Şimdi Ara

<<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>> (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4.949
Cevap
69
Favori
505.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunsal

    Sevgili Latitude Kulübü Üyeleri,

    Yeni yılın hepinize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesi dilerim ......

    Her ne kadar katılımıcı olamasamda zaman zaman forumu ziyeret edip yazılarınızı zevkle okuyorum.

    İzmir' den herkeze selamlar.....





  • Yunusum ben de ondan sordum :)). 98 model vardı arkaşım da. Sen de kaymak, ben diyim yağ gibi akıyordu araba :)). 10 yıl öncesine ve daha da gerisine dönünce ve araçları inceleyince, otomobil sanayisin de ki gelişim, gerçekten takdire değer. Ben de teknolojinin getirmiş olduğu faydalar ile belki de bu konforu LTT'ye yansıtabilirler diye düşünmüştüm.

    Bu arada, aracın E segmentin de olduğunu biliyorum. Dediğim gibi, aradan uzun geçen yıllar var. O yıllarda ki konforun, günümüz de ki D segmenti araçlarına yansıyabileceğini düşünmüştüm fakat yanılmışım demek ki. Birde Metin ağabeyimiz'den dinleyelim bakalım ne diyecek? :=))

    Sağol kardeşim yanıtın için bu arada. Kendine iyi bak.

    Saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonpoL

    Yunusum ben de ondan sordum :)). 98 model vardı arkaşım da. Sen de kaymak, ben diyim yağ gibi akıyordu araba :)). 10 yıl öncesine ve daha da gerisine dönünce ve araçları inceleyince, otomobil sanayisin de ki gelişim, gerçekten takdire değer. Ben de teknolojinin getirmiş olduğu faydalar ile belki de bu konforu LTT'ye yansıtabilirler diye düşünmüştüm.

    Bu arada, aracın E segmentin de olduğunu biliyorum. Dediğim gibi, aradan uzun geçen yıllar var. O yıllarda ki konforun, günümüz de ki D segmenti araçlarına yansıyabileceğini düşünmüştüm fakat yanılmışım demek ki. Birde Metin ağabeyimiz'den dinleyelim bakalım ne diyecek? :=))

    Sağol kardeşim yanıtın için bu arada. Kendine iyi bak.

    Saygılarımla.

    abi bu kasa mercedesn şuanki güncel kasada daha dayanıklı ve konforlu :) teknoloji sadece maliyeti düşürmek için kullanılıyor araclarda benim görüşüm o :))

    süspansiyon konusunda bizimkilerde biraz sesli ama çok degil B6 kasa passattan daha konforlu bunu belirteyim , süspansiyon konusunda C5 cidden çok çok başarılı sessiz çalışıyor :)=)

    abi sizde kendinize iyi bakın :))




  • Arkadaşler merhaba,

    Latitude için peşinatımı ödedim ve aracı kesin olarak alıyorum. Kısmet olur ise 3-4 ocak gibi teslim alacağım. Burda forumlarda yada başka yerlede okuduğum arkasını salma yol tutuşu ile ilgili şakyetler kafamı karıştırmıştı. Aradım gittim bir daha test sürüişü yaptım. Virajlar 110 - 120 ile girdem çok keskin virajlara 70-80 le denedim. Ama inanın ben öyle bir savrulam veya başka birşey farketmedim. Bana gçre fiyat performans olarak alınabilecek en mükemmel araç.

    Günümüzde en iyi araç en az yakan araçtır bana göre. Latitude ise gerçekten sınıfına göre çok az yakan bir araç en azından konfor ve dizel ikisi birarada. Focus ve benzeri araçlar bile ne kadar fiyat kıyaslayınca kesinlikle alınabilecek bir araç.

    Bakalım kısmet olursa siyah privilige aracımı alacağım alınca da beyaz mat folyo kaplamayı düşünüyorum :) En azından siyah renketen sıkıldıktan sonra :)

    Bu forumu takip edipte LTT almak konusunda kararsız olanlara düşümeden almalarını tavsiye ederim.

    Herkese selamlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonpoL

    Dostlarım merhaba,

    Siz LTT kullanıcılarına bir sorum olacak. Aracımız konforlu diyorsunuz. Peki, bu aracın konforunu benzeteceğiniz başka bir marka veya model var mı? Örneğin, bu araç eski e kasa mercedesin konforunu sunabiliyor mu bunu çok merak ediyorum? Özellikle Metin ağabeyim bu konu da deneyimli. Kendisinin de bu soruma cevap vermesini rica ediyorum.

     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>


    Ben eski aracımız Nissan Primerayı saymassak, D segmentin de fazla araç kullanmadım. Fakat, 4 gün boyunca 2008 Passat Comfortline kullanmıştım. Örneğin bu araç bana yeterince konforlu gelmedi. Özellikle süspansiyon sesli çalışıyordu.

    Cevaplarınızı bekliyorum.

    Saygılarımla.

    Değerli kardeşim hayırlı geceler öncelikle.

    Şimdi paylaştığınız bilgiler ışığında Mercedes E-200 Avantgarde olarak kabul ettim ve basit bir ön araçtırma ile 2007 model benzinli bu aracın satış fiyatı 45.000 € yani o da yaklaşık olarak 110.000 TL civarı yapıyor.

    Şimdi bir kıyaslama yapalım. Bir tarafta konforu elbetteki tartışılmaz Mercedes Benz E-200 Benzinli, 2007 model, garantisi yok vs.

    Diğer tarafta konforu mercedes kadar olmasa da Diesel Latitude, 2012 Model, Prestige Paket + Cam Tavan, 150.000 km yada 3 yıl garantili üstelik fiyatı yuvarlak hesap 80.000 TL...

    Abicim akıl neyi söyler ben buna bakarım. 80.000 TL'ye ne alıyorum ?
    80.000 TL'ye almadığım 110.000 tL para sayacağım arabayla aslında neyi alıyorum ?

    Değerli kardeşim, bir kere ben arabalarıma her zaman sıfır binmişim. Elimde 71.000 TL gibi bir parayı zorlayarak ödeyecek durumum vardı. Bu fiyata bu kadar dolu bir tane araba yoktu ve halen de yok...Günlerce çizelgeler hazırladım ve sonra onları üşenmeden oturdum büyük A3 bir kağıda elle yazdım ve hepsini birarada değerlendirdim. Ve sonuçta kararımı verdim: Dedim ki 71.000 TL'ye bana sunulan imkanlar ve özellikler olarak en dolu arabaydı Latitude ve gittim aldım. Pişman da değilim. Bu kıyaslamanın yanlış olduğunu iddia edecek kişi benim karşıma çıksın, yaptığım çizelgeleri göstereyim ona ve aslında ne yapmaya çalışmışım anlatayım.

