Şimdi Ara

rüyada ölünce gerçekte de ölür müyüz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
10.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • peki kalp hastası olmayan biri normal hayatta kalp krizi geçirebilir mi? ewet

    geçiremez ise, verilecek ilaçlarla sağlanabilir mi? ewet

    ilaç etkili olması için vücuda göre ayarlanmış kimyasallar içeriyor mudur? ewet

    o halde vücut bu kimyasalları kendi sentezleyebilir mi? ewet zaten zaman zaman kalbin atışını kontrolü dahilinde azaltıp çoğaltıyo...

    peki rüyada bile kalp atışımız, nefes alışımız, vücud ısımız normal oda koşullarında bile farklılık göstermesi kimyasallar, elektrik sinyalleri ve bunları kontrol eden beyinle ilgili midir? ewet elbette

    o halde rüyadaki tepkilere göre rüyamızdakiler sonucu ölebilir miyiz????
  • Kaç kere öldürüldüğümü gördüm rüyamda ama hala buradayım.

    15-16 yaşımdayken aralıksız 3-4 saat cs oynamanın etkisinden olsa gerek gece rüyamda headshot yediğimi gördüm o anda kafamda acayip bir acı hissettim. Ama acayip bir acıydı.
  • rüyada ölümle ilgili 2 büyük bilim adamının rüya analizi.

    Freud un terapisinde ki genç bir kadın akrabalarını bir daha görmek istemediği gibi bir duyguya sahip olduğunu anlatmıştı.çünkü kadına göre akrabaları onun hakkında kötü düşünüyorlardı.derken kadın 4 yaşında iken gördüğü bir rüyayı anımsayarak anlatmaya başladı: bir vaşak, evin çatısında yürüyordu.sonra da kendisi ya da başka bir şeyin düştüğünü ve annesinin ölüsünün evden çıktığını görmüştü.

    bu düşün analizini yapan freud kadına , çocukken annesinin ölmesini istediği ve bu duygusunu bastırdığı için şu an tüm akrabalarının ondan nefret ettiğini düşündüğünü anlattı.bu yorumu destekleyici bir açıklama da kadından geldi.kadın çocukken arkadaşlarının birisinin kendisini vaşak gözlü olarak tanımladığını ve çatıdan düşen bir kiremitle annesinin kafasının yarıldığını anımsadığını söyledi.

    jung dan bir örnek:

    genç bir kadın rüyasında evine gelir ve evi bir ölüm sessizliği içinde bulur.oturma odasında annesini avizeye asılmış olarak görür.annesinin bedeni pencereden gelen soğuk rüzgarla ileri geri sallanmaktadır.(brrrrrr)jung bu rüyadaki anne sembolünün arşetipik anlamda şuuraltını ifade ettiğini söyler.bu açıdan rüya şu anlama gelmektedir:kadının şuuraltı yaşamı kendisini yok etmektedir.aynı zamanda bu rüya çok önemli bir fiziksel rahatsızlığında işaretini vermektedir.

    bu iki rüya rüyadaki sembolleri kendi bağlamları içinde yorumlamamız gerektiğini bize hatırlatmaktadır
    burada iki örnek de son derece kısa olarak sunulmuştur.oysa gerçek analizlerde ayrıntı çok önemlidir.bu yüzden rüya çalışmalarında her türlü ayrıntı gereklidir.rüyaları analiz etmek , rüya gören kişi ve ailesi hakkında bir takım detayları bilmeyi de gerektirir. eğer sadece rüya ansiklopedilerine bakıp yorum yapabilseydik rüyalarımızı anlayabilmemiz gerçekten çok kolay olurdu. ama rüyalarımızı anlamayı zorlaştıran şey de onların kişisel olduklarının kabul etme zorunluluğudur.
    kaynak:uykudaki bilgelik - sevda yücesoy s.157-158

    yani özelikle piyasada satılan rüya tabirleri kitaplarından uzak durun. bu tür kitaplarda gerçekten abuk subuk insani korkutacak şeyler yazabiliyor.




