Şimdi Ara

Render,Kurgu,Montaj programları vb.görsel işler için PC tavsiyesi(Yada Mac'mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba;

    render almak (3ds max, solidworks vb) kurgu programı kullanmak (adobe premiere, after effect vb.) belki birazda oyun oynayabileceğim günümüze uygun güncel bir donanım tavsiyesi verebilirmisiniz.
    Araştırma yaparken apple imac almayı çok düşündüm ama sanırım o maliyetlerde çok daha iyi bir pc toplayabileceği düşündüm bu konu hakkında siz ne düşünürsünüz ? Kafam biraz karışık.
    istediğim donanımda render alırken yada efect uygulamaları yaparken (kurgu programlarında) pc'nin stabil çalışmasını ve bekleme sürelerinin kısalmasını istiyorum.

    Konu ile ilgili sorularımı umarım izah edebilmişimdir.

    Şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 20 Kasım 2014; 11:03:47 >



  • Profesyonelseniz 5k imac işinizi görecektir.Bu işler için program çeşitliliği windowsta yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan sanırım bütçe olacak .
    Bütçe IMAC 5K seviyelerine çıkamayacak gibi görünüyor. Daha çok 3.000-4.000 arası yada olursa tabiki daha düşük maliyetlerde bu iş bitebilirmi diye bakıyorum.
    Ayrıca imac'in çoğu programa desteği olmadığını okuduktan sonra daha fazla düşünmeye başladım windows tabanlı bir bilgisayar yapmayı.
    Konu hakkında nasıl bir yol izlemek gerekir ?
  • verdiğin bilgiler için çok teşekkürler slowdead, donanımları incileyorum olayı anlamaya çalışıyorum.
  • 16 gb olarak düşünüyorum bende. Bu donanımı hazırlarken yada bu tarz işler için donanım hazırlarken nelere, neden dikkat etmek gerekli öğrenmek için soruyorum yani sormak istediğim şey aslına şu ;

    1-bu tarz işlerde kullanılacak donanımda ekran kartının önemi nedir ve hangi teknik özelliğine öncelikli dikkat etmeli ? (örneğin Ram'inin yüksek olması mı önemli yada Bit'mi önemli ve neden önemli)
    2-bu tarz işlerde kullanılacak donanımda işlemcinin önemi nedir ve hangi teknik özelliğine özellikle dikkat etmeli ? ( örneğin Cache bellekmi öenmli yada GHZ^mi önemli yada başka ne önemlidir ve neden )
    3-bu tarz işlerde kullanılacak donanımda ana kartın önemi nedir ve hangi teknik özelliğine özellikle dikkat etmeli ? ( örneğin MHZ'nin yüksek olmasımı gerekli, soketlerin bilgisimi önemli ve neden önemli ?)
    4-bu tarz işlerde kullanılacak donanımda ram'in önemi nedir ve hangi teknik özelliğine özellikle dikkat etmeli ? ( örneğin 16 gb olucak ama MHZ'nin mi yüksek olması gerekli markamı önemli yada başka bir teknik bilgiyemi bakmalı ? )
    5-bu tarz işlerde kullanılacak donanımda kasa ve güç ünitesinin önemi nedir ve hangi teknik özelliğine özellikle dikkat etmeli ? (watt'mı önemli ve yada başka b,ir teknik özellik önemli ise neden önemli ?)
    6-SSD kullanmak ne derece önemli bu amaçlı bir donanımda ve SSD seçerken hangi teknik veriler önemli ?

    ilk mesajımda detaylı belirttiğim gibi render, video montaj ve efekt programlarını kullanmak için profosyonel donanımcılar nelere dikkat ederek bir bilgisayar olşturuyolar merak ediyorum, yanlışlar ve doğrular nelerdir, olayı anlamaya çalıştığım için sorularım bunlar oldu, donanım hakkında bilgilerim oldukça zayıf olduğu için prof. arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.




  • SLowDeaD tekrar çok teşekkürler, çok faydalı bilgiler verdin tarafıma...

    bu sorularımın cevabı bu şekilde olduğu düşünerek 2 soru kafamı karıştırıyor ?

    1- amacımın konuyu anlayarak alışveriş yapmak olduğunu anlamışsın zaten. Verdiğin tüm donanımı 2 saat inceledim ve olumsuz bir tarafa takılmadım sadece overclock olayına çok sıcak bakmıyorum işlemciyi normal değerlerinde çalıştırmak sanki daha sağlıklı geliyor. Sadece aklımda acaba bu rakama daha iyisi olurmu düşüncesi var yani fiyat aynı kalsın ama daha iyisi daha sağlıklısı olurmuyu düşünüyorum ki bunun için sordum buna ne dersiniz bilmiyorum şahsi düşüncem bu yönde.
    Kısaca ilk sorum şu ; bu tarz kullanılacak bilgisayar için bu fiyata alınabilecek en iyi donanım bu mudur ? en mantıklı seçim bu donanım mıdır ?

    2-bu sorum haricinde ikincil olarak bu fiyatların biraz üstünde olan (1.000 tl üstünde) 21.5 inç: 2.9 GHz IMAC'den bu yukarda konuşmuş olduğumuz donanımdan alacağımız performansı alırmıyım acaba diye düşünmüyor değilim. Bu konuyu nasıl netleştirebiliriz çünkü aklımın bir köşesinde hep IMAC mi acaba diye düşünüyorum. Bu konuda profosör donanımcılardan bilgi yada tavsiye almayı umuyorum. IMAC 2.9 Ghz burada üst sağ köşede :http://store.apple.com/tr/buy-mac/imac

    prof. donanımcıların yardımlarını bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 21 Kasım 2014; 14:16:12 >




  • deniz39 kullanıcısına yanıt
    Hocam,

    i7 4930K işlemci
    Gigabyte x79 UD3 2011 soket mobo
    (4x8) 32GB Ram CL9 ya da 10 1600MHz ya da 1866MHz
    Samsung Evo 120-250GB SSD
    Seagate Barracuda 1-2TB HDD
    GeForce GTX 780 GPU
    700-750w bronz-gold psu
    Corsair kasalardan birini öneririm.

    Sizin kullanacağınız programlar Ram, işlemci, SSD, GPU birimlerini etkiliyor. Bu ürünleri tercih etmenizi öneririm. Güzel performans alirsiniz...
  • SLowDeaD cevapların için tekrar çok teşekkürler. konu hakkındaki yorumlarını araştırıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.