Şimdi Ara

Rtx 3080 ekran kartı Nvidia Tümden Kaldırma Görüntü Alır mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Rtx 3080 12Gb ekran kartı olan oyuncu kasası aldım. İşlemci i7 12700K. İçinde grafik işlemci var mıdır? Monitörlere bağlantı; 1. Ekrana disaplayport kablo İle ekran kartından diğer 2. Ekrana hdmi kablo İle yine ekran kartına takılı . Asus Tuf Gaming 3080 ekran kartı alanlara örümcek adam oyun promosyon kodu veriliyor. Ben giremedim donanım daha önce talepte bulunmuş yazısı çıktı. İtopya ya ekran kartı göndermeden, nvidia tümden herşey silsem PC de yani kaldırsam sorunu çözebilir miyim düşüncesi var, experence de tekrar oyun kodunu girebilmek için işe yarar mı ?

    Nvidia ve experence kaldırıp otomatik Windows eskiden kendi yüklerdi şimdi Windows 10 yapar mı bilmiyorum. Düşüncem Nvidia RTX 3080 driver sürücüsünü elimle indirip manuel kurmak.

    Monitör giden kablolar ekran kartına bağlı ve ben engelliyim sökemiyorum. Anakart hdmi kablo olmadan, Nvidia program kaldırmadan yaparsam görüntü gider ve gelmez mi ekrana? İşlemcinin grafik işlemcisi olsa bile monitör görüntü gelir mi ? Görüntü almam gerekiyor manuel Nvidia driver yüklemek için. Sormak istedim acilen yapıp sonuca göre yarın ekran kartı göndermek aldığım yere…







  • Selam HMDK08


    Geforce experience sildikten sonra düzelme ihtimali düşük fakat deneyebilirsin. Kaldırdıktan sonra nvidianın kendi sitesinden son sürümü indirebilirsin. Bunun dışında sildiğinde herhangi bir şekilde görüntünün gidip gelmeme durumu genelde bulunmaz. İşlemci üzerinden görüntü alabilmek için maalesef hdmi/dp kablosunun anakarttaki girişlere bağlı olması gerekli. Ekran kartından görüntü alman için illa ekran kartının driverının yüklü olmasına gerek yok driver yüklü olmadığında ekran kartının tam çözünürlük ve performansını alamazsın sadece.

  • nvidia driverı sildiğinde, görüntü gidip gelir, yani kart görüntü vermeye devam eder, nvidia kartın dışında işlemcinin de e.kartı var, kullanabilirsin, ancak kullanmak için dsp/hdmi kablosunu, nvidia dan çıkartıp, anakart üzerindeki çıkışlara bağlanmalı fakat başta da dediğim gibi, nvidia driverı kaldırınca 3080 de görüntü gidecek ama geri gelecektir, sadece görüntü vermek için e.kartları driver a gerek duymaz, driver lar, kart görüntü versin diye değil, 3D görüntüyü hızlandırmak için yüklenir.

  • Thepmon T kullanıcısına yanıt
    Anladım yaptım kaldırdım yükledim. Yapmamın nedeni nvidia experence promosyon kodu girmek. Ekran kartı aldım kod girilmiyor ve onlarca hesap açtım nvidia experence de kod giremedim. Donanım zaten talep edilmiş yazıyor. Oyunu giremedim. Nvidia mail ve Canlı asistan ekran kartı satılmış iade edilmiş ve tekrar satılmış olabilir dedi. İngilizce yok çevire çevire anlatmaya çalıştım. Bugün ikinci promosyon kodu verin deneyelim dedim aynı sonuç. Ekran kartı çalışıyor oynuyorum başka oyun ama promosyon kodu girilmedi yeni aldığım ekran kartında.. Cevap için teşekkür ederim
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi anladım öğrendim teşekkür ederim. Sizede yapmamın nedenini söyleyeyim; nvidia experence promosyon kodu girmek. Ekran kartı aldım kod girilmiyor ve onlarca hesap açtım nvidia experence de kod giremedim. Donanım zaten talep edilmiş yazıyor. Oyunu giremedim. Nvidia mail ve Canlı asistan ekran kartı satılmış iade edilmiş ve tekrar satılmış olabilir dedi. İngilizce yok çevire çevire anlatmaya çalıştım. Bugün ikinci promosyon kodu verin deneyelim dedim aynı sonuç. Ekran kartı çalışıyor oynuyorum başka oyun ama promosyon kodu girilmedi yeni aldığım ekran kartında..
  • HMDK08 kullanıcısına yanıt

