Şimdi Ara

Rönesans Krallıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Rönesans Krallıkları, online, ücretsiz, uluslararası ve multiplayer bir oyundur. Yükleme yapmanıza gerek yoktur, sizlere kendi stratejinizi belirleyeceğiniz gündelik yaşamdan role-playing imkanı sunar.

    Erken ortaçağda kendinizi bulacak, yeni arkadaşlar edineceksiniz. Sıradan bir çiftçiyken, kendinizi yönetimde bulacak ve değişik görevler alarak farklı yollarda ilerleyeceksiniz.

    2004 yılında kurulan Rönesans Krallıkları, kurulduğu günden bu güne internet dünyasının fenomeni haline gelmiş ve 25 dile çevrilmiştir. Karşı konulamaz başarısı devam etmektedir.

    Erken ortaçağda kendinizi bulacak, yeni arkadaşlar edineceksiniz. Sıradan bir çiftçiyken, kendinizi yönetimde bulacak ve değişik görevler alarak farklı yollarda ilerleyeceksiniz.

    Eğer 3D grafikleri olan, kanlı savaş sahneleri içeren bir oyun arıyorsanız, Rönesans Krallıkları sizin beklentinizi karşılamayacaktır. Rönesans krallıklarının en büyük amacı, oyuncular arasında iletişim kurmaktır. Bu oyunda yükselebilmek ve etkili birisi olabilmek için, tartışmacı, ikna edici olmalısınız. Kısacası bu oyunda, insan ilişkileri ve duygusal hamleler ön plandadır. Oyunun kaynağı insandır.

     Rönesans Krallıkları


    "DÜNYADAKI TEK EŞ ZAMANLI VE GERÇEKÇI MULTIPLAYER OYUNU"

    Rönesans Krallıklarında, 15. yüzyılın ortalarında Avrupada yaşayan bir serseri rolüne bürünebilir ve geişimi sadece size bağlı olan bir karakter yaratabilirsiniz. Seviye atladıkça yeni özellikler kazanırsınız. Marangoz olursunuz, fırıncı olur ekmek pişirirsiniz, değirmenci olur un üretirsiniz, tüccar olur dağlar tepeler aşarsınız. Kasaba reisi olabilir, eyalet yönetimine katılır, kadı olur, imparatorluk ordularını yönetirsiniz! Tüm oyuncuların görev aldığı bu oyunda, ya Mert yolda ilerler ya da kötü yolda ilerlersiniz: korsan, haydut, spekülatör olabilirsiniz.


    "KOYUN YETIŞTIRMEKTEN AVRUPA'YI KUŞATMAYA KADAR"

    Neredeyse tüm Avrupanın yer aldığı ve 25 dil konuşulan bu oyunda: Geminize binip dünya turu yapabilirsiniz. İngilizlerle tanışıp, İspanyollarla dans edebilirsiniz. Fransadaki şarapları tadabilir, eşsiz güzellikler görebilirsiniz. Kasabanızda bir meyhane açıp, arkadaşlarınızla birlikte çay içebilirsiniz. Ordulara katılıp, seferlere çıkabilirsiniz.


    Belki de bu maceralar size göre değil, belki de yaşamak için hayvan yetiştirmek ve tarla ekip biçmekten, ya da uluslar arası ticaret için tasarlanmış nadir ürünler (goblenler, yerel alkollü içecekler vs) üretmekten daha hevesli fikirleriniz var. Peki neden bir meyhane açmayasınız? Ya da neden bir tüccar olarak servet yapmayasınız? Kazandığınız para sizin seçim kampanyanızı finanse ederek Belediye başkanı olmanıza imkan verebilir ya da köyünüzü terk etmeden mutlu bir yaşam sürmeyi tercih edebilirsiniz.


     Rönesans Krallıkları


    Oyunun tanımlaması bu, oyun gerçek bir zeka oyunu role play yaparak gelişeceğiniz bir oyun. Oyunda ilk seviye çok sıkıcı geçer ama oyunu anlmaya ve tanımaya başlarsanız bırakamazsınız.

    Oyunda siyaset (gerçekten çok gerçekçi :D ), Savaş,Aileler,Ticaret,Haydutluk,Komutanlık,Görevler,Sanat akademileri,Camiler,Limanlar ve gemiler,teşkilatlar,meslekler kısacası 1450 lerde olan herşey var.

    3D SEÇENEĞİDE BULUNMAKTADIR.

