Şimdi Ara

Rus askeri, Karabağ'dan çekilmeye başladı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Karabağ'da konuşlu Rus barış gücünün bölgeden çekilme süreci başladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azerbaycan medyasında yer alan haberi doğrulayarak, "Evet; bu gerçek, doğru." ifadesini kullandı.


    Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde 2020 yılından beri bulunan Rus barış gücü birliği, çekilmeye başladı. Azerbaycan medyası, Rus barış gücünden ilk personel ve teçhizatın Kelbecer'deki Hudavend Manastırı'nı terk ettiğini aktardı.


    Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da çekilmenin başladığını doğruluyarak, "Evet; bu gerçek, doğru." ifadesini kullandı.


    Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev ise, "Rusya ve Azerbaycan liderleri, Azerbaycan topraklarında geçici olarak görev yapan Rus barış gücü birliklerinin görev süreleri dolmadan önce bölgeden çekilmesi yönünde karar aldı. Artık bu süreç başlamıştır. Azerbaycan ve Rusya savunma bakanlıkları, bu kararın uygulanması için gerekli olan faaliyetleri hayata geçiriyor." dedi.


    İKİNCİ KARABAĞ SAVAŞI ARDINDAN YAPILAN ANLAŞMA


    Rus barış güçleri, İkinci Karabağ Savaşı sonunda, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında 10 Kasım 2020'de Moskova'da imzalanan üçlü bildiri çerçevesinde Karabağ'a konuşlandırılmıştı.


    Anlaşma kapsamında Ermenistan, bölgedeki tüm yerleşim yerlerinden çekilecek; Rus barış gücü de koordinasyonu sağlayacaktı. Birlik aynı zamanda, Karabağ'da Ermeni nüfusun bulunduğu yerlerin ve Laçın Koridoru diye bilinen Hankendi-Laçın yolunun güvenliğini sağlayacaktı. Bu bağlamda, Rus barış güçlerinin 2025 yılına kadar bölgede kalmasına karar kılınmıştı. Ancak anlaşmadan sonra Erivan yönetimi sözlerini tutmadı ve bölgede zaman zaman olaylar da yaşandı.


    Ermenistan'ın diretmesi sonrası, Azerbaycan ordusu 2023 yılında Karabağ'a tam kapsamlı bir "Yıldırım Harekatı" başlattı ve Karabağ'ın tamamını birkaç gün içinde ele geçirdi.


    Bölgede konuşlu olan Rus birliği, hafif silahlarla donatılan 1.960 askeri personel, 470 askeri araç ve özel teçhizattan oluşuyor.










  • Ukrayna ne oldu hala savas devam ediyor
    Putin beceremedi bu isi utancindanda bitiremiyorda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.