Şimdi Ara

RTX 3080 mi almalı RX 6800XT mi almalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar. Yakın dönemde 1 ay içerisinde bir sistem toplamayı düşünüyorum. İşlemci olarak Ryzen 5 5600x ve 500 serisi bir anakart üzerine kuracağım sistemi. 2K bir monitör de alıp 2K'da oyun için kullanıcağım bir sistem hedefliyorum. 20K monitör dahil bir bütçem var ve alacağım sistemin beni uzun süreler götürmesini istiyorum. Yani 3-4 sene yüksek performans alıp daha sonraki 3-4 senede ortalama bir performans almayı hedefliyorum.


    Ekran kartı konusunda başlarda RTX3070 düşünüyordum. 2K oyunculuk için yeterli güçte ancak 8gb VRAM'e sahip. Şu dönemdeki oyunlarda bile performans testlerinde 8gb VRAM'in tamamına yakınını hatta çoğu oyunda tamamını kullanıyor. Bu durum beni biraz endişelendirdi ve uzun vadede yetersiz bir kart olarak görmeye başladım. Bu yüzden RTX3080 ve onun AMD tarafındaki karşılığı RX 6800XT'ye yöneldim.


    İkisininde karşılaştırmalarını performans testlerini farklı kaynaklardan izledim ve araştırdım. Öncelikle şunu söylemek istiyorum RTX konusunda NVİDİA çok daha önde lakin bu özellik beni çok ilgilendirmiyor. Kullanıcağımı da çok düşünmüyorum yani ekran kartı aldıracak bir teknoloji değil benim için. RTX özelliği dışında yapılan karşılaştırmalarda 2K da RX 6800XT ortalama 10 fps daha önde RTX3080'e göre. 4K ya çıkınca başa baş kalıyorlar. Ayrıca RX 6800XT daha fazla VRAM ile daha az güç tüketimi sunarak verimlilik konusunda çok daha önde.


    RTX 3080 10gb VRAM'e sahip RX 6800XT ise 16gb VRAM'e sahip. Bu konuda RX 6800XT ilerleyen yıllarda gelişen oyunlar ile artacak VRAM kullanımına daha hazır. RTX 3080 bile şuandaki oyunlarda zaman zaman 10gb VRAM'in tamamını kullanıyor bu da beni ilerisi için az da olsa düşündürüyor. 5.nesil AMD işlemci ve 500serisi anakart kullanıcağım için RX 6800XT ekran kartı ile SAM teknolojisinden ve tek tuşla overclock performansına geçişi sağlayan rage modundan yararlanabileceğim. SAM özelliği NVİDİA tarafına da gelecek. Ayrıca herkesin malumudur ki NVİDİA yazılım, sürücü, ve optimizasyon konusunda daha güvenilir daha hızlı ve daha önde.


    Ülkemizde şuan her ne kadar stoklarda çok fazla olmasalar da fiyatlar birbirine yakın 500-600lira oynuyor bu benim için çok önemli bi fark değil. Bu konuda sizlere danışmak istiyorum. Her iki kartta 2K oyunculuk için yeterince güçlü hatta 4k oyunculuk için yeterli kartlar ancak ben günü kurtarmak istemiyorum. Uzun yıllar yüksek performans bekliyorum. Bu konuda mantığım beni sahip olduğu yüksek VRAM miktarı ile RX 6800XT kartına yöneltiyor. Bir yandan da NVİDİA'nın sektördeki liderliği yazılım konusunda ki ileri ve gelişmişliği bana cazip geliyor.


    Sizler ne dersiniz? RTX 3080 de bulunan 10gb VRAM ileri tarihlerde sorunlar yaratır mı? Siz olsanız hangi kartı neden tercih ederdiniz? Lütfen benim durumumdan değerlendirin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 3080'in RTX ve DLSS harici bir avantajı yok. Ki RTX için de henüz ideal bir kart olduğunu düşünmüyorum.


    6800XT 16GBVRAM, 20W daha az güç çekmesi ve saf performans olarak bazı oyunlarda 3090'ı bile geçmesi ile bence en doğru tercih olur.

  • İncik boncuk ayarları dert etmez isen (rtx dlss) saf güç olarak 6800xt oldukça güçlü bir karttır tercih edilebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.