Şimdi Ara

Renault servisi LPG'li aracı kabul etmiyor!.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
9.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt





    quote:

    Orijinalden alıntı: dedikodu

    Yapılan işlem tamamıyla KANUNSUZDUR!

    Evet...

    "SANAYİ MALLARININ SATIŞ SONRASI HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK" uyarınca, kullanım ömrü süresince herhangi bir sanayi malına satış sonrası hizmet veya yedek parça sağlamaktan kaçınmak yasalara aykırıdır. Yani kanunsuz bir davranıştır.

    O nedenle Renault arabası olan birisini, Renault Yetkili servisleri geri çeviremezler. Yasal olarak buna hakları yok. (Hiçbir markanın kendi malını servise almama hakkı yoktur!)

    Bu düzenlemeler yönetmeliğin 10-16. maddeleri arasında yapılmıştır.

    Ayrıca yönetmeliğin 3. sayfasında Kara taşıtları hakkındaki servis ve kullanım ömrü süreleri düzenlenmiştir. (bkz.http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=1464 )
    Buna göre,
    Binek otoların ithal veya imalini yapan şirketler, sattıkları sanayi mallarının (otomobillerin) satış sonrası servis hizmetlerini ve yedek parça ihtiyaçlarını, 7 coğrafi bölgeye dağılmış en az 20 servis istasyonu üzerinden, satış tarihinden itibaren10 YIL SÜREYLE SAĞLAMAK MECBURİYETİNDEDİR!

    AKSİNE DAVRANIŞ YASAYA AYKIRIDIR!

    Diyelim ki gerçekten Teknik olarak LPG'li bir araca servis verme imkanı yoksa bile o zaman yönetmeliğin 10. maddesinin 2. fıkrası hükümlerine göre böyle bir imkana sahip başka bir servis istasyonuna ücretsiz nakletmesi gerekir. Yani geri çeviremez!

    Servis İstasyonlarının Sorumlulukları
    Madde 10-

    ...
    Tüketiciye en yakın yerdeki servis istasyonunda satış sonrası hizmet verilmesinin mümkün olmaması durumunda; malın firma merkezine ya da diğer bir servis istasyonuna ulaştırılması ve geri gönderilmesi ile ilgili olarak nakliye, posta, kargo veya benzeri herhangi bir ulaşım gideri talep edilemez.
    ...







    Renault aracı size LPG li olarak mı sattı ? Siz mi sonradan değiştirdiniz?

    Bu soruyu size daha başka şekilde de sordum yanıtlamadınız. Eski mesajlarıma bakınız. Tavrınız ben istediğimi yaparım, başkaları bana uysun tavrı. Hamam yapılacak yerler herkesin yararlanacağı yerlerden seçilir yoksa bir kişinin ihtiyacını gördüğü yerde değil. Siz nasıl istediğinizi yapma hakkınız var olduğunu iddia ederseniz başkaları da böyle hakları olduğunu iddia edeceklerdir.



    Sorunuza daha önceki mesajlarımda cevap verdim, gözden kaçtı herhalde, bir daha cevap vereyim.

    LPG montajım araç üzerinde yasal bir tadilattır. İlla bana LGP kitiyle satması gerekmez.

    Çünkü,
    - Daha düne kadar araçlarda teyp olmuyordu, millet gidip taktırıyordu. (Hala daha olanı beğenmeyip iyisini taktıranlar var),
    - Ses sitemi, hoparlör, subwoofer, amfi vb. taktırılıyor,
    - Hırsız alarmı taktırılıyor,
    - GPRS konum belirleme ve motor blokaj ünitesi taktırılıyor,
    - (çakma) xenon bile taktırılıyor. (listeyi daha da uzatmak mümkün)
    Bütün bunların hepsi araç üzerinde (yasal veya değil) tadilattır ve araç bunları üzerinde bulundurur vaziyette satılmamaktadır. Bir kısmı yasal bile olmayan bu tadilatlı araçlara servis paşa paşa hizmet verip kapıdan geri çevirmezken Hangi hakla benim yasal LPG tadilatımı sorun edebilir?.. Çok olsun garanti dışı bırakabilir, ki o da zaten sözkonusu değildir.

    Benim LPG tadilatım sapına kadar yasaldır, belgelidir, tescillidir. AİTM (Araç İmal, Tadil veMontaj) yönetmeliği ve sair TC ve Avrupa Birliği mevzuatına uygun bir tadilattır.

