Şimdi Ara

Rutubet, nem veya ne kokusu ise.. :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Sorunum başıktan anlayacağınız gibi, buradaki benzer konuları inceledim elimden geldiğince ancak sorunumdan kendim de emin olamadığım için cevaplar tabi havada kalıyor benim için..

    Sorun şu ki, evimi yeni tuttum henüz 1-2 ay oldu, bina 5-6 senelik. Evin en arka tarafında yatak odası ve bu odanın içinde ebeveyn banyosu var. İlk tutarken ya yoktu ya da çok dikkatimizi çekmemişti, ancak şimdi yavaş yavaş yerleşince korkunç derecede batan bir koku sorunuyla karşı karşıyayım maalesef :s

    Önce giderdir küvettir dedim ama şimdi deneme amaçlı el yordamıyla giderleri tıkamama ve günlerce havalandırmama rağmen camları kapatınca 2-3 saat içinde oda ve banyo kokmaya başlıyor.
    Bir iki detay vereyim daha sonra bilgili arkadaşların kanatlarına sığınayım;

    * Biz evi tuttuğumuzda yaz dönemiydi ve en azından İzmirde havalar gayet sıcaktı, şimdi havalar soğudu ve ben doğalgazın üyelik işlemleri sebebiyle ısıtamadım, sadece yaşadığım oturma odasında sobayla ısınıyordum. Odanın soğuk olmasının, ısınmamasının bunu tetiklemiş olması ihtimali var mıdır ? (eski kiracıyı hemen aradım sordum hiç böyle bir şikayetimiz yoktu diyor) Yani birkaç gün orada ve tüm evde doğalgazı ortalama bir ısı da çalıştırsam yardımı olur mu acaba...

    * Banyoya giriş noktasındaki parkelerin ufak bir kısmı çatır-çutur ediyor, ilk baştan itibaren banyodan heralde yerden biraz su almış demiştik..

    * Banyo duvardaki fayansların derzlerinin bazılarında çok çok değilse de ufak tefek küfe rastladım, önceden denediğim çamaşır suyu püskürtme işlemini uygulayıp günlerce havalandırdım.. Koku anlamında bir gelişme yok..
    Tabi fayansın altında neler oluyor allah biliyor onu..

    * Yine evi tutar tutmaz sıfırdan saten boya yaptırdık silikonlu tüm evi.. (kokunun sonradan artması / farketmemiz açısından bilgi olsun diye yazıyorum)

    * Eğilip koklamadığım yer kalmadıysa da, kokunun kaynağını bulamıyorum.. Hatta banyo kokuyor da o mu yayılıyor, yoksa oda mı kokuyor yada her ikisi mi ondan bile emin değilim..Banyonun camını açıp, kapısını kapatıyorum.. Odadaki tüm camlar kapalı, 5 dakka sonra oda kokuyor, kapalı bir kapıdan bu kadar yayılması mantıklı gelmiyor tabi..

    * Camlar pimapen, banyo asma tavan (üst katın tuvalet sistemi tavanımda demek oluyor bu sanırım,orada bişiler oluyorsa bilemiyorum tabi) oda duvarlarında herhangi bir karartı / kabartı / küf izi yok.. Gerçi yeni boyandı ama önceden de gözüme çarpmadı yani..


    Önerisi / fikri olan var mı ? Ayrıca ben bunu profesyonel olarak kime danışmalıyım ? Yani tesisatçı mı, boyacı mı yada banyo - oda ortak duvarında bir kaçak mı var diye bu özel aletlerle gelen şirketlerden mi kiralasam bilemedim. Tam evlenmek üzereyken masraf da korkutuyor tabi..

    Her türlü önerinize ihtiyacı var..
    Uzun odu kusura bakmayın, zaman ayıranlara şimdiden teşekkürler..

    Saygılarımla..

    not : Boyacı evi boyarken başında değildik, boya altına astar mı çekti vs bilemiyoruz, boyanın altındaki malzemenin yeterince kurumamış olması vs gibi birşey söz konusu olabilir mi ? Cahilliğime verin komik bir soru olabilir







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.