     Rönesans Krallıkları

    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    Yeni Başlayanlar Kılavuzu

    Eminim sorulacak 1 oyun günü = 1 gerçek gün


    Seviye 0 lar için en iyi başlama yolu:

    quote:

    Öneriler:
    -S0 lar pazardan birşey almayın. Ölüyorsunuz olunca eşyalarınızdaki 2 ekmekten birini yiyiniz.
    -S1 olup 2. tarlanızı alıp özellik kasmaya başlayana kadar sakın ölüyorsunuz yazana kadar yemek yemeyin!!!İsraftır.
    -Ben niye elbise giymiyorum , niye et, balık yemiyorum gibi yanılgılara düşmeyin.
    -Ölüyorsunuz yazınca 1 ekmek veya 2 mısır yiyin.
    -Her gün yemek yemeye özellik kasmaya başlayınca başlayın.
    -Sorularınızı bana ya da meyhanede herhangi bir kişiye sorabilir,ya da foruma sorabilirsiniz.Memnuniyetle cevaplarlar.
    -Yasa ve kanunları iyi araştırın.Tarlanızda iş verirken asgari ücret karesi eyaletinde 15 diğerlerinde 16 akçedir.Bundan aza işçi çalıştırmayın.Aynı zamanda 4 ten yükseğe mısır 8 den yükseğe ekmek satmayınız.


    1. Gün : Belediyede 17 akçeden yüksek bir iş varsa çalışın yoksa kasaba dışı bölümündeki madende çalışın.
    2. Gün : Ev envanterinizdeki ekmeği alın ve yiyin. 1. gündeki işlemi tekrarlayın.
    3. Gün : Camide çalışın ve 1 itbar puanı kazanın. Oyunun forumuna girin sorular sorun yada burdan sorun.
    4. Gün : Camide çalışın. Pazardan 1 ekmek yada 2 mısır alın. Yaklaşık 5-10 dk sonra size gelir. Onu yiyin
    5. Gün : Camide çalışın ve meyhanede gördüğünüz oyunculardan gp (güven puanı) isteyin
    6. Gün : 1. gündeki gibi çalışın
    7. Gün : 1. gündeki gibi çalışın ekmek yada 2 mısır alıp yiyin
    - Kimse gp vermediyse 2 kez camide çalışın ve 90 akçe biriktirene kadar 3-4 günde 1 ekmek yiyin
    90 akçe ve 5 itibar puanı olduğunda sancak kalesine girin ve sancak beyinin baş katibiyle görüşün
    MISIR TARLASINI yada SEBZE TARLASINI seçin. Haydut olacaksanızda tarla almamazlık etmeyin bir kaybınız olmaz.
    Alternatif ve detaylı klavuz :http://forum.kralliklar.com/viewtopic.php?t=1764113


    Seviye 1 ler için en iyi başlama yolu:


    seçiminiz mısır tarlası ise :

    Genel Özellikler

    >Mısır tarlasını seviye 1 olan herkez kullanabilir.
    >Mısır en popüler yiyeceklerden biridir.
    >Mısır tarlası yeni başlayanlar için karlı olabilir fakat ben yeni başlayanlara sebze öneririm.
    >Mısır tarlası almadan önce belediyeye sormanızı tavsiye ederim aksi taktirde mısırdan fazla gelir edemeyeceginiz gibi daha düşük gelirler elde etmek zorunda kalırsınız.
    >Mısır bazı hastalıkların çabuk iyileşmesindede etkilidir.
    >Soyguncu olacak kişiler genellikle mısır tarlası tercih ederler sebebi ise aldıgınız bir ceza sonucu paranızın - ye düştügünü varsayarsak pazardan veya başka biryerden yiyecek birşey bulamayacagınız için ve mısır tarlasının %50 verimle en az 20 adet mısır vermesi ve tarlanın 7 günde bir toplanması sonucu paranızı daha cabuk bir şekilde ölmeden ve daha fazla özellik kaybetmeden + ya taşıyabilirsiniz.
    >Tarlanıza ekim yapabilmek için ise evinizde 1 adet çuval mısır olmak zorundadır
    >Mısırı ayrıca sığır yetiştiricileri alıp sığırlarını beslerler.
    >Mısır tükettiğinizde açlığınızı 1 puan gidermektedir. Yani Çok açsınız yazıyorsa 1 mısır yedikten sonra açsınız 2.mısır yedikten sonra aç değilsinize döner açlık barınız.

    Mısır Tarlası Aldıktan Sonra Nasıl bir Yol İzlenmeli?



