Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (509. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.288
Cevap
103
Favori
2.360.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ragnar48 R kullanıcısına yanıt

    Merhaba arkadaşım,

    ilacı kullanmaya başladığım 10 gün oldu ve bende de ereksiyon sorunu oluştuğunu fark ettim. Sabahları ereksiyonum olmamaya başladı ve gariptir ki cinsel isteğimde azaldı. İlacı kullanmadan önceki halim ile kıyaslama yaptığımda bariz farklar var.Bizde çocuk yapmayı düşünüyorduk biraz moralimiz bozuldu üzüldük. Bu durum psikolojik mi yoksa ilaç yan etkisimi anlamayamadım. O yüzden aynı sorunları yaşayan arkadaşlar varsa yazsın ki birbirimize fikir ve tecrübe konusunda destek olalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ay kullandım çok şükür bir şey kalmadı. Tarla gibiydi yüzüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeathWing

    34 yaşıma kadar dönem dönem kremler ve antibiyotikler ile sivilceyi geçiriyordum ama ilaçları bıraktıktan 2-3 ay sonra tekrar eski haline dönüyordu. Antibiyotik kullanmaktan ciğerim soldu desem yeridir.

    En sonunda gittim bu ilaca başladım, 5 ay kadar kullandım ve tedavim Şubat ayında bitti.
    Şubat'tan beri 1 tane bile sivilce çıkmadı, sadece minnacık bir yağ bezesi çıktı, o da 1 güne patlayıp yok oldu gitti.

    İlacı bıraktıktan sonra kalıcı herhangi bir yan etkisi olmadı üzerimde.
    İlacı kullanım aşamasında ise cinsel isteksizlik, dikkat dağınıklığını ve yoğun göz yanması yaşadım. Ama yukarıda dediğim gibi, bu yan etkilerden hiçbiri kalmadı geriye. 34 yaşımda kullanmama rağmen bende bir hasar bırakmadıysa, 27 yaşındaki adam çakı gibidir hiçbir şey olmaz sanırım :)

    İlaçla ilgili tek sıkıntım ve şikayetim: herhangi bir yerimdeki yaralar ve çiziklerin geç iyileşiyor oluşuydu. Normalde 2-3 güne kabuk bağlayıp izleri yok olan basit yaralar bu ilacı kullanıyorken 1-2 hafta gibi bir süre de iyileşti. Bundan dolayı da bu ilacı kullanırken sakın ola irinli sivilcelerinizi patlatmayın, iz kalmasının sebebi sanırım o açılan sivilce memelerinin geç kapanıyor ve doku olarak tam tamir olmayışından diye tahmin ediyorum.

    Alıntıları Göster

    Hocam sivilce probleminiz hep mi vardı yoksa 30 yaşından sonra birden mi ortaya çıktı?


    Bende 2019 aralıkta başladı öncesinde hiç böyle bir problemim olmamıştı? 2019 dan beri sivilce problemi yaşıyorum sizce bende başlayayım mı? bir doktor istersen başlayalım dedi ama öncesinde belki daha güçlü bir antibiyotik keser diye denemek istiyorum mesela azitro.


    Ne tavsiye edersiniz?

  • Arkadaşlar bu ilacı kullananlar lise yıllarından beri mi yaşıyor sivilce sorununu? Yoksa benim gibi hiç sivilce sorunu yaşamayıp sonra bir den bir yıl gibi bir süredir sivilce sorunu yaşayan da kullandı mı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

    Hocam sivilce probleminiz hep mi vardı yoksa 30 yaşından sonra birden mi ortaya çıktı?


    Bende 2019 aralıkta başladı öncesinde hiç böyle bir problemim olmamıştı? 2019 dan beri sivilce problemi yaşıyorum sizce bende başlayayım mı? bir doktor istersen başlayalım dedi ama öncesinde belki daha güçlü bir antibiyotik keser diye denemek istiyorum mesela azitro.


    Ne tavsiye edersiniz?



    Alıntıları Göster

    16 yaşımdan beri vardı, hatta 16-20 yaşları arasında aynaya bakasım gelmezdi. Yaşıtlarıma oranla herkesten önce sivilce çıkmaya başlamıştı bende ve cildim aşırı beyaz olduğundan en ufak sivilce bile insanların gözüne batardı kırmızı kırmızı. Bir ara lise son gibi sivilceler o kadar sıklaşmıştı ki; yan yana sivilceler çıkıyordu aralarda hiç boşluk kalmadan. Üstelik iltihaplı olurlardı, bazen yastık kan olurdu, bazen dokunamazdın yanağına, burnunun üzerinde veya alnında iki kaşının tam ortasında budanın işareti gibi kocaman bir dağ oluşurdu tek başına vs. vs.