    Şimdi bakınız, eğer 130 PS'den aşağı bir araba istemem diye başlayacaksanız orada durun derim. Çünkü PS'ten başladığınız zaman zaten diğer özelliği ne olursa olsun birçok seçeneği eleyip atıyorsunuz. Haydi devam edelim. 130 PS'den aşağı araba almam dedik sayalım, üzerlerini çizdik, çizdik, çizdik....kaldı iki tane sonra dedik ki torku 240 nM'den aşağı olmasın. Elde hiçbirşey kalmadı arkadaşlar. Böyle karşılaştırma böyle kıyaslama olmaz...Bir araba tamamen mükemmel olamaz. Mutlaka birşeyleri aradığımız kriterleri karşılamıyordur ancak olmazsa olmazlarımızı yazarız ve ondan sonra kıyaslarız. Benim için arabada D segmenti bir araçta PS 110'dan aşağı olmamalı diye başlarım ben. Ama en önemli şey konfor ve aracın içinde sunulan o ambiyanstır. Ben arabamın içinde mest olmalıyım. Arabanın dışını başkaları görüyor, içini ben. Sürücünün ömrü arabanın içinde geçiyor. Ve göz zevkimi okşayacak bir iç tasarımı olmayan arabayı kafadan silerim ben. Örneğin Almanya'ya ilk gittiğimde Volvo S80 almıştım hayalimin arabasıydı ve Türkiye'de o arabaya 70 yaşında ancak binerdim. Fakat Volvo saplantımdan öte arabanın ön konsoluna bitmiştim. Ve öyle bir ergonomi vardı ki, tereddütsüz budur dedim aldım. Sonra Mercedes E-220, Audi A6'da kullandım. Ben artık Türkiye'de yaşıyorum ve bu arabaların sıfırları benim boyumu aşıyor. Eğer bugün param olsa almak isteyeceğim araçlar Mercedes E-220, Audi A7, BMW 5 olurdu. Ancak durum bunlara müsait değil. Böyle olunca yapacağınız en güzel şey, yukarıda bahsettiğim gibi elinizdeki parayı koyarsınız ve D segmentindeki alternatif araçların fiyatlarını yazarsınız. Boyunuzu aşanları çizersiniz. Birbirine yakın fiyatlı olanları alıp incelersiniz ve aynı fiyatın içine kim ne veriyor bakarsınız. Ve tekrar söylüyorum bu fiyata bu kadar dolu bir araba var ise; teknik özellikler olarak da Latitude'den üstün ise getirin kardeşim, yarın satar alırım. Hepsinden önemlisi aracın iç tasarımını beğenme şartım herşeyin üstünde bana göre.

    Belki önceki yazılarımı okumadınız ama ben Latitude'ü almadan önce Peugeot 508, Citroen C5, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Opel Insignia gibi araçların hepsini test ettim. Ve neticede bana özellik olarak verdikleriyle, benim aldığım kullanım zevkini tarttım ve sonra önüme fiyatı koydum. En doğru seçimi yaptım...Latitude bu kriterlerle hepsinden üstündü.

    Passat'ı bir kere bu segmentte değerlendirmiyorum bile. Çünkü Alman arabası alacaksam Mercedes, BMW yada Audi alırım Alman arabası bu üçüne denir. Passat Almanya'da halk arabasıdır Türkiye'de Alman arabası...

    Değerli kardeşim sen dahil kim yada kimler olursa olsun farketmez yüzyüze tartışırım. Markaların bana sundukları ve karşılığında benden istediklerinin doğru karşılaştırmasının tek karşılığı şuan için Latitude...

    Başka bir sorunuz varsa buyrun diyorum...




  • @honda06

    Hayırlı olsun şimdiden. Kazasız, belasız kullanmanız dileği ile zevkle kullanın aracınızı.

    Ben iki renk arasın da gidip geliyorum. Siyah ve inci beyazı arasın da. Her ikisi de çok yakışıyor araca. Fakat ben Exe.+ teknoloji paketi + panoromik cam tavan, yani full oğlu full almayı düşünüyorum :)). Beyaz renkte sanki panoromik cam daha belirgin ve aracın genel hatları da daha iyi gibi görünüyor. Fakat diğer yandan siyah her zaman araçta sevdiğim bir renktir. Alırken kesinleştireceğiz artık... :))

    Saygılarımla.
  • Örneğin buyrun size boy kıyaslamaları...

    4915 mm. : Audi A6
    4898 mm. : BMW 5 serisi
    4897 mm. : Latitude
    4868 mm. : Mercedes yeni E kasa
    4850 mm. : Ford Mondeo
    4838 mm. : Skoda Superb
    4830 mm. : Opel Insignia
    4792 mm. : Peugeot 508
    4779 mm. : Citroen C5
    4695 mm. : Toyota Avensis
    4725 mm. : Honda Accord
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honda06

    Arkadaşler merhaba,

    Latitude için peşinatımı ödedim ve aracı kesin olarak alıyorum. Kısmet olur ise 3-4 ocak gibi teslim alacağım. Burda forumlarda yada başka yerlede okuduğum arkasını salma yol tutuşu ile ilgili şakyetler kafamı karıştırmıştı. Aradım gittim bir daha test sürüişü yaptım. Virajlar 110 - 120 ile girdem çok keskin virajlara 70-80 le denedim. Ama inanın ben öyle bir savrulam veya başka birşey farketmedim. Bana gçre fiyat performans olarak alınabilecek en mükemmel araç.

    Günümüzde en iyi araç en az yakan araçtır bana göre. Latitude ise gerçekten sınıfına göre çok az yakan bir araç en azından konfor ve dizel ikisi birarada. Focus ve benzeri araçlar bile ne kadar fiyat kıyaslayınca kesinlikle alınabilecek bir araç.

    Bakalım kısmet olursa siyah privilige aracımı alacağım alınca da beyaz mat folyo kaplamayı düşünüyorum :) En azından siyah renketen sıkıldıktan sonra :)

    Bu forumu takip edipte LTT almak konusunda kararsız olanlara düşümeden almalarını tavsiye ederim.

    Herkese selamlar...

    Değerli kardeşim,

    Şimdiden hayırlı olsun inşaAllah.

    Allah kazasız belasız, keyifli sürüşler versin....

    Aramıza tekrar hoşgeldin :))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomkedi

    quote:

    Orijinalden alıntı: SonpoL

    Dostlarım merhaba,

    Siz LTT kullanıcılarına bir sorum olacak. Aracımız konforlu diyorsunuz. Peki, bu aracın konforunu benzeteceğiniz başka bir marka veya model var mı? Örneğin, bu araç eski e kasa mercedesin konforunu sunabiliyor mu bunu çok merak ediyorum? Özellikle Metin ağabeyim bu konu da deneyimli. Kendisinin de bu soruma cevap vermesini rica ediyorum.

     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>


    Ben eski aracımız Nissan Primerayı saymassak, D segmentin de fazla araç kullanmadım. Fakat, 4 gün boyunca 2008 Passat Comfortline kullanmıştım. Örneğin bu araç bana yeterince konforlu gelmedi. Özellikle süspansiyon sesli çalışıyordu.

    Cevaplarınızı bekliyorum.

    Saygılarımla.

    Değerli kardeşim hayırlı geceler öncelikle.

    Şimdi paylaştığınız bilgiler ışığında Mercedes E-200 Avantgarde olarak kabul ettim ve basit bir ön araçtırma ile 2007 model benzinli bu aracın satış fiyatı 45.000 € yani o da yaklaşık olarak 110.000 TL civarı yapıyor.

