Şimdi Ara

Router - Modem Router arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
16.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Evimin bulunduğu sitede yeni bir internet ağı yapılıyor. Bu ağdan faydalanmak için site yönetimiyle görüştüğüm zaman bana asus RT-n10 adlı ürünü satmaya kalktılar. Fakat ben modem router almak istediğimi söylediğimde kendi sistemlerinin modem routerla çalışmayacağını söyledi (modem router almak istememin nedeni ilerde adsl'e geçme ihtimalimin bulunması). Modem router alsam da routerla aynı işlevi görür mü? Bu konuda çok fazla bilgim olmadığı için bilgisi olan varsa bu konuda yardımcı olursa sevinirim.

    Bu arada bağlayacakları internet ağı tek bir yerden servis veren tek ip'si olan bir sistem.

    Bu bana satmak istedikleri router:
    http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/RTN10/

    Bu da benim almak istediğim modem router:
    http://www.asus.com/Networks/ADSL_Modem_Routers/DSLN10/

    Şimdiden Teşekkürler.







  • Günümüz ADSL modemleri, telefon hattı üzerinden çalışan, modülasyon-demodülasyon görevinin yanında, router arayüzü de içeren, kendi içinde NAT- Firewall gibi hizmetler barındıran bir cihazdır. Yani modem+router şeklindedir aslında.

    Size tavsiye edilen RTN10 ise, modem+router değil, routerdir. O yüzden telefon hattı üzerinden çalışmaz. Size bahsedilen sistemde, evinize kadar ethernet kablosu çekilecektir. Telefon kablosu üzerinden değil, o çekilen ethernet kablosu üzerinden bağlanacaksınız internete.

    Bu yüzden WAN Ethernet girişi olan bir Router kullanmanız gerekiyor. Bazı çok amaçlı routerlar her iki fonksiyonu da yerine getirecek şekilde tasarlanmıştı.

    Hem DSL girişi olan, hem WAN ethernet girişi olan, hem üzerinde +4 tane LAN ayağı ve bunun yanında Kablosuz LAN özelliği de bulunan cihazlar mevcut.

    Örneğin;http://www.sanalmarketim.com/urun/101cff9e16bd2233ac111442cfc52b21/ZYXEL-P-661HNU-F1-Kablosuz-802.11n-ADSL2+-FTTx-Modem-Router




  • Anladığım kadarıyla benim cihaz alırken dikkat almam gereken husus cihazda WAN Ethernet girişinin olup olmadığına bakmak. WAN Ethernet girişinden başka cihazda bakmam gereken bir şey var mı?
  • Eğer ilerde ADSL hat üzerinde modem olarak da kullanmak istiyorsanız, ayrıyetten DSL girişi bulunmalı, ADSL modemlerde hat girişinin olduğu yerden de bulunmalı yani.

     Router - Modem Router arasındaki fark


    Bakın bu üründe hem WAN girişi hem en solda ADSL girişi mevcut. Bu bir örnek.
  • Tamamdır. Sorularımı cevapladığınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crocodile9

    Tamamdır. Sorularımı cevapladığınız için teşekkürler.
    Modemleri araştırırken şöyle bir konuya rastladım:

    http://forum.donanimhaber.com/m_56172390/tm.htm

    Oradaki bir arkadaşta asus dsl-n10 modem varmış. Uydunet'e geçtikten sonra ayarlardan bir tane LAN ethernet portunu WAN'a çevirerek kullanmış. Bende böyle yaparak bu modemi kullanma şansım olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crocodile9 -- 12 Nisan 2012; 23:52:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crocodile9

    Modemleri araştırırken şöyle bir konuya rastladım:

    http://forum.donanimhaber.com/m_56172390/tm.htm

    Oradaki bir arkadaşta asus dsl-n10 modem varmış. Uydunet'e geçtikten sonra ayarlardan bir tane LAN ethernet portunu WAN'a çevirerek kullanmış. Bende böyle yaparak bu modemi kullanma şansım olur mu?

    LAN portunu WAN olarak atasanız bile asıl sorun, uydunet'in modemiyle birlikte kullanmak zorunda olmanız.

    Ama siz bu ADSL modemi alıp, LAN yuvalarndan birini WAN olarak atarsanız, sitenizdeki kablolu internetinizi de kullanabilirsiniz. Size verilecek olan internetin türü nedir bilmiyorum ama PPPoE oturumu da açabiliyorsa sorun olmaz bence.