    Böylesine yasal bir tadilatı sebep gösteren Renault Servisi yasal bir mecburiyet olan servis hizmetini yerine getirmemiştir.


    SERVİSİN BU DAVRANIŞI YASADIŞIDIR VE SUÇTUR!


    Yasal bir işlem (LPG tadilatı), kanunsuz bir davranışın (mecburi servis hizmetinden kaçınma) gerekçesi olamaz!.




  • Dedikoduya tamamen katılıyorum.Bu lpg çekememezliğine kıl oluyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekonline

    ......

    Nasıl olur bilmiyorum ama bence yapılması gereken, LPG li araçlara verilecek özel sertifika tarzı bir belge ile servis ve otoparklara girişlerinin sağlanması. Gerekli teknik donanıma sahip, rüşvet ihtimalinin ortada olmadığı, güvenilir ve devlet destekli bir oluşum ile bu sertifika verilebilir. Belli periyodik dönemler içerisinde de sürekli kontrolleri yapılır. Olur biter...

    ......


    İstemiş olduğunuz sertifika var zaten...

    Araç ruhsatını eline alan herkes onaylı sertifkayı da eline almış oluyor zaten...

    Ruhsatta "Araç Benzin ve LPG ile çalışır." ibaresi ve onayları ile TÜV tarafından imzalanıp onaylanmış hologramlı muayene çok net görülebilmektedir. (Servisler de araç kayıt sırasında ruhsat üzerindeki hologramlı bu onayları çok rahat görebilirler.)

    Bundan daha ala nasıl bir sertifika olmasını arzu ediyorsunuz?..




  • Forumumuzda karşılıklı çekişme, atışma yasaklanmıştır. Bu konuda gelen yoğun şikayetler üzerine mesajınız silinmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Forumumuzda karşılıklı çekişme, atışma yasaklanmıştır. Bu konuda gelen yoğun şikayetler üzerine mesajınız silinmiştir.

    Açıklama yaptığın için çok teşekkür ederim, @set.

    Ama anlamadığım bir konu var ve müsadenle onu sormak istiyorum: (Umarım bu soru yeni bir "çekişme, atışma" olarak anlaşılmaz)

    - Kimse kimseye hakaret etmiyorken,
    - Küfür etmiyorken,
    - Alaya alıp dalga geçmiyorken,
    seviyeli biçimde karşıt görüşleri paylaşmanın "karşılıklı çekişme ve atışma" olarak algılanmasındaki sınır ve kıstas nedir?

    Ben burada sadece kendi mesajlarımın silinmesinden değil,
    Karşıt görüşe sahip bile olsalar, seviyeyi düşürmeden, bana cevap yazan arkadaşların da mesajlarının silinmesinden rahatsızlık duyuyorum.

    Eğer, "karşılıklı çekişme, atışma yasağı" bir sınır ve kıstas belirtilmeden "kimse kimseyle farklı düşünmesin, herkes kuzu kuzu aynı fikir ve düşünceye yönelik mesajlar atsın, hep birlikte güle oynaya forumu kullanalım." şeklinde uygulanmaya kalkılırsa, vay bu forumun haline!..

    (Silinen mesajların bir kısmı hala benim sistem loglarımda duruyor. Duranlara yeniden dönüp bakıyorum, olmayanları ise hatırladığım kadarıyla)
    Ne kendi mesajlarım için, ne de benim mesajlarıma karşıt olarak verilen cevaplar için herhangi bir seviyesizlik ve düzeysizlik göremiyorum.

    Şiir gibi akan bir futbol maçına hakemin gereksiz düdüklerle müdahale etmesi gibi, seviyeli olarak devam eden bir tartışmaya yapılan böyle bir yönetim müdahalesinin forumun keyfini kaçırdığını düşünüyorum.
    (Üzgünüm ama yönetimle farklı düşünüyorum ve bu farklı düşüncenin de "karşılıklı çekişme ve atışma" olarak algılanabileceğinden endişeliyim.)




  • E iyide bu atışmalar sonucunda şikayet geliyor ve şikayetle ilgilenilmeyince bu sefer neden ilgilenilmiyor oluyor.

    Yani bir nevi fikirler inatlaşmaya dönüşüp konu kısırdöngüye dönüşüyor. Kimse fikrinden vageçmiyor,paylaşımdan öte çekişme olayı başlıyor.

    Sonrada arka arkaya şikayetler...