    Şimdi bir kıyaslama yapalım. Bir tarafta konforu elbetteki tartışılmaz Mercedes Benz E-200 Benzinli, 2007 model, garantisi yok vs.

    Diğer tarafta konforu mercedes kadar olmasa da Diesel Latitude, 2012 Model, Prestige Paket + Cam Tavan, 150.000 km yada 3 yıl garantili üstelik fiyatı yuvarlak hesap 80.000 TL...

    Abicim akıl neyi söyler ben buna bakarım. 80.000 TL'ye ne alıyorum ?
    80.000 TL'ye almadığım 110.000 tL para sayacağım arabayla aslında neyi alıyorum ?

    Değerli kardeşim, bir kere ben arabalarıma her zaman sıfır binmişim. Elimde 71.000 TL gibi bir parayı zorlayarak ödeyecek durumum vardı. Bu fiyata bu kadar dolu bir tane araba yoktu ve halen de yok...Günlerce çizelgeler hazırladım ve sonra onları üşenmeden oturdum büyük A3 bir kağıda elle yazdım ve hepsini birarada değerlendirdim. Ve sonuçta kararımı verdim: Dedim ki 71.000 TL'ye bana sunulan imkanlar ve özellikler olarak en dolu arabaydı Latitude ve gittim aldım. Pişman da değilim. Bu kıyaslamanın yanlış olduğunu iddia edecek kişi benim karşıma çıksın, yaptığım çizelgeleri göstereyim ona ve aslında ne yapmaya çalışmışım anlatayım.

    Şimdi bakınız, eğer 130 PS'den aşağı bir araba istemem diye başlayacaksanız orada durun derim. Çünkü PS'ten başladığınız zaman zaten diğer özelliği ne olursa olsun birçok seçeneği eleyip atıyorsunuz. Haydi devam edelim. 130 PS'den aşağı araba almam dedik sayalım, üzerlerini çizdik, çizdik, çizdik....kaldı iki tane sonra dedik ki torku 240 nM'den aşağı olmasın. Elde hiçbirşey kalmadı arkadaşlar. Böyle karşılaştırma böyle kıyaslama olmaz...Bir araba tamamen mükemmel olamaz. Mutlaka birşeyleri aradığımız kriterleri karşılamıyordur ancak olmazsa olmazlarımızı yazarız ve ondan sonra kıyaslarız. Benim için arabada D segmenti bir araçta PS 110'dan aşağı olmamalı diye başlarım ben. Ama en önemli şey konfor ve aracın içinde sunulan o ambiyanstır. Ben arabamın içinde mest olmalıyım. Arabanın dışını başkaları görüyor, içini ben. Sürücünün ömrü arabanın içinde geçiyor. Ve göz zevkimi okşayacak bir iç tasarımı olmayan arabayı kafadan silerim ben. Örneğin Almanya'ya ilk gittiğimde Volvo S80 almıştım hayalimin arabasıydı ve Türkiye'de o arabaya 70 yaşında ancak binerdim. Fakat Volvo saplantımdan öte arabanın ön konsoluna bitmiştim. Ve öyle bir ergonomi vardı ki, tereddütsüz budur dedim aldım. Sonra Mercedes E-220, Audi A6'da kullandım. Ben artık Türkiye'de yaşıyorum ve bu arabaların sıfırları benim boyumu aşıyor. Eğer bugün param olsa almak isteyeceğim araçlar Mercedes E-220, Audi A7, BMW 5 olurdu. Ancak durum bunlara müsait değil. Böyle olunca yapacağınız en güzel şey, yukarıda bahsettiğim gibi elinizdeki parayı koyarsınız ve D segmentindeki alternatif araçların fiyatlarını yazarsınız. Boyunuzu aşanları çizersiniz. Birbirine yakın fiyatlı olanları alıp incelersiniz ve aynı fiyatın içine kim ne veriyor bakarsınız. Ve tekrar söylüyorum bu fiyata bu kadar dolu bir araba var ise; teknik özellikler olarak da Latitude'den üstün ise getirin kardeşim, yarın satar alırım. Hepsinden önemlisi aracın iç tasarımını beğenme şartım herşeyin üstünde bana göre.

    Belki önceki yazılarımı okumadınız ama ben Latitude'ü almadan önce Peugeot 508, Citroen C5, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Opel Insignia gibi araçların hepsini test ettim. Ve neticede bana özellik olarak verdikleriyle, benim aldığım kullanım zevkini tarttım ve sonra önüme fiyatı koydum. En doğru seçimi yaptım...Latitude bu kriterlerle hepsinden üstündü.

    Passat'ı bir kere bu segmentte değerlendirmiyorum bile. Çünkü Alman arabası alacaksam Mercedes, BMW yada Audi alırım Alman arabası bu üçüne denir. Passat Almanya'da halk arabasıdır Türkiye'de Alman arabası...

    Değerli kardeşim sen dahil kim yada kimler olursa olsun farketmez yüzyüze tartışırım. Markaların bana sundukları ve karşılığında benden istediklerinin doğru karşılaştırmasının tek karşılığı şuan için Latitude...

    Başka bir sorunuz varsa buyrun diyorum...

    Metin ağabeycim, zahmet edip sorumu cevaplamışsın. Eline sağlık. Araçlara bakış açın çok doğru ve aynı mantık ile hareket ettiğimizi bilmeni isterim. Yaşım 26. Henüz genç bir arkadaşınım. Ben hiç bir zaman, altım da Bmw olsun, Civic Type-R olsun, tek kapılı olsun gibi hiç bir zaman beklentim olmadı. Araçlar da oldum olsası benim için önemli olan konfor, donanım, senin de bahsettiğin gibi aracın ağırlığı, duruşu yani albenisi olması lazım benim için de. Ve inan ki, hiç bir marka takıntımız ne bende, ne de ailem de yoktur. Bizler de beklentilerimize göre araç alır ve kullanırız. Ben elbette ki konfor olarak kıyaslayamam fakat, yeni kasa Mercedes E serisi ile LTT'yi yan yana koyduğum da, LTT'nin en az Mercedes kadar alımlı bir araç olduğunu düşünüyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-henuz-bayiden-yeni-cikmis-gibi-tertemiz-ve-dusuk-km-de-full-full-68775908/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2011-e200-cgi-beyaz-7000km-panoromic-tavanli-68850180/detay

    Herkes elbette ki bir şeyin en iyisi ister fakat herkes maddi durumuna göre hareket etmeli. Allah herkese bol kazançlar nasip etsin, ailemin gelir düzeyi iyidir. Fakat elbette ki bizim de bir sınırımız var. Fakat, ailem isterse Mercedes E serisi de alır, A6 da alır. Ben aslında babamın birazcık kanına girmeyi denedim fakat bir araca 200-250 milyar para bağlamak akıllarına yatmıyor :)). Oğlum o parayı sokağa atacağıma, ev alırım diyor, çokta doğru söylüyor. Bende bu konuda ki ısrarımı sürdürmeyip ve onları zor duruma sokmayarak, yeni aracımızı kendi imkanlarım ile almaya karar verdim. Ben bu aracı peşin alamayacağım. Bunun için 2-3 senelik bir taksit yaptırmayı düşünüyorum. Bu yüzden ince eleyip, sık dokuyorum ve paramın karşılığını en iyi şekilde almak istiyorum.

