Şimdi Ara

ROTEX Isı Pompası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
22.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba türkser,

    Test değerlerini,

    birkaç örnek hazır döşenmiş resimleri,

    Sizin önerdiğiniz ısı pompalarının farkının Mbirol ustamında dediği gibi daikinden ne farkı varda bu şekilde tasarruf sağlıyor bu teknoloji hakkında bilgi verebilirmisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkser

    merhaba,
    Konu hakkında bilgisi olanda olmayanda birşeyler yazıp söylüyor.
    ısı pompası profesorü ve uygulayıcısı olarak gerçekleri yazayım dedim.Almanyadan dünyanın en iyi ve en verimli ısı pompasını DİMPLEX i getiriyoruz.500den fazla cihazımız sorunsuz çalışmakatadır.her geçen gün monjlarımız devam etmektedir.Geçen hafta izmirde Yapı fuarına katıldık.Fuarı ziyaret eden müşterilerimizden çok yoğun teşkkür aldık.bazılarıda şaşkınlıkla soruyordu neden bu kadar az elektrik geliyor diye, anlam veremiyorlardı.
    aynı sitede aynı özellikle evlerde birinde 16kw daikin elektrik faturası 550tl yan evde 12kw nibe ısıpompsası 450tl elektrik faturası, bizim taktığımız 5 evde 9KW DİMPLEX ısı pompası 300tl evin elektiğiyle berarber bir fatura geliyor.
    Burada önemli olan cihaz verimliliğidir.
    Isı pompası alacak vadandaş, mutlaka cihaz kapatisesinin soğuk havalarda ne olacağını sormalı ve teknik dataları incelemeli.
    Şimdi ben 9KW önerirken piyasadaki bütün kaliteli markalar 14-16KW cihaz öneriyor neden çünki Hava sıfır derece olduğunda kaliteli sandiğığn cihaz 10-10 kwye düşüyor.
    Benim cihazım 8,5-8,8 kw da çalışmaya devam ediyor.
    ***Isı pompaları %60-%80 kapisiteyle çalıştıkları anada tam verim sağlarlar***
    işte bütün formul burada, Siz evin hesaplamasını yaptınız 9KW çıktı,mecburen 16kw Daikin-Wiessman vs.cihaz önerriyorsunuz,,cihaz -2-0 derecede 10KW olduğu için , bu eve 16kw cihaz takılıyor. ***Montaj hatalarını daha sonra bahsedeceğim , uygulama hataları tam bir cinayet****
    Normal havalarda 7-10derecede cihazın kapasitesi büyük olduğu için CİHAZ %20-40 kapasitede çalışıyor hatta fazla geldiği için duruyor tekrar çalışıyor, inverter dediğin şeyin anlamı kalmıyor. bu yüzden aynı sitede aynı özellikli evlerde yaptığımız uygulamalar gerçekleri gösteriyor.(Büyük cihaz taktıranlar , bizim çoçuklar çok bilsisaayar kullanıor falan demeye başladı))
    Urlada 100M2 ev 7KW ısı pompası 90TL elk. fatr.evin elektiği ile beraber
    ayvallık110M2 ev 7KW ısı pompası 150TL elk. fatr.evin elektiği ile beraber
    sasalı 160M2 ev 9KW ısı pompası 280TL elk. fatr.evin elektiği ile beraber
    yüzlerce örnek ve müşteri telefonu verebiliriz arayıp sorun, canlı referans..
    Çin mallarından hiç bahsetmiyorum, sakın yanaşmayın, ağlarsınız, yada yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi 800-1000tl fatura ödersiniz.
    Türk enerji sistemleri ve iklimlendirme müh.ltd.şti.

    Sevgili Türkser, iddialı cümlelerden etkilenerek ısı pompası tercihimi Dimplex ten yana kullanmak istiyorum. Ama öncesinde bahsettiğin yüzlerce müşteriden sadece birkaçına,varsa Çanakkale veya yakın bölgedeki müşterilere ulaşıp görüşmek istiyorum. Bu konuda yardımcı olur musun? Firma ismiyle internetten yaptığım aramalar sonuçsuz kaldı. 14 kasımdaki ilk ve son mesaj olmuş, aradaki birkaç mesajda cevapsız kalmış.




  • bakın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkser -- 28 Ocak 2015; 22:43:25 >
  • merhaba,

    dimplex için hava -su fiyat verebilirmisiniz 11 mt petek için, teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkser

    selam,

    Kış bizim sezonumuz, yoğun bir tempo içinde koşturuyoruz.Bu yüzden pcyi açmaya vakit bile yok, cevap için geç kaldık.
    Öncelikle cihazın farkını sormuş arkadaşlar,
    en önemli bir tanesinden başlayayım. acil işe çıkmam grekli, kısaca yazalım. sonra devam edelim,,
    Almanya da 1976 yılından beri ısı pompası üretimi yapılıyor ve çok detaylı bir arge çalışması yapılıyor.....


    fark 1
    GAZ....
    Bizim cihazlarımız, R290 ve R417A gazıyla çalışıyor.
    Bu gazlar çok düşük basınçlarda çok yüksek değerler elde ediyor.