    Biraz daha dikkat edilse silinme olayı olmaz.

    Bazen bu atışma,inatlaşma bitsin diye konuyu kilitliyor ve konuyu açan arkadaşa tekrar açmasını rica ediyorum. Böylelikle çözümlenmiş oluyor.

    Sebebi işte bu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedikodu


    quote:

    Orijinalden alıntı: dekonline

    ......

    Nasıl olur bilmiyorum ama bence yapılması gereken, LPG li araçlara verilecek özel sertifika tarzı bir belge ile servis ve otoparklara girişlerinin sağlanması. Gerekli teknik donanıma sahip, rüşvet ihtimalinin ortada olmadığı, güvenilir ve devlet destekli bir oluşum ile bu sertifika verilebilir. Belli periyodik dönemler içerisinde de sürekli kontrolleri yapılır. Olur biter...

    ......


    İstemiş olduğunuz sertifika var zaten...

    Araç ruhsatını eline alan herkes onaylı sertifkayı da eline almış oluyor zaten...

    Ruhsatta "Araç Benzin ve LPG ile çalışır." ibaresi ve onayları ile TÜV tarafından imzalanıp onaylanmış hologramlı muayene çok net görülebilmektedir. (Servisler de araç kayıt sırasında ruhsat üzerindeki hologramlı bu onayları çok rahat görebilirler.)

    Bundan daha ala nasıl bir sertifika olmasını arzu ediyorsunuz?..


    Otoparklara ve servislere giremediğimize göre yeterli değil demek ki...

    Ben şunu demek istiyorum sevgili arkadaşım ;

    Bir LPG kullanıcısı olarak, servislere ve kapalı otoparklara rahatlıkla girebilmek için yapılması gereken hangi işlemler varsa, hangi kriterler varsa hepsini yapmaya razıyım. Tüm dünyanın teşvik ettiği LPG kullanıcısına benim güzel ülkemde 2.sınıf insan muamelesi yapılması canımı sıkıyor.




  • quote:

    ... E iyide bu atışmalar sonucunda şikayet geliyor ve şikayetle ilgilenilmeyince bu sefer neden ilgilenilmiyor oluyor. ...

    Maçlarda da hakeme sürekli itiraz (şikayet) yapılır ama her itiraza karşılık bir düdük çalınmaz... İtirazın haklı olup olmamasının hiç bir önemi yok mudur? Her gelen itirazın isteklerini (haklı ya da haksız) yerine getirmek mi zorundasınız?
    quote:

    inatlaşma... kısırdöngü... çekişme...

    Bu kavramların hepsi soyut kavramlardır ve nerede başlayıp nerede bittiğine dair belirgin bir sınır yoktur. Yukarıdaki soyut kavramlar üzerine mi itiraz yapıldı?.. Yoksa farklı bir itiraz oldu da siz böyle mi değerlendirdiniz?
    Bize bu soyut kavramların sınırlarını çizebilir misiniz, özellikle başlangıç noktalarını?.. Böylece (istediğiniz üzere) "Biraz daha dikkat edebilmemiz" mümkün olur. Yoksa bizler sınırları belli olmayan soyut kavramları nasıl referans alabiliriz, mesajlarımızda nasıl "Biraz daha dikkat edebiliriz"?
    İnatlaşmanın sınırını net olarak çizmezseniz, "birisi bir başlık açtığında sadece o görüşe katılanlar mesaj yazsın, karşıt fikirliler, boşuna klavye eskitip, mesaj yazmasın!" demiş olursunuz. Çünkü bu karşıt fikir, sınırı belli olmayan bir inatlaşmanın kurbanı olarak her an silinebilir. Nerede başlar ki inatlaşma?... Çekişme nerede başlar?.. Kısır döngüye ne zaman girilir?... (Benim bu mesajım inatlaşmaya girer mi girmez mi? Ya da forumda bana karşıt fikir barındıran bir mesajı "inatlaşma" gerekçesiyle yönetime şikayet edebilir miyim? Sınırını bir bilsek...)
    quote:

    Kimse fikrinden vageçmiyor...