    Size belirttiğim gibi Metin ağabeycim, araçtan beklentilerimiz çok benzer. Şu an, kriterlerime en iyi uyan araçta LTT ve artık son kararım :)). Üstelik Renault sevdiğim bir markadır. Allah nasip eder ise 2012 ilk çeyreğin de alacağım aracı. İlerleyen tarihler de ise, fırsat bulduğum vakit, siz değerli ağabeylerimle ve arkadaşlarımla tanışmak çok isterim.

    Bu arada ''sıfır'' otomobil düşüncenize katılıyorum. Hayatımız boyunca bir defa ikinci el bir araç aldık ve aldığımıza pişman olduk. Araç bizde toplam 4 ay durduğu gibi, bunun 2 ayı serviste geçti. Üstelik otoyol da hareket halinde iken ön lastikleri kitlediğini saymıyorum bile. Allah'tan benzinliğe gireyim de kola alayım dedim. Yoksa 130-140 ile giderken olsaydı bu, şu anda bu yazıları büyük ihtimalle yazamayıp, tahtalı köye gitmiştim.. :))

    Saygılarımla.




  • Herkesin yeni yılını şimdiden kutlar, herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Başta sağlık, huzur, başarı ve bereketiniz eksik olmasın, Allah sevdikleriniz ile nice mutlu seneler nasip etsin. Sağlıcakla kalın.

    Saygılarımla.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomkedi

    quote:

    Orijinalden alıntı: SonpoL

    Dostlarım merhaba,

    Siz LTT kullanıcılarına bir sorum olacak. Aracımız konforlu diyorsunuz. Peki, bu aracın konforunu benzeteceğiniz başka bir marka veya model var mı? Örneğin, bu araç eski e kasa mercedesin konforunu sunabiliyor mu bunu çok merak ediyorum? Özellikle Metin ağabeyim bu konu da deneyimli. Kendisinin de bu soruma cevap vermesini rica ediyorum.

     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>


    Ben eski aracımız Nissan Primerayı saymassak, D segmentin de fazla araç kullanmadım. Fakat, 4 gün boyunca 2008 Passat Comfortline kullanmıştım. Örneğin bu araç bana yeterince konforlu gelmedi. Özellikle süspansiyon sesli çalışıyordu.

    Cevaplarınızı bekliyorum.

    Saygılarımla.

    Değerli kardeşim hayırlı geceler öncelikle.

    Şimdi paylaştığınız bilgiler ışığında Mercedes E-200 Avantgarde olarak kabul ettim ve basit bir ön araçtırma ile 2007 model benzinli bu aracın satış fiyatı 45.000 € yani o da yaklaşık olarak 110.000 TL civarı yapıyor.

    Şimdi bir kıyaslama yapalım. Bir tarafta konforu elbetteki tartışılmaz Mercedes Benz E-200 Benzinli, 2007 model, garantisi yok vs.

    Diğer tarafta konforu mercedes kadar olmasa da Diesel Latitude, 2012 Model, Prestige Paket + Cam Tavan, 150.000 km yada 3 yıl garantili üstelik fiyatı yuvarlak hesap 80.000 TL...

    Abicim akıl neyi söyler ben buna bakarım. 80.000 TL'ye ne alıyorum ?
    80.000 TL'ye almadığım 110.000 tL para sayacağım arabayla aslında neyi alıyorum ?

    Değerli kardeşim, bir kere ben arabalarıma her zaman sıfır binmişim. Elimde 71.000 TL gibi bir parayı zorlayarak ödeyecek durumum vardı. Bu fiyata bu kadar dolu bir tane araba yoktu ve halen de yok...Günlerce çizelgeler hazırladım ve sonra onları üşenmeden oturdum büyük A3 bir kağıda elle yazdım ve hepsini birarada değerlendirdim. Ve sonuçta kararımı verdim: Dedim ki 71.000 TL'ye bana sunulan imkanlar ve özellikler olarak en dolu arabaydı Latitude ve gittim aldım. Pişman da değilim. Bu kıyaslamanın yanlış olduğunu iddia edecek kişi benim karşıma çıksın, yaptığım çizelgeleri göstereyim ona ve aslında ne yapmaya çalışmışım anlatayım.

    Şimdi bakınız, eğer 130 PS'den aşağı bir araba istemem diye başlayacaksanız orada durun derim. Çünkü PS'ten başladığınız zaman zaten diğer özelliği ne olursa olsun birçok seçeneği eleyip atıyorsunuz. Haydi devam edelim. 130 PS'den aşağı araba almam dedik sayalım, üzerlerini çizdik, çizdik, çizdik....kaldı iki tane sonra dedik ki torku 240 nM'den aşağı olmasın. Elde hiçbirşey kalmadı arkadaşlar. Böyle karşılaştırma böyle kıyaslama olmaz...Bir araba tamamen mükemmel olamaz. Mutlaka birşeyleri aradığımız kriterleri karşılamıyordur ancak olmazsa olmazlarımızı yazarız ve ondan sonra kıyaslarız. Benim için arabada D segmenti bir araçta PS 110'dan aşağı olmamalı diye başlarım ben. Ama en önemli şey konfor ve aracın içinde sunulan o ambiyanstır. Ben arabamın içinde mest olmalıyım. Arabanın dışını başkaları görüyor, içini ben. Sürücünün ömrü arabanın içinde geçiyor. Ve göz zevkimi okşayacak bir iç tasarımı olmayan arabayı kafadan silerim ben. Örneğin Almanya'ya ilk gittiğimde Volvo S80 almıştım hayalimin arabasıydı ve Türkiye'de o arabaya 70 yaşında ancak binerdim. Fakat Volvo saplantımdan öte arabanın ön konsoluna bitmiştim. Ve öyle bir ergonomi vardı ki, tereddütsüz budur dedim aldım. Sonra Mercedes E-220, Audi A6'da kullandım. Ben artık Türkiye'de yaşıyorum ve bu arabaların sıfırları benim boyumu aşıyor. Eğer bugün param olsa almak isteyeceğim araçlar Mercedes E-220, Audi A7, BMW 5 olurdu. Ancak durum bunlara müsait değil. Böyle olunca yapacağınız en güzel şey, yukarıda bahsettiğim gibi elinizdeki parayı koyarsınız ve D segmentindeki alternatif araçların fiyatlarını yazarsınız. Boyunuzu aşanları çizersiniz. Birbirine yakın fiyatlı olanları alıp incelersiniz ve aynı fiyatın içine kim ne veriyor bakarsınız. Ve tekrar söylüyorum bu fiyata bu kadar dolu bir araba var ise; teknik özellikler olarak da Latitude'den üstün ise getirin kardeşim, yarın satar alırım. Hepsinden önemlisi aracın iç tasarımını beğenme şartım herşeyin üstünde bana göre.

    Belki önceki yazılarımı okumadınız ama ben Latitude'ü almadan önce Peugeot 508, Citroen C5, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Opel Insignia gibi araçların hepsini test ettim. Ve neticede bana özellik olarak verdikleriyle, benim aldığım kullanım zevkini tarttım ve sonra önüme fiyatı koydum. En doğru seçimi yaptım...Latitude bu kriterlerle hepsinden üstündü.

