Şimdi Ara

Render için kasa tavsiyesi/7000 tl bütçe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, 3ds Max-vray amaçlı bir kasa toparladım. 7000 tl bütçem var, aşağıdaki sistem sizce beni uzun vadede götürür mü, gelecekte parça yenilememde sıkıntı çıkarır mı? anakart yeterli midir? Ek olarak sistem/parça tavsiyelerine de açığım.


    intel 4930k /1496 tl
    asus gtx 780 ti /2070 tl
    SSD samsung evo 250 gb /369 tl
    corsair h100i /386 tl
    2tb barracuda harddisk /209 tl
    16 gb vengeance pro ram cl9 /533 tl
    haf x 942 case /510 tl
    psu: 750 watt corsair rm series /424 tl
    motherboard : p9x79 pro /706 tl

    toplam: 6703 tl

    Bir de genel olarak beklememi söylüyorlar ama yeni sistem parçaları çıksa bile bu bütçeyi aşmaz mı? Yoksa bu bütçeyle yeni çıkan parçaları da alıp çok daha iyi bir performans alabilir miyim?



  • yecnac kullanıcısına yanıt
    o bütçeyle aşmaz rm750 alcağınada evga supernowa 850 al. Ve x99u bekle derim

    inşallah troll değildir
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    Bende bekle derim; ekstradan kasa harcaması boşuna bana göre. Xigmatek Talon alıp kasa ve psu derdinden kurtulabilirsin.

    http://www.vatanbilgisayar.com/rampage-iv-formula-intel-x79-soket-2011-ddr3-2400mhzocanakart.html Anakart olarakta bunu al bence.
  • Neden troll olayım kardeş? Yaptığım işe göre bu sistemler az bile. Tavsiyen için teşekkürler.
  • intelin yeni 6/12 çekirdekli işlemcilerine bak derim

    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-5820k-soket-2011v3-6-cekirdekli-33ghz-15mb-onbellek-140w-islemci.html

    yada

    http://www.vatanbilgisayar.com/intel-core-i7-5930k-soket-2011v3-6-cekirdekli-35ghz-15mb-onbellek-140w-islemci.html


    3 işlemcinin karşılaştırması

    http://ark.intel.com/compare/82931,82932,77780



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 5 Eylül 2014; 23:54:39 >




  • yecnac kullanıcısına yanıt
    hocam sizi suçlamadım ama inanın öle troll konular açılıyorki ön yargı oluşuyor ister istemez
  • Bahsettiğiniz kasa maksimum 32 gb a kadar ram destekliyor. Bu ram miktarı yeterli midir yoksa 64 gb lık ram ile arasında dağlar kadar fark oynar mı?
  • TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Max Memory Bandwidth kısmında gözle görünür bir fark görebildim, pek anlamıyorum ama. Bu yeni nesil işlemcilerin gücü asıl x99 anakart ve ddr4 ramlerle mi fark yaratacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yecnac

    Max Memory Bandwidth kısmında gözle görünür bir fark görebildim, pek anlamıyorum ama. Bu yeni nesil işlemcilerin gücü asıl x99 anakart ve ddr4 ramlerle mi fark yaratacak?

    render işlemlerinde her zaman yeni teknoloji olan versiyonlara yönelik cunki işlemcilerin içine render işlerini daha kısa zamanda halledicek bikaç yeni teknoloji konuluyo ,

    aralarındaki farkları çok detaylıı bilmiyorum ama mimari farklılıklar randere etki ediyor
  • Render vs. işler için toplanan bilgisayarlara eklenen oyun seviyesi donanımları hiç anlamıyorum. Esas niyet oyun oynamak belki de gerçekten trollemek olduğu halde daha ciddi gözükebilmek için render muhabbetine giriliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    Yav arkadaş siz benimle dalga mı geçiyorsunuz? Oyun seviyesini de herhalde gtx 780 ti yazdığım için çıkardınız. Bu işlerle alakanız olsa Quadro'ların artık eskisi kadar iyi performans vermediğini, cad bazlı programlar haricinde 3ds max, lumion, maya gibi programlarda yetersiz kaldığını bilirdiniz. Kaldı ki bu paraya oyun bilgisayarı mı toplanır? 4000 tl civarında istediğin oyunu full performans oynayacağın kasa toplarsın.Gece gece sinrim bozuldu arkadaş herkes paranoyak olmuş troll de troll diye. Reklam olmasın diye yaptığım işlerin linklerini paylaşmıyorum.
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    O kadar basit değil hocam. Eğer max'da ya da vray'de render süresini kısaltmak için sistem toplanıyorsa ekran kartına para yatırmanın pek mantığı yoktur. Gpu desteği visualization için önemlidir objeleri evirip döndürürken gpu kullanılır. Kaldı ki objeleri evirip döndürürken ihtiyacınız olabilecek aa kalitesini hiçbir geforce ya da radeon kart veremez quadro 600 bile daha hızlı çalışır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    V-ray render aşamasında işlemciyi kullanıyor orası öyle ama objeleri evirme çevirme durumunda 75.000.000+ poligondan bahsediyorsak ekran kartı da burada devreye giriyor. Sadece max de değil, yeni nesil 3d programlar, render motorları artık ekran kartıyla yürüyor Lumion gibi mesela. Quadro tabii ki profesyonel 3d işleri için üretilmiş bir seri fakat son iki yıldır viewportta nitrous desteği ile gtx ekran kartları da üst düzey performans vermekte. Böylelikle fiyat performans olarak Quadro'lar geri plana düşüyor. Autocad archicad vb cad programları söz konusu olduğunda da Quadro rakip tanımaz orası ayrı.

    Kısacası durum böyle kardeş, her şeye troll mroll dememek lazım, burada bilgi almaya/vermeye çalışan insanlar var.
  • intel pentium4 al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    cad bazlı programlarda polygon sayısı yükseldikçe sahnede quadroyla normal gtx ler arasındaki fark bizzat tarafımdan tes edildi quadro sana vray rt de büyük bir olanak sağlıyabilir ama 15 milyon üstü polygon için quadro serisini tercih ederim sanada tavsiye ederim.sadece cuda olarak bakma iki kart arasındaki ufak farklar kartları birbirinden ayırıyor.
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    quadro sana vray rt de büyük bir olanak sağlıyabilir bu cümlem yanlış olmuş

    geforce gtx sana vray rt de büyük bir olanak sağlıyabilir olacaktı
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    75.000.000 polygon hangi kart tek başına bu sahneyi rahatça çeviricek geforce mu 780 mi 20 milyonda kartın bilgisayarından kaçar :)
  • Ben X99 un biraz daha beklenmesi taraftarıyım. 5820K üzerinden gidilebilir.
  • yecnac kullanıcısına yanıt
    Bu bütçe varken kesinlikle ddr4 bekleyin. Ramler aynı fiyata çok daha kuvvetli olacak. Kasa + psuya 900 lira vermenize hiç gerek yok bu arada, ayrıca alacağını psu da fiyatına göre vasat bir psu. Evga supernova alabilirsiniz psu için. 10 yıl garantisi var. Üstüne de 200r-300r-400r-500r-750d alabilirsiniz. HDD ve SSD gayet güzel, değiştirmenize gerek yok. Render performansı için de şunu söyleyebilirim, gtx780 ile gtx780ti arasında pek fark yok maalesef, gtx760 dan sonra render sürelerinde öyle aman aman bi fark yok. 800 serisini beklemeniz daha mantıklı olacaktır.
  • x99 u bekle
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.