    Oyun kodu, sendeki kartın serial numarası ile eşleştirilip malesef ki kullanılmış, ya söylendiği gibi kart başkası tarafından alınmış ve kod kullanılıp firmaya iade edilmiş, yada kod'u sana sistemi satan firma kullanmış olabilir, yani başka seçenek yok, hâliyle de kartına ait serial numarası ile oyun kodu kullanıldığı için sendeki kart ile başka hiç bir kod çalışmayacaktır, yani kodu değil, kartı değiştirmen gerekecektir, çünkü oyun kodları, başta da dediğim gibi, kartların serial kodları ile eşleştirilerek aktif edilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 17 Ekim 2022; 12:40:29 >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Kod girilince Steam hesabına yönlenecekmiş telefon da öyle dedi gibi ve nvidia da aynı yazıyor platformlar istenebilir diye..
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    İtopya aldım . Şimdi nasıl olacak kabul edecekler mi uğraş dur …Sağlık sorunlarım var konuşacak şeyim kalmadı. Bakalım ne olacak teşekkür ederim 😔
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Merhaba tekrardan, kartın serial numarası ile eşleştirip promosyon kodu kullanıldığını yazmıştınız şimdi bir itopya ile görüşme sağladım. Derdimi anlatmaya çalışırken kartta sorun olmadığını nvidia experince ile ilgili sorun olduğunu bahsetti. Karar verip dönüş yapacağım derken daha sonra kendisi bana nvidia uygulamasındaki bir dosya parçasından bahsetti anlamadım ama . Oradan sorun yaşıyorsunuz gibi...Bir anda ağzımdan kaçtı doğru mu yaptım bilmiyorum. Başka bilgisayarda promosyon kodu girelim, Steam hesabıma aktif olursa dedim.. Sizin dediğiniz doğru ise kartın seri numarası ile eşleştirip kullanıldıysa oyun promosyon kodu ama 2. kodda aynıydı giremedim. Laptopta denesem steam hesabıma nvidia steam kodunu verip olduysa.. Sizce ekran kartı normal midir yine sıkıntı var mıdır olay çözümlenmiş olabilir mi? İlk kod için nvidia iptal eder gibi bir şey dedi. 2 kodu bugün almış olduğumu gir dedi. Oyun promosyon kodları geçerli iken neden ikinciyi girmemi istedi ilginç ben ilk kodu kullanmadığımı belirtecektim zaten her şey çözülürse.. Kafam çok karışık





  • HMDK08 kullanıcısına yanıt

    Mesela ben rtx 2080s aldığımda, kartı aldığım yerden bana 1 oyun kodu verildi, ben kodu steam e girdim çalışmadı, mail ile başka kod istedim, verdiler, o da çalışmadı ve yine çalışmadı dedim, 1 kod daha yolladılar, böyle, böyle artık 3. kodu verdiklerinde aradılar, görüştüm, meğer ben bencerememişim, yani verilen kodu steam kodu diye düşünerek, direk steam e girmeye çalışmıştım, meğer nvidia nın sitesinde önce kodu ve kartın serialini nereden aldın bilgileri v.s. şeklindeki forumu doldurup, 1 oyunu seçtiğimde (birden fazla oyun seçeneği vardı,) nvidia bana orada girdiğim kodu konvert ederek, steam de çalışacak başka 1 koda çevirip veriyormuş, yani satıcınn verdiği kodu, nvidiadan steam koduna çevirmek gibi 1 durum varmış, velhasıl kelam verilen son kodu nvidia sitesinde steam koduna dönüştürdüm ve oyunu steamde aktif ettim/kütüphaneme ekledim, diğer kodları ise oyun hediyesi yokken rtx 2000 serisi alan başkalarına hediye ettim ve kullanıp kullanamadıkları hakkında bilgi istedim ve o kodlarında aktif edildiğin, kullanıldığını tasdik ettirerek öğrenmiş oldum, yani kodları hediye ettiğim 2 kişi de kullanıp steam den oyuna ücretsiz olrk eriştiler v.s.


    Kısaca ; aynı sistem hâlen dvm ediyorsa sana verilemn tüm kodlar çalışıyor olabilir, çünkü sana kod veren kişiler bu kod verildi şeklinde başkalarına verilmesin diye üzerini çiziyorlar, çünkü ellerinde bu kodlardan bolca bulunuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 17 Ekim 2022; 15:50:56 >




  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Nvidia linki var mı verebilir misin o forum nasıl. Nvidia expencre açıp profil kod gir kısmına girmeye çalışıyorum. Siteden ben yapınca kod girme yeri giriyorum ve bana uygulamanın sürümünü yüksek olan söylüyor zaten en son sürüm de bilgisayarda yüklü Experience

  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Adobe Creative Cloud ilk başta Yok öyle hatırlıyorum sonra kendi geldi ve Daha sonrasında yanlışlıkla kullandım. Şimdi tekrardan Yeni bir hesap açtım ve bu Adobe kullanılmış diyor. Ekran kartında ve Experence uygulamasında bir kez kullandığım için diğer hesaplar da kullanılmış gösteriyor olmuyor ama bu akşam farklı bir bilgisayarda vermiş olduğu kodu girdikten sonra her şey ortaya çıkacak

  • HMDK08 kullanıcısına yanıt

    Benim aldığım kart ve oyun eski olduğundan, öyle bir link şu anda malesef yok.


    Şimdi nvidia bedava kod kullanım şekillerine bakıyorum, GEFORCE EXPERIENCE indirin ve o istemcide kod kullanın şeklinde talimatlar var.


    Düzenleme: Kupon yönergesi bnm aldığım döneme göre değişmiş görünüyor ve şöyle açıklama/anlatım sayfası var. :



    www.nvidia.com
    GEFORCE EXPERIENCE KUPON KODU KULLANIMI HAKKINDA SSS
    https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/geforce-experience/redeem-instructions/faq/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 17 Ekim 2022; 18:11:58 >
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Doğrudur değişmiş farklı bilgisayar deneme yapacağım ama ekran kartı farklı olunca olmaz galiba
  • anakart biosunuzdan i gpu birimini kapatınız vede. 2 ci monitorude aynı ekran kartına veriniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.