Şimdi Ara

>>>RENAULT SYMBOL<<< (288. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.867
Cevap
13
Favori
483.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tahmin yüretemiyorum ama elbet matıklı açıklaması vardır.
    kendi düşencem ne kadar doğrudur bilinmez bence bu olayı kafa kafa çarpışmada yada zincirleme şeklinde kaza şeklinde olsaydı durum ne olurdu bunu öğrenmek gerekir. ki olursa bu tamamen içler açısı olur diye düşünüyorum.

    belirttiğiniz üzere roll bar iskelesi yada onun gibi güçlendirilmiş iskelet gerekir.

    http://www.youtube.com/watch?v=gsPJ7MzUhNI
  • broadcast33 B kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam ben daha önce bu foruma yazmıştım ben bu kabloları bulamadım diye. Ben o pandizotu komple söktüm sadece fren lambasına giden kablo vardı 2010 expression ben teypden sıfır kablo çekmiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleyküm aracın kullanma kılavuzunu internet üzerinde atabilecek biri varmı ?
  • Arkadaşlar iyi geceler nasılsınız görüşmeyeli umartım hepiniz iyisinizdir kendinize iyi bakın selamlar....
  • tayfun_aslan T kullanıcısına yanıt
    Bilmukabele...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon33 -- 19 Aralık 2013; 14:08:19 >
  • güncell
  • S.a dostlar bizim bir lastiğe vida saplanmış parçalanarak kullanılmaz hale geldi bende internetden 1 adet lastik aldım isletmedeki kullanılmamış lastikle birlikte ön tarafa taktırdım kulanılmış lastiğide isletme yaptım size sormak istediğim şu yeni lastikler önemi takılır arkayamı ben arkaya diye biliyordum ama lastikçi öne taktı bir sorun olurmu acaba _?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahildeki kral

    S.a dostlar bizim bir lastiğe vida saplanmış parçalanarak kullanılmaz hale geldi bende internetden 1 adet lastik aldım isletmedeki kullanılmamış lastikle birlikte ön tarafa taktırdım kulanılmış lastiğide isletme yaptım size sormak istediğim şu yeni lastikler önemi takılır arkayamı ben arkaya diye biliyordum ama lastikçi öne taktı bir sorun olurmu acaba _?

    hocam dediğimi yanlış anlamayın sadece düzeltmek amaçlı doggsu bilinsin diye yazıyorum neredeyse herkez sizin gibi bilmeke. işletme değil STEPNE dir.

    sizin söylediğinizde doğru, lastikçinin yaptıgıda doğru. hatta size söyle mantık söyleyim. arka lastiklerin diş derinliği iyiyse yenileri öne takmakta fayda var. arka astiklerin diş derinliği kötüyse yenileri arkaya takmakta fayda var çünkü ön lastiklerin kontrolü sende olduğundan dolayı arka taraf sadece lastiklerin dişiyle sağlam basacağı için yeni lastilerin arkaya takılması daha mak bul olur. EGER ARKA LASTİKLERİN DİŞ DERİNLİĞİ HADDİNDEN FAZLA AZALMIŞSA.

    diyorsan abi arkaların diş derinliği normal, öne takılması daha makbul olur, çünkü ön lastikler arka lastiğe göre daha cabuk erir, zaten belirli yıldan sonra aynı diş derinliğine gelcektir.

    normal bir lastik 5-6 yıl ömrü vardır. 30-40 bin kmden sonra lastikler yer değiştirilir... sen bunu erken veya geç yapmışsın.
    bana göre hersey yolunda. arka lastiklerin diş dernliği normalse.




  • sahildeki kral kullanıcısına yanıt
    A.S.

    Genel kanı yedek lastiğin kullanılmaması ve dört lastiğin birden yenilenmesi konusunda. Stepne sadece lastik patladığında kısa süreli kullanım için tavsiye ediliyor. Lastiğin beklemiş olması ve hamurunun sertleşmesi gerekçe gösteriliyor.

    http://www.ayisigi.com.tr/bunlari_biliyormusunuz/index/lastikler.html

    http://forum.donanimhaber.com/m_45520751/tm.htm

    http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/62213-stepneyi-taktim-iyi-mi-yaptim.html