    O dönemler krem kullandıydım, bir şekilde kurutmayı başardım, hiç sivilce izi kalmadı. Fakat birkaç ay sonra tekrar sivilceler çıkmaya başladı, bu sefer tek tük çıkıyordu yani yüzümde en fazla aynı anda 2 tane sivilce ya olur ya olmazdı. Lakin bu 1-2 tane çıkanlar ise aşırı büyük ve kanlı iltihaplı olurdu. Üni'ye başladığımda (24 yaşımda), tetradox(antibiyotik hap) kullanmaya başladım. 3 aylık kullanım sonrası sivilce falan hiçbir şey kalmadı. Ama aradan birkaç ay geçince yine kendini tekrarlıyordu, o dönemler antibiyotikler reçetesiz şekilde eczanelerden satın alınabiliyordu ve bende sivilceler azmaya başladıkça zaman zaman 2-3 aylığına tetradox kullanıp bir şekilde cildimi arındırıyordum sivilcelerden (cahillik işte, uzun süre antibiyotik kullanımın ciddi zararları da oluyor... kemik sararması ve dişlere etkisi gibi)

    antibiyotiklerin reçetesiz alınamamasıyla birlikte birkaç kez doktora gidip yazdırdığım oldu, ama hep önceki yaşadıklarımın aynısını yaşadım bunca yıldır. Yani antibiyotiği bıraktıktan birkaç ay sonra tekrarlıyordu sivilceler. Hatta "yahu lanetlendim mi yaşım kaç oldu hala sivilce çıkıyor" falan diye düşünmeye başlamıştım.

    Yaş 30'u geçeli çok oldu, hala sivilceler çıkıyordu. Artık insanlardan değişik tepkiler almaya başlamıştım "kaç yaşına geldin hala sivilce var hehe" şeklinde. Ben de gözümü karartıp Zoretanin tedavisinde karar kıldım.

    İlacı yaklaşık 3.5 ay kadar kullandım ve kullanmayı bıraktığım nerdeyse 1 yıl oldu diyebilirim, hala daha sivilce çıkmadı. Arada ayna karşısında cildimdeki gözeneklerimi inceliyorum, hafiften bir sıktırıyorum acaba içinden yağ falan çıkacak mı diye eskiden olduğu gibi, ama tık yok :) şu an cilt konusunda mutluyum ve iyi ki bu yöntemi denemişim diyorum. Ben nerdeyse hiç yan etki yaşamadım ilacı kullandığım süre boyunca, hafif dudak ve göz kurulukları yaşadım sadece(kremler ve damlalar ile bunlarında üstesinden de kolaylıkla geldim, yani sosyal hayatımı ve günlük yaşamımı olumsuz şekilde pek etkilemediler). Ama bu durum herkeste aynı olacak denilemez, herkesin bünyesi ve vücut metabolizması farklı. Kimi tedavi sürecini benden de hafif atlatırken, kimileri de aşırı ağır yan etkilere maruz kalabiliyor.

    Tedavi bittiğinden beri en çok "oh be" dediğim konu ise ayna karşısında rahatlıkla jilet ile traş olabilmek oldu. Bebek poposu gibi oldu yüzümdeki cildim, yani insanın dokundukça dokunası, baktıkça bakası geliyor. Ha bu arada, doktorun verdiği cilt temizleme losyonunu(yüz yıkamak için) hala daha günde 2 kez olmak üzere kullanıyorum ve tekrar satın alıyorum bittikçe. Çünkü ilk tedaviye başladığım ay beni uyarmıştı doktorum, her ne kadar sivilcelerin geçse de, ileride tekrarlama riski var, bu riski azaltmak ise senin elinde cilt temizliğine dikkat ederek demişti. Yani sivilceler geçti kurtuldum oh be deyip cilt bakımını ve temizliğini de salmamak gerekiyor tedavi sonrasında.

  • Merhaba arkadaşlar, 4 aydır oaccutane kullanıyordum ve son zamanlarda cinsel sorunlar yaşadığımı farkedip kestim. Araştırdığımda yalnız olmadığımı bu sorunu yaşayan pek çok insan olduğunu gördüm.Bazılarında bu sorun ilacı kestikten bir kaç ay sonra düzelirken bazılarında senelerce hatta kalıcı bile olabildiğini okudum ve bu durumdan endişeliyim. Bu sorunu yaşayan biri yazabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlfieSolomons8 A kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda toparlarsınız. Bazı hastalarda bir iki ayda geçtiği söyleniyor bazılarında ise kalıcı olmuş. Beklemekten başka çareniz yok maalesef. Allah yardımcınız olsun. Bu arada ben 2018 yılında bu tür etkileri burada dile getirdiğim zaman aklı evvelin biri nerde yazıyor, ispatı var mı, bunlar nadir etkiler felan diye ilacı savunuyordu. 3 sene önce yok denilen yan etkiler artık prospektüsde de yazıyor. Şimdi o zamanlar başını kuma sokan arkadaşlar biraz utanır belki.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • drdogan79 kullanıcısına yanıt

    sağol hocam,üzerine bir de covid geldi 2-0 oldu skor :D Buraya yazdığım günden sonra doktora gittim sorunları anlatmak için o ara roaccutane kullanan başka bir arkadaşla denk geldik. O da aynı sorunları yaşıyormuş ama doktora hiç bahsetmemiş :) Doktorlarda sağolsun o kadar araştırmacılar ki direkt ilaçla bir alakası yok diyip geçiyorlar . İnternette araştırdığımda Kanada ve Birleşik Krallıktaki sağlık kurumlarının böyle yan etkiler görüldüğü ve ilaç prospektüsünde belirtilmesi gerektiğine dair raporlar ve çalışmalarla karşılaştım. Onların illa başlarına gelmesi lazım demek ki hocam, umarım en kısa zamanda geçer sağolun tekrar.

