Şimdi Ara

RuBi'den (JB'siz) iPad'e Orjinal WhatsApp Uygulaması Yükleme Yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
4
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son 3 gündür LEGAL bir biçimde WhatsApp'ı iPad'ime yüklemeye uğraşıyorum arkadaşlar. Ne kadar çözüm araştırıp denemişsem, olmadı. Ve sonunda farklı ve mantık yürüterek yaptığım bir yöntemle başardım. Umuyorum ki sizlerin de işine yarayacaktır. Lütfen deneyin ve test edin. Böylece, izlediğim adımlarda NEYİN ETKİLİ ve neyin GEREKSİZ olduğunu da sayenizde anlamış olurum; zira size tüm notlarımı vereceğim, neler yaptığımı görsel olarak değil de "metin" biçiminde anlatıyor olacağım:

    iPad (ve iPad mini) için olan, eminim ki iPod Touch için de olacaktır ve bu yüzden iPod'larınız için de deneyebilirsiniz!

    *******************************
    Cellular tipi ya da normal tip iPad'ler arasındaki FARKı tam olarak çözemedim; lâkin EVVELA konu içindeki >>bu<< mesajımı OKUMANIZDA FAYDA VAR. Ve açıkçası ARALARINDA BİR FARK OLMAMASI gerektiğini düşünüyorum, mantiken.
    *******************************


    NOT: Öncelikle, ya bir iPhone'unuz olmalı, ya da sıfırdan bir Whatsapp yükleyebileceğiniz ve daha sonra sileceğiniz (JB'siz) bir iPhone bulmalısınız.

    İşlemleri gerçekleştirmek için gerekenler:




    Öncelikle kendi notlarımı belirtmeliyim ki (iPad'imde sorunsuz bir biçimde Whatsapp'ı yüklemiş olmamda etkili olmuş OLABİLİR diye belirtmeliyim),

    Elimdeki iPad, son nesil ve cellular tipi. Bir de Android bir telefonum var. Eş kart kullanmaktayım ve Android telefonumdaki 128K sim kartımı, işlemlere başlamadan evvel eski (Smartphone olmayan) bir telefona taktım ve Android telefonu kapattım. Ardından iPad'imdeki 64K (micro) sim kartımı da iPhone'a taktım. Bu iPhone anneme ait ve onun Apple kimlik oturumu açık durumdaydı. Bu yüzden,

    AYARLAR/iTunes Store/App Store 'daki "Apple Kimliği: xxx@gmail.com" a tıkladım ve "Çıkış Yap" dedim. Ardından kendi Apple kimliğimle oturum açtım.


    NOT: Söz konusu iPhone ile daha önce kendi numaranızla WhatsApp'ı etkinleştirmediyseniz, SMS ile etkinleştirmek isteyecektir. Fakat daha önce etkinleştirme yapmışsanız, onay istemeden bir kurulum gerçekleştirebileceksiniz.




    Artık söz konusu iPhone'da bir kurulum gerçekleştirdiniz. Bu uygulama, şu an sizin verilerinizi içeriyor. Ve şimdi yapmanız gereken tek şey, uygulamayı bu haliyle paketlemek:



    Masaüstüne de export edebilirsiniz; lâkin ben "Mobile Applications" dizinine aktarmanızı öneriyorum. Backup yaptıktan sonra iPhone'un bilgisayar bağlantısını sonlandırın ve Whatsapp uygulamasını SİLİN. (NOT: Library'deki Applications menüsündeki listede paketlenmiş uygulamanız görünmüyorsa, ADD butonuna tıklayarak "Mobile Applications" klasöründen elle seçip ekleyebilirsiniz.)


    Bu noktada, kişisel bir NOT daha eklemem gerekiyor: O kadar paranoyak olmuştum ki bu paketleme işinden sonra, söz konusu Whatsapp hesabımın numarasına sahip sim kartımı iPhone'dan çıkartıp, iPad'e taktım. Ve "Ayarlar"dan "Hücresel Veri"yi açtım ki Wi-Fi yerine 4G etkin olsun. Çünkü iPad'e yükledikten sonra uygulamaya İLK GİRİŞİM, 4G ile olacaktı. Paranoya işte.






