Şimdi Ara

Rusça Hakkındaki Sorulara Cevaplar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
39
Favori
42.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusça alfabesini ve okunuşunu öğrenebilceğim bir kaynak söyleyebilir misiniz bana ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samuel664

    arkadslar selamlar. ben saint petersburg'da 3 yıl rus dili ve edebiyatı egıtımı aldım ordan bana yabancılar ıcın universitelerde iyi bir gramer kıtabını vermıslerdı. ısteyen olursa pdf ortamına aktarabılırm

    Merhabalar,
    Bu nevi kaynaklara ihtiyacım var. Pdf'i gönderebilirseniz çok sevinirim.
    Bir de "PAYEHALİ"nin pdf'ine ihtiyacım var. Nerede bulacağım konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shunkawakan

    quote:

    Orijinalden alıntı: samuel664

    arkadslar selamlar. ben saint petersburg'da 3 yıl rus dili ve edebiyatı egıtımı aldım ordan bana yabancılar ıcın universitelerde iyi bir gramer kıtabını vermıslerdı. ısteyen olursa pdf ortamına aktarabılırm

    Merhabalar,
    Bu nevi kaynaklara ihtiyacım var. Pdf'i gönderebilirseniz çok sevinirim.
    Bir de "PAYEHALİ"nin pdf'ine ihtiyacım var. Nerede bulacağım konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    bana özel mesajdan mail adresinizi gönderin elimde bulunan kaynaklardan göndereyim. Ayrıca kaynak isteyen varsa mail adreslerini göndersin atayım bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lene

    Ya benim sorunum, arkadaşlar;; Dilim dönmüyor resmen ,dilim kitleniyor; ne önerirsiniz acaba nasıl pratik yapmalıyım ?

    Şarkı dinle öncelikle arkadaşım. Sonra onlarıın sözlerini okumaya çalış rusça konuşmaları dinle -anlamıyorsan da en azından telafuzu anlarsın.
    mesela
    нюша var telafuzlarını gayet rahat dinleyebilirsin.
    ика var bunlar hepsi çok düzgün telafuzla söyleyen şarkıcılar. bunları dinlemeni öneririm. şahsen ben telafuzlarımı geliştirmek için başka dillerde olsun rusça da olsun bu yöntemi kullandım.


    Önerini dikkate alacağım ,teşekkürler /Yalnız varya ingilizcenin gözünü seveyim hiç değilse dil dönüyor ,ama rusca resmen dilimi kitledi resmen peltek peltek konuşmaya başladım :)

    ingilizce kadar basit bir dil yok kardeşim. Rusçaya ben hayranım anlamaya başladıkça bu da çok kolay geliyor. ilk başta bunlar ne diyor yahu diyorsun, ancak anlamaya başladıktan sonra çok hoşuna gidiyor farklı insanlarla anlaşmak onlarla sohbet etmek.
    Zamanla düzelir telafuzun rahat ol :) bende öyleydim.


    http://www.youtube.com/watch?v=ii_YJyC-hbQ Burdaki videoyu ezberlemeye başladım;,Videodaki Bayan özellikle vurgulama yaparak konuşuyor buda demekki Rusça da vurgulama çok önemli anlam taşıması için;,Allah sonumuzu hayır etsin :) çok zor ya ;;,

    Aynen kardeşim o şekilde mesela брать(almak) var брат(erkek kardeş) var okunuşları çok yakındır birbirine vurgu yapmazsan karıştırabilirsin bile :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rodelero

    Selam DH Ailesi DH Ailesinin dil öğrenmeyi seven üyeleri :)

    Böyle bir konu açtım çünkü gördüğüm kadarıyla epey muallakta kalınan bir durumla karşı karşıya Rusça öğrenmek isteyenler.
    Rus Dili ve Edebiyatı bölümünü Erciyes Üniversitesinde okumaktayım ve gramer ve pratiğe dayalı derslerimizi ana dilleri Rusça olan Rus asıllı hocalardan almaktayız. Bu durumun getirdiği bir çok artıdan dolayı öğrendiğim ve öğreneceğim her şeyi Rusça öğrenmek isteyenlerle paylaşmak istiyorum.