    Passat'ı bir kere bu segmentte değerlendirmiyorum bile. Çünkü Alman arabası alacaksam Mercedes, BMW yada Audi alırım Alman arabası bu üçüne denir. Passat Almanya'da halk arabasıdır Türkiye'de Alman arabası...

    Değerli kardeşim sen dahil kim yada kimler olursa olsun farketmez yüzyüze tartışırım. Markaların bana sundukları ve karşılığında benden istediklerinin doğru karşılaştırmasının tek karşılığı şuan için Latitude...

    Başka bir sorunuz varsa buyrun diyorum...

    metin abi ve diğer arkadaşlarım merhaba,

    ben de senin kadar titiz ve detaylı olmasa da benzer bir yol izleyerek latitude aldım..malum avukatlık yapıyoruz, arkadaşlarımla araba alma işini konuşuyoruz..bir arkadaşım dedi ki : bak abicim, sen avukatsın, bu arabayı alırken borca gireceksin, sakın ha gidipte focusmuş, octaviaymış bir C segment araç alma..aldığına değecek, beklentilerini ve imajını karşılayacak ADAM GİBİ bir araba al..

    böyle olunca da, alternatiflere bakmaya başladık.. fiyat max. 70.000 olsun, dizel olsun, dediğimizde önümüze renault latitude, peugeot 508, citroen c5, ford mondeo, skoda superb geldi..mesela volvo s40 yada alfa romeo giulietta da alabilirdim ama baştan sildim neden? yaşadığım yer Balıkesir'de bayi ve servisi yok..geride kalan 5 adayı yaklaşık 2 ay boyunca inceledim, forumları okudum, bayisine gidip hepsine tek tek baktım..508 i gerek dış gerek iç dizaynını hazzetmediğim ve pahalı da bulduğum için test sürüşü yapmadan eledim..saydığım arabalar içerisnde en alımlı (yakışıklı, cezbedici, vs..) latitude idi..yine bu araçlar içerisinde en dolu araç yine latitude idi..şu an evimin önünde benim latitude ve üst komşuma ait mondeo selective yan yana park halinde baktım, baktım :) bakınca bile o kadar çok farklı ki latitude..

    geçen avukat arkadaşlarla bir gece organizasyonundaydık, herkes dağıldı, ben en sona kalmıştım..dışarı çıktığımda bütün arkadaşlarım latitude başında toplandığını ve beni beklediklerini gördüm..aracı açtım, çalıştırdım.. hepsi tek tek içersine girdi ve hepsi hayran kaldı emin olun..bize sormadan gitti araba aldı diye sana kızdıydık ama sen bu işi çok iyi biliyormuşsun deyip, beni tebrik ettiler..neden böyle? çünkü aracım özene bezene imal edilmiş, aracım da yok yok, tasarımı (iç-dış) muhteşem, boyutları devasa yani tam bir makam aracı..bu ayarda audi a6 en az 200 bin TL buna eminim..bu ayarda passat 110 bin TL..

    mal da mülkte Allah'ın arkadaşlar, bizler vesileyiz, Allah'ıma binlerce şükür bize bu nimetleri verdiği için..şu anki maddi imkanlarla en iyi tercihi yaptığımı düşünüyorum..




  • aracımı yıkatalı 1 hafta oldu, her gün, her gece buz, sis altında, yollarda su, çamur vs..

    ama bakıyorum iyi ki beyaz renk almışım diyorum.. hala rengini gösteriyor, kir görüntüsünü belli etmiyor..aracı yıkatayım istiyorum ama bir gün sürmüyor geri kirleniyor, kapalı garaj imkanım da yok ne yazık ki..ev ve büromun önünde açıkta park halinde duruyor..
  • latitude ile 3 haftamı geçirdim. tespit ettiğim bir-iki eksikliğini yada yetersiz bulduğum yönlerini yazayım istedim..

    1-kapılardaki gözler çok dar ve kısa olmuş, en azından 1,5 lt lik su şişesi girebilecek boyutta olmalıydı..
    2-tom tom firmasının sunduğu navigasyon hızlı, çok fonksiyonlu ama harita olarak çok yetersiz, Renault buna dikkat etmeliydi..
    3-yağmur sensörü beklentileri karşılayacak gibi çalışmıyor yada ben beceremiyorum..
    4-kasislere girip, çıkıldığında araç milim yönünden, yolundan oynamıyor ama tuhaf bir his veriyor, açıklaması anlatması zor bir duygu, rahatsız ediyor beni..bu kadar da kibar olunmaz ki canım :)

    şimdilik aklıma gelen bunlar, fazlası da olmasın zaten :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonpoL

    quote:

    Orijinalden alıntı: tomkedi

    quote:

    Orijinalden alıntı: SonpoL

    Dostlarım merhaba,

    Siz LTT kullanıcılarına bir sorum olacak. Aracımız konforlu diyorsunuz. Peki, bu aracın konforunu benzeteceğiniz başka bir marka veya model var mı? Örneğin, bu araç eski e kasa mercedesin konforunu sunabiliyor mu bunu çok merak ediyorum? Özellikle Metin ağabeyim bu konu da deneyimli. Kendisinin de bu soruma cevap vermesini rica ediyorum.



    Ben eski aracımız Nissan Primerayı saymassak, D segmentin de fazla araç kullanmadım. Fakat, 4 gün boyunca 2008 Passat Comfortline kullanmıştım. Örneğin bu araç bana yeterince konforlu gelmedi. Özellikle süspansiyon sesli çalışıyordu.

    Cevaplarınızı bekliyorum.

    Saygılarımla.

    Değerli kardeşim hayırlı geceler öncelikle.

    Şimdi paylaştığınız bilgiler ışığında Mercedes E-200 Avantgarde olarak kabul ettim ve basit bir ön araçtırma ile 2007 model benzinli bu aracın satış fiyatı 45.000 € yani o da yaklaşık olarak 110.000 TL civarı yapıyor.

    Şimdi bir kıyaslama yapalım. Bir tarafta konforu elbetteki tartışılmaz Mercedes Benz E-200 Benzinli, 2007 model, garantisi yok vs.

    Diğer tarafta konforu mercedes kadar olmasa da Diesel Latitude, 2012 Model, Prestige Paket + Cam Tavan, 150.000 km yada 3 yıl garantili üstelik fiyatı yuvarlak hesap 80.000 TL...

    Abicim akıl neyi söyler ben buna bakarım. 80.000 TL'ye ne alıyorum ?
    80.000 TL'ye almadığım 110.000 tL para sayacağım arabayla aslında neyi alıyorum ?

