Şimdi Ara

RENAULT GRAND SCENIC 3 & SCENIC 3 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.314
Cevap
43
Favori
161.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim burda Full yok, bacanak onu kullanıyor. ama o genelde şehiriçi ağırlıklı. Hani fazla yakıyor, az yakıyor diyemiyor.

    Tabi yakıt uygun olduğu için onu kullanıyor şu an, bir problem yaşamadı. Adam dağıtımını, şusunu busunu kendi yaptığı için uygun oluyormuş.

    Ben Opet kullanıyorum, kampanya falan olunca diğerlerine geçiyorum. ama mesela BP tercih etmiyorum. Opet, Shell, Po ve Total kullandıklarımdır. Shell biraz fazla yakıyor gibi tespitlerim olmuştu. diğer üçünden memnunum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medonk

    quote:

    Orijinalden alıntı: msaltik

    quote:

    Orijinalden alıntı: medonk

    quote:

    Orijinalden alıntı: msaltik

    quote:

    Orijinalden alıntı: medonk

    ben ışık yanmadan almıyorum benzini.
    ışık yanıp bir 20-30 km. yaptıktan sonra alacağım.
    zaten 120 km kaldı dedikten sonra hızla düşmeye başlıyor.
    Yine aynı yerden mi alsam?

    hocam bi kere bence bu alışkanlığından vazgeç. geçen başka bi arkadaşa da söylemiştim. ışık yanınca depoda yaklaşık 5lt civarında yakıt kalıyor. çok riskli.

    şöyle yapın, deponuzu Full'leyin, yeni istasyon arayışınız varsa Opet tavsiye ederim. Ama "Eco" olandan. pahalısının bi esprisi yok. Pompa ilk attıktan sonra pompacı arkadaşa söyleyin, yavaş ayarda doldurmaya devam etsin, 5-6lt daha alacaktır. iyice tıka basa doldursun.
    arabaya binince yol bilgisayarını sıfırlayın, ondan sonra fırsat oldukça yine yazın buraya, değerlendirelim.

    Bide şunu test edin, yaklaşık 8lt harcayınca ibrenize bakın bakalım 4/4 ile 3/4 arasında mı duruyor.

    haklısınız ama alışkanlık işte... zamanından önce doldurunca rahatsız oluyorum...
    bir de inat ettim bu sefer 1000 kmyi görmek istiyorum
    P.O'dan alıyorum,eurodiesel ama OPET ECO ile arasında 8 kuruş fark varmış...

    hocam PO alıyosan da onun da normalinden al, o katkılar matkılar hikaye. O farkı aranızda en iyi görebilecek benim. Farkı söyliyim sana, cebinden daha fazla para çıkıyor :)))))

    sabit ve sakin kullandığım için farkları çok rahat görüyorum, yada fark olmadığını :)))) PO'nun bi ara iddiası vardı 100lt'de 4lt tasarruf... öyle bişe de yok...

    FULL denedin mi hocam?
    merakımdan soruyorum...
    P.O'sinin eurodiesel harici olanı var mı bilmiyorum.

    Ben arabayi aldigimdan sonra yaklasik 5 ay FULL den aldim. Bu surede arabanin cekisinden cok sikayetim vardi vehatta chiptuning dusunuyorsum. Daha sonra egzozdan kurum tarzinda bir duman attigini gordum ve fullden olabilecegini dusundum. Hakli oldugumu simdi goruyorum opet ve bp aliyorum yaklasik 5-6 depo dan sonra duman gitti ozellikle 2. Viteste duman bariz gozukuyordu. Kesinlikle full den almayin, az ve ya cok yaktigindan degil motorun verimini dusurdugunden tercih etmemenizi oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim arabada zaten cok cikiyo duman. Hatta arkadaslar diyoki lost taki black smoke bu motorla cekilmisti :)))))))

    Ben birine cok kizinca 2 ye cekip dumana boguyorum onu. Baya baya aynada gorunmez hale geliyo :))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msaltik

    quote:

    Orijinalden alıntı: BeSKazaLy

    quote:

    Orijinalden alıntı: msaltik

    evet doğrudur 1.5 DCI 105bg motor max torka 2000 d/d 'da ulaşıyor. 2750d/d'a kadar sabit gidip, burdan sonra düşüşe başlıyor.

