Şimdi Ara

Router bağlantı kopuyor birdaha bağlanmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, karşı binada ki komşunun internetini kullanabilmek için smc marka router bağladım, routeri açıp kapatınca bağlantı sağlanıyor 10 dk sonra bağlantı kopuyor ve yeniden bağlanmıyor aynı sorun telefondan bağlantı yapincada oluyor bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kullanmaya çalıştığınız router'ın dhcp özelliğinin kapalı olmasına dikkat edin. Örneğin bağlanmaya çalıştığınız komşunuzun modemi 192.168.2.0'dan ip dağıttığını varsayalım,

    Router'a reset atın ve bilgisayarınıza kablo ile bağlayın. Router'ın lan ayarlarına gidin, lan ip adresi olarak 10.0.0.1, subnet mask olarak 255.255.255.0 olarak girin ve kaydedin.

    Bilgisayarınıza 10.0.0.100 diye bir sabit ip verin. 10.0.0.1 ip adresine tarayıcıdan ulaşın. Tekrar router'ın web arayüzüne girmiş olacaksınız. Lan ayarlarına gidip dhcp ayarını kapatın. Daha sonra Etraftaki wifi sinyallerini tarayın, komşunuzun wifi ssid bulup şifresini girip bağlanın.


    Sorun muhtemelen sizin cihazınızın dhcp dağıtması ile alakalı. Belki sizde internet koptuğunda komşunuzun da interneti kesiliyor olabilir. Bu gibi yanlış ayarlar yüzünden koskoca okulda internetin down olduğuna kaç kere şahit oldum. Hocanın biri kafasına göre getirip router takmış prize :) Deneyin başarılı olamazsanız tekrar yazın. Yada uzak masaüstü bağlantı verin beraber bakalım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknode -- 1 Mart 2021; 23:33:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.