Şimdi Ara

Roccat Kave 5.1 Almayı Düşünüyorum(ALINDI!) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
12.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stavroqin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Frostmourne Hungers

    quote:

    Orijinalden alıntı: ghost911

    quote:

    Orijinalden alıntı: stavroqin

    Dostum roccat kave 5.1 ve x-fi titanium ses kartı kullanıyorum. Daha önce bu kulaklığı onboard ile de kullandım. ve sana tek diyeceğim şey ALMA! Kulaklık çok ağır bir kere ve çok hantal. Kafanda tuğla varmış gibi hissediyorsun. Ha titreşimi falan iyi gibi geliyor ilk başta da eğer sesi çok açmıyorsan titreşimi çok hissetmiyorsun. Ayrıca titreşimi kapatma olayı yok. Kulaklığı alalı 6 ay falan oldu ama hemen sol kulaklığın tutan plastik kırıldı. Gayet de özenli davranan bir insanım. Koli bandıyla yapıştırdım öyle takıyorum şimdi düşün yani :) Oyunlarda MW2 tarzı FPS'lerde evet hakikaten seni moda sokuyor oyundan keyif alıyorsun falan da düşmanın arkadan mı ortadan mı geldiğini 5.1 ve gerçek ses veren bir kulaklık olmasına rağmen bile anlayamıyorsun. Yani 5.1 kulaklık olayı saçmaymış bunu anladım ben. Ha ses kartının ne gibi bir artısı oldu dersen onboard ses kartındaki garip vızıldamalar gitti. Daha temiz ses var ama. 200tl'ydi ben aldığımda. Yani o fiyata değer mi bence değmez. Çünkü FPS tarzı bir oyun oynamıyorsan çok da bir artısını göremeyeceksin kulaklılğın. Film ve müzik için de tabi ki biraz daha iyi ses kalitesi alırsın ama bence yeni zamlarla beraber bu kadar pahalanan bir ürüne bu parayı vermek gereksiz. 5.1 olayı kulaklıkta saçma bence. Git onun yerine sağlam bi 2.1 seinheisser kulaklık al.


    quote:

    Orijinalden alıntı: hie

    ürünü kullanan arkadasların gercekci ve mantıklı acıklamaları ıcın tesekkur ederım, bende bu baslıgı takip ederek kave almayı dusunuyordum ama artık vazgectım. uygun fiyatlı bir gamer kulaklık alıp kullanırım artık, begenmezsem satarım. Diğer turlu kave i alsam ve memnun kalmazsam ikinci elde satması nasıl olur o bile belli degil.

    Sounblaster arena dusunuyordum ama piyasa fiyatları yukselmis. Daha onceden plantronic gamecom 377 kullandım ve malzeme kalitesi bana cok ii gelmedi.



    Bu konuda yapılan yorumlar;internette yerli ve yabancı forumlarda kave hakkında olumsuz bulduğum bütün mesajlardan fazla sayılır

    Açıkcası çoğu kişi önerip beğensede buradaki olumsuz yorumlar aklımı karıştırdı Alternatifler aramaya başladım ama onlarda stoklarda yok Ağırlığı yukarıdaki 3 tane destekleyici yastıklar birazda olsa hissetmemizi engellemiyormu?Benimde aldığım her üründe kırılma ihtimalinden hep korkmuşumdur,hele hele böyle pahalıysa.Kave'deki o kontrol ünitesinin amfi gibi sesde fazla bir etkisi varmı acaba bunuda merak ediyorum?

    Banada Kave hakkında olumsuz yorum yapan arkadaşlardan 300 tl(300 den çok yüksek olmasın şimdilik o kadar verebilirim) civarı mümkünse USB ses kartlı(Ses kartı masrafından kurtulmak için ) bir kulaklık önerisinde bulunmalarını istiyorum,mümkünse ;

    Sanalmarketim.com,inventus,eksen ilk tercihtir,burada stoklarda olmayan bir ürün varsa alternatif olarak diğer yerlerdende yazabilirsiniz.Şimdiden teşekkür ediyorum