    [size=3]Yazdıklarımın hiçbirini sizlerin hevesini kırmak için veya ben çok iyi biliyorum havasında yazmıyorum. Sadece bir dili tam anlamıyla en iyi şekilde öğrenme yanlısı olduğum için yazıyorum.

    - Öncelikle "Rusça zor mu ? sorusu ile başlayalım.
    + Evet Rusça zor bir dil peki Neden ? Nedeni ne bir sürü ek olması ne de grameri, temelde zor olan, hocalarımızın bize söylediğine göre "Türkçe düşünüp, Rusça konuşmaya çalışmak" ki haklılar. Çünkü Rusça net bir dildir. Bir cümle kurduğunuz zaman her şey net olmalıdır. Örnek verecek olursak Türkçe'de "Ben gidiyorum" ile gideceğimizi ve dahasını anlatabiliyoruz lakin Rusça'da iş değişiyor. Bunu sadece "Ben gidiyorum" demekle anlatamıyoruz. Hocaların sürekli olarak hatırlattığı konu bu: Türkçe düşünmeyin!
    Zor olan tarafları yok mu ? Var tabiki ama zaten düzenli çalışıldıktan sonra zamanla olacak şeyler onlar ki gayet doğal. Padej denilen ismin halleri kavramı vardır bizim dilimizde olduğu gibi fakat tek fark cümle içindeki her ögenin çekimlenmesi, haliyle bu da biraz zorluk yaratıyor ama zamanla pratik yapınca çok kolay geliyor.


    - Rusça öğrenmek istiyorum ne yapabilirim ?
    + Rusça kelime haznesi fazla olan bir dil ve istisna durumlar epeyce çok. Bu yüzden dil kursları temel olarak konuşmayı öğretmekle kalır, eğer ki o derece Rusça bana yeter derseniz kurslar idealdir, fakat öğrendiğiniz kalıpların dışında cümle kurmaya çalıştığınızda, tercüme yapmak istediğinizde, dahası işe girmek istediğinizde biraz zorlanabilirsiniz bu noktada da kendiniz gayretlice çalışmak zorundasınız.
    Eğer ki üniversiteye hazırlanıyorsanız ve çok istiyorsanız Rusça öğrenmeyi; Rus Dili ve Edebiyatı bölümüne girip tam anlamıyla öğrenin derim.
    Evde katiyen kendi başınıza öğrenemezsiniz, öğrendiğiniz sadece Akdeniz'de barların önünde ufak tefek sözlerle kalır. Ayrıca bir dili o dili konuşan bayanlarla vakit geçirmek için öğrenme fikriniz varsa hiç yanaşmayın İngilizce'yle idare edin.
    Bilmiyorum deneyenler var mı "evde kendi kendine Rusça tekniklerini" fakat güvenmemekteyim şahsımca o tekniklere. İstisnaları öğrenemeden "YAZMAK" fiilini öğrendiğiniz çekimleme modeline göre çekimleyip "İŞİYORUM" demenizi istemem kesinlikle :)


    - Rusça kaynakları nasıl edinebilirim ?
    + Temel konulara internette olan bir çok siteden ulaşabilirsiniz. Benim tavsiye edebileceğim siteler arasında ilk sıradawww.masterrussian.com var.
    Alfabeyi öğrenip, az biraz hakim olduktan sonra Rusça bir sözlük edinin. Bu sözlük kesinlikle Google Translate OLMASIN ! Fono yayınlarının sözlükleri de olmasın.
    Fonetik kitabı olarak Stanislav Çernişov'un ses CD'si içeren Payehali (Поехали!) kitabını alabilirsiniz.
    Gramer için A.Khavronina'nın Russian In Exercise adlı kitabını kullanabilirsiniz. Ders kitabı olarak okutulmaktadır.
    Hareket Fiileri için de L. Muravyeva'nın Глаголы Движения в Русском Языке (Rusça'da Hareket Fiileri) kitabını edinebilirsiniz.