    Değerli kardeşim, bir kere ben arabalarıma her zaman sıfır binmişim. Elimde 71.000 TL gibi bir parayı zorlayarak ödeyecek durumum vardı. Bu fiyata bu kadar dolu bir tane araba yoktu ve halen de yok...Günlerce çizelgeler hazırladım ve sonra onları üşenmeden oturdum büyük A3 bir kağıda elle yazdım ve hepsini birarada değerlendirdim. Ve sonuçta kararımı verdim: Dedim ki 71.000 TL'ye bana sunulan imkanlar ve özellikler olarak en dolu arabaydı Latitude ve gittim aldım. Pişman da değilim. Bu kıyaslamanın yanlış olduğunu iddia edecek kişi benim karşıma çıksın, yaptığım çizelgeleri göstereyim ona ve aslında ne yapmaya çalışmışım anlatayım.

    Şimdi bakınız, eğer 130 PS'den aşağı bir araba istemem diye başlayacaksanız orada durun derim. Çünkü PS'ten başladığınız zaman zaten diğer özelliği ne olursa olsun birçok seçeneği eleyip atıyorsunuz. Haydi devam edelim. 130 PS'den aşağı araba almam dedik sayalım, üzerlerini çizdik, çizdik, çizdik....kaldı iki tane sonra dedik ki torku 240 nM'den aşağı olmasın. Elde hiçbirşey kalmadı arkadaşlar. Böyle karşılaştırma böyle kıyaslama olmaz...Bir araba tamamen mükemmel olamaz. Mutlaka birşeyleri aradığımız kriterleri karşılamıyordur ancak olmazsa olmazlarımızı yazarız ve ondan sonra kıyaslarız. Benim için arabada D segmenti bir araçta PS 110'dan aşağı olmamalı diye başlarım ben. Ama en önemli şey konfor ve aracın içinde sunulan o ambiyanstır. Ben arabamın içinde mest olmalıyım. Arabanın dışını başkaları görüyor, içini ben. Sürücünün ömrü arabanın içinde geçiyor. Ve göz zevkimi okşayacak bir iç tasarımı olmayan arabayı kafadan silerim ben. Örneğin Almanya'ya ilk gittiğimde Volvo S80 almıştım hayalimin arabasıydı ve Türkiye'de o arabaya 70 yaşında ancak binerdim. Fakat Volvo saplantımdan öte arabanın ön konsoluna bitmiştim. Ve öyle bir ergonomi vardı ki, tereddütsüz budur dedim aldım. Sonra Mercedes E-220, Audi A6'da kullandım. Ben artık Türkiye'de yaşıyorum ve bu arabaların sıfırları benim boyumu aşıyor. Eğer bugün param olsa almak isteyeceğim araçlar Mercedes E-220, Audi A7, BMW 5 olurdu. Ancak durum bunlara müsait değil. Böyle olunca yapacağınız en güzel şey, yukarıda bahsettiğim gibi elinizdeki parayı koyarsınız ve D segmentindeki alternatif araçların fiyatlarını yazarsınız. Boyunuzu aşanları çizersiniz. Birbirine yakın fiyatlı olanları alıp incelersiniz ve aynı fiyatın içine kim ne veriyor bakarsınız. Ve tekrar söylüyorum bu fiyata bu kadar dolu bir araba var ise; teknik özellikler olarak da Latitude'den üstün ise getirin kardeşim, yarın satar alırım. Hepsinden önemlisi aracın iç tasarımını beğenme şartım herşeyin üstünde bana göre.

    Belki önceki yazılarımı okumadınız ama ben Latitude'ü almadan önce Peugeot 508, Citroen C5, Toyota Avensis, Ford Mondeo, Opel Insignia gibi araçların hepsini test ettim. Ve neticede bana özellik olarak verdikleriyle, benim aldığım kullanım zevkini tarttım ve sonra önüme fiyatı koydum. En doğru seçimi yaptım...Latitude bu kriterlerle hepsinden üstündü.

    Passat'ı bir kere bu segmentte değerlendirmiyorum bile. Çünkü Alman arabası alacaksam Mercedes, BMW yada Audi alırım Alman arabası bu üçüne denir. Passat Almanya'da halk arabasıdır Türkiye'de Alman arabası...

    Değerli kardeşim sen dahil kim yada kimler olursa olsun farketmez yüzyüze tartışırım. Markaların bana sundukları ve karşılığında benden istediklerinin doğru karşılaştırmasının tek karşılığı şuan için Latitude...

    Başka bir sorunuz varsa buyrun diyorum...

    Metin ağabeycim, zahmet edip sorumu cevaplamışsın. Eline sağlık. Araçlara bakış açın çok doğru ve aynı mantık ile hareket ettiğimizi bilmeni isterim. Yaşım 26. Henüz genç bir arkadaşınım. Ben hiç bir zaman, altım da Bmw olsun, Civic Type-R olsun, tek kapılı olsun gibi hiç bir zaman beklentim olmadı. Araçlar da oldum olsası benim için önemli olan konfor, donanım, senin de bahsettiğin gibi aracın ağırlığı, duruşu yani albenisi olması lazım benim için de. Ve inan ki, hiç bir marka takıntımız ne bende, ne de ailem de yoktur. Bizler de beklentilerimize göre araç alır ve kullanırız. Ben elbette ki konfor olarak kıyaslayamam fakat, yeni kasa Mercedes E serisi ile LTT'yi yan yana koyduğum da, LTT'nin en az Mercedes kadar alımlı bir araç olduğunu düşünüyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-henuz-bayiden-yeni-cikmis-gibi-tertemiz-ve-dusuk-km-de-full-full-68775908/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2011-e200-cgi-beyaz-7000km-panoromic-tavanli-68850180/detay

    Herkes elbette ki bir şeyin en iyisi ister fakat herkes maddi durumuna göre hareket etmeli. Allah herkese bol kazançlar nasip etsin, ailemin gelir düzeyi iyidir. Fakat elbette ki bizim de bir sınırımız var. Fakat, ailem isterse Mercedes E serisi de alır, A6 da alır. Ben aslında babamın birazcık kanına girmeyi denedim fakat bir araca 200-250 milyar para bağlamak akıllarına yatmıyor :)). Oğlum o parayı sokağa atacağıma, ev alırım diyor, çokta doğru söylüyor. Bende bu konuda ki ısrarımı sürdürmeyip ve onları zor duruma sokmayarak, yeni aracımızı kendi imkanlarım ile almaya karar verdim. Ben bu aracı peşin alamayacağım. Bunun için 2-3 senelik bir taksit yaptırmayı düşünüyorum. Bu yüzden ince eleyip, sık dokuyorum ve paramın karşılığını en iyi şekilde almak istiyorum.

    Size belirttiğim gibi Metin ağabeycim, araçtan beklentilerimiz çok benzer. Şu an, kriterlerime en iyi uyan araçta LTT ve artık son kararım :)). Üstelik Renault sevdiğim bir markadır. Allah nasip eder ise 2012 ilk çeyreğin de alacağım aracı. İlerleyen tarihler de ise, fırsat bulduğum vakit, siz değerli ağabeylerimle ve arkadaşlarımla tanışmak çok isterim.

    Bu arada ''sıfır'' otomobil düşüncenize katılıyorum. Hayatımız boyunca bir defa ikinci el bir araç aldık ve aldığımıza pişman olduk. Araç bizde toplam 4 ay durduğu gibi, bunun 2 ayı serviste geçti. Üstelik otoyol da hareket halinde iken ön lastikleri kitlediğini saymıyorum bile. Allah'tan benzinliğe gireyim de kola alayım dedim. Yoksa 130-140 ile giderken olsaydı bu, şu anda bu yazıları büyük ihtimalle yazamayıp, tahtalı köye gitmiştim.. :))

    Saygılarımla.

