Şimdi Ara

Renault Latitude alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
107.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Özel mesaj gönderemediğim için Latitude ile ilgili özel mesaja buradan cevap vermek zorundayım. Latitude almak isteyen arkadaşların kesinlikle pişman olmayacağını düşünüyorum. Benim araç Executive 1.5 dci manuel, cam tavan ve prestij paketli. Prestij pakette yanlış hatırlamıyorsam geri görüş kamerası, hafızalı, elektrikli ve masajlı koltuk vardı. Bana kalsa executive 1.5 dci en iyi seçim olur.
  • Hocam araçla ilgili bir sıkıntı yaşadınız mı? Kronik anlamda veyahut da elektriksel, sensör vs. şeklinde.

    Bir de birkaç yerde araç içinde soyulmalar olduğunu söyleyenler var internette, tam tersi olarak karşı çıkanlar da mevcut. Sizin aracınızın iç trimleri ne durumda? @Pathfinder1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bellup -- 10 Ağustos 2018; 15:34:1 >
  • Sunroof tırnağı kırılmıştı, açılıp kapanmıyordu, onu değiştirdim. Ayrıca sunroof, aracın burkulduğu eğimli yerde çıtırtı yapıyordu ama servis halletti, şimdi hiç ses yok. Aracın içinde soyulma gibi bir sıkıntı olmdaı öyle bir emare de yok. İlk aldığım zamanlarda "motor hasar riski" gibi bir uyarı gelmişti. Servise götürdüm bilgisayar ile baktılar ve bir sorun olmadığını söylediler. Düşük hızlarda kullanınca yapıyor herhalde, arada yüksek devirde 20 dk. kadar kullanıyorum, kendisini temizliyormuş. Zaten bir kere uyarı vermişti.
  • Merhabalar. Ben de bu araç hakkındaki düşüncelerimi, izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

    İki hafta önce 1.5 dizel 2011 model tekno paket expression Latitude aracı 43.500 liraya satın aldım. Araç 260.000 km'de tüm bakımları serviste yapılmış, geçirdiği bir kaza var, o kazada 13.000 lira kayıt var. Sol ön kapı ve ön çamurluk değişmiş, kaput yarım boyalı hariçten çiziklerden dolayı bagaj kapağı tavan, sağ ön çamurluk ve kapı hariç boyalı yerler mevcut. Sinir bozucu soyulmalarından dolayı vites topuzunu 200 lira vererek değiştirdim. 600 liraya yazılım attırdım araç 120 beygire yükseldi. Paspas takımını değiştirdim, bagaj havuzu aldım. Kazalı ön kapının yan aynası idareten yapılmış (çıkma orijinal 500 lira) çünkü otomatik olarak içe katlanmıyor. Amortisör ön üst takozları değiştirmem gerekecek gıcırtı yapıyor. Toplamda taş çatlasa 1.800 lira daha harcamış olacağım. 41 yaşındayım iki çocuk babasıyım hanım da çalışıyor. Diğer borçlarımdan dolayı (ev yaptırdım) verdiğim paradan fazlasını vererek araç almam imkansızdı. Bu fiyat bandında muhteşem bir araç bence.

    En çok etkilendiğim 260.000 km'de olmasına rağmen motorun %86 performans sergilemesi.(Daha önce Wolkswagen, ford, toyota dizel araçları satın alıp en az bir sene kullandım. Ford Fokus 2011 110 beygir ç 90.000 km'de %90 çıktı, toyota yaris 2015 180.000 km'de sattığımda %86 çıkmıştı 2011 passatımı hatırlamıyorum bir şey diyemeyeceğim sattığımda 80.000 km deydi.)

