Şimdi Ara

reno nıye hep kotulennır (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
6.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asilx


    quote:

    Orjinalden alıntı: aadrty

    Babam 1993 bi renault 12 toros sw aldı tam 14 senedir onda ben çocuktum bizdeydi lise,üniversite bizdeydi,evlendim hala babamda bu 14 yılllık süre içinde defalarca değiştir şunu dedim yok değiştirmedi neymiş parçası ucuzmuş,sağlammışHadi durumumuz olmasaydı neyse,istese en baba arabayı alabilirdi bu süre zarfında...Yahu arabada bişi yokki bozulsun bi motor var o kadar;1979 modeliyle 2000 modeli aynı bu nasıl bir iştir böyle!!!

    Sırf bu yüzden Renault'a ve modellerine kılım arkadaşlar siz olsanız ne düşünürdünüz?Kendi arabamı alıcam eşimde Gata'da hemşire istesem Oyak ile alabilirim ama sırf bu kıllıktan vede oyak ve renault arasındaki bu indirimin sebeninin ne olduğuna takmış olmamdan dolayı(haksızlık bence zaten Askerler heryerde kayırılıyor)yarı fiyatınada verseler almam Renault.



    Renault-Mais in %51 i, OYAK-Renault'un %49u OYAK ın yaw neresi haksızlık.. OYAK Ordu Yardımlaşma Kurumu değilmi? Askerlerden kesilen aidatlarla kurulan bir kurum değil mi?

    Sonuçta OYAK ın 1. dereceden amacı Ordu mensublarının refah seviyelerini yükseltmek.. Uzun taksit düşük faiz ile ev vermek olsun, belli indirimle araba sahibi yapmak olsun



    Tamam tamam sende benim Hatun gibi geçtin savunmaya Askersin anlaşılan siz ne diyosaniz doğrudur .Ama şuda var bizim evde komuta bende eheh