    Genelde bu tür alım önerilerinde dh den daha büyük malını övme platformu bulamazsınız.Bende burda nerdeyse ölümüne öven arkadaşların neticesinde (ki bana alma diye başka bir arkadaş defalarca dedi ) gidip GameCom 777 almıştım.Açtığım konuyu ararsanız bulabilirsiniz.Genelde yapılan yorumlar ses kalitesinin çok iyi olduğu , rahat ve kullanışlı olduğuydu.Kulaklık elime geçince bir taktım ki aman yarabbi , taş gibi inanılmaz kalitesiz malzemeden üretilmiş bir kulaklık.Virtual sesi bir denedim ki evlere şenlik , sesleri öyle bir karıştırıyor ki BF de tank mı geliyor heli mi uçuyor roket mi attılar anlamıyorsun.Bazıları xp de daha iyi sonuçlar verdiğini söylüyordu ama bf3 xp desteklemeyince uğraşmak istemedim.Ha bunu niye söylüyorum burda gelip eğer biri şu çok iyi kesin al vs vs diyorsa en az 2 defa düşün derim.Kendi yorumum olarakta Kave in fiyatı artınca vazgeçip G35 e yöneldim.Ve tekrar dh de ki yorumlara bakmamak gerektiğini öğrendim.Kulaklığa tuğla gibi kafa eziyor diyen arkadaşların ya hakkaten normalden ufak bir kafaları var ya da daha 14 yaş aralığındalar.Nerdeyse bütün gün kafamda ve en ufak bir ağırlığını hissetmedim.(ki bundan önce yaklaşık 6 aydır kulak içi kullanıyordum)Surround ses kalitesi de gerçekten çok iyi , BF3 ve MW3 te deneme şansım oldu (terraria yı saymıyorum tabi).Normal kullanımda sesin yönlerini çok iyi tayin edebiliyorsun(ancak ayak sesleri normalden çok daha belirgin değil) , surround da ise bir derinlik hissi yaratıyor ve kulağı yormuyor.Ben gamecom ile G35 arasında bu kadar fark olacağını tahmin etmiyordum netice de sanal olarak verdiği için ancak gerçekten aradaki fiyat farkını sonuna kadar hak eden bir fark mevcut.Dediğiniz bütçeye uygun kendinden ses kartlı olarak Türkiye fiyatlarında G35'den başka alternatif yok (aslında gönlümden hep siberia v2 geçiyordu , hatta son gün gidiphttp://www.sanalpazar.com/Siyah-Steelseries-Siberia-V2-Usb-Kulaklik-ses-Kartli__isp2381416 bu ürünü alacaktım fakat satıcı refurbished olabilir bende bilmiyorum deyince kalmıştı , bunun dışında steelseries ürünlerinin tiz ses ağırlıklı verip ayak sesi kasmada bir numara olduğunu , ancak normal oyun kulaklığı olarak kullanımda ve film-müzik gibi şeylerde başarısız kaldığını belki her forumda okumuşumdur , ve incelemelerinin sadece CoD MW2 ve CS üzerinden yapılması da vazgeçiren diğer bir neden oldu), ben 4 ay ona sor buna sor vakit harcadım , halbuki bana başta tavsiye edildiği gibi gidip G35'i alsaydım 4 aydır kullanıyor olacaktım.

    Dostum ben gayet normal boyutlarda bir kafaya sahibim ha senin kafanda kas varsa bilemeyeceğim orasını...
    Yaşım 14 değil 24 bu arada. 14 yaşımdan beri de bilgisayar kullanıyorum. İçini dışını bilirim. Afaki konuşmam.
    Bu kave nin fiyatı 50-100 arası olsa hiç sesimi çıkarmam. Ama 200 tl'ydi yazın. Şimdi de 300 civarı. Böyle şeyleri insanlar almadan farkedemiyor. O yüzden buradaki yorumlara da önem veriyorlar. Lütfen konuyu saptıracak abuk subuk yorumlardan kaçınalım.

    Arkadaş kulaklıkta 3 yastık olduğundan bahsetmiş. Evet var 3 yastık ama sorun şu ki kulaklığın yan kısımları çok ağır olduğundan dolayı kulağını aşağıya çekiyor resmen. Yani o yastıklar sadece başının üst tarafını koruyor. Tekrar söylüyorum kulaklıkta 5.1 olayı tamamen saçmalık. AL-MA-YIN! Daha ne diyeyim...


    Alıntıda sizinde mesaj olunca yanlış anladınız sanırım.Ben kave i kullanmadım , ondan ağır mı değil mi zaten bilemem.Benim yorumum kendi aldığım kulaklık olan G35 içindi




  • Roccat Kave'i 270 TLye aldım,sesler onboard ses kartı olmasına rağmen çok mükemmel.Ob ses kartı; realtek ALC892 realtek'in en son çıkardığı entegre ses kartı.