    2001-2002 yılı üniversite notlarından bir dip not...: gazların özellikleri anlatılıyor R410'a gelince ,yüksek basınçlıbir gaz , kritik sıcaklık ve kaynama noktalarını inceleyin, sonunda ısıtma ve ısı pompaları için çok uygun olmadığını zorla zorla max55C elde edile bileceğininden bahsediliyor. Yıl 2014 ısı pompaları R410 gazlı.
    Fark burada..
    Klima Firmaları elindeki R410A gazlı salon tipi dış üniteleri ufak değişiklerle ısı pompasına çeviyor.
    bu yüzden biraz eksiklikler olabiliyor. Arge gerekli, arge varsada zaman ve tecrübe gerekli.

    Yani o kadar soğutma sistemleri üreticileri becerememişler öylemi??Tabi adamların stoklarda bitmiyor bir türlü.milyar adet yapmışlar. Ya biraz gerçekçi olalım. Sanki soğutucu akışkanı kendi patenti ile mi üretiyor Dimplex ,yoksa kompresörünü mü üretiyor da diğer üreticiler bulamıyor . Bu konuyu tartışalım tamam hangisi verimli hangisi daha düşük sıcaklıklarda ne iş yapar o ayrı konu. Ama yok öyle bende var onlarda yok teknolojisi veya elindeki stoğu çakıyor muhabbeti.

    Daikin kırmış kafayı ,R417 varken kaskat ile R410+R134 lü makine icat etmiş. Bilmiyor bunlar işi ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkser

    Selamlar MBirol kardeş.
    Dimplex şu anda 286 çeşit model ısı pompası ''' var.

    kaskadlar aramadığın kadar,
    134 e 404
    407 ye 409A
    411 e 417a

    Dünyanın Argesi, ısı pompası bizde.
    dünyanın en büyük ısıtma soğutma fuarı,martta frankfurtta, bekleriz.
    bizde, herkesde orada

    Modellerin çoğunluğu , işin kalitesini az çok gösteriyor galiba.

    Biz bu işi 1976 yılından beri yapıyor dimplex..
    Marka söylemek istemiyorum ama, daikin viesman,buderus 2 yıldır bu işi yapmaya başladılar.

    bence yeni bir forum açalım, şu geçtiğmiiz soğuklarda ısı pompası kullalanlar bu markalrda" ne yaşadılar paylaşalım..

    Arkadaşım siz galiba 2 yıldır bu iştesiniz. Daikin 2 yıldır mı bu işte ,bu kadarda değil.Tama konuşalım tartışalım ama herşeyide hafife almayalım.134,404,407 nin ne olduğunu veriminin ne olduğunu ben de bilirim iyi kötü. Ama r410 nun verimliliği yok malesef.r410 nu bende sevmiyorum ama yapacak bir şey yok.Biraz araştırım r32 geliyor ,COP görün bakın. Meydan öyle boş değil.tek tabanca. Dimplex konusunda Avrupa da iyide olabilir ama ,keşif olan bir şey yok.Zaten ısı pompası yeni bir şey değilki ,Soğutma nın ana kuralı değişmez .Ne yaparsan yap yaptığın iş soğutma.Her türlü ısı taşıması...




  • Ben de ısı pompası düşünüyorum. Demir Solar monoblok DS120 N modeli gaz kodu R407C petekle ısınma yapıcam katı yakıt kazanını söküp monte ettirmek istiyorum. Soğutma olmayacak eksradan sadece sıcak su boyleri olacak. Dikkat etmem gereken neler var görüşlerinizi yazarsanır sevinirim. Ev 170 metrekare 4 tarafı açık, straforlu iki kat tuğla örülü. ara kat.
  • Bu konu açılalı epey olmuş. Artık ısı pompası taktıranlar uzun süredir kullanıyorlardır. Kullananlar bize tavsiyede bulunurmusunuz. Hangi marka ve hangi modele bakalım.
    Bir Çin malıdır gidiyor. Hangi firmaya sorarsanız benimki en iyi diyor benimkinde Çin malı yok orijinal diyor. En iyisi kullanıcı tavsiyesi. Yazarsanız çok iyi olur.
  • 2014 aralık ayında midori marka 16 kw lık inverter ısı pompası taktırdım.Evim son kat duvarlarda ve çatıda yalıtım yok.12 metre petek var ev 120 m2.cihaza oda termostatı takılı 08.00-17:00 arasında 18 derecede, 17:00-23:00 arasında 23 derecede 23:00-08:00 arasında 20 derecede kullandım.en fazla evin elektrik kullanımıda dahil 390 tl fatura ödedim(bu ayda musluktan akan su bile donacak derece soğuktu.Toplamda 2014 kışı için ısınma ve evin elektrik giderleri için 1.200 tl fatura ödedim.