  • AlfieSolomons8 A kullanıcısına yanıt

    Prospektüste yazıyor artık. 4 sene önce bu uyarı da yoktu. Giden herkese roaccutane buna yol açmaz diyorlardı. Ürogenital sistem etkilerinin karşısına bakın hocam ne yazıyor!! Çok geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drdogan79 -- 1 Nisan 2021; 1:50:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selam, ben 6 aydır akne tedavisi görüyorum, 3 ay acnegen 3 ay zoretanin ve bu son ayımda sadece alnımda bir alevlenme oldu. Sivilce içinde sivilce çıkıyor resmen.Ben bu zamana hiç kusma dönemi geçirmedim, son ay neden böyle oldu? Doktor differin yazdı 3 haftadır onunda bir faydasını görmedim. Ne yapmalıyım?
  • AlfieSolomons8 A kullanıcısına yanıt

    Merhaba, iyileştiniz mi? Benzer sorun bende de ortaya çıktı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada izotretinoinin kalıcı hasara yol açtığını belirten 1-2 arkadaşa deli muamelesi yapılmış. Keşke onların yazdıklarını daha önceden görseydim.
    Her ay kan testi yaptırmanız ilaca güvenebileceğiniz anlamına gelmiyor. Kan testinde sadece hemogram, trigliserid ve kolesterol seviyelerine bakılıyor. Bu değerler sizde kalıcı görme, işitme ya da cinsel sorunlar çıkmayacağını garanti etmez.
    Maalesef ilaç içerisindeki kullanma talimatı, hasta onay formu ve hekimlerin sözlü uyarılarında bu ilacın kalıcı hasara yol açabileceği belirtilmiyor. Fakat internette aksini gösteren makaleler ve binlerce yorum bulabilirsiniz. Hekimler için hazırlanan kılavuzda yan etkilerin kalıcı olabileceği yazıyor fakat ilaç kutusundan çıkan kılavuzda bu yazmıyor. Eğer yazsaydı ilacı erken bırakıp belki süreci hasarsız atlatırdım.
    Bu ilacı cidden tüm yüzünüz akne ile kaplı değilse kullanmaya başlamanızı önermem. Ama yine de kullanacaksanız vücudunuzu iyi takip edin. En ufak bir sorun ilaçtan kaynaklı olabilir ve büyüyerek kalıcı hale gelebilir. 18 yaş altına kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kalıcı kusurların oluşma ihtimali ne kadar düşük olursa olsun başınıza bir kere geldikten sonra o istatistiklerdeki sayıların sizin için bir anlamı yok. Ömür boyu erektil disfonksiyon, göz kuruluğu, kulak çınlaması yerine aknelerinizin geri gelmesini istersiniz. Herkese tedavi sürecini sorunsuz atlatmasını diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aknetrent40mg -- 13 Haziran 2021; 22:48:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osman Sami -- 1 Haziran 2021; 20:41:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SequentiaL kullanıcısına yanıt
    Aynı şey bende de geçerli sende geçtimi yara sonrası kızarıklıklar 2 ay oldu geçmedi bende

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aknetrent40mg A kullanıcısına yanıt
    Sadece 4 gün kullandım bıraktım aradan 2 ay geçti yaralarım iyileştikten sonra kırmızı leke kalıyo sende de bu durum böyle mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Osman Sami O kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam, kızarıklıklar ilaç bittikten 6 ay sonra geçti. panik yapmanıza gerek yok. o dönem yaralarım çok yavaş iyileşiyormuş öyle bir problemim de kalmadı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SequentiaL kullanıcısına yanıt
    Bende durum şöyle ilaçı 4 gün kullandım sadece ve bıraktım aradan şuan 2 ay geçti elim yaraydı o dönemde ve 2 ay oldu o geçmedi küçük bi yara normalde böyle birşey olmazdı 4 günde böyle bi kalıcı etkisi olabilir mi ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Osman Sami O kullanıcısına yanıt
    yok hocam 4 günde hiçbir etkisi olmaz ilacın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AlfieSolomons8 A kullanıcısına yanıt
    Geçti mi bu sorun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yunusemrevatanmillet Y kullanıcısına yanıt
    Bu sorun geçti mi hocam bende sadece 4 gün kullanıp kestim ama bir sorun yaşar miyim? korkmuyo değilim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 507508509510511
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.