  • selamlar herkese, yeni bir üye olarak bu konuda yazacak birşeylerimin olduğunu düşünüyorum.
    2001 yılında kendi otomobilim R11 GTS'yi alana kadar çok az renault kullanmıştım, o zamana kadar en çok kullandığım otomobil babamın hala kullandığı 94 şahindi ve o kadar güzeldi ki, sorun çıkarsa bile çok kısa sürede ucuza kapatılabilecek sorunlardı bunlar. 2001 yılında otomobil kıyaslama ile ilgili fikirlerim oluşmaya başladı, çevrem gereği bu kıyaslama sadece şahin ve R11 arasındaydı. daha sonra uzun sürelerle il ve yurtdışında bulunmamdan dolayı bana verilen veya kiraladığım otomobiller de bu kıyaslama içersine girdi. bu uzun zaman dilimleri içinde kullandığım otomobiller, 1982 R9, 1987 R12tx, 2001 civic 3k, 2005 civic, 2006 fiesta, 1991 mercedes 300D, 2000 corolla ve 1989 R9 oldu. bunların içinde iyi veya kötü ayrımı yapmak mantıksız olacak çünkü genellikle farklı segmentlerde otomobillerdi. her otomobilin kendine has özellikeri var ve her otomobil bulunduğu iklim ve yol koşullarına göre değerlendirilmeli bence. yani renault kötüdür de corolla iyidir demek kişisel birşeydir, bu durum "kime göre ve neye göre" sorularını akla getirir ve cevabı kişilerde gizlidir. dünyada onlarca otomobil markası vardır ve birçoğu da halen üretime devam ettiklerine göre belirli oranda satış yapıyor ve kâr ediyorlardır.
    başlıkta aranan soruya gelince, bence bu durum 30 yılı aşkın zamandır ülkemizde çok tutan, ülkemiz yol koşullarında en az sorun yaratan bu markanın hızla ilerleyen teknolojinin insanlar üzerindeki doyumsuzluk etkisi nedeniyle bekleneni veremeyişidir.
    yurt dışında standart olan birçok özellik ülkemizde artı ücretle sunulmaktadır, bunda kötülenmesi gereken otomobilin kendisi değil, otomobili ülkemize getiren veya üreten basiretsiz firmalardır.
    evet clio symbollerin devir saatinin bile çalınmış olarak üretilmiş versiyonu vardır, burada otomobilin suçu yoktur ki, o otomobiller bir zamanlar özellikle ilaç tanıtımcıları için üretilmiş çok düşük üretim masraflı tek özelliği 0km olan otomobillerdir, sonuçta devir saati bütün symbollardan çalınmamıştır, marea'nın bile otomatik camlı olmayan modelleri vardır. renault'un kötülenmesi pazar payının çok yüksek ve ürün gamının çok çeşitli olmasındandır, diğer ülkelerde opsiyonel ve standart donanım listesi bizdekiler kadar uzun değildir, bizim full dediğimiz otomobiller yurtdışında standart'tır, siz ille de sunroof isterseniz onu seçeneklere eklersiniz.
    akrabalarımdan birine ait olan 1992 broadway yeni olduğu yıllarda o kadar büyük problemler yarattı ki, akrabam mecburen o otomobili elden çıkardı ve model yenileyemedi, 1991 model bir broadway aldı, ikinci broadway'de hiç sorun çıkmadı, yıllarca kullandı.
    şu ana kadar kullandığım otomobiller içinde beni en çok yoran aşırı derecede yumuşak gaz pedalıyla 2006 fiesta oldu, otoban sürüşünde ayağımın sabit durması gerekiyordu, araç sağ direksiyon olduğu için sağ ayağımı yaslayacak göğüs de yoktu, buna dayanarak benim fiesta'yı kötülemem gerek herhalde.
    her otomobilin iyi ve kötü yönleri vardır. otomobilinden yüzde yüz memnun olan kişinin o otomobilden beklentisi o kadardır, fazlası gereksizdir, otomobilleri kötülemek o otomobilleri ısrarla kullanan kişileri de kötülemek gibidir bence, o kişinin aldığı hazzı bizim almamız mümkün değildir, olay tamamen karakteristiktir.
    yolda kalma konusuna gelince, bunun alınan önlemler sonucu yapılan bakımlarla ve bir parça da şansla ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü 6 yıldır kullandığım, Türkiye'de neredeyse gitmediğim ilin kalmadığı hatta KKTC'ye bile gittiğim R11 GTS marka, pazara çıkarsam 5 milyar bile etmeyecek otomobilimle hiç yolda kalmadım. kötülenecek bir yönünü göremiyorum çünkü beklentilerimi fazlasıyla karşıladı bu otomobil. bir süre kullandığım 1989 R9 marka otomobil ise tamamen fiyaskoydu, çok benzin yakıp az güç veriyordu, tıkırtıdan durulmuyordu, düzenli bakım yapılmamıştı.
    ayrıca kötülenen renault'un özellikle 80'li yıllarda sadece amerika için üretilmiş r9, 11, ve 21 modelleri vardır, bu otomobiller zamanının otomobillerinde bulunmayan ek güvenlik önlemleri ve elektronik kadran gibi özelliklerle donatılmıştır, ayrıca güney amerika'da renault'un hemen hemen bütün modelleri üretilmekte ve kullanılmaktadır, özellikle arjantin'de birçok renault serisinin kulübü bulunmaktadır.
    benim fikrime göre kötülenmesi gereken böylesine büyük bir marka değil, o markanın görev verdiği temsilci ve üretici firmalardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 13 Şubat 2007; 1:31:14 >




  • Merhaba arkadaşlar,
    Oncelikle şunu belirtmek istiyorum babam 77 yılından beri renault kullanıyor.Ben ise gözlerimi açtım açalı bir renault içindeyim.
    Yukarıda kimi arkadaşlar renault ve fiat ikilisini kendilerine rakip olarak gösterilen opel, vw, ford gibi markalardan ayırmışlar.Bence Renault ve fiat ikilisinin tek ortak yanı 2000 li yılara kadar uyguladıkları yanlış politikaları.2000 li yıllara kadar sıfır kuş serisi veya sıfır broadway hatta toros bile alınabiliyordu.Halbuki bu aracların uretimi ve dolayısıyla satışı avrupada yıllar once sonlandırıldı.Mesela 2000 yılında 80li yıllarda avrupada son seklini almış, üretilip satılmış ve daha sonrada üretimden kaldırılmış bir makyajlı sıfır renault 12 (toros) almak mumkundu.Bence bu yüzden renault ve fiatın turkiyede imajının diger marakalara gore daha kotu. Çoğu insanın renault diyince aklına hala renault 12 veya broadway geliyor halbuki bu aracalar 80 li yılların aracları ama maisin yanlış politikaları yuzunden bu aracalar sadece turkiyede 2000li yıllara kadar uretildi.
    Yeni nesil renaultlara gelince bunlar kesinlikle kaliteli arabalar.Bir malzeme kalitesi fiattan, hyundaiden ustun.Gercek rakipleri ise opel, toyota, ford, vw.Bu markalrın birbirlerine karsı ustun oldugu ozellikleri var ama renaultnun fiyatını bir hyundai seviyesine dusurmesini beklememek gerekir. Cunku renaultnun hedef musteri kitlesi fordun, toyotanın, opelin, vwnin musteri kitlesi.
    Laguna 1.6 previlege 40.750 YTL (kampanyalı).Kampanyaları takip etmek gerek.Bir vw jetta yaklasık 45 milyar iken renault megane'a fiyatı yuzunden yuklenmek hata olur.