    Forumda birilerinin mutlaka "fikrinden vazgeçmesi" mi gerekiyor? Haklı olsa ve haklılığını herkese ispat edebilecek argümanlara sahip olsa bile mi?.. Buradaki amaç, birilerini fikrinden vazgeçirmek, vazgeçiremezsek kendi fikrimizden vazgeçmek mi olmalıdır?
    Benim bildiğim seviyeli bir tartışma ve paylaşım ortamında, tezler ve anti-tezler ortaya atılır; herkes tezini veya anti-tezini destekleyen argümanları yazar, çürütebildiği ölçüde karşı tarafın tezini çürütür ve seviye bozulmadığı sürece bu süreç böyle gider. Dileyen ikna olur, dilemeyen olmaz; isteyen ötekine inanır, isteyen berikine... Nihayetinde farklı fikirlerin ortak potada erimesiyle çok değerli paylaşımlar ortaya çıkar. Ama inatlaşma bu sürecin neresinde başlar onu kestirebilmiş değilim...

    Not: Bu forumda yönetim olarak nasıl bir özveriyle çalıştığınızın farkındayım ve buna da çok saygı duyuyorum. @set, gerek eski üyelik döneminde olsun, gerekse sonraki yöneticilik döneminde olsun, devamlı takdirle karşıladığım bir forum üyesisin. Samimi biçimde bir noktaya dikkatini çekmek istiyorum. Amacım bu kadar soru sorarak işlerinizi daha da zora sokmak değil, tam aksine, bu kadar soru işaretine sebep olacak bir açıklamayla, (bunca iş yükünüzün arasında, bence gereksiz ve önemsiz olarak algılanabilecek) bir müdahalede bulunarak, belki farkına varmadan, forumu içine sürüklediğiniz tehlike hakkında dikkatinizi çekmektir. Tehlikeden kasıt, bu tartışmaya yapılan müdahalenin forumun var oluş amacını bile anlamsız kılabilecek kadar "soyut ve geniş" bir gerekçeyle yapılmış olmasıdır.




  • Dedikodu arkadaşım, konuyu dağıtmayalım lütfen. Uyarınızı dikkate alıyorum,teşekkür ediyorum.Ancak lütfen konumuza dönelim ve lütfen rica ediyorum daha fazla uzatmayalım.

    Sizi anlıyorum, ancak bu konuyu burada değil üst konumuzda bu tür tartışmalar için yerimiz mevcut, orada yapalım.

    Ben istiyorumki konu kilitlenmesin. Önceden önlem alalım, atışmalar derinleşmeden durduralım,paylaşımı kesintiye uğratmayalım.Sizden ricam böyle durumda burada değil pm den veya üst konudan yazınız. Böyle yapar iseniz çok daha hızlı probleminizi çözebilirim. Çünkü doğru olan budur. Üst konumuz,şikayet kutumuz,pm kutumuz bunun için vardır.Yoksa her üye buradan yazarsa paylaşım yapılamaz.Uzar gider.

    Mesajların bir kısmını geri aldım,ancak gerginlik çıkar ise sadece silmeyeceğim,kilitleyip gerekeni yapacağım.Çünkü rica ettim,uyardım. Umarım böyle olmaz.Problemsiz devam eder.Benim isteğim budur.

    Haydi konumuza dönelim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekonline


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedikodu


    quote:

    Orijinalden alıntı: dekonline

    ......

    Nasıl olur bilmiyorum ama bence yapılması gereken, LPG li araçlara verilecek özel sertifika tarzı bir belge ile servis ve otoparklara girişlerinin sağlanması. Gerekli teknik donanıma sahip, rüşvet ihtimalinin ortada olmadığı, güvenilir ve devlet destekli bir oluşum ile bu sertifika verilebilir. Belli periyodik dönemler içerisinde de sürekli kontrolleri yapılır. Olur biter...

    ......


    İstemiş olduğunuz sertifika var zaten...

    Araç ruhsatını eline alan herkes onaylı sertifkayı da eline almış oluyor zaten...

    Ruhsatta "Araç Benzin ve LPG ile çalışır." ibaresi ve onayları ile TÜV tarafından imzalanıp onaylanmış hologramlı muayene çok net görülebilmektedir. (Servisler de araç kayıt sırasında ruhsat üzerindeki hologramlı bu onayları çok rahat görebilirler.)

    Bundan daha ala nasıl bir sertifika olmasını arzu ediyorsunuz?..


    Otoparklara ve servislere giremediğimize göre yeterli değil demek ki...