    Sesi %50 den yukarıya almak bayağı cesaret istiyor Oyun testleri olarak Battlefield 3 ve Call Of Duty modern warfare 3 denedim ve çok iyi,sadece arka sesler diğer seslere göre %20 civarı biraz daha az,bununda sebebi ob ses kartı olması.

    X fi titanium aldığım zaman kimbilir ne olacak bu kave'nin gücü

    %20 den itibaren bütün evden duyuluyor tv açık olmasına rağmen


    İlerleyen zamanlarda daha fazla oyunlarda testlerimi yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 7 Şubat 2012; 18:00:11 >




  • hayırlı olsun,kulak saglıgına dikkat et
  • Hayırlı olsun kardeşim, umarım dilediğin verimi alırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobo. -- 7 Şubat 2012; 20:33:13 >
  • Hayırlı uğurlu olsun
  • Hayırlı olsun kardeş inş memnun kalırsın
  • Çok sağolun kardeşlerim,inşallah sorunsuz,problemsiz kullanmak nasip olur

    Şimdilik ses kalitesi çok iyi,yakın zamanda x fi titanium alınca kulaklıkdaki sesi düşünemiyorum bile

    Bu arada dışarıya çok ses veriyor,mesela %20 deyken ses oda inliyor bizimkiler diyor o kadar açma kulaklarına zararlı diye ama aslında oyunda o kadar açık değil ses,ama çevreye verdiği sesten dolayı sanki son ses açmısım gibi duyuluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 8 Şubat 2012; 0:51:38 >




  • Hayırlı olsun.
    Arkap hoparlörlerden ses az geliyorsa kulaklık ile verilen kontrol ünitesinden "Rear" çubuğunu biraz daha yukarı kaydırabilirsiniz.Böylece arkadaki sesler daha hissedilebilir.
    Kontrol Ünitesi Ayarları Nasıl Olmalı?
    Kave kontrol ünitesinden bütün çubukların "Orta" seviyesinde ya da ona yakın olmasını tavsiye ediyor.
    Bende center ve front %50'de(ortada) Rear(Arka hoparlörler) ise %60 civarında(Tahminen).
    Subwoofer da %60 civarında.
    Ayarlarım aynen şu şekilde:


     Roccat Kave 5.1 Almayı Düşünüyorum(ALINDI!)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rojev

    Hayırlı olsun.
    Arkap hoparlörlerden ses az geliyorsa kulaklık ile verilen kontrol ünitesinden "Rear" çubuğunu biraz daha yukarı kaydırabilirsiniz.Böylece arkadaki sesler daha hissedilebilir.
    Kontrol Ünitesi Ayarları Nasıl Olmalı?
    Kave kontrol ünitesinden bütün çubukların "Orta" seviyesinde ya da ona yakın olmasını tavsiye ediyor.
    Bende center ve front %50'de(ortada) Rear(Arka hoparlörler) ise %60 civarında(Tahminen).
    Subwoofer da %60 civarında.
    Ayarlarım aynen şu şekilde:


     Roccat Kave 5.1 Almayı Düşünüyorum(ALINDI!)


    Ayarlar için teşekkür ediyorum,lakin zaten şuan bütün çubuklar en yüksekte(Deneme amaçlı) ve hala rear'den diğer seslere göre %15-20 kadar az ses gelmekte.Bununda sebebi olarak ob ses kartı kullanmamdan sanıyorum?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghost911

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rojev

    Hayırlı olsun.
    Arkap hoparlörlerden ses az geliyorsa kulaklık ile verilen kontrol ünitesinden "Rear" çubuğunu biraz daha yukarı kaydırabilirsiniz.Böylece arkadaki sesler daha hissedilebilir.
    Kontrol Ünitesi Ayarları Nasıl Olmalı?
    Kave kontrol ünitesinden bütün çubukların "Orta" seviyesinde ya da ona yakın olmasını tavsiye ediyor.
    Bende center ve front %50'de(ortada) Rear(Arka hoparlörler) ise %60 civarında(Tahminen).
    Subwoofer da %60 civarında.
    Ayarlarım aynen şu şekilde:


     Roccat Kave 5.1 Almayı Düşünüyorum(ALINDI!)