    Demek istediğim nasıl bir motor bu kadar km yapmasına rağmen bu az performans kaybı yaşar, diyeceksiniz ağır kasa zaten çok performanslı değil ama yine de insanı hayrete düşürüyor. Benden önceki sahibi düzgün kullanmış olmalı vites topuzu hariç bu yaştaki araca göre iç aksamda soyulmalar ve renk kaçmaları gözü rahatsız etmiyor normal geldi bana. Ses sistemi Bose olmayan model ama gayet güzel. Elektromekanik el freni hoş olmuş. Bluetooth, navigasyon gayet düzgün çalışıyor. Kendi katlanan aynalar,Hız sabitleyici,Far, yağmur ve park sensörünü saymıyorum bile.Yakıt tüketimi Şehir içi 6.4 şehirler arası klima açmadan 110 km hızı geçmemek kaydı ile 4.5 litre kilosuna, boyutlarına göre makul. Birinci ve ikinci vites arası uyumsuzluğundan dolayı yazılım attırmıştım bayağı faydası oldu. Donanım ve rahatlık olarak 2011 Passatıma göre aman aman bir eksiğini hissetmedim. Büyük ekran multimedia teyp takamamak eksisi. Ben hızlı araba kullanmam(120 - 130 ile keskin virajlara dalmam yani) yol tutuşu güven verdi bana. Sallanan sandalye gibi resmen kullanırken oldukça zevk alıyorum. Büyük olması ilk başlarda biraz ürkütüyor. Yokuş kalkış desteği yok galiba bu da bir eksiklik bence. İçi 2003 2.0 benzinli otomatik toyota avensisim gibi çok geniş. Bagaj genişliği çok iyi. Önden çok çekici değil ama arkası gerçekten güzel. Aracım metalik siyah ve camlar filmli. İkinci el alacaksanız expression teknoloji paket donanım 52.000 liraya kadar bundan iyisi Şam'da kayısı.




  • Al sat yapılmıcaksa aklı olan alır.yıllık bakımı ucuz donanımlı geniş konforlu yol tutuşu frenlemesi güzel sorunsuz araç iyikide tutulmuyor yoksa bu fiyata bulmak imkansız marka fanatiklerinin sözlerine itibar etmeyin.
  • 2015 model, 2016 yılı trafiğe çıkışlı 1,5 dci edc executive aracım var. Aracın 2. sahibiyim. 1,5 yıldır kullanıyorum. Çok konforlu son derece rahat bir araç. Yakıt tüketimi az, yetkili serviste periyodik bakımı 700 tl tutuyor. Ben çok memnunum. Tavsiye ederim. Bu fiyatlara bu konforu sunabilecek başka bir araç yoktur muhtemelen.
  • siz burada alınmaz yazan palavracılara inanmayın. içinde bir tane yok ki latitude sahibi olmuş olsun. 6 senedir bizim ailemizde var. taş gibi araç. gayet konforlu. kısa şanzıman oranları sayesinde gayet atak. 4. vites 65-130 hızlanması çok iyi. ben kullanırken çoğu zaman vites değiştirmeyi unutuyorum içeri o kadar az ses alıyor. manevrası boyutlarına oranla iyi. bagaj ve arka koltuk geniş. dediğim gibi palavracıların yorumlarına yüz vermeyin.
  • Ben bu araçla uzun yol yaptım. Uzun yolda ve köy yollarında yüklü bir şekilde klima açık kullandım. Geliş yönünde Hemde aşırı yüklü olarak.. Bana mısın demiyor..Ben bu aracı çok beğenmiştim. Kendisinden 2 kat pahalı araçların konforunu sunuyor. Geniş ve çok rahat bir araç. Güven veriyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Renault Latitude Araçların Kaput Amortisörleri Hem pahalı hem de zor bulunuyor. Parça kodu 654700004R ve 654705511R bu amortisörler 500N dur. Bunların yerine BMW X5 E53 kasa amortisörler tam oturuyor. Hem daha ucuz hem de daha rahat bulunuyor. Üstelik 640N gücünde. BMW amortisör parça kodu 00- 51238402551
  • 2012 privilege modelini aldım. Yakıt şaşırtıcı derecede düşük. Bu kasada bu kadar az yakıt, beni gerçekten şaşırttı. Ortalama 5.1 lt. Uzun yolda çok konforlu. Allah ömür verirse, uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Çok isabetli bir tercih yapmışsınız. Uzun yol konforu, az yakması, geniş bagajı, çok iyi yol tutuşu, heybeti :)) vs ile çok güzel bir araçtır. Yazık ki Türkiye'deki Renault algısı nedeniyle hak ettiği değeri göremedi...Bende de 2012 Executive+Prestij paket, cam tavanlı inci beyazı vardı, şimdi Talisman olmasına rağmen hala onu unutamıyorum...

  • Latitude Renault'un amiral gemisiydi ilk çıktığı zamanlar.

    Arabada araç içi parfüm sistemi bile var insan yadırgıyor ilk görünce.

    1.5 dci modelini kullanmıştım ama bana hantal geldi performanslı sürüş sevenler için kötü bir araba onun haricinde iyi.

    Latitude'un 2.0 hatta 3.0 modelleri bile var onların gidişi daha delidir eminim.

  • N. E N kullanıcısına yanıt

    1.5 dci mı aldınız

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.