Şimdi Ara

Rol yapma oyunu önerisi istiyorum. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • rol yapma kendin ol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gokyabgu


    quote:

    Orijinalden alıntı: YrkndrY

    Ya oblivion iyi hoş da (orjinal olarak almış bulunmaktayım zaten) eksik şeyler çok. Birincisi level olayı çok fazla can sıkıyor. İkincisi hem oyunun içinde her şeysiniz hem de hiç bir şey. Gitmişim oblivion gate'i kapatmışım bi adım sanım duyulsun. Şehirde yürüyorum guard'lar "ticari taksi bekleme yapma" diyor bana resmen. Lan sen kimsin oğlum . Yani sanki oyunun içinde kendi çapında takılıyorsunuz gibi. World of warcraft'ta bile npc'lerin oyuncularla etkileşimi daha fazla. Dalaran'dan geçerken npc'nin biri "an example of good man, Yarkın(nickim)" demişti ve bunu bütün oyuncular görebiliyor. Muhtemelen bir görevi yaptığım için söylemişti, ve çok güzeldi. İnsan kendisini oyunun içinde hissediyor öyle olunca.
    Oblivion'da böyle değil işte, arena şampiyonu olursun, guild lideri olursun sokakta çapulcu gibi bakarlar yüzüne. Yani hiç birşeysin oyunda. Ama elalemin evinden armut çalsan gelir guard'lar bulur seni. E nasıl iş bu?
    Oblivion iyi güzel ben de seviyorum ve oynuyorum hala ama en iyi rpg'nin bu olmadığı çok belli, ben de ustaların önereceği asıl rpg'leri merak ettim

    Edit: Irkların sesleri de çok sinir bozucu . Bir tane adama okutmuşlar yazıları bütün imperial'lar aynı seste konuşuyor. Diğer ırkların sesleri de öyle. Hep aynı kişi konuşuyor. Bari 3-4 farklı ses yapsaydınız. Profesyonel ses sanatçısı olması şart değildi ki.


    Oyunda gelişim ile birlikte, etrafındaki dünyanın da buna uygun olarak gelişimini istiyorsan sana Gothic 1 ve 2 ile Risen'ı öneririm. Gothic 1 ve 2'yi Gothic Universe diye satılan bir paket var D&R'larda oradan alabilirsin. Sanırsam 20 liraydı. Risen yeni çıktı zaten. Bu oyunlarda oyuna ilk başladığında yüzüne bakmıyor kimse, çapulcu muamelesi yapıyor, ama oyunda görevleri gerçekleştirip gruplardan birinde yükselince o gruptakiler sana saygı göstermeye başlıyor. Etrafındaki değişimi birebir hissediyor ve gerçekten birşeyler başardığını anlıyorsun.

    Bu dediğin problem pek çok RPGde var zaten. Gider en zorlu, ölümcül yaratıkları, lordları tokat manyağı yaparsın, sonra gelirsin bir kasabaya kasabanın muhafızı sana dayılık yapar. 35 seferdir alışveriş yaptığın tüccar sehi hala 'greetings stranger' diye karşılar.

    Kanıma girdin abi Anlamışsın demek istediğimi

    The witcher ve drakensang indiriyorum şimdi. Onlar inerken de oblivionu bitiricem heralde. Sonra o ikisini sindirip Gothic'lere başlarım. Yavaş yavaş çoğu rpg'yi oynamak istiyorum




  • ASlında oblivionın çok sağlam modları var,level scaling olayının olmadığı,arayüzü basitleştiren falan.Deneyen varsa görüşlerini yazsın bende geridönmeyi planlıyorum.Bu arada pek istediğin tür (uzayda geçii) değil ama Mass Effect harika bir oyun gerçekten,mutlaka denemelisin.
  • The Elder Scrolls III: Morrowind

    Artıları:

    1) RPG ögeleri daha fazla
    2) Haritası oblivion'a göre çok daha büyük
    3) Hikaye oblivion'a göre daha güzel ilerliyor(bence)
    4) Kesinlikle oblivion'a göre daha uzun sürüyor bitirmesi(ana görevler dahilinde)
    5) Düşman sayısı ve çeşitliliği oblivion'a göre daha fazla
    6) Oblivion'a nazaran yüzlerce armor çeşidi mevcut
    7) Kafana göre karakter sınıfını yaratabiliyorsun
    8) Morrowind'de katılabileceğin pek çok faction mevcut


    Eksileri:

    1) Bazı görevlerde istenilen yerlere gitmek işkence, gidilen yerde görevi bulabilmek daha bir işkence olabiliyor.( Harita devasa olduğundan )
    2) Grafikler oblivion'a nazaran daha zayıf
    3) Nekadar çok armor olsada oblivion'daki kadar karizmatik karakterler yaratamıyorsunuz
    4) Dövüş sistemi oblivion'da daha başarılı, yeri geliyor sabaha kadar miss çekiyorsun morrowind'de.
    5) Oyunun sonlarına doğru bir görevi saatlerce arayıp bulamadığımdan, oyun da henüz yeni çıktığından olsa gerek o esnada internette bir Allah'ın kulu ingilizce dahi walkthrough koymadığından en sonunda kafayı kırıp sildim(artık her türlü walkthrough mevcut nette)

    Eğer ki bu güne dek Morrowind'i duymadın yada oynamadıysan kesinlikle edinmeni tavsiye ederim. İlk oynadığım zamanları düşündüğümde kesinlikle Morrowind'den daha büyük zevk almıştım




  • Morrowindi biliyorum onu da mutlaka deneyecem.

    http://morrowind2009.wordpress.com/category/uncategorized/

    Grafikler sorun değil, adamlar grafikleri geliştirmişler
  • Morrowindiyi hiç bir yerde bulamadım torenttede yok :(
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.