    >Tarlanızda en az 1 en fazla 2 çuval mısır olmalıdır bu rakamlar 1 ile 2 arasında değişir tarla sayısına bağlı olarak 1 adet mısır tarlası olan için 1 adet çuval mısır yeterlidir aynı şekilde 2 tarlası olan bir kişi için ise evinde en az 2 adet çuval mısır bulundurması gerekir.

    >1. Gün ekim yapılması gerekir [Kuvvetle Alakalıdır (Verimi Arttırarak daha fazla mısır elde etmeye yarar)].

    >Mısırlar ekim yapıldıgı günden sonra büyümeye başlar ve büyümeleri toplamda 7 gün sürer buna ekim günüde dahildir, ekim yaptıktan sonraki gün 2.gün olarak geçer.

    >7. gün ise hasat yapılması gereklidir [Kuvvetle alakalıdır (verimi arttırarak daha fazla mısır elde etmeye yarar)

    >Verim meselesi ise Ekim yapan kişinin kuvvet puanına bağlıdır yani eğer 19 kp li bir kişiye tarlanızı sürdürüyorsanız tarlanızın verimi %55 ve 19 kp li bir kişiye tarlanızı hasat ettirirseniz %60 a kadar cıkabilir verimi maksimum oranda %60 oldugu için kısa bir hesap yaparsak

    50 de 20 ise
    60 da x dersek
    ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯ Burdan x= 24 eder ve 24 adet mısır üretirsiniz. ,

    Birinci tarlanın verimi 2. tarlayıda etkiler Yani

    1. Tarlanızın Verimi 50 ise 20 mısır üretirsiniz

    2. Tarlanızın verimide 50 ise 13 mısır üretirsiniz

    Toplamda 33 mısır üretmiş olursunuz



    Örnek vermek gerekirse

    1. tarlanız 20 mısır veriyor 2. tarlayı yok sayıyorum yeni başladıgınız için

    20x3=60 eder Eğer siz 20-20 akçeden 2 kez işçi alıp tarlanızın verimini yükseltmeye çalışırsanız 60 akçeden sadece 60-40 : 20 akçe kar yapabilirsiniz fakat bundan sonraki hasılatlarınızda 24 mısır toplayacagınız için

    24x3 : 72 akçe demektir yani bundan önceki ekim biçimde 6 akçe kaybetmiştiniz bu 6 akçenin yerini 12 akçe kazanarak ve 6 akçe kar ederek tarlanızı sürmeye devam edebilirsiniz dedigim gibi mısır tarlası uzun dönemde karlıdır fakat kısa dönemde yukarıda yazdıgım ufak zararları size yaptırabilir fakat soradan yaptıgı zararın karşılıgını size 2 katı akçe olarak öder

    Tabi işçi fiyatını kasabanızdaki online kişi sayısına görede değiştirebilirsiniz kimisi madende çalışmak morali düşürdüğü için madende çalışmak yerine tarlada çalışmayı tercih edebilir.

    Resimli tam anlatım : (http://forum.kralliklar.com/viewtopic.php?t=2182226 )
    ______________

    Sebze tarlası ise:

    Sebze tarlası adında anlaşılacağı gibi sebze üretmenize yarar. Sebzeler 1 AP (Açlık Puanı) ve 1 Karizma puanı kazanmamıza yarar.

    Sebze tarlası 5 günde 1 yetişir ve ürün verir ürünleriniz evinizdeki sandığınıza gelir. Sebzeleri ister belli bir ücret karşılığında tuttuğunuz işçiler ister kendiniz hasat edebilirsiniz.Kasabanızın dışındaysanız işçi almak zorundasınızdır. Sebzelerden para kazanmak için evden kendinize aktarmalı ve $ işaretine tıklayıp sebzeyi pazarınızın durumuna göre 9-10 akçe civarında bir fiyata satmalısınız. Satarken sancağınızdaki taban fiyatlarına dikkat etmelisiniz.

    Önemli Not : Eğer kasabanız meyve kasabasıysa ve pazarda bolca meyve bulunuyorsa sebze tarlasını seçmeniz önerilmez

    Sebze tarlasının görünümü aşağıdaki gibidir. Sebzeler hasat edilecek duruma gelmediği için herhangi bir işlem uygulanamaz.

     Rönesans Krallıkları


    Sebze tarlasını toplattırmak için herhangi bir ek ürüne/alete ihtiyaç duymaz. Sadece toplattırmak için 1 kişiye ihtiyaç duyulur. Ayrıca sebze tarlasının verimi her zaman aynıdır özellikli işçi tutmayla sebze tarlasının verimi artmaz.

