Şimdi Ara

Rutubetin cihaza etkisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • konuyu nereye açacağımı bilemedim konu rutubet olunca sizlerin daha bilgili olacağını düşündüm.

    arkadaşlar 40 gündür bodrum katta olan bir evde oturuyorum. bulunduğum şehirde çok nemli bir yer. ev iki sene hava almamış duvarlarda falan kabarma ıslaklık vardı. şimdi de eşyalarda küflenme sorunu başladı.

    odamda klima var ilk defa kullanacağım ve bilgim yok hiç. nem alma fonksiyonunu (cihazın kitapçığında sadece uzun süre kullanmadığınızda ilk kullanımda nem alma yapın yazıyor bende cihazın çalışma performansı için bir özellik sanarak 1 aydır bu fonksiyonu hiç kullanmadım) bilmiyordum. nitekim durumu bugün öğrendim yarın nemi çekeceğim yavaş yavaş.

    benim burda sorum evin nemini belli bir düzeyde tutarak evdeki elektronik cihazların zarar görmemesini sağlayabilir miyim ? Evde çok sayıda kullandığım ve bu odada durması gereken elektronik cihaz var. oksitlenme yapmasından korkuyorum.

    nem ölçer siparişi de verdim. önerileriniz nelerdir ?

    ısıtma modunda çalıştırmak üzere aldım aslında bu modda nemde nasıl değişim olur havalar soğuduğundan nem almada uzun süre çalıştıramam çünkü. cihaz arçelik 18 binlik

    teşekkür ederim.







  • öncelikle rutubet oluşmasının kaynağı nedir onu araştır. bodrum katta oturuyormuşsun. zemin kat değil yani bodrum diyorsun. taban dan ve duvarlardan nem alıyorsa ev kesin öyledir, ne yaparsan yap kesemezsin rutubet olayını. bence bir an önce taşınmalısın oradan. yoksa o rutubet seni dahi çürütür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stunc63

    öncelikle rutubet oluşmasının kaynağı nedir onu araştır. bodrum katta oturuyormuşsun. zemin kat değil yani bodrum diyorsun. taban dan ve duvarlardan nem alıyorsa ev kesin öyledir, ne yaparsan yap kesemezsin rutubet olayını. bence bir an önce taşınmalısın oradan. yoksa o rutubet seni dahi çürütür.

    +1
  • hocam öğrenciyiz ne yapalım bütçe böylesini gerektirdi. oturduğum oda giriş katta kot farkı var (apartman bir yandan 5 diğer yandan 3 kat ) yani yerin altında değil oda.

    bahsettiğim oda giriş katta arka odalar -2 işler karışık anlayacağınız pişmanım bende çok bir yıllık da kontrat var daha bir ay oldu
  • Klimanızı nem alma proğramında kullanın,uzunda kullansanız sakıncası yok.Ama ortam biraz soğuk olabilir.Bu iş için asıl gerekli olan nen alma cihazıdır.

    http://www.pvg.com.tr/nem_alma_cihazlari-20.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorUMut

    hocam öğrenciyiz ne yapalım bütçe böylesini gerektirdi. oturduğum oda giriş katta kot farkı var (apartman bir yandan 5 diğer yandan 3 kat ) yani yerin altında değil oda.

    bahsettiğim oda giriş katta arka odalar -2 işler karışık anlayacağınız pişmanım bende çok bir yıllık da kontrat var daha bir ay oldu

    kardeş kontratın olsada ev ayıplı ondan bişe olmazda. mahkemlik olsanız hakim aç gözlülükten ev sahibini haksız görür.

    durumlar zordur anlıyorum ama bir kaç arkadaş felan bir başka ev düşünün sağlık durumuda var bu işin içinde. kışın klima gerçekten ısıtırsa orayı rutubeti kurutur ama devamlı çalıştıramazsınızki inverter değil canınız okur elektrik parası. inverter olsa ortamı kurutsada sağlıksız bir ortamda yaşarsınız.




  • @mbirol

    biliyorum hocam elimde klima olduğundan o şekilde söylemiştim teşekkür ederim..

    @9köy

    Aynen hocam kira günü gelecek iki hafta sonra o zaman söyleyeceğim. bu eve de baya masraf ettim masraftan öte emeğim de çok geçti. başından belliydi aslında duvarlar kötü durumdaydı kendim boyadım falan düzelir zannettim zamanla ama iyice kötüye gitti.. ha deyince de yeni ev bulunmuyor çıkmak lazım ama işte böyle :((

    teşekkür ederim yorumlarınız için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorUMut -- 19 Ekim 2012; 23:58:21 >
  • nem %85 ile %98 arasinda degisiyordu 2 gun once evden ciktim arkadaslar kurtuldum cok sukur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı durumda çaresiz bir ogrencıyım, henuz pes etmedim

    Sizin gıbı bende odamdakı nemi olcmek istiyorum, bu ısı en ucuz hangi sekılde yapabılırım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.