Şimdi Ara

Renault Symbol Cruise Control

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bu konuda aracıma nasıl cruise control eklediğimi anlatacağım amacım aynı ise girişmek isteyen arkadaşlara yardımcı olmak. İşlemi yaparken Ögretmen kardeş adlı YouTube kanalındaki arkadaşın videosundan faydalandım. Bazı noktalari atladığı için eksik noktalarda yardımcı olması için konuyu açıyorum.


    Benim aracım 1.5 dizel touch paket 2013 model. 2013 altına olmuyor diye biliyorum. Benzinli modellerde debriyaj altındaki müşür bulunmuyormuş harici almak gerekiyormuş. Öğretmen kardeşin videosunu izleyin ekstra işlemler için.


    Öncelikle işlem için gereken şeyler 1 adet psa grubu cruise control kolu ve göğüsteki cruise control tuşu aktiflestirme switchi.


    Psa kolu bu görseldeki. Içindeki filme zarar vermeden kirmizi ile gösterdiğim yerden sıfır olacak şekilde testere yardımı ile kesin

    Renault Symbol Cruise Control



    Bu da göğüse takılacak buton. Göğüsteki cam açma kapama tuşlarınin yanında bulunuyor. Boş olan tuşu çıkarıp görseldeki takılacak arkasında soket hazır.



    Renault Symbol Cruise Control


    Psa kolunun içini açtığınızda içinde sokete giden 7 ya da 8 tane yol bulunur. Bu yollardan 4 tanesi kullanılacak. Kontrol aktiflestirme butonlari voltaj farkindan dolayı kullanilamiyor. Göğüsteki voltaj12 iken direksiyondaki 4 volt.


    Aşağıdaki görselde set+ resume set - ve ortak hat yollarını kullanacağız. Bu yollara birer kablo lehimleyip dışarı çıkarın sadece 4 kablo ben cruise ve limit yolları için de kablo çektim ama olmadi sadece 4 kablo

    Renault Symbol Cruise Control

    Bu da benim yaptığım


    Benim yaptığımda kullandığım kablolar siyah pembe beyaz ve yeşil kablolar. Şimdi dirençleri lehimleyelim.

    Renault Symbol Cruise Control



    Bu işlem için 250,400,900 ve 1800 lük dirençler kullanacağız. Dirençlerin hepsi yüzde yüz doğrulukta olmak zorunda değil. +10 - 10 olsa da çok problem olmaz. Yapmaya çalıştığımız şey şu semada görülüyor.



    Renault Symbol Cruise Control

    Dirençlerin lehimlenmiş hali.


    Ben 400lük direnç bulamadim 2 adet 200lük direnci uç uca elleyip 400 elde ettim. 2 den fazla kullanmayın art arda.


    Renault Symbol Cruise Control

    Dirençleri multimetre ile ölçün hata olmasın olası bir hata sıkıntıya sokabilir sizi.

    Dirençleri 1800+900+400+250 olarak uç uca lehimleyin. 4. Kanaldaki ortak ucu 1800ün ucuna ekleyin. Resume hattından gelen 2 numaralı kabloyu 1800 ile 900 arasina lehimleyin. Set+ hattından gelen 1 numaralı kabloyu 900 ile 400 arasına lehimleyin. Son kalan set- kablosunuda 400 ile 250 arasına lehimleyin. 250lik direncin ucuna da bir kablo lehimleyin bu kablo birinci kablomuz (direksiyon altındaki sokette 2 kablo var ve sokete 2 kablo baglanacak.) ikinci kablomuz da ilk bagladigimiz ortak hattan alınacak yani 1800 luk dirence bagladigimiz ilk kablo olacak. Kısacası direnç zincirinin bir başlangıç bir de bitiş noktasından iki kablomuz çıkacak. Bu da yukarda paylaştığım görseldeki gibi olacak. Sonrasında bir elektrik bandı ile guzelce sarın ve sonuç şu şekilde olsun.