    Ben şunu demek istiyorum sevgili arkadaşım ;

    Bir LPG kullanıcısı olarak, servislere ve kapalı otoparklara rahatlıkla girebilmek için yapılması gereken hangi işlemler varsa, hangi kriterler varsa hepsini yapmaya razıyım. Tüm dünyanın teşvik ettiği LPG kullanıcısına benim güzel ülkemde 2.sınıf insan muamelesi yapılması canımı sıkıyor.


    Yeterli sayılmayan şey keşke ruhsat olsa...
    Kanunlara uymamakta bir beis görmeyip de keyfi davranmak isteyenlere sen ne götürürsen götür yine yeterli sayılmayacaktır...

    Var olan belge ve süreçlerde bir eksiklik yok ki (zaten AB normlarının aynısıdır; orada farklı belge veya süreçler mi kullanılıyor ki)... Hal böyle olduktan sonra sen istediğin belgeyi veya sertifikayı götür, istersen bir de madalya takıp tüy dik, imam yine bildiğini okuyacaktır.

    Asıl sorun yukarıda kırmızı işaretlediğim zihniyettedir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    Dedikodu arkadaşım, konuyu dağıtmayalım lütfen. Uyarınızı dikkate alıyorum,teşekkür ediyorum.Ancak lütfen konumuza dönelim ve lütfen rica ediyorum daha fazla uzatmayalım.

    Sizi anlıyorum, ancak bu konuyu burada değil üst konumuzda bu tür tartışmalar için yerimiz mevcut, orada yapalım.

    Ben istiyorumki konu kilitlenmesin. Önceden önlem alalım, atışmalar derinleşmeden durduralım,paylaşımı kesintiye uğratmayalım.Sizden ricam böyle durumda burada değil pm den veya üst konudan yazınız. Böyle yapar iseniz çok daha hızlı probleminizi çözebilirim. Çünkü doğru olan budur. Üst konumuz,şikayet kutumuz,pm kutumuz bunun için vardır.Yoksa her üye buradan yazarsa paylaşım yapılamaz.Uzar gider.

    Mesajların bir kısmını geri aldım,ancak gerginlik çıkar ise sadece silmeyeceğim,kilitleyip gerekeni yapacağım.Çünkü rica ettim,uyardım. Umarım böyle olmaz.Problemsiz devam eder.Benim isteğim budur.

    Haydi konumuza dönelim.

    Anlayışın için çok teşekkür ediyorum.

    Kısaca,
    Kurallara uyabilmek için "kuralın çerçevesini bilmemiz gerekir". Bir mesajı yazarken, sınırları tanımlanmamış (belki de çok ulvi) bir kurala uyup uymadığımızı nasıl anlayabiliriz ki?..

    Çok absürd ve saçma sapan bir kural bile olsa, ama yeter ki sınırları net olsun, o kurala uymak bizler için çok daha kolay olur.

    Örnek olsun diye tamamen kafadan atıyorum, faraza şöyle bir kural olsa:
    - "Bu forumda otomobil firmaları aleyhinde en ufak yazı yazmak, onları ürkütmek, tedirgin etmek yasaktır!" (yine kafadan atıyorum, reklam ve ticari kaygılar düşünülerek bölye bir kural düşünülmüş olsa)
    Başım gözüm üstüne!.. Ne yapıp ne yapmayacağımı çok iyi bilir, belki de bu başlığı hiç açmazdım. Çünkü absürd bile olsa kural çok net olmuş olurdu.

    Neyse, ben de artık uzatmak istemiyorum, konu amacından sapıyor.

    Anlayışın için tekrar teşekkür ediyorum.

    Not: Bahsettiğin üst konudan haberim yoktu, dikkat etmemişim, bundan sonra bu tarz konuları oraya yazarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enginu

    ...


    Konunun özü budur!.. Yok öyle yağma..

    Servisin aracınıza bakmasını istiyorsanız onların şartları ne ise onu yerine getireceksiniz..

    Ha uymuyorsa bu şartlar, selametle..


    Bu kadar basit konu... Neden bu kadar uzadı bu? Anlamış değilim..

    ...


    Renkli kısıma kesinlikle katılmıyorum.

    (servisler de dahil) Hiç kimse bir başkasına kanuna aykırı şartlar dayatamaz.
    Herkes kanuna uymak zorundadır. Mesele bu kadar basittir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekonline


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedikodu


    quote:

    Orijinalden alıntı: dekonline

    ......