  • resmi kayıtlara göre 22bin tane satilmiş megane 2 den.Demekki bir şeyi var ki bu kadar satıldı.şahsen benimde cok hoşuma gitmiyor hantal görünümü nedeni ile ama kötü bir araç olduğunu düşünmüyorum.

    ama clio sümbül ayri bişi.al palyo yu vur sümbüle aynı :)
  • satmasının nedeni uzun yıllardır ülkemizde olması ve muhafazakar olduğu için insanlar amcalar babalar reno alıyo olay bu adam markasını değiştirmek istemiyo zaten değişime çok acık bi millet olmadımız için eski alışkanlık işte reno alanlar var o para halbuki o kadar da opsiyon var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imbus_civata

    resmi kayıtlara göre 22bin tane satilmiş megane 2 den.Demekki bir şeyi var ki bu kadar satıldı.şahsen benimde cok hoşuma gitmiyor hantal görünümü nedeni ile ama kötü bir araç olduğunu düşünmüyorum.

    ama clio sümbül ayri bişi.al palyo yu vur sümbüle aynı :)



    palio ile sümbül aynı sınıf deilfdir palio hatchback bi araç,albea dersen tamam derim ama Fiat bu arabanın haddini biliyor kalkıpta renonun sümbüle 37 fiyat çektiği gibi uçuk ötesi fiyatlar çekmiyo herneyse reno yu hiç sevmedim bi laguna sını severdim onunda son iki çıkan kasada iğrenç meganlara benzetince sevdiğim bir modeli kalmadı açıkçası reno almam alanada mani olmam




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sharkemre


    quote:

    Orjinalden alıntı: imbus_civata

    resmi kayıtlara göre 22bin tane satilmiş megane 2 den.Demekki bir şeyi var ki bu kadar satıldı.şahsen benimde cok hoşuma gitmiyor hantal görünümü nedeni ile ama kötü bir araç olduğunu düşünmüyorum.

    ama clio sümbül ayri bişi.al palyo yu vur sümbüle aynı :)



    palio ile sümbül aynı sınıf deilfdir palio hatchback bi araç,albea dersen tamam derim ama Fiat bu arabanın haddini biliyor kalkıpta renonun sümbüle 37 fiyat çektiği gibi uçuk ötesi fiyatlar çekmiyo herneyse reno yu hiç sevmedim bi laguna sını severdim onunda son iki çıkan kasada iğrenç meganlara benzetince sevdiğim bir modeli kalmadı açıkçası reno almam alanada mani olmam

    bilip bilmeden konusma sharkemre milleti saptırma yalan konuşma burada herkez bilgilenmeye çalışıyor bir kere symbolun dynamik 80 hp dizeli full+full 29.600 senin deidiğin gibi 37 buda sana kapak olsun bilip b ilmeden konuşma megane dediğin araç sınıfının en donanımlısı diğerlerinden fiyatı makul, yedek parça ve servis fiyatları ucuz zaten sana renault al diyen yok sana mı kalmış renault




  • alışmış kudurmuştan beterdir diye boşuna dememişler R12 ve toros la yetişen bir nesilin symbola o kadar parayı vermesi alışkanlıklarından zor vazgeçen bir millet için normal karşılanması gerekir
  • doğrudan megane 2 alıp arabaya binmeye başlamışsan tabiki niye kötülendiğine şaşarsın.ama renonun meganedan önceki ürettiği bütün arabaların traktör veya tabut tabir edilen araçlar olduğunu unutmayalım.tarihinde flaş faciası bi araç var bu firmanın.traktör toros var.renonun şu an bile elle tutulur iki modeli var biri megane biri laguna.2000 öncesi bütün renolarda ve şimdi sembolde konfor sıfır,güvenlik sıfır,kalite sıfır.işcilik sıfır.sadece ekonomi gerisi yok.
  • Renault hakkında abuk subuk yorum yapanların %80 ı renault kullanmamıs ınsanlardır...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

    Renault hakkında abuk subuk yorum yapanların %80 ı renault kullanmamıs ınsanlardır...

    aynen katılıyorum sana kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.