    - Kendi çabalarımla öğrenmek istiyorum nasıl başlamalıyım ?
    (herhangi bir dil kursuna başlamadan önce yapmanızı tavsiye ederim ki zorluk çekmeden güveninizi kaybetmeden devam edebilesiniz)

    1'inci adım olarak: Alfabeyi öğrenin. Bir sözlük edinin.
    2'nci adım: Fonetik (söyleniş) olarak kendiniz geliştirin. Doğru telaffuzları ve vurguları yapmaya çalışın.
    bu arada fırsatınız ve imkanınız olursa kursa başlayın.
    3'üncü adım: Gramere başlayarak Padejleri (ismin halleri) öğrenin ve bol bol alıştırma yaparak geliştirin.
    4'üncü adım: Şu ana kadar öğrendiklerinizle basit cümleler kurun.
    5'inci adım: Hareket fiilerine giriş yapın iyice konuya hakim olun.
    6'ıncı adım: Dil kursuna başlayın.



    Rusça'nın zor yanlarından bir iki örnek vermek gerekirse:

    стоять / лежать (stayat / lejat) ikisi de durmak fiili fakat ilki dik durmak, ikincisi yatay durmak. Hani demiştikya Rusça net bir dil diye :) işte böyle net :)
    Türçke'de "Mektup masada duruyor." diyebiliriz ve kimse bunda bi yanlışlık bulmaz. Ama Rusça'da bunu "Письмо стоит на столе" şeklinde dersek (Mektup masada dik duruyor) anlamı çıkıyor ve haliyle karşıdaki kişiye garip geliyor ve Ne ? sorusuna maruz kalabiliyorsunuz.

    Писать (pisat) yazmak fiili, bu kelimenin yazıyorum, yazıyorsun, yazıyor şeklinde çekimlemeye ilk öğrenilen çekimleme modeliyle "-ть" atılıp A-I grubuna ait olan fiillerle çekimlemeye kalkarsak ortaya çıkan durum şu şekildedir:
    Писаю (pisayu) işiyorum
    Писаешь (pisayeş) işiyorsun
    Писает (pisayet) işiyor
    Karşınızdakine karşı gayet komik bir duruma düşmenize sebep.

    Doğru çekimi ise:
    Пишу (pişu) yazıyorum
    Пишешь (pişeş) yazıyorsun
    Пишет (pişet) yazıyor

    ve bunun gibi istisna durumlar.

    Rusça'da fiiler 11 gruba ayrılmaktadır ve her gruptaki, gruba ait fiilerin çekimlenmesi farklıdır.


    Son olarak söylenmesi gereken tek bir şey kalıyor. Rusça öyle aşırı zor bir dil değildir ama asla çok kolay da değildir, büyük çaba ve emek ister. Sadece heves edip öğrenilecek bir dil değildir. Gerçekten öğrenmek istiyorsanız kollarınızı iyice sıvayın :) ve o sıvanan kollara elimden geldiğince, bildiklerimle yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.


    (Ders kitaplarımızın bir kısmını tarayıp bilgisayarda da bulundurmak istiyorum. İşlem bittiğinde buraya ekleyeceğim.)

    A.Khavronina / Russian In Exercise / Gramer Kitabı
     Rusça Hakkındaki Sorulara Cevaplar

    Ünite 1
  • sf.11-23 Tıkla İndir
  • sf.24-38 Tıkla İndir
  • sf.39-47 Tıkla İndir
  • sf.48-56 Tıkla İndir

    Ünite 2 (gelecek)

    Stanislav Çernişov / Поехали! / Fonetik Kitabı
  • Ünite 1 ---
  • Ünite 2 ---


    Eklenecek Olan Kitap
     Rusça Hakkındaki Sorulara Cevaplar


    devamı gelecek...



    Mutlu Diller.... :)

  • Kaçıncı sınıfsın?