    İşte...


    Onlarca denemeden sonra, bu yöntemle uygulamayı sorunsuzca çalıştırmayı başardım. Eğer ki başarırsanız, lütfen nasıl yaptığınızla birlikte bir rapor mesajı atınız ki ben de tam emin olayım. Ve NE OLUR NE OLMAZ DİYE UYGULAMAYI ASLA SİLMEYİN. Çünkü silip yeniden yüklediğimde (annemin APPLE KİMLİĞİ ile yüklediğim WhatsApp uygulaması) cihazı doğrulamadı ve kapattı. Ve ben mecburen restore etmek zorunda kalıp, bu temiz yöntemi uygulayınca ancak oldu.


    Bugün çektiğim ekran görüntülerim:

     RuBi'den (JB'siz) iPad'e Orjinal WhatsApp Uygulaması Yükleme Yöntemi


     RuBi'den (JB'siz) iPad'e Orjinal WhatsApp Uygulaması Yükleme Yöntemi


     RuBi'den (JB'siz) iPad'e Orjinal WhatsApp Uygulaması Yükleme Yöntemi


     RuBi'den (JB'siz) iPad'e Orjinal WhatsApp Uygulaması Yükleme Yöntemi


     RuBi'den (JB'siz) iPad'e Orjinal WhatsApp Uygulaması Yükleme Yöntemi


     RuBi'den (JB'siz) iPad'e Orjinal WhatsApp Uygulaması Yükleme Yöntemi


     RuBi'den (JB'siz) iPad'e Orjinal WhatsApp Uygulaması Yükleme Yöntemi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuBi -- 1 Eylül 2013; 12:43:40 >







  • Bu yöntem zaten yazılmıştı.
    Yinede teşekkürler :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Istanbullu Einstein

    Bu yöntem zaten yazılmıştı.
    Yinede teşekkürler :)

    Öyle mi? O kadar aratmıştım GOOGLE'da ama... İşe yarıyor mu peki? Benim maksadım, bende neyin "etkili" olduğu... Çünkü birkaç farklı adımlar izlediğim için "başarılı" olmuş olabilirim. Önemli olan bunu bulmak. Tek amacım şu işin hakkından gelebilmemiz, hep beraber. Ayrıca rica ederim kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuBi -- 31 Ağustos 2013; 18:37:45 >
  • Anlatım gayet güzel. Elime iphone geçtiği gibi deneyeceğim 😀

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolun hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize sağlık kübra hanım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim arkadaşlar. Sizlerin de yüreğine ve ellerine sağlık olsun.

    Testlerinizi bekliyorum. İnşallah sorunsuzca hallederiz bu iPad'de WhatsApp meselesini... Mühim olan püf noktalarını tespit etmek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlatım için teşekkürler ipadim 4g olmadıgı için yükleyemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Believe43

    anlatım için teşekkürler ipadim 4g olmadıgı için yükleyemiyorum

    Rica ederim kardeşim; lâkin gerçekten bunun 4G ile ilgili olup olmadığını anlamam için, *en az 1-2 kişinin daha* Cellular tipine sahip iPad'i olan bir kişinin, bu yöntemi TEST ETMESİ lazım. Cellular tipi olmayan bir arkadaşımın dediğine göre, o da başaramadı. Ne desem boş bu yüzden. Ama TEXT biçiminde, özetlemem gerekirse eğer :



    Şimdi ilk başta yapmamız gereken, iPhone'da daha önce bir Whatsapp varsa onu silmek. Ardından,