    Nasıl olur bilmiyorum ama bence yapılması gereken, LPG li araçlara verilecek özel sertifika tarzı bir belge ile servis ve otoparklara girişlerinin sağlanması. Gerekli teknik donanıma sahip, rüşvet ihtimalinin ortada olmadığı, güvenilir ve devlet destekli bir oluşum ile bu sertifika verilebilir. Belli periyodik dönemler içerisinde de sürekli kontrolleri yapılır. Olur biter...

    ......


    İstemiş olduğunuz sertifika var zaten...

    Araç ruhsatını eline alan herkes onaylı sertifkayı da eline almış oluyor zaten...

    Ruhsatta "Araç Benzin ve LPG ile çalışır." ibaresi ve onayları ile TÜV tarafından imzalanıp onaylanmış hologramlı muayene çok net görülebilmektedir. (Servisler de araç kayıt sırasında ruhsat üzerindeki hologramlı bu onayları çok rahat görebilirler.)

    Bundan daha ala nasıl bir sertifika olmasını arzu ediyorsunuz?..


    Otoparklara ve servislere giremediğimize göre yeterli değil demek ki...

    Ben şunu demek istiyorum sevgili arkadaşım ;

    Bir LPG kullanıcısı olarak, servislere ve kapalı otoparklara rahatlıkla girebilmek için yapılması gereken hangi işlemler varsa, hangi kriterler varsa hepsini yapmaya razıyım. Tüm dünyanın teşvik ettiği LPG kullanıcısına benim güzel ülkemde 2.sınıf insan muamelesi yapılması canımı sıkıyor.



    Siz yaptırırsınız;ama herkes yaptırmaz.

    LPG'li araçların kapalı alanlara girmesini istemem şahsen.En iyi sistem de olsa,kaçak yapabilir.Bu durumda ne olacak?




  • Gaz alarm dedektörü ve havalandırması olduğu müddetçe birşey olmaz.Hava sirkülasyonu olan yerde LPG gazı birikmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk


    quote:

    Orijinalden alıntı: dekonline


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedikodu


    quote:

    Orijinalden alıntı: dekonline

    ......

    Nasıl olur bilmiyorum ama bence yapılması gereken, LPG li araçlara verilecek özel sertifika tarzı bir belge ile servis ve otoparklara girişlerinin sağlanması. Gerekli teknik donanıma sahip, rüşvet ihtimalinin ortada olmadığı, güvenilir ve devlet destekli bir oluşum ile bu sertifika verilebilir. Belli periyodik dönemler içerisinde de sürekli kontrolleri yapılır. Olur biter...

    ......


    İstemiş olduğunuz sertifika var zaten...

    Araç ruhsatını eline alan herkes onaylı sertifkayı da eline almış oluyor zaten...

    Ruhsatta "Araç Benzin ve LPG ile çalışır." ibaresi ve onayları ile TÜV tarafından imzalanıp onaylanmış hologramlı muayene çok net görülebilmektedir. (Servisler de araç kayıt sırasında ruhsat üzerindeki hologramlı bu onayları çok rahat görebilirler.)

    Bundan daha ala nasıl bir sertifika olmasını arzu ediyorsunuz?..


    Otoparklara ve servislere giremediğimize göre yeterli değil demek ki...

    Ben şunu demek istiyorum sevgili arkadaşım ;

    Bir LPG kullanıcısı olarak, servislere ve kapalı otoparklara rahatlıkla girebilmek için yapılması gereken hangi işlemler varsa, hangi kriterler varsa hepsini yapmaya razıyım. Tüm dünyanın teşvik ettiği LPG kullanıcısına benim güzel ülkemde 2.sınıf insan muamelesi yapılması canımı sıkıyor.



    Siz yaptırırsınız;ama herkes yaptırmaz.

    LPG'li araçların kapalı alanlara girmesini istemem şahsen.En iyi sistem de olsa,kaçak yapabilir.Bu durumda ne olacak?




    Doğru yerde montajı yapılan kaliteli bir sistemin sızdırmazlık durumu, benzinin depodan sızması durumu ile aynıdır.Yeterki gerekli şartlara, kurallara uyulsun. Trafikte LPG li araç sayısı benzinli araç sayısından kat kat fazla. Şimdiye dek kapalı alanlarda bir patlama duyulmadı. Kaldıki servis ruhsata bakar,ruhsata LPG işlenmiş ise problem yok,çünkü gerekli şartlar tamamlanmıştır güvenlik için. Yinede emin olamassa sızdırmazlık testi ister, sanayide bu testi yapan firmalar var, gider alırsınız sonucu, servise gösterir işiniz çözersiniz.