  • kaynak gönderimi için teşekkürler
  • rica ederim isteyen olursa gönderirim. işlerimin yoğunluğundan dolayı aksaklıklar yaşanabiliyor kusuruma bakmayın :)
  • Elit Rusça Eğitim setini kullanan varmıdır arkadaşlar ? Bende ögrenmek istiyorum eger tavsıye edersenız sipariş verecegim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    Elit Rusça Eğitim setini kullanan varmıdır arkadaşlar ? Bende ögrenmek istiyorum eger tavsıye edersenız sipariş verecegim

    hocam o seti ben çok merak ediyorum ancak işte internette bulamadım almak istemedim.
  • Hocam Şuan Stoklarda var incelemek isterseniz buyurun tanıtım videosu falanda var

    http://www.egitimseti.com/default.asp?cid=206&b=elit-rusca-komple-goruntulu-egitim-seti-tum-seviyeler-10-dvd-rusca-dvd Kısa Süreli indirimdeymiş sanırım 166 TL Değermi acaba kullananlardanda yorum almak isterim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    Hocam Şuan Stoklarda var incelemek isterseniz buyurun tanıtım videosu falanda var

    http://www.egitimseti.com/default.asp?cid=206&b=elit-rusca-komple-goruntulu-egitim-seti-tum-seviyeler-10-dvd-rusca-dvd Kısa Süreli indirimdeymiş sanırım 166 TL Değermi acaba kullananlardanda yorum almak isterim..

    Hocam izledim demosunun gerçekten on numara anlatım çok güzel. zaten anlatan bayan bir rus olduğu için ondan iyi kimse anlatamaz.
    Seti almak istiyorsanız alabilirsiniz hocam gerçekten çok güzel. Alırsanız bir kopyada ben isteyebilirim sizden




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    Hocam Şuan Stoklarda var incelemek isterseniz buyurun tanıtım videosu falanda var

    http://www.egitimseti.com/default.asp?cid=206&b=elit-rusca-komple-goruntulu-egitim-seti-tum-seviyeler-10-dvd-rusca-dvd Kısa Süreli indirimdeymiş sanırım 166 TL Değermi acaba kullananlardanda yorum almak isterim..

    Hocam izledim demosunun gerçekten on numara anlatım çok güzel. zaten anlatan bayan bir rus olduğu için ondan iyi kimse anlatamaz.
    Seti almak istiyorsanız alabilirsiniz hocam gerçekten çok güzel. Alırsanız bir kopyada ben isteyebilirim sizden


    Tabıkı hocam ne demek,Yarın Siparişi geçecegim set elime geçtigi an Kopyaları sızınle paylasabılırım yada ımkanım olursa Bir linke upload edebilirim konuya eklenebilir ögrenmek ısteyen arkadaşlarda oradan takıp edebilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    Hocam Şuan Stoklarda var incelemek isterseniz buyurun tanıtım videosu falanda var

    http://www.egitimseti.com/default.asp?cid=206&b=elit-rusca-komple-goruntulu-egitim-seti-tum-seviyeler-10-dvd-rusca-dvd Kısa Süreli indirimdeymiş sanırım 166 TL Değermi acaba kullananlardanda yorum almak isterim..

    Hocam izledim demosunun gerçekten on numara anlatım çok güzel. zaten anlatan bayan bir rus olduğu için ondan iyi kimse anlatamaz.
    Seti almak istiyorsanız alabilirsiniz hocam gerçekten çok güzel. Alırsanız bir kopyada ben isteyebilirim sizden


    Tabıkı hocam ne demek,Yarın Siparişi geçecegim set elime geçtigi an Kopyaları sızınle paylasabılırım yada ımkanım olursa Bir linke upload edebilirim konuya eklenebilir ögrenmek ısteyen arkadaşlarda oradan takıp edebilir

    Teşekkürler hocam sizin için gayet iyi olacaktır. özellike baktım da sanırım bg desiniz. pratik olarak çok iyi olur size ancak bulgarlar biraz daha farklı konuşuyor gerçi her şekilde anlaşırsınız da rusça ile




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    Hocam Şuan Stoklarda var incelemek isterseniz buyurun tanıtım videosu falanda var

    http://www.egitimseti.com/default.asp?cid=206&b=elit-rusca-komple-goruntulu-egitim-seti-tum-seviyeler-10-dvd-rusca-dvd Kısa Süreli indirimdeymiş sanırım 166 TL Değermi acaba kullananlardanda yorum almak isterim..

