Şimdi Ara

Renault Latitude cok sert...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar arkadaslar.Baslikta gordugunuz gibi Renault Latitude aracimiz cok sert.Normalde babamin araci ama kendisi yurtdisinda oldugu icin su an ben kullaniyorum ve yollari berbat bir ilcede oturuyorum.Her yer ya cukur, ya rogar kapagi, ya da asfalt yamasi.Babama sordum lastikler yumusak hamurlu dedi.Arac bozukluklardan cok sert bir skeilde geciyor ve siddetli sekilde vuruyor.Uzerinde Kormoran Uhp 225/50 r17 yazlik lastikler var.16 inc lastikle degistirmeyi ve yumusak bir amortisor taktirmayi dusunuyoruz.Konforu artiracak baska onerileri olanlar yazarsa sevinirim.



    Edit : Cevap veren herkese tesekkur ederim arkadaslar.Dediklerinizi dikkate alacagim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mzk46 -- 7 Mayıs 2023; 12:9:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Lastik yanaklarını artırmayı da deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ön takımda salıncaklarda vs herhangi bir problem var mı? Bu da konforu ciddi şekilde etkiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yumuşak amortisör diye birşey yok. Arabanin yol tutuş dinamikleri bozarsiniz sadece. Ayrica neye göre sert? Mesela ayni yolda başka hangi arabayi sürdünüz? Belki de alt takımın bakıma ihtiyacı vardir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik havalarını aracın üzerinde yazan değere getirip öyle bakın. Lastikçilerde standart fazla basıp geçiyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediginiz gibi alt takimin da bakima ihtiyaci olabilir hocam.Baktirmadik daha.1 hafta sonra babam gelecek.Baktiracagini soyledi.Bu arada yasadigim ilcenin yollari komple berbat hocam.Eski arabalar da dahil bindigim neredeyse hicbir arabanin boyle sert oldugunu gormedim ve D segmenti bir aracin bu denli konforsuz olmamasi gerektigini dusunuyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.McRae kullanıcısına yanıt

    Cidden bilmiyorum hocam.Baktiracagiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jantlarınız 17 inç iken 16'ya dönerseniz yeni jant maliyetiniz de olacaktır. Konfor tabii ki artar ancak orijinal jantları ise ben kesinlikle değiştirmezdim. Yeni yazlık alıp (Primacy4 gibi yumuşak bir lastik) yanakları 1 boy büyütürdüm. Ek olarak da alt takıma bakılıp elden geçmesi gereken parça varsa kontrolünü yaptırmak lazım. Aracınız kaç model bilemiyorum ancak yumuşak amortisörden ziyade mevcut olanların özelliğini yitirip yitirmediğine bakmak gerekir. Alt takım ömrünü arttırmak için de yoldaki tümsek, logar kapağı, kasis gibi yerlerden geçerken lastikler tam temas edecekken ayağı frenden çekip arabanın kendisinin atlamasına müsaade etmek gerekir. Eğer yoldaki bozuk kısımlara ayağınız frende girerseniz sadece o bile ekstra olarak sertlik yaratacak ve parça ömrünüzü kısaltacaktır.

  • kormodos K kullanıcısına yanıt

    Alt takima baktiracagiz hocam.Frenden cekmeyi yapiyorum.Arac 2013 model.Jant mevzusunda da soyle bir durum var.Bizim arac dolu paket oldugu icin buyuk jant var.Biliyorsunuz donanim arttikca jantlar buyuyor.Bende bos paketteki janti almayi babama onerdim.Yine orjinal jant ama dedigim gibi aracin bos paketindeki versiyonu.Bahsetmek istedigim sey ayni zamanda yanak kalinligi artirmak zaten.Yani janti kucultup yanagi buyutmek.Lastigin total buyuklugunde degisiklik olmayacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jant küçültmeyin. Yapacağınız şey o lastikleri çıkarıp atmak/satmak.
    O lastik modelini kullandım berbat bir lastik yağmurda yaşta tutmaz plastik gibi bir şey.
    Yapacağınız şey 215/55r17 ebat lastik almak ve kaliteli yumuşak bir lastik seçmek.
    O zaman ciddi bir fark hissedeceksiniz.
    Ön takım ve süspansiyon sıkıntılı ise tabii önce onları yaptırmanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    Hocam normalde lastiklerin kalitesi hakkinda hicbir fikrim yoktu, zaten daha once hic duymadigim bir marka.Dikkate alayim, tesekkur ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amortisör patlamış olmasın mı ?
    Lastikten dolayı o kadar konforu etkileyecek fark olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mzk46 M kullanıcısına yanıt

    Nasil bu arabalar alinir mi ? Yakit, klima performansi, bose ses sistemi nasil ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt

    Hocam dogrusunu isterseniz bulasmayin.Motorlari verimli degil.1.5 ve 2.0 dci olarak 2 secenek var ve ikiside yaktigi kadar gitmiyor.Klimasi ortalama bir aractan cokta farkli degil.Ses sistemi de yine ortalamanin bir tik ustunde o kadar.Asil tavsiye etmememin sebebi, arac guya D segmenti ama virajlarda asiri derecede yatiyor.Abuk subuk elektronik arizalar veriyor.Fransiz araclari genel olarak boyle zaten.Tek numaralari donanim olur o da sorun cikartir adami bezdirir.Hay ..... donaniminin, bos paket duzgun bir araba alir adam akilli binerim dedirtir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik ölçüleriniz problemli değil.. 225/50 yanak konforlu bir ölçü. yumuşak bir lastiğe geçerseniz özellikle ses ve yoldan gelen vuruntu sorunu azalacaktır.


    Araç olarak da Latitute'un sorunu sert olması değil, yumuşak yaylara sahip bir araç.. otobandaki yaylanması ve gidişi keyif bile veriyor bence..


    Sizin sorununuz bazı D ve üst segment arabalarda olan shimmer shake problemi.. yürüyenden gelen ses ve vuruntu uzun aks aralığına sahip araçlarda bazı bölgelerdeki zayıf rijitliğe bağlı vibrasyon, rahatsız edici yol vuruntusu ve kötü bir hissiyat yapıyor.. aktif süspansiyon olmayan ilk F10 5 serilerinde bile vardır.


    En mantıklı ve kolay çözümü yumuşak lastik seçimi.. hiç bir zaman tam iyileşmez. yürüyen aksamınızda bir sorun olmadığını varsayıyorum, bir şüphe varsa ilk bakılacak yer orası..

  • 16 inçte de daha çok hava kapasitesi olan lastik ebadı bulamazsın zaten. hatta geriye bile gidebilir konforu aracın.

  • Samsung SM5 temelli araç

    2011 yılında filo'da yüksek adet almış, özellikle Executive ve Privilege modellerinde lastik jant sebebi ile sertlik bariz hissedilirdi...


    Expression olan versiyonda 16 jant ve ülke yollarına göre bir nebze daha iyi konfor alınıyordu (ancak arkadaşların dediği gibi 17'den 16'ya dönmekte ciddi maliyet)


    Renault Latitude cok sert...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.