  • Ben rüyamda girdiğim çatışmada vurludum, daha doğrusu pek çatışma olmadı bende silah yoktuBirisi beni vurdu.Rüyamda öldüm ama yaşıyorum

    Bakmayın güldüğüme bu anlattığım gerçek
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sakirdilek

    ben rüyamda bir çok kez öldüğümü gördüm ama bakın burdayım

    cidden


  • rüyalarımda genelde beni öldürmek isteyen bir şeylerden kaçarım..bir şeyler diyorum çünkü flimlerin etkisi olmalı...ve yükseklerden çok atlarım atlamaktan korkarım ama atlarım... birgün allaha dua etmiştim acı duymadan ölmek istemiştim...saatlerce dua ettim...(herkesin çok ölmek istediği zamanlar olmuştur muhakkak şu anda bu önemli değil...)ve o gece rüyamda bizim evin terasındaydım ve bir savaş uçağı bana doğru ateş açmaya başladı bende tahtadan bir şeyin altına sığındım ve vurulmadan uyandım hemen. çok korkmuştum...sonra benimde aklıma böyle bir soru geldi tabi rüyamda ölürsem gerçektende ölürmüyüm diye...çünkü ölmek istiyorsun...bir arkadaşıma sordum ölebileceğimi söyledi...

    nerden okuduğumu hatırlamıyorum...olayıda tam hatırlamıyorum..hatırladığım kadarıyla anlatayım..adamın biri bir yerde kapalı kalmış ve burda soğuktan ölebileceğini düşünmüş galiba.... bulunduğu zaman adam ölü bulunmuş...yapılan otopside galiba donmadan dolayı ölümün gerçekleştiği çıkmış ama kapalı kaldığı yerdeki sıcaklık durumu normalmiş yani soğuk falan değilmiş....adam üşümekten ölebileceği korkusuna kapılmış ve oda sıcaklığı normal olmasına rağmen vücut donma durumundan dolayı fonksiyonlarını kaybetmiş...




  • ewet sonuçta insanız.. olaylar duygular herşey bizi etkiliyor..

    donma olayları gibi benzeri hikayeler dini içerikli yapımlarda da anlatılıyor.. filmin birinde ekmek fabrikası fırınında kalan adamın fırın yakılıp ısındığını düşünmesi, aklına cehennemi getirmesi ve teyemmüm ile namaz kılması tövbesi vardı.. adam terliyordu.. tabii elbette fırın yakılmamıştı.. içerde gecenin serinliği.. ama adam gittikçe ısınıyor ve pişman oluyordu.. hatta saçları ağarmıştı..

    ewet yukardaki sadece bi tv yapımı ancak hemen hepimiz bazı olaylardan etkilenmez miyiz.. olur olmadık zamanlarda üzülür saçımız ağarıverir bazı yer yer... bakın o kadar kozmetiğe göre bi hüzün anında neler yapabiliyor...

    benzeri durumlar çok fazla.. ruh denen şeyi burada tartışma dışında tutalım ama beyin bize neler neler yaptırıyor.. nedense alkol, uyarıcı ilaçlar hep vücut kimyasını etkileyen maddeler.. bi aspirin bizi sarhoş etmiyorsa ağrı kesiyor.. ama kısıtlı da olsa vücut kendi ağrı kesici maddeleri, hatta kendi mutluluk, heyecen veya korku kimyasallarını kendisi yapabiliyor.. bunlar için yaratılan özel organlar sayesinde elbette...

    diyorum ki.. bunları yapan organlar.. bi şekilde.. bi şekilde bizi etkiler.. veya etkileri gerçek gibi tepki gösterebilirler.. nasıl bazı aziz, yogi, derviş ne ise kendisini acıya, açlığa meydan okur hale getiriyo.. o insan bizden farklı değil.. ama sonuçta vücudda bi madde.. bi akrep bile yıllarca don kalabiliyor çözülünce yaşıyo.. ama bizler basit olaylara muhtacız.. onlar bile eğitimli oldukları halde.. bi yogi kendini çözemese.. adamın biri ateşte geçerken kalıverse orada.. belki elbette ayağı yanar.. ama kendi ne kadar hisseder..

    bunun tersi mümkün değil mi? ateş olmadan yanan, buz olmadan donan insanlar.. bizimi çevre etkiliyo.. yoksa çevreye mi biz uyuyoruz.. tepki veriyoz.. gerçek yapıyoruz???