    Alıntıları Göster
    quote:


    Metin ağabeycim, zahmet edip sorumu cevaplamışsın. Eline sağlık. Araçlara bakış açın çok doğru ve aynı mantık ile hareket ettiğimizi bilmeni isterim. Yaşım 26. Henüz genç bir arkadaşınım. Ben hiç bir zaman, altım da Bmw olsun, Civic Type-R olsun, tek kapılı olsun gibi hiç bir zaman beklentim olmadı. Araçlar da oldum olsası benim için önemli olan konfor, donanım, senin de bahsettiğin gibi aracın ağırlığı, duruşu yani albenisi olması lazım benim için de. Ve inan ki, hiç bir marka takıntımız ne bende, ne de ailem de yoktur. Bizler de beklentilerimize göre araç alır ve kullanırız. Ben elbette ki konfor olarak kıyaslayamam fakat, yeni kasa Mercedes E serisi ile LTT'yi yan yana koyduğum da, LTT'nin en az Mercedes kadar alımlı bir araç olduğunu düşünüyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-henuz-bayiden-yeni-cikmis-gibi-tertemiz-ve-dusuk-km-de-full-full-68775908/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2011-e200-cgi-beyaz-7000km-panoromic-tavanli-68850180/detay

    Herkes elbette ki bir şeyin en iyisi ister fakat herkes maddi durumuna göre hareket etmeli. Allah herkese bol kazançlar nasip etsin, ailemin gelir düzeyi iyidir. Fakat elbette ki bizim de bir sınırımız var. Fakat, ailem isterse Mercedes E serisi de alır, A6 da alır. Ben aslında babamın birazcık kanına girmeyi denedim fakat bir araca 200-250 milyar para bağlamak akıllarına yatmıyor :)). Oğlum o parayı sokağa atacağıma, ev alırım diyor, çokta doğru söylüyor. Bende bu konuda ki ısrarımı sürdürmeyip ve onları zor duruma sokmayarak, yeni aracımızı kendi imkanlarım ile almaya karar verdim. Ben bu aracı peşin alamayacağım. Bunun için 2-3 senelik bir taksit yaptırmayı düşünüyorum. Bu yüzden ince eleyip, sık dokuyorum ve paramın karşılığını en iyi şekilde almak istiyorum.

    Size belirttiğim gibi Metin ağabeycim, araçtan beklentilerimiz çok benzer. Şu an, kriterlerime en iyi uyan araçta LTT ve artık son kararım :)). Üstelik Renault sevdiğim bir markadır. Allah nasip eder ise 2012 ilk çeyreğin de alacağım aracı. İlerleyen tarihler de ise, fırsat bulduğum vakit, siz değerli ağabeylerimle ve arkadaşlarımla tanışmak çok isterim.

    Bu arada ''sıfır'' otomobil düşüncenize katılıyorum. Hayatımız boyunca bir defa ikinci el bir araç aldık ve aldığımıza pişman olduk. Araç bizde toplam 4 ay durduğu gibi, bunun 2 ayı serviste geçti. Üstelik otoyol da hareket halinde iken ön lastikleri kitlediğini saymıyorum bile. Allah'tan benzinliğe gireyim de kola alayım dedim. Yoksa 130-140 ile giderken olsaydı bu, şu anda bu yazıları büyük ihtimalle yazamayıp, tahtalı köye gitmiştim.. :))

    Saygılarımla.

    Değerli kardeşim sana ve şahsında tüm forumdaşlarımıza hayırlı sabahlar diliyorum.

    Ocak 2011 den beri Türkiye'de daha uzun kalıyorum. Ve sanırım geçtiğimiz Ağustos ayıydı ki, ciddi derecede bir araba almayı kafama takmaya başladım. Önceleri Almanya'dan getirmeyi düşündüm ama prosedürler gereği oradan kesin dönüş yaparsam araba getirmek mantıklı ve karlı. Oysa ben gidip geliyorum. Böyle olunca Almanya kapısını koydum kenara ve araba almayı düşündüğüm günlerden birinde, Eskişehir çarşılarında geziyordum. Ana caddelerden birinin kenarına parketmiş bir Latitude gördüm. 26 DS 287 plakalı inci beyazı cam tavanlı bir Latitude idi bu. Fakat itiraf etmeliyim ki, o saate kadar Renault'nun böyle bir arabası olduğunu vallahi de billahi de ben bile bilmiyordum. Önce arabanın önünü gördüm ve resmen bu ne yaaa dedim. Ve Renault logosunu görünce daha bir hayret ettim. Oysa 11 yıldır Almanya'da yaşayan birisi olarak enva-i çeşit arabayı birarada görmüş birisi olarak bunca senden sonra bir arabaya bu kadar takıldım kaldım. Sonra dolandım arkasına ve bu nedir diye baktım. LATITUDE yazıyordu. Sıradışı bir kelime ve merakım tavan oldu. O gün işimi gücümü bırakıp dosdoğru bir internet cafeye girdim ve yaklaşık 2 saate yakın bir ön araştırma yaptım. Sonrasında atladım bir taksiye ve doğru Renault'ya :)) Ersan bey karşıladı beni (sonradan öğrendim ki satış müdürüymüş) dedim iyi günler ben Latitude'ü görmeye geldim...Adam hay hay dedi ve beni showroomda aracın başına götürdü, hayır beyaz olanı yok mu dedim? Ve incibeyazını o zaman öğrendim...Velhasılı benim Latitude ile ilk tanışmama böyle bir şaşkınlık ve hayretle başladı. Sonrasında Eylül sonuna kadar süren bir araştırma ve testler süreci geçirdim. Senin de bahsettiğin gibi kardeşim, bir araba alacaksam önce arabanın albenisi beni çarpacak. Yani başımı döndürecek tabir-i caizse...

    Ve yine sana katılıyorum ki Mercedes E kasayla Latitude arasında gösteriş ve albeni noktasında ben fark göremiyorum. Hatta benim arabam katlı otoparkta durur ve 5. kattan sonrası boş...Ve ben sürekli 5. katta bir bölgeye koyuyorum arabamı. Hem daha geniş mesafe bırakarak parkediyorum hem de yerim hep sabit oluyor çünkü o kata kadar herkes çıkmıyor. Ve benim parkettiğim bölgenin hemen karşısına parkeden bir E-220 var. O da bizim inci beyazı renginde. Ona ve arabama her bakışımda görsel olarak bana tercih getirecek aman aman birşey göremiyorum. Ama yine de diyorum elbetteki E-220'nin bizim araçlardan çok üstün özellikleri var ve bunu görmezden gelemeyiz ama bunun bedeli de az değil.

    Ailenize kesinlikle katılıyorum. 200-250 bin TL vermek yerine ev almak en mantıklısı.