    Ayarlar için teşekkür ediyorum,lakin zaten şuan bütün çubuklar en yüksekte(Deneme amaçlı) ve hala rear'den diğer seslere göre %15-20 kadar az ses gelmekte.Bununda sebebi olarak ob ses kartı kullanmamdan sanıyorum?

    5.1 kulaklıkları araştırırken yabancı bir kaynaktan okumuştum. Surround hissini arttırmak için arka hoparlörler biraz daha kısık tutuluyor diyordu. Hatta bu durum normal 5.1 ler içinde geçerli. Arka hoparlörler, önlere göre daha kuvvetli ses verir. Böylece surround'u daha iyi algılayabilirsiniz. Bence ayarlarınızda ve kulaklığınızda problem yok. Olması gereken zaten bu...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: madcom

    quote:

    Orijinalden alıntı: ghost911

    quote:

    Orijinalden alıntı: Rojev

    Hayırlı olsun.
    Arkap hoparlörlerden ses az geliyorsa kulaklık ile verilen kontrol ünitesinden "Rear" çubuğunu biraz daha yukarı kaydırabilirsiniz.Böylece arkadaki sesler daha hissedilebilir.
    Kontrol Ünitesi Ayarları Nasıl Olmalı?
    Kave kontrol ünitesinden bütün çubukların "Orta" seviyesinde ya da ona yakın olmasını tavsiye ediyor.
    Bende center ve front %50'de(ortada) Rear(Arka hoparlörler) ise %60 civarında(Tahminen).
    Subwoofer da %60 civarında.
    Ayarlarım aynen şu şekilde:


     Roccat Kave 5.1 Almayı Düşünüyorum(ALINDI!)


    Ayarlar için teşekkür ediyorum,lakin zaten şuan bütün çubuklar en yüksekte(Deneme amaçlı) ve hala rear'den diğer seslere göre %15-20 kadar az ses gelmekte.Bununda sebebi olarak ob ses kartı kullanmamdan sanıyorum?

    5.1 kulaklıkları araştırırken yabancı bir kaynaktan okumuştum. Surround hissini arttırmak için arka hoparlörler biraz daha kısık tutuluyor diyordu. Hatta bu durum normal 5.1 ler içinde geçerli. Arka hoparlörler, önlere göre daha kuvvetli ses verir. Böylece surround'u daha iyi algılayabilirsiniz. Bence ayarlarınızda ve kulaklığınızda problem yok. Olması gereken zaten bu...

    Teşekkürler,ama zaten kulaklıkda sorun olduğunu söylemedim,kendi görüşüm ob ses kartı kullandığımdan dolayı az veriyor dedim.Bakalım kulaklığın esas gücünü x fi titanium alınca test edicem




  • quote:

    Teşekkürler,ama zaten kulaklıkda sorun olduğunu söylemedim,kendi görüşüm ob ses kartı kullandığımdan dolayı az veriyor dedim.Bakalım kulaklığın esas gücünü x fi titanium alınca test edicem


    Titanium aldigindada ayni siddette ses verecek. Kulaklik gucu usb portundan aliyor ses kartindan degil.

    Sana tavsiyem bir doktora gorun (ciddiyim) eger roccatin sesi az cikiyor diyorsan kulaginda duyma sorunu olabilir.
  • arka sesler az geliyor demiş arkadaş,bu normal bi durum zaten
  • ob ses kartiyla %100 ses dinliyordum sesler kafamda yankilariniyor
    %100 sesi CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI ile açarsam acaba ne olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JakX

    quote:

    Teşekkürler,ama zaten kulaklıkda sorun olduğunu söylemedim,kendi görüşüm ob ses kartı kullandığımdan dolayı az veriyor dedim.Bakalım kulaklığın esas gücünü x fi titanium alınca test edicem


    Titanium aldigindada ayni siddette ses verecek. Kulaklik gucu usb portundan aliyor ses kartindan degil.

    Sana tavsiyem bir doktora gorun (ciddiyim) eger roccatin sesi az cikiyor diyorsan kulaginda duyma sorunu olabilir.

    Hayır,tamamen yanlış anlamışsınız ben kulaklığın sesi az çıkıyor demedim,maximum %40 açabiliyorum zaten,%40 dan sonrası acayip rahatsız ediyor %70 gibi kulağım patlıcak gibi oluyor.


    Benim anlatmaya çalıştığım front,center den gelen seslerden daha az geliyor rear in sesi,ama yapılan yorumlarda bunun normal olduğunu anladım.Bende herhalde ob ses kartı olduğu için rear in sesi az diye düşünüyordum.