    Servislerin zaten ticari kaygısı yok. Orada ne yaparlarsa yapsınlar kaybetmezler. Çünkü ilk iki sene sıfır araçların tümü zaten onlara gidiyor, bu miktar az değil, onlara yeterde artar bile... İşlerini nasıl yaparlarsa yapsınlar farketmez, çünkü zaten hazır hiç eksilmeyen müşterileri var. İstedikleri gibi hareket ederler. Arabanı iyi yapmışlar kötü yapmışlar önemli değil...

    Bundan sonra servise pijamasız gelenler alınmayacak deseler yeridir, adamlarda ticari kaygı yok, memur zihniyeti...

    İşin tuhafı benim güzel insanım buna itirazda etmez, büker boynunu tamam der, pijamasız servise girilmez dense yine tamam der, arabanın arkasında pijama taşır, pijamasını giyer öyle girer. Komik ama öyle..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt


    quote:

    Orijinalden alıntı: dedikodu



    Renkli kısıma kesinlikle katılmıyorum.

    (servisler de dahil) Hiç kimse bir başkasına kanuna aykırı şartlar dayatamaz.
    Herkes kanuna uymak zorundadır. Mesele bu kadar basittir.


    Katılmama hakkına sahipsiniz. Öte yandan tekel konumunda olmayan işletmeler sözleşme hürriyetinden yararlanma hakkına sahiptir. Açık olarak söylemek gerekirse verecekleri hizmeti sözleşme ile sınırlama hakkına sahiptirler. Satış sözleşmenizde tadilatlar ile ilgili maddeleri gözden geçiriniz.

    Diğer husus ise sizin hedefiniz kapalı alanlara LPG li araç girişini sınırlıyan belediye nizamnamesi. Israrla Renault ile sorununuz varmış gibi göstermeniz ilginç.

    "Servislere LPG'li araç girmesini yasaklayan" şu nizamname, yaönetmelik, kanun, KHK vs. her neyse, linkini verebilir misiniz?.. Böyle birşey bulamadım, belki benim gözümden kaçmıştır.

    Ayrıca sözleşmeler kanunların üstünde değildir. Bir diğer deyişle, "sözleşme hürriyeti" kanunlarla sınırlıdır. Sözleşmedeki hükümler kanunlara aykırı olamaz; olması durumunda o sözleşme hukuken MUTLAK BUTLAN (tamamen yok sayılma) veya NİSBİ BUTLAN (kısmen yok sayılma) hükmündedir.

    Not: Hukuken KADÜK (değersiz, önemsiz, geçersiz) sayılıyor da olabilir. Hukukçular daha iyi bilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt

    quote:

    Orijinalden alıntı: set


    Bundan sonra servise pijamasız gelenler alınmayacak deseler yeridir, adamlarda ticari kaygı yok, memur zihniyeti...

    İşin tuhafı benim güzel insanım buna itirazda etmez, büker boynunu tamam der, pijamasız servise girilmez dense yine tamam der, arabanın arkasında pijama taşır, pijamasını giyer öyle girer. Komik ama öyle..



    Bildiğim kadarı ile Renault-Mais bir ticari kuruluş..şirket kuruluş belgesinde faaliyet alanları olarak araç ithali , satışı , servis hizmeti gibi vereceği hizmetleri açıkca yazmış olmalı, bulmak zor olmamalı diye düşünüyorum. Ticari kuruluş sizin belirtiğiniz gibi ticari kaygı ile- müdebbir tüccar gibi - hareket etmiyorsa batar. Sanırım bahse konu şirketi yönetenlerin bu kadarcık bir bilgiye sahip olduklarını kabul edecek kadar hayat tecrübenizin olduğunu varsayıyorum. Yoksa yanılıyor muyum?

    Müşterileri ile ilişkilerine gelince, TTK içersinde kalmak kaydıyla her şirket müşteri profilini uygun araç, prosedür ve yöntemlerle belirler.


    @set arkadaşımızın kendi mesajında ticari kaygı yok derken, "ticari kazançlarıyla ilgili endişe duyulacak bir durumda değiller." manasında yazdığını düşünüyorum; yoksa "Amme hizmeti yapıyorlar, ticaret ve kazanç umurlarında değil." manasında yazdığını hiç zannetmiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    ...