    1. Tarlada 4 sebze yetişir.
    2. Tarlada 3 sebze yetişir.

    Not : Sebze tarlası masrafsız ve yetiştirilmesi en kolay tarladır.

    Sebze tarlasının hasata hazır görünümü aşağıdaki gibidir. Sebzeleri toplattırmak için işe alacağınız kişinin ücreti (Salaire Brut) yukarıda. İşçinin olması gerektiği zeka puanıda alttadır. Sebze tarlalarının verimini zeka ile artmadığından burasını 0(sıfır) yapmanız gerekir.

    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________

    --------Yararlı Adresler ---------

    Şifre ve E-mail Değiştirme
    http://www.kralliklar.com/GestionCompte.php

    Krallıklar Dünya Haritası
    http://www.le317.fr/cartes/index.php

    Sıkça Sorulan Sorular
    http://forum.kralliklar.com/viewtopic.php?t=1747941

    Enderun Kütüphanesi
    http://forum.kralliklar.com/viewforum.php?f=2243

    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________


    Oyunda kodlanmış 5 seviye bulunuyor her seviyedeki amaç farklı
    önce işçi sonra çiftçi(lvl 1) sonra bir meslek sahibi (lvl 2) sonra üniversite okuyup kendi yeteneklerinizi geliştirerek devlete ve millete çalışıp(lvl3) lüx hayata ermek(lvl4) lüx içinde yaşayıp bol para harcayarak lvl5 olmak (şimdilik olan yok).

    Yukarda yazılanları yapmak yaklaşık 3-4 yılınızı alır. (ama yinede oyun bitmez oyunu bitirmenin tek yolu padişah olmak :) )

    Size tavsiyen oyunu gerçek hayattan arkadaşlarınızı davet ederek onlarla beraber bu oyunu oynamanızdır. Hem daha cok keyif alır hemde gerektiğinde güçbirliği edebilirsiniz. Oyun başta sıkıcı gibi görünsede aslında oldukça zevkli keyifli bir oyundur. Tarla, dükkan, medrese, ordu, savaş, siyaset, korsanlık gibi bircok etkinlik var.

    İstediğiniz rolü alabilir istediğiniz zaman rolünüzü değiştirebilirsiniz bu size kalmış.

    Çok güzel oyundur oynamanızı şiddetle tavsiye ederim :) Oyundaki ismim Erenbulbul



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenbulbul3 -- 14 Temmuz 2014; 22:53:47 >







  • Up :D

    oyuna gelen yok mu ? osmanlı güçsüzleşiyor.
  • cok uzun bi ozet gecseydin mobildeyim oyuna bakmadim ama yeni server varmi veya gelecek mi yoksa bu kadar ugrasilarak yapilanlarin farki kapanmaz ugrasilmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
    Ok atma sistemi geldi
  • bende bu oyunu 6 yıldır oynuyorum.
    Düşünmeden, başlayın.
  • Oyuna yeni başladım yardımcı olursanız sevinirim oyundaki adın Ucanmustafa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucanmustafa hangi kasabadasın ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenbulbul3

    Ucanmustafa hangi kasabadasın ?


    Tekirdağdayım oyundan mesaj atarsan daha erken görebilirim.
  • Bir Öneri- Oyunda çiftlik alırsanız cuma hutbelerini dinleyin. Eğer imam yoksa o kasabayı terk edin
  • :D selam rk gençliği
  • İlk çıktığında ne oynardık be.
  • Ban yedim.

    Sanırım sebepsiz idam edilen ilk osmanlı vatandaşıyım.

    (Sanırım birde admine küfür ettiğim için)
  • Acayip zevkli oyundu ama klon hesaplar mahvetti
    DonJuan adıyla oynamıştım, sonra devredip bıraktım.
  • Cryol C kullanıcısına yanıt
    Şimdi klonlar biraz azaldı fakat troll ler arttı oyunda.
  • Hile Var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cryol

    Acayip zevkli oyundu ama klon hesaplar mahvetti
    DonJuan adıyla oynamıştım, sonra devredip bıraktım.

    Souron'un ordusunu tek başına dağıtan haydut değil misin sen :D
  • .donjuan.

    rp bölümünde de 2 adet hikaye yazmıştım. derin savaş ve bir haydutun anatomisi isminde. aslında aktif oyuncu sayısı fazla olsa dönebilirdim.
  • Hooorttttt desek mi :D 4 yıl sonra döndüm oyuna ...
  • Kertenkele'den sevgiler....
  • turkmax nickiyle oyundayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.