesi ve Takılma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Draqe -- 21 Ocak 2019; 17:11:14 >




  • Şöyle bir resim atarmısın denetleyiciler gözükecek şekilde.Sana tavsiyem temiz bir format at ve sadece amd ekran kartı driveri lan driveri ( ethernet kartı driver ) ve ses kartı driverini yükle bu 3 ünü yükle oyunları kur overclock falan yapma bakalım yeniden anlık donmalar yaşayıp dırrt diye ses verecekmi vericeğini zannetmiyorum

    RX 580 Ekranın Gitmesi ve Takılma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Billy -- 21 Ocak 2019; 17:22:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.