  • değerli yorumlarınız için teşşekür ederim arka lastiklerin durumu sanrım ii zaten arac daha 20.000 kmde lastikçide bu durumu görüp öne takmış olabilir

    dört lastiğin değiştirilmesi beya maliyetli olcağı için böyle uygun gördük yoksa verdiğniz bilgiler doğru

    herkese kazasız sürüşler dilerim yazmasamda takipe devam
  • güncell
  • GÜNCELL
  • Arkadaslar,
    Kafam cok ama cok bozuk ! Ne olur biri bana su forumdan akil fikir versin ve yardimci olsun. Bugun Istanbul'daki yetkili servis (her zaman her sene gittigim yer) K.Tepretogullari'na 4. bakimimi yaptirmak uzere arabami teslim ettim. Mayis ayi icerisine oldugumuzdan %25 indirimi var. 4. bakim kapsaminda triger kayisi vs degisecegini soylediler, hadi ona da tamam dedik. Saatler sonra beni aradilar, usta elimize bir liste verdi bunlarin yapilmasi gerekiyormus esktradan diye.

    4. bakimin paket fiyati zaten 1400 TL tutuyor, bu ustanin soyledigi ekstralar da sunlar:

    1) on disk arka disk fren balatalar bitik degismesi lazim (zaten aractan metalik bir ses geliyordu surekli)
    2) su pompasi, su kaciriyor, siz arabayi getirdiginizde zaten su kacirir vaziyetteymis dediler
    3) aku hararet musuru degismesi lazim dediler
    4) 1 2 sey daha vardi ama unuttum

    Bu 4 madde 4. bakimin kapsaminin haricinde olmasi gereken ve yapmamiz gereken seyler dediler. Bunlara da esktradan 1400 civarina bir fiyat soylediler

    2800 kusur TL'ye denk geliyor, uzerine %25 indirim yapiyorlar = 2.000 TL falan odeyecem yani.

    Arkadaslar, kaziklaniyor muyum ? Yani servislerin kazikladiklarini zaten biliyorum da bu kaziklanmayi su anlamda soruyorum, yaptirmasan olur muydu sadece 1400 TL odeyip 4. bakim paketini yapsam yeterli olur muydu ? :(

    Aglayacak gibiyim cok kotu hissediyorum kendimi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tazmanya Canavarı -- 17 Mayıs 2014; 21:48:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tazmanya Canavarı


    4. bakım agır bakım. triger -akseuar kayışı ve standart bakım yapılıyor... 1100 tl fiyatı var bunun %25 i 825 tl yapar...

    4 maddeye gelince
    1...., ön dişlerin değişmesi gerekiyor anladık eyvallah arka kampanalar nasıl değişiyormuş ömür boyu denilebilecek düzeyde 200.000 km götürüyor. bunu ankara mais yetkili servisindeki usta söyledi.... arka kampanalara ayar yapılır temizlenir başka bir şey yapılmaz buda 10 tl bile ücret değil...

    yani 150 tl disk 10 tl arka kampanalara bakım 160 tl. buda indirimle 120 tlye geliyor....

    2... akünün ömrü belli 5 - 6 yıl 60-70 bin km götürür... ödurumun varsa aküyü ölçüp sana bilgi versinler akünün degeri 10 ise degişmes grekir.. her an yolda bırakır demek. ama aracın yaşı itibariyle 1 sene rahat ömrü var..
    değiştirdiler diyelim 175 tl fiyatı var akünün. indirimle 130 tl yapar.... müşhirle 160 tl yapar.

    hararet müshiri paradegil 30 tl... arabanın can noktası olduğundan dolayı bunu es geçiyorum... yalnız aracın hararetlendiğini iyi anlamışlar...

    3.... su pompası olayına birşey diyemiyorum fiyatı 150 tl..... agır bakım yapılıyormuş gibi işçilik alıyorlar.. 150+işçilik ortalama 150 tl.... 300 tl nin %25 i 225 tl yapar...

    4.... 1.2 sey ....

    bunları değerlendirdiğimizde...
    ön disk 150+10 ..160tl
    akü müşir 175+30..205 tl
    supompası...........300 tl
    1,2 şey 150 tl olsun

    toplam 815 tl yapar. % 25 indirimle 610 tl ücret ypar.

    arka fren (kampana) 200 tl olsun..

