Şimdi Ara

Renault iflasın eşiğinde (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
7.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam yorumunuz için teşekkürler fakat çok yanıltıcı konuşmuşsunuz.

    -Beğenmediğimiz Koreliler hiçbir zaman Renault grubu kadar az yakmaz. 8 valf eski bir teknoloji gibi gözükse de avantajları çoktur ve Renault müşterisinin amaçlarına yöneliktir. 1.5 dCi motorlar HALEN 8 valftir. Dünyanın en iyi dizellerinden biridir.

    -Flash vs. meselesini bilmiyorum. İşin içinde olduğunuzdan haklı olduğunuzu düşünüyorum.

    -Arka tarafta disk fren koymama sebebi tamamen ekonomi amaçlı. Arka tarafa disk koymadan bile bu arabalae durabiliyor. Aracın içindeki Airbag sayısını tartışmalıyız. 2 airbagli Polo'ları konuşmak lazım.

    -Diğer söylediklerinize yorum yapacak bilgiye sahip değilim. Bu ülkenin başında Vw Grup otomobillerine bakan bir şirket var. Müşterilerin parasını cayır cayır yiyor ve müşteriler gıkını çıkarmıyor. Honda bayileri de Civiclerin kaporta göçüğüyle gündemdeydi. Kısacası A veya B firması hepsi müşteriye düşman denebilir.

    -En azından Renault yıllarca Türk insanına iş istihdamı sunmuştur. Vw gibi fabrika açıyoruz, yok açmıyoruz vazgeçtik şeklinde bizi oyalamamıştır.

    -Bu arada Megane 2 Türkiye'de satış rekorları kıran zamanının en iyi aile araçlarından biriydi. Showroomlarda Fluence olmasına rağmen 2009 ve 2010 yıllarında halen Megane 2 satılıyordu. Verilere bakabilirsiniz. Sonrasında da Fluence'ı çok sevdi halkımız.

    -Avrupa'da da halen satışları çok iyi Renault'un. Ayrıca battıklarını da düşünmüyorum. Formula 1'den bile çekilmediler. Batıyorlar söylemi tamamen ekonomik çıkarlar doğrultusunda söylenmiş bir yalana benziyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • godamanlarin hesabı nedir bilemeyiz nerden nasıl bir vurgun hesapları vardır kimbilir,,, renault iflasın eşiğinde,, yaw he he,, olan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    8 valf motor eleştirim yakıt hususunda değildi aslında. Ama yakıt konusunda değerlendirirsek ilk kasa meganeların makyajlılarında kullanılan 1.6 16 valf K4 motorlar çok daha güzel ve az yakıyordu. Hem de en az 8 valf motorlardan daha sağlamdı. Mesela yazmayı unutmuştum. 8 valf motorlarda özellikle de Renault 19'larda katalizör üzerindeki çok pahalı bir sensör kronik şekilde arızalanıyordu ve bu yüzden katalizör iptali yapıyorlardı. O sensör ve katalizör olmadığı için de yakıt sarfiyatı artıyordu... Yani tüm firmalar 90'ların başından beri çift egzantirik motor kullanırken Renault'un 8 valf motorları cidden megane ve özellikle 19'lara yetmiyordu. Bu hatadan çok geç döndüler.

    Megane 2 garabeti dememin sebebi ise 1.5 dci motorlardaki turbo sorunuydu. İlk nesil 1.5 dci motorlarda turbolar patır patır patlarken maalesef ürettikleri malın arkasında duramamış bir de üstüne en azından Türkiye için konuşursak kar elde etmişlerdir. 2004'te veya 2005'te Megane 2'nin dizeli ve siyah rengi için aylarca sıra bekleyenleri hatırlıyorum. Bu insanlara yapılan şey çok yanlıştı. Hiç değilse parçaları maliyetine değiştirselerdi ama adamlar buradan bile pay çıkarıp kendi hatalarından deli kar elde ettiler. Üstüne suçu da ülkedeki mazota attılar. Madem öyle 2010 ve sonrası çıkan dci motorlarda neden turbo arızası bu kadar sık yaşanmadı? Kısacası müşteriyi kobay olarak kullandılar.

    Diğer markaların müşterilere nasıl davrandığı konusundaki yazdıklarınıza katılıyorum. Ancak onlar yapıyor diye Renault'un yapması kendilerine zarar verdi. Dediğim gibi filo satışları iyi olsa da hane halkı Renault'dan vazgeçti.




  • quote:

    - Flash'ta ve Meneger'da kullanılan sorun makinesi 1.7 motoru kesip biçip 1.9'a çıkarıp üstüne mazot pompası ekleyip aynı sorunlu haliyle Express ve ilk nesil Kangoo'lara koyup milletin parasını iç ettiler. Hatta tutmayan 2.0 Meganelerda da kullandılar.