    Atlattığınız kazaya da üzüldüm kardeşim, Allah sizi sevdiklerinize ve sizi sevenlere bağışlamış inşaAllah. Ben kullanılmış otomobili şuna benzetirim. Düşünün ki, bir inşaatı temelden alıyorsunuz. Yani sadece temel var. Ve üstüne 5 kat dikiyorsunuz. Oysa o temelin beş kat çekeceğini bilmiyorsunuz ve bir bilene de sormuyorsunuz. Ve sonra o bina çöküyor. Ben ne yaptım sorusu kafada dolanıyor yıllarca. Bakın şuan arabama 1999 TL'lik full+full kasko yaptırdım. Çünkü Allah korusun bir kaza bela yaşadığımızda yada birisi bunu bize yaşattığında keşke demek istemediğim için yüksek değerli bir kasko yaptırdım. Kullanılmış araba almak çoğunlukla keşke dedirtiyor insana. Eldeki imkanlar yetmiyorsa, mecburiyet altında elbetteki 2. el alınır. Ama imkanlar el veriyorsa 3-5 den kaçıp ne gerek var dememek lazım diyenlerdenim.

    Kardeşim tekrar geçmiş olsun diyorum ve Allah kazadan beladan seni ve cümle araç sahiplerini korusun. Trafikte sorumlu davranmak bunun en başta gelen şartı. Herkes kapısının önünü süpürürse mantığından çıkarak, başkalarının değil önce kendimizin trafikte sorumlu birer sürücü olmamız noktasında emek ve dikkat vermeliyiz diyorum...

    Çocuklar sesleniyorlar dışarı çıkacağız...şimdilik Allah'a emanet olunuz akşama görüşmek üzere...Selametle kalın kardeşlerim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: advocat

    latitude ile 3 haftamı geçirdim. tespit ettiğim bir-iki eksikliğini yada yetersiz bulduğum yönlerini yazayım istedim..

    1-kapılardaki gözler çok dar ve kısa olmuş, en azından 1,5 lt lik su şişesi girebilecek boyutta olmalıydı..
    2-tom tom firmasının sunduğu navigasyon hızlı, çok fonksiyonlu ama harita olarak çok yetersiz, Renault buna dikkat etmeliydi..
    3-yağmur sensörü beklentileri karşılayacak gibi çalışmıyor yada ben beceremiyorum..
    4-kasislere girip, çıkıldığında araç milim yönünden, yolundan oynamıyor ama tuhaf bir his veriyor, açıklaması anlatması zor bir duygu, rahatsız ediyor beni..bu kadar da kibar olunmaz ki canım :)

    şimdilik aklıma gelen bunlar, fazlası da olmasın zaten :)

    Fatih'im hayırlı günler kardeşim,

    1. ve 2. maddedeki tesbitlerine harfiyyen katılıyorum kardeşim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tomkedi

    quote:

    Orijinalden alıntı: advocat

    latitude ile 3 haftamı geçirdim. tespit ettiğim bir-iki eksikliğini yada yetersiz bulduğum yönlerini yazayım istedim..

    1-kapılardaki gözler çok dar ve kısa olmuş, en azından 1,5 lt lik su şişesi girebilecek boyutta olmalıydı..
    2-tom tom firmasının sunduğu navigasyon hızlı, çok fonksiyonlu ama harita olarak çok yetersiz, Renault buna dikkat etmeliydi..
    3-yağmur sensörü beklentileri karşılayacak gibi çalışmıyor yada ben beceremiyorum..
    4-kasislere girip, çıkıldığında araç milim yönünden, yolundan oynamıyor ama tuhaf bir his veriyor, açıklaması anlatması zor bir duygu, rahatsız ediyor beni..bu kadar da kibar olunmaz ki canım :)

    şimdilik aklıma gelen bunlar, fazlası da olmasın zaten :)

    Fatih'im hayırlı günler kardeşim,

    1. ve 2. maddedeki tesbitlerine harfiyyen katılıyorum kardeşim...

    ben de 3. maddeye harfiyen katılıyorum, zira daha önce bende bahsetmiştim bu durumdan.




  • Bu arada ocagın 2.ci haftası (yani 15 ocak) Bursa ilinde bir buluşma düzenlemeyi planlıyoruz katılabilecekler lütfen burdan yazabilirlerse sevinirim... telefonunu yollayanlara telefon açıp konuşacagım fakat telefonu bende olmayanlarda burdan yazarlarsa sevinirim

    Katılanlar .
    1). Tomkedi (Metin abi)
    2). SMRC (Safa abi )
    3). APEKSS (Yavuz abi)
    4). ADVOCAT (Fatih abi )
    5).YEK_KA (BEN :) )
    6).JUF1


    evet yokmu bu sayıyı arttıran



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yek_ka -- 6 Ocak 2012; 11:38:27 >




  • üst kat komşumun mondeoyla yan yana ve büromun camından foto çekmiştim, paylaşayım dedim sizlerle.. iyi akşamlar arkadaşlar..



     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>


     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>




  • quote:

    Orijinalden alıntı: advocat

    üst kat komşumun mondeoyla yan yana ve büromun camından foto çekmiştim, paylaşayım dedim sizlerle.. iyi akşamlar arkadaşlar..



     <<<<< RENAULT LATİTUDE KULÜBÜ >>>>>



    MONDEO ya Şu dikkatimi çekti sanki görünüşde bizim aractan daha kaba




  • Latitude ile görüşlerim arac şuan 21 bin km de 7 8 bin civarı ben kullandım şehir içi - otoyol - duble yollar olmak üzer

    + ları saymakla bitmez onun için bana göre eksileri


    1). Herkez aracın arkası geziyor diye şikayet etmiş ben şuan dua ediyorum keşke arka salsa diye virajlara sert + gazlı girin bakalım neresi kaycak aracın? önden çok güzel kayıyor araclarımız agırlık merkezinin öne yakın olmasından kaynaklanan sorun ön çeker aracta önden kayması çok tehlikeli kontrol bizden çıkıyor çünkü gaz bastın mı iyice kayıyor arac :)

    2). Motor 2500 devir altı çok hırıltılı

    3). Kalitesiz parça iç donanım degil yürüyen aksam . rotlar çok çabuk bozuluyor gecen çukura girdim sertti biraz ve direksiyon resmen kafayı yedi tam tur çevirip sokaga girip serbest bıraktıgımda kesik kesik dönüyor :)

    4). şöför koltugu ve yan yolcu koltugu sabit degiller ani frenlemelerde korkuyorum yerlerinden kopçaklar diye servis ise normal diyip yolladı beni

    5).arka panzot özellikle BOSE ses sistemi olan araclar için panzottan çıkan sesler kendi başına müzik oluşturyor siz müzik açmanıca gerek kalmıyor

    6).Süspansiyonlar başarılı degil sesli C5 kullandıktan sonra çok çok iyi anladım

    7). düşük devir bandı focus 5. vites 2000 devir 104 km lerde geziyor

    8). perfonmans 110 ps in hakkını verdigini düşünmüyorrum alt devirler çok cansız bizim aracta illakı 2000 devir üstü olucak
    2 gündür dedemin 95 ps lik focusla geziniyorum resmen giden bir araca bindim dedim önceden focusu begenmiyordum gitmiyor diye şimdi ise inmek istemiyorum




  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.