    Kulaklık harika birşey, bazı şarkıları %15 den yukarı bile açamıyorum rahatsız ediyor ses siddeti


    quote:

    Orijinalden alıntı: StyleSlayer

    ob ses kartiyla %100 ses dinliyordum sesler kafamda yankilariniyor
    %100 sesi CREATIVE X-FI TITANIUM PCI-E SES KARTI ile açarsam acaba ne olur




    Esas siz bir doktora görünün ob ses kartıyla %40 dan sonrası acayip rahatsız ederken siz %100 de kullanıyorsunuz,kulağınızda kalıcı duyma kaybı olabliir,dikkat etmeniz lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 9 Şubat 2012; 23:06:55 >




  • genelde bass li dinletiğimdem pek rahatsiz olmuyom hosuma bile gidiyorda kulakliği cıkartıktan sonra bas ağrisi kulakta ses yankilanmalari falan oluyor alisicaz elbet :)
  • CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION ile ROCCAT Kave Solid 5.1 Gaming Kulaklık kullanıyorum tek kelime harika .onbord ses kartıyla bu kulaklık uyum saglamaz.en aşağı audiy2 zs ile kullanın bende audiy2 zsde var sesler olaganüstü cıkıyor.
    burda roccot kave 5.1 in içini gösteren resim var bakın.http://www.clubic.com/materiel-audio-hifi/casque-audio/article-400268-1-test-roccat-kave.html
  • kullanıcı incelemesi bekliyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonicman

    CREATIVE X-FI TITANIUM FATAL1TY CHAMPION ile ROCCAT Kave Solid 5.1 Gaming Kulaklık kullanıyorum tek kelime harika .onbord ses kartıyla bu kulaklık uyum saglamaz.en aşağı audiy2 zs ile kullanın bende audiy2 zsde var sesler olaganüstü cıkıyor.
    burda roccot kave 5.1 in içini gösteren resim var bakın.http://www.clubic.com/materiel-audio-hifi/casque-audio/article-400268-1-test-roccat-kave.html

     Roccat Kave 5.1 Almayı Düşünüyorum(ALINDI!)


    Burada 3 hoparlör görünüyor görünmesinede,ee nerede bunun titreşim motoru


    Kullanıcı incelemesi bekleyenlere;

    Kave şuan kullandığım ob ses kartına rağmen olağanüstü bir sese sahip,%40 dan yukarısı kulağınıza zarar verecek düzeyde.Hatta bazı şarkılarda o kadar güçlü ses veriyorki %15-20 den fazla açamıyorsunuz.

    Ama kötü bir yönüde var maalesef,oda şarkı seçmesi.Yani kalitesi(bitrate)i düşük bazı şarkılarda sağ kulaklık cızırtı yapıyor çok hafif.İnternette araştırdım çoğu kişi bu problemi yaşamakta(Kave'de değil,başka kulaklıklar ve ses sistemlerinde) Yani 192 kbps üstü dinlemeniz lazım.Tercihen 320 kbps veya flac(1100-1400 kbps arası) dinlerseniz çok iyi ses alırsınız.

    Kesinlikle bu cızırtı kulaklıkdan değildir,müziğin kayıt kalitesindendir,çünkü aynı şarkıyı başka yerden dinleyince %100 bile açsanız sesde bir bozulma olmuyorken,dediğim gibi kalitesiz ve bozuk kayıt edilmiş(Genellikle tv kayıtları) %1 bile açsanız sesi çok hafif cızırtı yapmakta.

    Bu adeta crt monitörden full hd lcd monitöre geçmek gibi.Crtde dvd filmler çok güzel görünüyorken; lcd de çamur gibi görünmesi ve bunun içinde 720,1080P film indirmeye benziyor aynen.Yani bu kulaklığa sahip olursanız; kaliteli müzikler dinlemeniz gerekecek

    Mesela şunlar birkaç örnek,Kave kullananlarda bu şarkıları dinleyip yorum yaparlarsa memnun olurum;






    1:57 den sonraki bölüm





  • @ghost911

    verdigin videolardaki müzik kalitesi çok kötü oldugu için ses boguk ve cızırtılı geliyor.



    mesela bunu 720p yada 1080p de açıp dinle.Çok temiz ses geliyor.Tabi en iyisi flac müzik indirip denemek.

    yada bunu dene 1080p de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 11 Şubat 2012; 13:10:07 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.