    800+200 1000 tl yapar %25 i 750 tl yapar....

    yani burda büyük ölçüde soygunculuk söz konusu gibi geliyor...
    servisi ara konuş böyle böyle..

    devamlı sizin müşterinizim , extra indirim yapın.... toplam 1500 tl yapın de.

    zaten
    fiyatı araştırdığımda 1000 tl anca tutuyor %25 i 750 tl yapar.... agır bakım 825 tl yapıyor toplamda 1575 tl yapıyor dersin... (tabi 1500 dyeceksin..)


    abi senin şuan kafadan 500 tl havaya uçuyor... bunun peşine düş derim... bastırısan alırsın hakkını..
    ...............
    aracın değişen parçaları konusunda bir şey diyemem. şunu değiştirme bunu değiştirme demedim çünkü aracındaki en ufak parça senin aracına ve canına kasden bir şey demek olur...

    misal su pompasına negerek var derim, gerçektende bozuktur araba hareret yapacak motoru komple söküp atacaksın 300 tl için...
    arka kampana gerçekten bozuktur el frenini çektim sanarsın yavaş yavaş araç yola fırlar daha büyük hasara neden olabilir...
    akü değişmesi gerekmeye bilir ,yolda kalana kadar kullanırsın ama önemli acil durumda yolda kalırsa 125 tlyi vermedim diye kafanı yersin..

    yani senin tek yapman gereken olay servisten extra indirim talep etmen.. 250-500 tl kırdırmana bak...
    adama dersin su pompasından işçilik almayın zaten - aksesuar kayışından işçilik almayın zaten triger kayışı çıkınca hepsini yapacaksınız ayrı zahmet etmeyeceksiniz... dersin.... zaten kafadan 300-350 düşer.. sen zorlarsın 500 düz yapalım diye 1500 tl ile çıkarsın bu işden...


    adama derse yok yapamayız felan ozaman şöyle yapalım.... trigeri takın aracı yürü durumda bana teslim edecek konuma getirin.. tekrar aracı servise alın aksesuar kayısını takıp teslim edecek gibi konuma getirin.. tekrar aracı servise sokun su pompasını değiştirin de.... ben bu parayı vermem için bunu yapmalısınız ki öyle vereyim dersin... bu işin raconu indirim almak için : )




  • Sagol Leon kardes cevaplarin icin, listeye baktim birkac defa heriflerle de konustum ama cok sey degistirmisler liste uzun. Gercekten dedigin gibi 4. bakim agir bakimmis onlar kendileri de oyle soylediler. 1800 TL tuttu hersey indirimli olarak. Neyse odedik gitti, simdilik araba guzel, seviyorum arabami, pert olana kadar kullanacagim anasii satayim. 2010 model 4 sene oldu daha halen 50.000 km'yi gormedi :))
  • Güncel.
  • Arkadaşlar ben elektrikçiyim. Daha önce işim gereği doblo safeline aldım. İş aracı olarak memnunum fakat pazarlamaya çıkıcak 2. elde fazla satan sorun yaşatmıyacak dizel/ manuel sedan araç araştırıyorum. Sizce linea lounge 55.000 tl mi ? Symbol 50.000 tl touch mu ? Hangisini tercih etmeliyim.

    Yerim İstanbul Esenyurt ' ta Eskule 'nin alt caddesi KOÇ ELEKTRİK iletişim 0 (531) 688 41 57 Eyüp KOÇ bana bu numaradan ulaşabilirsiniz.

    YANITLARINIZI , YORUM VE DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaymkm57

    Arkadaşlar ben elektrikçiyim. Daha önce işim gereği doblo safeline aldım. İş aracı olarak memnunum fakat pazarlamaya çıkıcak 2. elde fazla satan sorun yaşatmıyacak dizel/ manuel sedan araç araştırıyorum. Sizce linea lounge 55.000 tl mi ? Symbol 50.000 tl touch mu ? Hangisini tercih etmeliyim.

    Yerim İstanbul Esenyurt ' ta Eskule 'nin alt caddesi KOÇ ELEKTRİK iletişim 0 (531) 688 41 57 Eyüp KOÇ bana bu numaradan ulaşabilirsiniz.

    YANITLARINIZI , YORUM VE DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM ...

    hocam burda herkez yazarak konuşmayı benimsediği için telefonla konuşma gerçekleştirilmez gerek güvenlik gerekse gizlilik için.
    size cevap vermek gerekirse

    2. el konusu ap ayrı bi konu. şirket aracı olduğu için binici takımı kolay kolay olmaz ,çok temiz ,bakımlı ve hatasız olursa şayet hem aracın talebi artar hemde değeri artar...
    genel şirket arabalarını galaricilere okutuyorlar çok uygun fiyata. araba nasıl olursa olsun galerici her türlü alır sağlam arabayıda aynı fiyata olmayanıda aynıfiyata alır nedeni şirket aracı ben zor satacam diye ölü fiyatına senden alacak...

    zamanı vakti gelince 2. elde konuşulur..
    symbol mü lineamı derseniz kuşkusuz line derim konforlu ve arabaya bindiğinizi anlıyorsunuz symbole bakarak.
    symbolün tasarımı tipsiz olduğu için 2. eli kuvvetli kesinlikle olmayacak. diğer symbol kasaları olsaydı peynir ekmek gibi satardın...


    symbolün tek artısı 1.5 motor olması bunun dışında her kapı lineaya açılıyor.
    2. el desen linea agır bakım zaten yok zincirli (120 binde değişmesi gerektiğiniş söylüyorlar..) yedek parçası Renault ile aynı uygun fiyatlı.