    Daha önce belirttiğim gibi, yalnızca 1 cihaz kullanarak hem ADSL bağlantısı, hem kablo üzerinden wan çıkışı yapabilmeniz için, fotoğrafını attığım ürün gibi DSL yani telefon hat girişi + WAN ethernet girişi olan bir router almak zorundasınız. Veya LAN yuvalarından birisi WAN olarak atanabiliyor ve sorunsuz route edebiliyorsa aynı işi görür.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Arkadaşlar evde adsl kullanıyorum kablosuz olarak. Televizyonumu ve uydumu internete bağlamam gerekiyor. Ancak modem uzakta olduğu için kablo çekemiyorum. Bana wifi'yı kabloluya çevirecek bir cihaz lazım. Aşşağıdaki linklerdeki cihazları bunun için kullanabilir miyim? Ve acaba hangisini önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler.

    http://www.gold.com.tr/U153918/Asus-Rt-N10e-Lx-150mbps-Kablosuz-N-4port-Router

    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuarı/asus-rt-n10+-c1-rt-n10+-c1-150mbps-kablosuz-router--access-point--repeater/productdetails.aspx?I_ID=64227

    http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuarı/asus-rt-n10e-rt-n10e-150mbps--kablosuz-4-port-router--access-point/productdetails.aspx?I_ID=58767




  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    düşündüğün olayı şu link i inceleyerek çözebilirsin.
    http://www.wifi-turk.com/forum/topic/6948-tp-link-tl-wr740n-router-ile-dd-wrt-kullanarak-repeating-yapmak-kablosuz-alip-hem-kablolu-hemde-kablosuz-yeniden-vermek/

    Öncelikle cevabın için çok teşekkürler. Verdiğiniz linki inceledim. Tam olarak benim istediğim kablosuz yayını kabloluya çevirmek ve kablosuz olarak normal modemimi kullanacağım. yukarıdaki linklerdeki cihazlar bu işi yapar mı? Açıkçası tplink vardı arkadaşın denedim kesilme sorunu yaşadım o nedenle asus düşünmekteyim.




  • 740n + ddwrt

    gayet güzel işer başarıyor. sizin düşündüğünüz kablosuz alıp kablolu kullama yani wifi-client
    çok basit bir olay.

    örn. kablosuz alıp kablolu + yeniden aynı anda 5 farklı ssid ve şifre ile kablosuz yayın yaptım 5 saat sorunsuz götürdü 15-20 pc yi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    740n + ddwrt

    gayet güzel işer başarıyor. sizin düşündüğünüz kablosuz alıp kablolu kullama yani wifi-client
    çok basit bir olay.

    örn. kablosuz alıp kablolu + yeniden aynı anda 5 farklı ssid ve şifre ile kablosuz yayın yaptım 5 saat sorunsuz götürdü 15-20 pc yi.

    Dostum ilgin için çok sağol 15-20 pc bağlamışsın helal olsun. Çünkü ben 740n ile uyduyu 10 dakika hatta tutamadım. Hem bu hemde asusun cihazları daha uygun olduğu için asusa yönelmiştim. Anladığım kadarıyla asus'u pek tavsiye etmiyorsun. Yok eğer asus da işini görür dersen şimdi siparişi geçeceğim. haberini bekliyorum. Sağol
  • yok asusta iyidir çok güzel ürünleri var.
    düşündüğün asus routerler gayet güzel işler yapıyorlar ama ben şahsen chipsette atheros seven biri olarak ayrıca
    fiyattada 740n daha uygun olduğu için ayrıca 3 yıl birebir değişim garantisi verdikleri ve sözlerinin arkasında durdukları
    için 740n öneriyorum.

    acayip reklam koktu ama :)
    sezarın hakkını sezara vermek lazım.

    ama tabiki düşündüğün asuslarlada gayet güzel yaparsın istediğini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkanizmit -- 11 Şubat 2013; 20:56:50 >
  • çok çok teşekkür ederim. Sağolasın. En kısa sürede siparişimi veriyorum.
  • rica ederim.
  • güle güle kullan.
    bekliyoruz sonuçları.
  • ürün gelsin yorumlarımı paylaşırım tabiki
  • ürün elime ulaştı. şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Tek sorun tv yi bir türlü internete bağlayamadım. birçok farklı kablo denememe rağmen olmadı. Ürünü almamda bana yol gösteren ''utkanizmit'' arkadaşa çok teşekkür ederim.
  • tv yi bağlayamaman için bir sebep göremiyorum.
    pc yi kablo ile bağladığında sorunsuz giriyorsan tv de girmeli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.