    Doğru yerde montajı yapılan kaliteli bir sistemin sızdırmazlık durumu, benzinin depodan sızması durumu ile aynıdır.Yeterki gerekli şartlara, kurallara uyulsun. Trafikte LPG li araç sayısı benzinli araç sayısından kat kat fazla. Şimdiye dek kapalı alanlarda bir patlama duyulmadı. Kaldıki servis ruhsata bakar,ruhsata LPG işlenmiş ise problem yok,çünkü gerekli şartlar tamamlanmıştır güvenlik için. Yinede emin olamassa sızdırmazlık testi ister, sanayide bu testi yapan firmalar var, gider alırsınız sonucu, servise gösterir işiniz çözersiniz.

    Servislerin zaten ticari kaygısı yok. Orada ne yaparlarsa yapsınlar kaybetmezler. Çünkü ilk iki sene sıfır araçların tümü zaten onlara gidiyor, bu miktar az değil, onlara yeterde artar bile... İşlerini nasıl yaparlarsa yapsınlar farketmez, çünkü zaten hazır hiç eksilmeyen müşterileri var. İstedikleri gibi hareket ederler. Arabanı iyi yapmışlar kötü yapmışlar önemli değil...

    Bundan sonra servise pijamasız gelenler alınmayacak deseler yeridir, adamlarda ticari kaygı yok, memur zihniyeti...

    İşin tuhafı benim güzel insanım buna itirazda etmez, büker boynunu tamam der, pijamasız servise girilmez dense yine tamam der, arabanın arkasında pijama taşır, pijamasını giyer öyle girer. Komik ama öyle..

    Klavyene sağlık, aynen katılıyorum.
    Yakında kravat, ceket ve hatta smokin zorunluluğu getirirlerse hiç şaşırmamak lazım.
    Ne de olsa, bunu da normal karşılar, hiç itiraz etmeyiz.




  • Renault müdahalede bulunulan araca garanti vermek zorunda değildir, ancak servis vermek zorundadır. Garanti ve servis kavramları birbirine girmiş. Ayrıca sözleşme özgürlüğü kanunun üzerine çıkan bir özgürlük değildir. Genel kanunların sağladığı sözleşme özgürlükleri de özel kanunların üzerine çıkamaz. Misal borçlar kanunu gereği tüketicinin mevcut birçok hakkı aslen yokken tüketici kanununun düzenlemeleri sayesinde haklar ortaya çıkmıştır. Borçlar kanununa yahut ticaret kanununa göre olmayan haklar vardır. Bu hakları var kılan özel kanun olan tüketici kanunudur.

    Bu kanun servisi zorunlu kılmış mıdır? Kılmıştır. Kapalı alanlara LPG girmesi tehlikeli midir? Diyelim ki öyle (Ben en tehlikesizini* kullandığımdan gayet tarafsızım, müsterih olunuz) Bu durumda Renault ya da diğerleri servis vermiyorum deme hakkına sahip değildir, öte yandan bu araçlara servis verebilecek açık alanı bulunan servis yapılanmasına gitmekle de mükelleftir. Bunun da ücreti daha yüksek olacaksa ona göre ücret alır, servisi de verir, ama servis vermiyorum deme hakkına sahip değildir.


    *: Çift kaşarlı tost yakıyor bacaklarım. CO2 emisyonu açısından Euro75 normlarına uyumlu akciğerlerim var... :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oldsalt


    ... Öte yandan tekel konumunda olmayan işletmeler sözleşme ....

    Tam bu noktaya itirazım var, ama önce iki zıt kavrama bakalım.
    "Tekel" kavramı ve bunun tam zıttı olan "Serbest rekabet" kavramı...

    Otomobil yetkili servisleri, "yetkili" olmalarından dolayı (hiç değilse kısmen) tekeldir. Bir diğer deyişle, "özel servisler" ile "yetkili servisler" arasında serbest rekabet ortamı yoktur.
    En basit örnekle, garanti hizmeti sadece o markanın yetkili servislerinde verilebilmektedir; (çok daha üstün bir tesis, know-how ve donanım seviyesine sahip olsalar bil) diğer servislerde verilememektedir. Bu durum serbest rekabet kavramına aykırıdır.

    Bu tekel durumunun ortadan kaldırılarak, isteyenin istediği yerde bakımlarını yaptırabileceği ve bu durumun "kafadan" garanti dışı sayıl(a)mayacağı, düzenlemeleri, tüketiciler olarak daima arzu ederiz.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.