Şimdi Ara

Rising Force - Kaan Ülgen Röportajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AliveinGames: Merhaba Kaan bey öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?RF Online ve CCR inc. ile tanışmanız nasıl gerçekleşti?

    Kaan Ülgen: Merhaba Alive in games,27 yaşındayım.İşletme mezunuyum.Yanı sıra grafik ve Bilgisayar programcılığı üzerine eğitim aldım. Tahminde edebileceğiniz üzere oyun dünyasında uzun soluklu bir oyuncuyum. Son 5 yıldır mmorpg çılgınlığının artmasıyla buna katılan oyunculardan biri de ben oldum. Korelilerin delicesine ürettiği bu oyunlar ülkemizde de hızlı şekilde yayılmaya başlamıştı. RF Online’da bu oyunlardan biriydi. Ortaçağdan çıkıp uzay çağında geçen bir gezegen içi savaş olarak diğerlerinden ayrılmaktaydı. Zaten robot ve mekaniğe olan ilgim küçük yaşlarda başladığı için bu oyun benim için farklı olmuştur.

    CCR inc. ile birebir tanışmam , CCR’ın Türkiye’ye ofis açma kararından sonra bunu internette yayınlaması ile oldu. Tabi Game Master aradıklarını duyunca hemen başvurdum ve başvurum onaylandı.


     Rising Force - Kaan Ülgen Röportajı


    AliveinGames: Oyuna gelecek olursak Rf online diğer adıyla Rising Force 2006 yapımı ve iyi içeriğe sahip olan bir oyun fakat kuzey amerika ve Avrupa da istikrarlı bir şekilde yayınlanamadı bunun sebeplerini tam olarak bilmemekle beraber oyuncuların server sıkıntıları çektiğini biliyoruz.Bu bağlamda RF Online Türkiye sunucularında server sorunları yaşaması gibi bir ihtimal söz konusu olacak mı?

    Kaan Ülgen: Rising Force çok iyi bir grafik altyapıya ve arayüze sahip olmasına ve anavatanı olan Kore’de çılgınca oynanmasına rağmen maalesef Avrupa ve Amerika’da aynı performansı yakalayamadı. Çünkü çeşitli DC ve lag problemleri oyunculara zorluk çıkarıyordu. Bu dönemde Türk oyuncularının da çok rağbet ettiği bir oyundu Rising Force. Serverın uzaklığı yüzünden bu sorunlar yaşandı diye düşünüyorum.


    AliveinGames: Kapalı beta tarihi olarak 25 eylül başlangıç olarak belirlendi.Açık beta ve tam sürüm takvimi belirlenmiş durumdamı?

    Kaan Ülgen: 25 Eylül’ü kapalı beta olarak belirledik. Tabi beta tarihleri her daim aksayabilir. Eğer her şey yolunda giderse oyunu tam sürüm olarak 15 Ekim tarihinde çıkartmayı düşünüyoruz.


     Rising Force - Kaan Ülgen Röportajı

    AliveinGames: Özel olarak görüşmelerimizde oyunun şuan ingilizce olarak yayınlanan versiyondan daha yeni olacağını görüşmüştük episode hakkında biraz bilgi verebilirmisin?

    Kaan Ülgen: Evet. CCR oyunu Expansion pack ile Türkiye pazarına sürmeyi düşünüyordu. Ancak Expansion pack’in yani geliştirilmiş versiyonun eksikleri ve hataları yüzünden şu anlık ertelendiğini ve geliştirildikten sonra tekrar ülkemizde piyasaya sürüleceğini söyleyebilirim.
    Expansion Pack’de ki en büyük yenilik 65 olan level gap’ı 80’e çıkartmak olacak yanı sıra solo olarak girilebilen solo dungeon’lar ve yeni silahlar, item’lar, Savaş içine girecek dev savaş robotları size verebileceğim birkaç ipucu.. Şimdilik bunları söyleyebilirim.


    AliveinGames: Bildiğim ve duyduğum kadarıyla RF Online detaylı bir RPG özellikle ırk,class seçimleri ve pvp savaşlarından bize bahsedebilirmisin?

    Kaan Ülgen: 3 tane farklı ırk var. Bu ırklar sırasıyla Bellato, Accretia ve Cora ırkları. Coralar, kutsallığı, Accretia Mekaniği, Bellato ise her iki ırktan alıntıları taşımaktadır. Bu ırkların kendilerine ait bölgeleri varken bir de ortak bölgeler bulunmaktadır. 3 ırk birbirinin gelişimini engelleyerek kendi gelişimlerini sürdürme davasına kendilerini adamış durumdadırlar. Bu oyunda pvp yapmamak imkansız gibi bir şey :) Çünkü siz uzak dursanız da karşı ırk sizi öldürmeye her an gelebilir . Ve kilit nokta “bu pvp ler duel atılmadan” gerçekleşmektedir.

    Yani her an arkanızı kollamanız gerekiyor :) Savaşlarda bellatoların MAU denen zırhlı üniteleri çok yüksek damageler verebilirken, Cora’ların animus denen ruhani, summonları savaşta Cora’lara destek vermekte. Accretia lar ise launcher adı verilen karakterinin sahip oldukları kit araçları ile savaşta tam bir yıkıcı güç yaratıyorlar.

     Rising Force - Kaan Ülgen Röportajı

    AliveinGames: Sizce rising force içerik ve yönetim bakımından Türkiyedeki MMO oyuncuların derdine derman olabilecek mi?

    Kaan Ülgen: Türk oyuncularında bulunan arayışı tam olarak karşılayabilecek bir oyun varsa O da Rising Force diyebilirim. Zaten bir çok ülkede denenmiş ve görülmüştür. Oyunun Türkçeleşmesi ile birlikte , dil problemi de yokolmaktadır.

    AliveinGames: Şu anda Türkiyede yerleşik olarak faaliyet gösteren ilk yabancı firmalardan biri olacak CCR inc bu konu hakkında neler söyleyebilirisiniz?

    Kaan Ülgen: CCR , Türkiye Dahil olmak üzere 12 ülkede ve dilde faaliyet gösteren Koreli oyun firmasıdır. Türkiye’de MMO firması olarak çalışacak olan ofisimizin ileride daha iyi yeniliklerle oyunculara fırsatlar sunacağını düşünüyoruz. İyi ve eğitimli kadromuzla Türkiye’de oyunumuzu tutundurma ve geliştirme projeleri içerisinde bulunacağız.

     Rising Force - Kaan Ülgen Röportajı

    AliveinGames: Şuan ofiste kaç GM çalışıyor özellikle destek bakımından oldukça iyi bir ekip hazırladığınızı biliyorum.

    Kaan Ülgen: Şu anda ofisimizde 7 GM ‘iz. :)

    AliveinGames: Bizimle röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz, son olarak oyunu merakla bekleyen Aliveingames takipçilerine mesajınız nedir?

    Kaan Ülgen: Oyuncu arkadaşlar, yakında tüm beklentilerinize yanıt verecek harika bir Türkçe MMORPG ile karşınızda olacağız. Hemde açılış şerefine sürpriz hediyelerle...



    Kaynak: http://www.aliveingames.com/roportajlar/RF-Online/Rising-Force---Kaan-Ulgen-Roportaji.html







  • Fena değil Paylaştığın için saol burak
  • güzel olmuş :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.