Şimdi Ara

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>> (246. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.949
Cevap
69
Favori
504.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 3 yıldır latitude kullanıyorum. Klima sistemi bir türlü dikiş tutmuyor. İlk aldığım yıl, klima kompresör ve kalorifer peteği değiştirdim. Ama tam olarak düzelmedi.. Klima çalışırken kendiliğinden kompresör devreden çıkıp araç ısınıyordu. 1 yıldır fanda dalgalanma vardı. Kalorifer rezistansı arızalı dediler orjinal parça ile değiştirdim yine düzelmedi.. Şuan kalorifer fanı hiç üflemiyor. Fan sağlam dedi ustam, kalorifer rezistansını değiştirdik yine çalışmadı. Benzer durum yaşayan var mı.. Ayrıca yolda sabit hızda giderken tekleme sorunu var lpgli araç gibi.. 1 enjektör değişti diğerleri temizlenip ayar yapıldı. Sıkıntı azalsada tam düzelmedi. Egzozdan az miktarda siyah duman da atıyor, egzoz siyahlaştı.. Usta bulmak sıkıntı bu araçlara. Ne yazıkki kendi sıkıntımızı kendimiz çözmemiz gerekiyor
  • Bu grup çok sessiz. Aramızda en uzun süredir kim kullanıyorsa araç ile ilgili deneyimlerini, arızaları nasıl giderdiğini ve yaşadığı sorunları yazsa keşke
  • ucgun33 U kullanıcısına yanıt

    ben aracımı 1-2 ay önce sattım. 5 yıl bendeydi. hem yaşadığım sorunlar hem forumlardaki edindiğim bilgiler bu aracın kronik sorunları biliyorum diyebilirim. bu sorunlar arasında kalorifer arızaları pek yok. hatta ilk sizde görüyorum diyebilirim. yardımcı olmak isterdim. aracın en etkili en başarılı kısmı bence havalandırma ve klima sistemi. bozulması büyük şanssızlık olmuş. ben eşim için latitudu satıp otomatik golf aldım. ve ilk farkettiğim havalandırma yönlendirme motorunun arızalı olduğu oldu. biraz araştırınca benimle aynı sorunu olan yığınla insan olduğunu gördüm. 2 ayda 3 ampül patlattım. ve dedim ki büyüksün latitude. 5 yılda 2 zenon dışında tek lamba değişmemişti. üstelik aracın her yerinde aydınlatma var.


    sizinkisi şansızlık olmuş. umarım masrafsızca çözersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 20 Aralık 2022; 22:37:15 >
  • basarank kullanıcısına yanıt
    Uzun süre kullanmaşsınız bu süre zarfında deneyimlediğiniz en büyük sıkıntı neydi? Nasıl çözüldü?
  • ates0666 A kullanıcısına yanıt

    -akis kafalarının aşınarak boşluk yapması.

    verdiği sorun: 90-100 kmh ve üstü hızlarda tırmanırken (motor yük altındayken) titreme. bu titreme virajlarda daha da şiddetlenir. direksiyon dahil tüm araç titrer. fren diski eğilmesi ile ilgisi yoktur. frenle gelen bir titreşim değidir. bu sorun bir çok latitude de vardı. tedavi: kesinlikle sanayide akisci denen adamlara götürüp kaynak yapırmayın. 1 yıl sonra yine aşınıp titremeye başlıyor. değiştirin. ben değiştirip kurtuldum.



    -motor radyatörü üst yüzeyinin tozdan tıkanması.

    Verdiği sorun: uzun ve dik tırmanışlarda hararet ibresi yavaş yavaş yükselerek kendini belli eder. motor hasar riski yazar ve yakıtı keser. motorun soğumasını bekleyip devam edebilirsiniz. düzde hangi hızla giderseniz gidin hararet yükselmez. rampalarda bu durum can sıkar hale gelince bir tamirciye uğrarsınız. fanlara bakar müşüre bakar bir b.k yok der yollar. sorun kocaman gözenekleri olan klima radyatörünü geçerek arkadaki motor radyatörünün ince gözeneklerinde birikmiş tozun hava akımını kısıtlayarak soğutma performansını düşürmesinden ibarettir. şişletme denen yöntemle sorunu çözebilirsiniz. ama ben değiştirmiştim.