  • Benim aklım karıştı... KArışık ve ilginç
  • ben 100000000000000 kere öldüm ama hala yaşıyorumm
  • bende öyle biliyodum.rüyada ölen gerçektede ölüyormuş diye.(nerden duyduysam artık)ama burda gören vede yaşayan arkadaşlar olduğuna göre böle bişey yok...belki vardır ama herkes için herzaman geçerli değil demekki.buarada bende rüyamda hiç düşmedim hiç ölmedim hep son anda uyandım.
  • Bu konudaki fikrim düşen birinin ne zaman uyanacağının kişiliğiyle alakalı olduğu(sadece bir inanç hiç bir dayanağı yok diyebiliriz)
    örneğin sahilden arabayla uçurumun kenarından gidiyorsunuz ve birden araba kontrolden çıkıp aşağıya uçuyor Ne zaman uyanırsınız?

    • A) Araba aşağıya düşmeye başladığında
    • B) Araba tam suya çarpacakken
    • C) Araba suya çarpınca
    • D) Araba suya batınca
    • E) Arabanın içi su dolmaya başlayınca
    • F) Arabadan çıkmaya çalışıp çıkamayınca
    • G)Arabadan çıkınca tam boğulurken
    • H)Arabadan çıkıp yüzeye doğru yüzerken yetişemeyeceğinizi anladığınızda
    • I)Arabadan çıkıp yüzeye çıktığınızda
    • J)Yukarıdaki durumlardan her hangi birinde ölüp öbür dünyayı görünce
    • K)Yukarıda durumlardan hiç biri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girmiyor -- 6 Nisan 2005, 0:34:14 >
  • Ulen ne adamsınız. Hiç "abi ben rüyamda öldüm bi baktım gerçekten ölmüşüm" diyen adam gördünüz mü? Ben uyurken bile ölen görmedim. Ölen olsa bile uyuken belli bir rahatsızlığı olan kişilerdir (kalp, yaşlı insan, vs..)
  • bide bu konuda topic açmışsın bravo cevbın ise tabiki ölürsün fazla zamanın yok ne yaparsan çabuk yap
  • rüya anlatılınca tersi çıkarmış..
    hehe ben rüyam da öldüm yanarak
  • RÜYAMDA ABİM HEP BENİ SİLAHLA ÖLDÜRÜYOR...
    AMA ŞU ANA KADAR GERÇEKTE VURMADI
  • Ben ruyamda tam ölecekken uyanıyorum ve ruyada ölünce gercekten ölünüyor tezine inanıyorum!Bogaz koprusunden atladım cok kez ama tam carpacakken uyanıyorum.Kursunlandım yine tam ölecek gibi olurken uyanıyorum!
  • Arkadaşlar şaçmalamayın...
    Madem rüyanızda çlüyorsunuz... Öldükten sonraki kısmında ne oluyor... Bende bir şok defa tam ölecekken yatakken fırlarken uyanıyorum... Dur rüyamda ölüm, öldükten sonra uyanmadan uykuma devam edim tarzı bir şey yaşamadım... Yaşayanıda göremedim... Tam ölüm anından önce uyanılıyor
  • bazen rüyamda bir köpeğin beni ısırdığını görüyorum ve uyandığımda köpeğin ısırdığı yerin sanki gerçekten ısırılmış gibi acıdığını zonkladığını farkediyorum.bazen gün boyu sürüyor acı.ama ölmek biraz fazla bence.
  • rüyanda öldüğünü görmek uzun ömüre delalet eder.
    muhittin arabi nin rüya yorumları kitabından
  • bir gün bende ameliyat masası gibi bir masada yatıyorm sağ kolumdan bir iğne, kolumdan itibaren bir uyuşukluk, hissizlik kalbime oradan beynime gidiyor ve gözelerimi tutamıyorum kapanıyor... hemen uyandım baktım ölmemişim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.