    Hocam izledim demosunun gerçekten on numara anlatım çok güzel. zaten anlatan bayan bir rus olduğu için ondan iyi kimse anlatamaz.
    Seti almak istiyorsanız alabilirsiniz hocam gerçekten çok güzel. Alırsanız bir kopyada ben isteyebilirim sizden


    Tabıkı hocam ne demek,Yarın Siparişi geçecegim set elime geçtigi an Kopyaları sızınle paylasabılırım yada ımkanım olursa Bir linke upload edebilirim konuya eklenebilir ögrenmek ısteyen arkadaşlarda oradan takıp edebilir

    özel mesa atmaya çalıştım ama kapalı sanırım. bişeyler söyleyecektim sana




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    Hocam Şuan Stoklarda var incelemek isterseniz buyurun tanıtım videosu falanda var

    http://www.egitimseti.com/default.asp?cid=206&b=elit-rusca-komple-goruntulu-egitim-seti-tum-seviyeler-10-dvd-rusca-dvd Kısa Süreli indirimdeymiş sanırım 166 TL Değermi acaba kullananlardanda yorum almak isterim..

    Hocam izledim demosunun gerçekten on numara anlatım çok güzel. zaten anlatan bayan bir rus olduğu için ondan iyi kimse anlatamaz.
    Seti almak istiyorsanız alabilirsiniz hocam gerçekten çok güzel. Alırsanız bir kopyada ben isteyebilirim sizden


    Tabıkı hocam ne demek,Yarın Siparişi geçecegim set elime geçtigi an Kopyaları sızınle paylasabılırım yada ımkanım olursa Bir linke upload edebilirim konuya eklenebilir ögrenmek ısteyen arkadaşlarda oradan takıp edebilir

    Teşekkürler hocam sizin için gayet iyi olacaktır. özellike baktım da sanırım bg desiniz. pratik olarak çok iyi olur size ancak bulgarlar biraz daha farklı konuşuyor gerçi her şekilde anlaşırsınız da rusça ile

    Hocam BG'de degilimde gitme gibi bir düşüncem var.. Üniversite eğitimi için.. Ama bir türlü kaynak bulamadım eğitim seti bende İçimden Ruscaya baslamak geldı bakalım basarabılıcekmıyız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    Hocam Şuan Stoklarda var incelemek isterseniz buyurun tanıtım videosu falanda var

    http://www.egitimseti.com/default.asp?cid=206&b=elit-rusca-komple-goruntulu-egitim-seti-tum-seviyeler-10-dvd-rusca-dvd Kısa Süreli indirimdeymiş sanırım 166 TL Değermi acaba kullananlardanda yorum almak isterim..

    Hocam izledim demosunun gerçekten on numara anlatım çok güzel. zaten anlatan bayan bir rus olduğu için ondan iyi kimse anlatamaz.
    Seti almak istiyorsanız alabilirsiniz hocam gerçekten çok güzel. Alırsanız bir kopyada ben isteyebilirim sizden


    Tabıkı hocam ne demek,Yarın Siparişi geçecegim set elime geçtigi an Kopyaları sızınle paylasabılırım yada ımkanım olursa Bir linke upload edebilirim konuya eklenebilir ögrenmek ısteyen arkadaşlarda oradan takıp edebilir

    Teşekkürler hocam sizin için gayet iyi olacaktır. özellike baktım da sanırım bg desiniz. pratik olarak çok iyi olur size ancak bulgarlar biraz daha farklı konuşuyor gerçi her şekilde anlaşırsınız da rusça ile