    1- iPhone'u açın.
    2- AppStore'dan iPhone'a indireceğiniz Whatsapp'ı, SADECE KENDİ KİMLİĞİNİZLE İNDİRİN. Aktif olan hesap, sizinki değil ise: Ayarlar / iTunes Store/App Store bölümünden giriş yapabilirsiniz.
    3- WhatsApp'ı indirin.
    4- Whatsapp'a girerek, uygulama kurulumunu yapın.
    5- iPhone'u bilgisayara bağlayarak iTools aracılığı ile, kurulumu gerçekleşmiş olan Whatsapp uygulamasını bilgisayarınıza paketleyin (BACKUP with DOC).
    6- Daha sonra iPhone'daki uygulamayı silin ve bilgisayar bağlantısını sonlandırarak iPhone'u kapatın.
    7- iPad'i bilgisayara bağlayın (iPad'de daha önceden Whatsapp uygulaması kurulu ise, evvela onu silin. Hatta ben, diğer başarısızlıklarım yüzünden, iPad'i restore ettikten sonra, bu temiz paketi ona yükledim).
    8- iTools ile söz konusu kurulumu gerçekleşmiş Whatsapp .ipa dosyasını iPad'e yükleyin.
    9- WhatsApp'ı açmadan evvel, daha önce telefonunuzda Whatsapp uygulaması yüklü ise ve söz konusu telefon da açık ise, o telefonu kapatmayı unutmayın.
    10- Uygulamada biraz bekleyin. "Üzgünüz, cihazınız desteklenmiyor" DEMEMESİ LAZIM.

    Ve bunu başarırsanız, uygulamayı -ne olur ne olmaz- iPad'inizden silmeyin. Bundan böyle doğrulanan cihaz, iPad (aslında iPhone) olacak ve diğer telefonunuzdaki Whatsapp'a giremeyeceksiniz. iPad'inizle kullanmaya başlayabilirsiniz.

    Sizde HALA olmuyorsa, sizin yaptıklarınızdan FARKLI olabilecek AYRINTILARIM ŞUNLAR olabilir (ve belki de cihazın doğrulanma meselesine yakalanması da bu yüzdendir);

    *Eş kart kullanıyorum ve iPad'im Cellular tipi.
    *iPhone'dan Whatsapp'ı indirip KURULUMUNU YAPARKEN, 64K *micro* sim kartımı iPhone'a, 128K *normal* sim kartımı ise Smart Phone/Akıllı Telefon olmayan eski bir telefona taktım.
    *iPhone'da kurulumu gerçekleştirirken, onay kodum eski telefonuma geldi. (Normalde Android'de kullanırdım Whatsapp'ı).
    *iPhone'da uygulama kurulumu bittikten sonra, kurulumu gerçekleşmiş olan bu uygulamayı DATA/VERİleriyle birlikte iTools'ta kopyaladım ve sim kartımı iPhone'dan çıkartarak, iPhone'u kapattım.

    *WiFi'yı kapalı olarak iPad'e aktardığım Whatsapp uygulamasını AÇMADAN evvel, 64K *micro* sim kartımı iPad'e taktım ve ardından SADECE "Hücresel Veri"yi açtım. Yani Wifi kapalı, 4G (3G de olur, farketmez) açık. iPad'de Whatsapp'ı İLK AÇIŞIM, bu şekilde olmuştur ve belki de böylece YEDİRMEYİ BAŞARMIŞ BULUNDUM.


    AMA YİNE DE KESİNLİKLE bir fark olmamalı aralarında. Bana saçma geliyor mantiken.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuBi -- 1 Eylül 2013; 12:38:08 >




  • video koysan okadar makbule geçecekki KÜBRA hanım ipad 3 mvar whatsapp a çok ihtiyacım var cihaz JB'siz.
    İLGİNİZİ BEKLİYORUM
  • Tikkafalı bifikrin varmı üstad bukunuda yardımcı olabilirmisin
  • Gereksiz bir uygulama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yöntem daha önce anlatıldı defalarca ama yine de sağ ol
  • RuBi kullanıcısına yanıt
    Tarifdeki herşeyi yaptım kuruldu herşey tamam dedim ki tam favori listeme bakacaktım birden beyaz bir ekran belirdi ve "üzgünüz cihazınız henüz desteklenmiyor" uyarısı geldi dolayıyla kullanamadım ... Bu arada cihaz ipad air 4g

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyelim tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.