    -devir daim pompası arızaları:

    sorun: anında hararet yapar. rolantide düzlükte bile hararet yüksektir. aracı oynatmadan çektirin. aksi halde büyük masraflar sizi bekler.


    -turbo kesmesi: islik sesini geçin o değil. 2000d/dk civarında turbo yoğun ve garip uğultu benzeri bir ses çıkartmaya başlar. turbo revizyonu vaktiniz gelmiştir artık. 1-2 hafta böyle gezebilirsiniz ama mutlaka mil bir yerde dağılacaktır. turbo dağıldığında araç stop eder ve bir daha çalışmaz. parçaların motorun içine gitmemesi için dua edersiniz. iyisimi bu horultu tarzı gaza basınca gelen sesi beklemeden 60-70 bin km de bir turbo revizyonu yaptırın.


    aslında kronik çok arızası olan bir araç değil latitude. ne pompa ne enjektör saat gibi çalışırdı. benim beğendiğim yanları olduğu gibi beğenmediğim tasarımsal sorunları da vardı. yedek parçaları pahalı bulması zor. bu araçlar yaşlanmaya da başladı. f/p olarak hala iyi araçlardan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basarank -- 23 Aralık 2022; 17:52:8 >




  • basarank kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için.
  • Merhabalar bugün Kocaeli ilinde sfkled de rlink güncellemesi, video oynatma ve android auto güncellemesi yapıldı. Bence yaptırın hayat kurtarıyor. Şimdilik bir kaç foto çekebildim video çekince atarım.

    https://instagram.com/sfk_led_ve_gizliozellik?igshid=Yzg5MTU1MDY=
     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>  <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>  <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>




  • Fiyat ne kadar
  • BYIGRCPSQV B kullanıcısına yanıt
    400 tl
  • ates0666 A kullanıcısına yanıt
    Ulaşabileceğimiz itibat numarası varmı acaba
  • Instagram sayfasında mevcut oradan ulaşabilirsiniz ilgili bir arkadaş sağolsun
  • ates0666 A kullanıcısına yanıt
    İng yokta hocam o yüzden sordum
  • BYIGRCPSQV B kullanıcısına yanıt
    0507 623 13 08
  • Teşekkürler
  • Hanımlar beyler merhabalar. Bende 2 senedir Latitude kullanmaktayım(2011 full paket, cam tavan sunroof). Motoru(üst blokta çatlak vardı yağ yakıyor siyah duman atıyordu çözüldü), turboyu rektefe ettirdim. @basarank hocam gibi radyatörün yenisini almadım ama şişlettirdim(saçma hararet sorununu çözdü). Şanzımanda yağ kaçağı vardı onu da hallettiler ustalarım(ankara küçük ayakkabıcılar sanayi sitesi umut usta) sağolsunlar. Ben aldığımda üstünde mavi kaplaması vardı. Kaplama zaman içerisinde(5 sene) artık yanık oluşturmaya başlamıştı(kaput üstü bagaj üstü vs.). Şimdi bende aranıza yeni katılıyorum. Resimler aşağıda.

    İlk mavi hali
     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>

    Şimdi de bu mat parlak metal gri rengini seçtim. Bitince son halini de atarım.
     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>


    Tüm bu güzel özelliklerine rağmen dönemine göre iyi olan şu navigasyona bir çözüm bulamadım. Apple car play vb. destekli bir cihaz yada güncelleme gibi bir şey yapabiliyor muyuz? veyahut yaptıran var mı?

    Herkese iyi forumlar


    Güncelleme

    Kaplama bugün itibari ile bitti arkadaşlar. Bir hayırlı olsununuzu alırım. Resimler aşağıda;


     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>


     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakanozcan -- 27 Ocak 2023; 21:10:33 >




  • Hayırlı olsun çok yakışıklı olmuş maşallah 🧿
  • atakanozcan kullanıcısına yanıt
    Kocaeli ilinde ben rlink güncellemesi yaptırdım su anda USB araciligi ile android auto özelliğini kullanıyorum. Video oynayabiliyorum YouTube acabiliyorum
  • ates0666 A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağolasın. Daha iyileri sizin olsun. 🤲🏽
  • ates0666 A kullanıcısına yanıt
    rlink için ben sordum ama uygun olmadığını söylediler. Sizin araba hangi model? Benimki 2011.
  • atakanozcan kullanıcısına yanıt
    2013 model
  • 
Sayfa: önceki 244245246247248
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.