    Bakın bu alttaki motor Flash'ın motorudur.

    Renault iflasın eşiğinde


    Bu da Kangoo 1.9 dizel motoru

    Renault iflasın eşiğinde


    Bu da Megane 1'de kullanılmış aynı motorların 2.0 versiyonu

    Renault iflasın eşiğinde


    Gördüğünüz gibi birebir aynı motorlar. Sanki çok güzel ve sağlam motormuş gibi şunu her araçta kullanmışlar. Hatta dizele bile çevirmişler.




  • Şöyle bir firma TR'de olsa sahibi açık ara ülkenin en zengini olurdu.
    Ülkenin iflas edebileceği ama o firmanın edemeyeceği konuşulurdu.
    Avrupada rekabet ortamı farklı demek ki ...
  • PSA da zamanında batıyordu. Devlet desteğiyle kurtarıldı şimdi Opel i aldı. Renault da da aynısı olur merak etmeyin. Bir kaç yıl sonra başka bir markayı alırsa şaşırmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka camlarda inatla rakiplerine göre otomatik cam koymamakta direndiği için normal batması. Son kasa megan virajda arka atıyorsa yine batmaya mahkum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Halbuki avrupa hükümetleri tum halklarına karsiliksiz para verecekti. Enteresan

  • Şahsen üzücü bir durum çünkü OYAK Renault'ta batar bu durumda bissürü türk işinden olabilir yoksa pek umrumda değil Renault batmış WW batmış.

    Onlar her türlü toplar kendini

  • Max Damage M kullanıcısına yanıt
    Fransız hurdasi diye boşuna dememişler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max Damage M kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.2 16valf d4f kodlu motor hakkında yorumun nedir? 15 binde aldım.Lpg ile şu anda 63 bin oldu. Bir sıkıntısı yok gerçi.
  • Bende sanayide çalışıyorum sevdiğimden değil hatta konusu geçse eskilerden tofaş doğan şahin renault 11,9,19 serileri. Ve ford taunus.. Hangisi diye arasıra sohbetler de konusu geçer.

    Ben her zaman ford taunus 2.0gts tek geçerim.. Derim..

    Renault kolay kolay kimseye tavsiye etmem 12 ler emektardır bu ülkenin yükünü kahrını çekmişdir onlara manevi açıdan ayrı bir gözle bakarım.. Ama diğerleri çok önermem alanada ses etmem..

    Renault batmaz bu arada en fazla ufalmaya gider belli departmanlarını kapatır misal tır kamyon kamyonet ticari.. Bazı fabrikalarını kapata bilir belli bir süre.. Ama batmaz.. Fransız devletinin buna izin vericeğini sanmam sonuçda Fransa deyince artık milli unsurlarından biridir renault ve psa grubu..

    En fazla Fransız hükümeti kredi verir bankalardan kendini toparlasın diye..

    Aynısı 2008 krizinde amerika da GM group in başına gelmişdi iflas veriyorlardı amerikan senato ve hükümeti bankalardan gm için 1 milyar dolar kredi çıkarttılar. İkinci dünya savaşında işi gücü bırakmışlar tank parçaları uçak parçaları askeri araçlar üretmişler o yüzden abd de gm milli bir marka gözüyle görülüyor aynısı renault içinde geçerli..

    Fransız halkında çok büyük tepki gösterir renaultnun batmasına göz göre göre Fransız devleti izin verirse.. O yüzden diyorum batmaz bir şey olmaz en fazla ufalmaya gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nissan ile birleştikten sonra araçları belli bir noktaya geldi

  • reno beter ol hakettin sen çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha çok motor satsa iflas etmez... mercedes powered by renault motora devam etsin...
  • son çıkardıkları otomobiller e dayanarak normal çok bile dayandılar .
  • hep biz mi batıcaz

  • Renault kaliteyi biraz artırsa zaten köklü bir marka bakanlıkta gereken yardımı yaparsa kusa zamanda marka tekrardan değer kazanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reno Fiat bunlar batar kardeşim nedeni çağa ayak uyduramamaları Kendilerini geliştirememeleri, vizyonsuzluk, yıl olmuş 2020 hala araba diye paslı teneke yapıyorlar daha ne diyeyim.Avrupada PSA ve ww grubu kalır diğerleride çok yakınlarda ya batar yada bu iki grup arasında pay edilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şaşırtıcı bir haber, ülkemizde her yıl satış rekorları kıran, 2. elde peynir ekmek gibi satan, Avrupada da keza iyi satışlar elde ettiğini biliyordum. Bu noktada olması şaşırtıcı, diğer markalardan böyle kritik açıklamalar gelmiyor nedense. Bir yerde bi ihmal olduğu kesin batarlarsa kalan arabaları maliyetine satsınlar baride garibanınd yüzünü güldürsünler(tabi böyle bir şey mümkünse) :)

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.