    Renault Symbol Cruise Control

    Burda araca monte ettiğim aşamadan çektiğim fotoğraf. Iki adet kisa vida ile ve bir bıçak yardımı ile önce kablonun geçeceği deliği ayarlayıp sonra den getirere vidalama yapın.

    Aşağıdaki görselde direksiyonun üst kısmında airbag soketinin yanındaki soket. 2 kablonun denk geldiği yer sol üstteki 2 delik. Bu deliklere jumper kablo yardımı ile araca monte ettiğimiz kolu bağlayalım.


    Renault Symbol Cruise Control

    Bağlantı öncesinde multimetre yardımı ile total direnci ölçün. 3.35 bi direnç değeri elde etmeniz lazım.


    Konsoldaki tuşu da sokete takip yerleştirdikten sonra odb2 cihazı ile ve ecu Tweaker programi veya Ddt4all ile beyinden cruise controlü etkinleştirmemiz gerekiyor. Konsola tuşu takarken panelin sökülmesi lazım bunun için de alttan kademeli olarak tutup çekerek çerçeveyi çıkarın.


    Şimdi geldik beyinden etkinleştirme kısmına. Öncelikle aracınızın aküsünün sağlam ve dolu olduğundan emin olun ve kontağı açın aracı çalıştırmayin motor ışığınin yandığı yerde kalsın. Ve göğüse monte ettiğimiz switchi cruise control kısmına getirelim ki aktif olsun.


    Telefonunuza ECU TWEAKER programini indirin. Ve ecu.zip dosyasını indirin. Googlea ecu zip yazdığınızda çıkacak 105 mblik dosya işinizi görecek. Uygulamanin da 1.85 lik versiyonunu indirin.


    Odb2 cihazını aracınıza bağlayın (odb soketi torpido gözünün içinde) daha sonra Bluetooth ile bağlanın şifresi 1234 olur muhtemelen.


    Uygulamayi açtığınızda Bluetooth ile bağlantı yapıp karşınıza şu ekran çıkacak.


    Renault Symbol Cruise Control

    Arama kısmından sandero 2 yi seçin.



    Renault Symbol Cruise Control

    Sonra engine control module seçip alttan da v42 ile başlayıp 01 ile biteni seçin.



    Renault Symbol Cruise Control

    Gelen sayfadan cruise ve ajout option seçin şöyle bir sayfa çıkacak.


    Ustteki - tuşuna basarak uzaklaştırın.



    Renault Symbol Cruise Control

    Sol üstteki ayar butonundan gecikmeyi 1000 yapın


    Lectures kısmı disabled yazıyor ise bağlantı

    sağlanmış demektir. Alttaki kısmı enabled yapın ve sağdaki authorisation butonuna basin enabled olsun. Sonrasında


    Ecriture kısmındaki first start yes olarak seçin ve first start butonuna basin. Böylece cruise control butonlari sisteme taninmis olacak.


    Devam ediyoruz



    Renault Symbol Cruise Control


    Meter cluster seçip cluster olup 4.7 4.8 olanlardan herhangi birini seçip General configuration ardından general configuration screen seçiyoruz.


    Karşımıza şöyle bir sayfa çıkıyor.



    Renault Symbol Cruise Control

    Bu sayfada CC SL ACC kısmında sonundaki seçeneklerden CC/SL seçiyoruz. Ve akabinde sayfanın altındaki değişiklikleri uygula seçeneği olan prise en compte seçeneğine tıklayarak son adımı uygulamış olalım. Göstergedeki tüm ışıklar yanıp sönecektir ve böylelikle işlem tamam. Şimdi kontak kapatın cruise control tuşunu da kapatın ve kontak açıp cruise control kısmını tekrar aktiflestirin. Göstergede cruise controlü göreceksiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kardeş merhaba. Benimde 2014 model arabam var. Gizli özellik leri aktif ettim. Cruise control için sana nasıl ulaşabilirim. Saygılarımla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemolaila_23 -- 12 Nisan 2024; 0:7:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen kardeşim kemolaila35@gmail.com adresine boş bir mail atarsan telefon ile görüşüp bilgi almak isterim. Şimdiden teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.