Şimdi Ara

Render İçin Dizüstü Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Teknoloji ile ilgili yapacağım her alışveriş öncesi forumdonanımı araştırıyorum. Bu imkanı bizlere sunduğu için siteye ayrıca teşekkür ederim. Şimdi gelelim konuya...

    Lenovo Y570 model gerizekalı bir bilgisayar sahibiyim. 3 yıldır kullanıyorum. Kullandığım 3ds max ve after effect gibi ağır programlarda render alırken sıkıntı yaşıyorum. (Oyun da oynuyorum bu arada) Neyse bu üç yıl içinde Optimus özelliği yüzünden nvidia kartı kullanma konusunda bir çok kez sıkıntı yaşadım. Bunun için bu özelliğin olmadığı bir dizüstü olursa tercihimdir. Ayrıca malzeme kalitesi de önemli bilgisayar aşırı ısındığı için elimdeki lenovo marka cihazın fan çıkış yerindeki plastik erimiş durumda. Gerçekten çatallar tek tek eridi koptu ne bir düşürme var ne bir şey. Global Lenovo menteşe problemi de cabası... Bunları yaşamayacağım bir bilgisayar arıyorum.

    "Render için masaüstü almalısın!" diyecek arkadaşlara da bilgisayarı taşımamın zorunlu olduğunu söylemek isterim. Hem işte hem evde kullanmam gerekiyor.

    Bütçe olarak 4000-4500 e kadar çıkabilirim.

    Lenovoya IBM den geldiği için güvenip almıştım ama pek mutlu bir birlikteliğimiz olmadı. Marka olarak Toshiba ve MSI nasıldır? Genellikle bana gerekli sistemi veren cihazlar bunlar. Asus da var ama yakın bi arkadaşım da Asustan çok çekti biliyorum.







  • http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-2qd-1016xtr-apache-notebook

    bu model ihtiyaçlarını karşılar die düşünüyorum
  • asus g550jk modelini tavsiye ederim bir bakın
    http://www.pcdepo.com/asus-g550jk-cn545h-notebook
  • Ben de tam aksine Lenovo'yu çok beğeniyorum. Yıllardır kullanıyoruz, bir ara çok ısınmaya başladı, açıp fanını temizledim, yola devam. Hatta son çıkardığı ürünler devrim niteliğinde(Yoga 3 Pro, Yoga serisi).
  • bende senin gibi render ağırlıklı yazılımlar için laptop araştırıyorum
    halen araştırma aşamasındayım fakat sana bir kaç öneririm olacak

    laptop kasası kalın olursa olsun hatta ne kadar kalın olursa ısı dağılımı o kadar rahat olur o kadar az ısınır
    senin için en önemli şeyler
    ekran kartı min gtx960m olsun
    işlemci
    ve ssd

    soğutma olayını iyi araştır )
    bilgisayarı aldıktan sonra buraya yazarsan veya pm atarsan sevinirim
  • Herkes bilip bilmeden gtx ekran kartlarını önermiş render için quadro serisi kullanmanız lazım 3dmax te cuda çekirdeğiyle işlem yaparsınız

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onr777

    Herkes bilip bilmeden gtx ekran kartlarını önermiş render için quadro serisi kullanmanız lazım 3dmax te cuda çekirdeğiyle işlem yaparsınız

    o fiyatta adam akıllı quadro serisi varsa söyle kaldı ki araştırmalar gtx serisi ile quadro serisi arasındaki farkı yeterince açıklamıştır
    quadro büyük ölçüde şişirilmiş para tuzağa
  • Aslında masaüstü işlemcili makineler var ancak fiyatı biraz tuzlu. Monster da var diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem kendim hem de mimar olan bir akrabam için araştırma yapıyordum aslında. Mimar olan akrabam 3d konusuna çok yönelmeyecek autocad kullanacak ona da çok büyük bir sistem gereksinimi olan bir makine gerekmez diye düşünüyorum. En azından fiyat olarak 3500-4000'dan daha fazla şeklinde. Buraya yazdığım ilk soruyu öncelikli olarak kendim için sormuştum. Hem evde hem işte kullanabileceğim bir bilgisayar olması gerek demiştim. Fakat akrabam için vatanda ve küçük teknoloji dükkanlarında gezinip araştırma yaparken gördüm ki ihtiyacımı karşılayabilecek nitelikte pek bir dizüstü bilgisayar yok. Yani içerik olsun kasa sağlamlığı ve soğutma konusu olsun yok yani... Yapacağım işlere göre bir bilgisayar önerisi istediğimde satış elemanları genellikle gaming makinelere yönlendirdi beni ve artık piyasada gaming üreten neredeyse kalan tek markanın da msi olduğunu söylediler. (En azından onların ellerine geçenler bunlar sadece) Makinelere şöyle bir baktığımda ise kasa kalitesi ve işçiliği istedikleri fiyata göre çok kötü geldi bana yani ulan metal yapmıyorsun bari bi alüminyum yap ne bileyim ne bu incelik sevdası yap kütük gibi bir şey sağlam soğutsun :D Buradan diğer render için dizüstü arayan arkadaşa selam olsun!

    Neyse uzun lafın kısası dizüstü almaktan vazgeçtim. Küçük mağazalardan fiyat aldım kafamdaki toplama parçalar hakkında. Kasa toplamayı düşünüyorum ama şaşırtıcı derecede vatandan alırsam daha ucuza geliyor. Eskiden böyle değildi muhtemel doların yükselmesi küçük esnafa vurdu :D İş yerinde kullanmak için de artık bu işten tam anlamıyla para kazandığımda ileride bi dizüstü alacağım artık ne yapalım yeni mezun olmuş insanız sonuçta o kadar da hayata borçlu girmeyelim yani.

    Yeni soruma geliyorum arkadaşlar. Özellikle bu işte çalışan veya bilgi sahibi olan insanlar yanıtlarsa daha net cevaplar alabilirim. Eski ve şu zamanın teknolojisinde yapılan render lar işlemciyi sömürerek ortaya çıkıyorlarmış. Şu anda ise yeni yeni grafik kartıyla render alınmaya başlanmış ve süreler daha da kısalıyormuş. Yani gelecekte de bu yola yönelecek herkes sanırım. Bu doğru mu bu birinci soru?

    quote:

    Herkes bilip bilmeden gtx ekran kartlarını önermiş render için quadro serisi kullanmanız lazım 3dmax te cuda çekirdeğiyle işlem yaparsınız

    İkinci soru ise 3d tasarım için üretilmiş quadro kartlar yerine şu an forumlarda okuduğum yeni gtx kartların yeni nesil ekran kartıyla render alma konusunda daha başarılı olduğu... Bu doğru mudur?

    Yani şu an için paraya kıyıp bir adet gtx 980 alsam daha sonra sli ile param olduğunda bir adet daha bağlasam hem çizim yapacağım hem render alacağım makine için yeterli olur mu?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.