    Hocam BG'de degilimde gitme gibi bir düşüncem var.. Üniversite eğitimi için.. Ama bir türlü kaynak bulamadım eğitim seti bende İçimden Ruscaya baslamak geldı bakalım basarabılıcekmıyız

    Başarırsın hocam önemli olan azim ve istek. Bg ile sormak istediğin birşey olursa bana özelden yaz benim arkadaşım orda okudu varna da gemi inşaat mühendisi olarak ondan öğrenirim görüşünce




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Latissimus Dorsi

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    Hocam Şuan Stoklarda var incelemek isterseniz buyurun tanıtım videosu falanda var

    http://www.egitimseti.com/default.asp?cid=206&b=elit-rusca-komple-goruntulu-egitim-seti-tum-seviyeler-10-dvd-rusca-dvd Kısa Süreli indirimdeymiş sanırım 166 TL Değermi acaba kullananlardanda yorum almak isterim..

    Hocam izledim demosunun gerçekten on numara anlatım çok güzel. zaten anlatan bayan bir rus olduğu için ondan iyi kimse anlatamaz.
    Seti almak istiyorsanız alabilirsiniz hocam gerçekten çok güzel. Alırsanız bir kopyada ben isteyebilirim sizden


    Tabıkı hocam ne demek,Yarın Siparişi geçecegim set elime geçtigi an Kopyaları sızınle paylasabılırım yada ımkanım olursa Bir linke upload edebilirim konuya eklenebilir ögrenmek ısteyen arkadaşlarda oradan takıp edebilir

    özel mesa atmaya çalıştım ama kapalı sanırım. bişeyler söyleyecektim sana

    Hocam PM Kutumda sorun var kapatılmıştır hatası alıyorum buradan sorabılırsınız yahut twitterdan..


    @Voilet

    Hocam hala okuyormu ? Durumlar nasıl memnun kaldımı gelmemı tavsıye edermı bır sorabılırmısınız ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Latissimus Dorsi

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Voilet

    quote:

    Orijinalden alıntı: DeepScorp

    Hocam Şuan Stoklarda var incelemek isterseniz buyurun tanıtım videosu falanda var

    http://www.egitimseti.com/default.asp?cid=206&b=elit-rusca-komple-goruntulu-egitim-seti-tum-seviyeler-10-dvd-rusca-dvd Kısa Süreli indirimdeymiş sanırım 166 TL Değermi acaba kullananlardanda yorum almak isterim..

    Hocam izledim demosunun gerçekten on numara anlatım çok güzel. zaten anlatan bayan bir rus olduğu için ondan iyi kimse anlatamaz.
    Seti almak istiyorsanız alabilirsiniz hocam gerçekten çok güzel. Alırsanız bir kopyada ben isteyebilirim sizden


    Tabıkı hocam ne demek,Yarın Siparişi geçecegim set elime geçtigi an Kopyaları sızınle paylasabılırım yada ımkanım olursa Bir linke upload edebilirim konuya eklenebilir ögrenmek ısteyen arkadaşlarda oradan takıp edebilir

    özel mesa atmaya çalıştım ama kapalı sanırım. bişeyler söyleyecektim sana

    Hocam PM Kutumda sorun var kapatılmıştır hatası alıyorum buradan sorabılırsınız yahut twitterdan..


    @Voilet

    Hocam hala okuyormu ? Durumlar nasıl memnun kaldımı gelmemı tavsıye edermı bır sorabılırmısınız ?

    setin kopyası için mesaj atacaktım. ben de bu seti almak istiyordum ama fiyat pahalı ggelmişti biraz. paylaşırsan bizle gerçekten çok büyük sevap işlemiş olursun. ama uploud edip linkleri buraya koyarsan büyük ihtimal adminler tarafından kaldırılabilir. bunun için bir yol bulmak lazım.




  • Adminlerden gerekli izni alıp paylaşabilirim yahut bana e-mail adreslerinizi verirseniz direk oraya gönderebilirim hocam
  • yok arkadaşım bitirip geleli 2 sene oluyor ama gene sorularınız varsa ona sorar yanıtlarım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.