    5000 tl fazla veriyorsun ama sana getirisi fazla..

    senin yerinde olsam....
    1.2 motor trend(boş) donanım jetta alırım. dizel gibi yakmasada dizele yakın değerler yakalanabiliyor. C segmenti araba ve 2. ELDE üstüne koydukça koyuyor. en kötü ihtimal aldığın fiyata satarsın...
    benzinli ile işim olmaz dersen linea.....


    madem elektirikciymişsin bana şu konuda yardımcı olurmusun.. bana viko novella anahtar serisinin çerçevesi lazım. CAM AÇIK YEŞİL diye geçiyor...
    bana gelişinden verirsen çok makbule geçer....
    14 tane tekli , 1 tane çiftli çerçeve gerekiyor yardımcı olursan sevinirim.




  • Leon hocam,

    Uzun zaman oldu konusmayali nasilsin ?

    Bu kez sana farkli bir sey soracagim. Uzun zamandir yeni 2014 model hatta 2015 de olabilir Ford Yeni Fiesta'yi gozlemliyorum. Galeriye gidip birkac yerde kendi arabama fiyat bicmek suretiyle takasla uzerine pesin koyup almayi bile dusundum. Benim arabayi az cok hatirliyorsundur. 2010 model symbol 1.4 expression full donanim. Resimlerini atmistim. Hocam sormak istedigim su gerek arabanin geneli gerekse ozellikle arka koltuklarin konumu genisligi ve darligi itibariyle, bizim araclar Fiestalardan kucuk mu yoksa Fiestalar mi bizim arabalardan daha kucuk ve dar ozellikle arka koltuk yolcusu acisindan ?

    Bir yorum getirebilir misin ? Senin tavsiyen ne olur, ne dusunursun bu arada ? Fiesta 1.6 Powershift Titanium (full'u oluyor) otomatik vites benzinli modeline bakiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tazmanya Canavarı

    Leon hocam,

    Uzun zaman oldu konusmayali nasilsin ?

    Bu kez sana farkli bir sey soracagim. Uzun zamandir yeni 2014 model hatta 2015 de olabilir Ford Yeni Fiesta'yi gozlemliyorum. Galeriye gidip birkac yerde kendi arabama fiyat bicmek suretiyle takasla uzerine pesin koyup almayi bile dusundum. Benim arabayi az cok hatirliyorsundur. 2010 model symbol 1.4 expression full donanim. Resimlerini atmistim. Hocam sormak istedigim su gerek arabanin geneli gerekse ozellikle arka koltuklarin konumu genisligi ve darligi itibariyle, bizim araclar Fiestalardan kucuk mu yoksa Fiestalar mi bizim arabalardan daha kucuk ve dar ozellikle arka koltuk yolcusu acisindan ?

    Bir yorum getirebilir misin ? Senin tavsiyen ne olur, ne dusunursun bu arada ? Fiesta 1.6 Powershift Titanium (full'u oluyor) otomatik vites benzinli modeline bakiyorum.



    fiesta bizim arabalar hemen hemen aynı genişliğe sahip cok cok az dar olabilir 2 cm kadar.
    sana dar gelmesinin sebebi koltuk döşeme kombinasyonu vekonsolun dışa doğru olmasından kaynaklı. fista kendi segmentine göre oldukça iyi araba 2. elide sağlam ama 2015 modeller makyajlı olduğundan pek bilgim yok. genel itibariyle alına bilecek araba. tabi verdiğin parada önemli daha iyi araba alınadabilir c segmenti gibi..

    kendi araban takasla ucuza gider. 20.000 liraya alırlar 25.000 liraya satarlar... ki buda olması gereken bi durum.
    sen kendin sat 25,750 dersin tabi senin anlaşmana bağlı 25,000 de durusun.


    abi sen verebilecek totali söylersen 50.000 liraysa birazdaha üstüne koy c segmentine bak derim.
    neden derse inan B segmentine okadar para verilmez, yine sende düşündüklerini yaz ona göre bakarız.




  • 
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.