    2015 yılında 1 kasımda ısı pompasını tekrar açıtım.Bu defa tüketimi daha iyi takip edebilmek için cihazın elektrik hattına sayaç bağladım.Yaklaşık 11 gündür 50 derece giriş suyu sıcaklığı ile 08:00-17:00 arası 18C 17:00-23:00 arası 23C 23:00-08:00 arası 20C kullanıyorum.11 günlük toplam elektrik tüketimi 99 Kw(sadece ısı pompasının tüketimi) 99x0,36 = 35,64 tl gibi bir rakam çıkıyor.

    Isı pompası için bence en önemli etken bulunduğunuz bölgenin iklim şartlarıdır.Eğer bulunduğunuz yerde hava sıcaklığının 0 C alltında olduğu gün sayısı çok fazla ise hem ilk kurulum maliyeti olarak çok fazla para ödersiniz hemde fatura olarak çok para ödersiniz.
    Yerden ısıtmada daha az öderim,yalıtımlı evde daha az öderim falan hikaye.Yerden ısıtma ve yalıtımlı evde ister doğalgaz,ister kömür isterseniz ısı pompasıyla ısının hepsiyle daha az ödersiniz zaten.




  • seffo S kullanıcısına yanıt
    Merhaba Seffo
    Bende yıllardan beri Ekotec marka ısı pompası kullanıyorum. Fakat 16 kw verimi olan bir ısı pompasının kompresörü yaklaşık 4 ile 5 kw saatde elektrik tüketimi vardır. Bu hangi tip kompresör olursa olsun. Eğer ısı pompanız gerçekten 16kw verimi, var ise 1 saat de en az 4 kw kompresör, 300 ile 400 watt fanlar ve en az 200 watt sirkilasyon pompasının tüketimi vardır. Siz 11 günde 99 kw elektrik sarfiyatı olduğunu söylüyorsunuz, bu demektir ki günde 9kw sarfiyatınız var. Bir ısı pompası 1 saat 4 kw yada 4,5 kw elektrik tüketiyor ise siz günde 2 saat çalıştırarak tüm evinizi ısıtabiliyormusunuz?
    Ben şimdiye kadar bunu başaramadım acaba sizin ölçümlerinizde bir yanlışlık olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekayaalti54

    Merhaba Seffo
    Bende yıllardan beri Ekotec marka ısı pompası kullanıyorum. Fakat 16 kw verimi olan bir ısı pompasının kompresörü yaklaşık 4 ile 5 kw saatde elektrik tüketimi vardır. Bu hangi tip kompresör olursa olsun. Eğer ısı pompanız gerçekten 16kw verimi, var ise 1 saat de en az 4 kw kompresör, 300 ile 400 watt fanlar ve en az 200 watt sirkilasyon pompasının tüketimi vardır. Siz 11 günde 99 kw elektrik sarfiyatı olduğunu söylüyorsunuz, bu demektir ki günde 9kw sarfiyatınız var. Bir ısı pompası 1 saat 4 kw yada 4,5 kw elektrik tüketiyor ise siz günde 2 saat çalıştırarak tüm evinizi ısıtabiliyormusunuz?
    Ben şimdiye kadar bunu başaramadım acaba sizin ölçümlerinizde bir yanlışlık olabilir mi?

    Ek bir bilgi olarak ısı pompalarında verim konusu yani cop değerleri çok önemlidir. Cop kelimesinin anlamı elde edilen enerjinin tüketilen enerjiye oranıdır. Örnek olarak ısı pompaları ile ilgili COP değerleri aşağıdaki resimde gösterilmiştir.

    Isı pompaları ile ilgili öğrenmek istediğiniz tüm bilgilere ait videoyu bu linkten izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=wzbSNlDAyzU

    Bu mesaja eklenen görseller:

     ROTEX Isı Pompası




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekayaalti54

    Merhaba Seffo
    Bende yıllardan beri Ekotec marka ısı pompası kullanıyorum. Fakat 16 kw verimi olan bir ısı pompasının kompresörü yaklaşık 4 ile 5 kw saatde elektrik tüketimi vardır. Bu hangi tip kompresör olursa olsun. Eğer ısı pompanız gerçekten 16kw verimi, var ise 1 saat de en az 4 kw kompresör, 300 ile 400 watt fanlar ve en az 200 watt sirkilasyon pompasının tüketimi vardır. Siz 11 günde 99 kw elektrik sarfiyatı olduğunu söylüyorsunuz, bu demektir ki günde 9kw sarfiyatınız var. Bir ısı pompası 1 saat 4 kw yada 4,5 kw elektrik tüketiyor ise siz günde 2 saat çalıştırarak tüm evinizi ısıtabiliyormusunuz?
    Ben şimdiye kadar bunu başaramadım acaba sizin ölçümlerinizde bir yanlışlık olabilir mi?

    HOcam ne kadar elektrik faturası gelıyor bizimde öblye bir niyetimiz var ama?




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.