Şimdi Ara

Rutubetli bodrum katı Tamir-Boya-Havalandırma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rutubetli bodrum katı Tamir-Boya-Havalandırma?
    Rutubetli bodrum katı Tamir-Boya-Havalandırma?


    2 katlı açacağımız iş yerinde bodrumun duvarları bu şekilde. Rutubetli bölgeler küf tutmuş ve spatula ile kazımaya başladık. Sadece boyayı yani ince bir tabakayı atıyor gibi. Bunun için araştırma yaptım ama tam olarak ne tür bir tamir sıvası kullanmalıyız emin olamadım. Dediğim gibi ince bir tabaka ama direk boya sürülse de belli edecek kadar olduğu için kafam karıştı. Duvara tutunacak ve ömürlük olmasa da işimize yarayacak bir ürün tavsiyeniz var mı? Ayrıca duvarlar açık renk olacağı için üzerine direk boya sürebileceğim bir uygulama yapmak istiyorum.


    Bodrumun planı da bu şekilde. Sağ kısım apartman merdiven ve asansör boşluğuna kalıyor. Görsellerdeki gibi en büyük rutubetli bölge de burada fakat nem devam ediyor mu veya kaynağını kesme ihtimalimiz var mı bilemiyorum.


    Rutubetli bodrum katı Tamir-Boya-Havalandırma?


    Rutubetli bodrum katı Tamir-Boya-Havalandırma?




    Duvar boyama işini halledebilirsek havalandırma için de sorularım var. Bunun da araştırmasını yaptım ama ne tür bir şey işimizi görür size de danışmak istedim. Anladığım kadarıyla egzoz sistemi daha az uğraş ve maliyet gerektiriyor. Havayı alacak kısım üst katın sokağa bakan duvardan olacak, zemin delinerek bodruma geçecek diye düşünüyorum. Onun da aklımdaki görselini attım. Metre kare olarak tam hatırlayamadım ama bu sistem ortalama-büyük bir yer için yeterli olur mu? Mesela daha güçlü veya çift fan sistemleri uygulanabilir mi? Zemin - bodrum arası tavanda çok geniş bir delik açamayacağız, mesela görseldeki gibi borular daraltılabilir mi? Ayrıca tabi ki hava akışı sağlanması için bodrumda bahçeye bakan duvarda da havayı çekecek bir fan olacak. Fakat büyüklüğe bağlı olarak uzunlamasına bir akış sağlayabilir miyiz bilemedim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 23 Ocak 2022; 3:12:43 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.