    2000d/d 'da hızı sormuşsun ama hangi vites için ? 6. vitesi kastettiysen 98-100km/h gibi bir hız yapıyor

    evet kasdettiğim 6 .vitesdi, bu durumda 6 cı vitesi 100 km hzdan sonra kullanıyosunuz grand c.max maksimum torka 1750 devirde 91 km hızda ulaşıyo 5008 de de yanılmıyosam maksimum tork 1750 devir ve 87 km hızda maksimum devire ulaşıyor,şanzıman oranları scenic ve c.max ın yakın görünüyor.yukardaki veriler tamamen bilgi amaçladır,lütfen kimse maksat aramasın. saltiğin biara yayla sorgusu vardı bir arkadaşa, çamlı hemşin ayder yaylası, maçkada sümela manastırına çıkmıştım 3 yıl evvel Samsun Rize arasında en az tüketimi yakalamıştım, deniz seviyesinde olmasındanmıdır yoksa yolun yapısındanmı bilmiyorum.bu senede izinde urfaya kadar gittim 4318 km lik bi güzergahtı,osmaniyede zorkun yaylasına çıktım seyahat sonunda 234.27 lt yakıt tüketmişim 1500 km gibi bi güzergahda 7 kişi kalanı 5 kişi ile.kazasız belasız keyifli sürüşler iyi forumlar.

    merhaba, hoşgeldin

    niye maksat arayalım, konuşuyoruz güzelce, umarım kimse bozmaz bundan sonra, yada bozanlar gelmez bir daha...

    1-

    şöyle bir bilgiye sahibim, bir motor max torka ne kadar çabuk ulaşırsa o kadar başarıldır...

    Benim ilk dizel aracım Clio3 1.5 65bg idi... tork 160nm idi... ve max torka 1700 d/d 'da ulaşıyordu. Bu özellik sayesinde çok seriydi, çok çabuk hızlanıyordu. Tabi hız yükseldikçe başarı düşüyordu.

    Fluence ve Scenic'teki 1.5 105bg motor ise 2000 d/d'da ulaşıyor ve aradaki farkı hissediyorsunuz. Tabi burda vites oranları da etkilidir mutlaka.

    ben 90km/h ile sabitleyerek kullanıyorum, bu da yaklaşık 1850-1900 d/d gibi bir değere denk geliyor.96'ya 98'e fln çıkınca 2000 üstüne oturuyo ibre. ama sakin ve stabil kullandığım için 90km/h bnm için uygun...



    2-
    Samsun-Rize arasında en düşük tüketimi yakalaman normal. Deniz seviyesinde olması teorik olarak avantajdır tabi. Ama teorik olarak, pratikte ne kadar etki eder onu hesaplamak zor. Tüketimin düşük olmasının asıl nedeni, güzergah boyunca kot farkının düşük olması, yani iniş çıkış çok yaşamazsın. Şunu demek istiyorum, Trabzon'un yüksekliğini 10m kabul edersen ankaraya da 800m dersen aradaki farkı böyle hesaplarsan yanılırsın. çünkü Ankara'ya giderken Çorum'daki "Meçhul Asker Geçiti"nden geçiyorsun ve oranın kotu 1350m sanırım... Sahil yolunda böyle bi fark yok.

    Ben de bu yüzden bu derece düşük değerler yakalayabiliyorum. Hani yazıp da kimsenin inanmadığı 4.2 'lik ortalamaya bunun katkısı çok. Benim güzegahımda olsa olsa en fazla 50m'lik kot farkları oluyordur.




    3-
    birde tüketim yazmışsınya onda bi yanlışlık var bence. Ya yakıtı fazla yazdın, yada güzergahı. Çünkü ben Mayıs ayında önce Eskişehire gittim, ordan Çanakkale'ye gittim. Tam değerler eski başlıkta vardır ama aklımda kaldığı kadarıyla 3200km yol yaptım ve 174lt yakıt harcadım. otobanda 194'e kadar çıktım, minimum hızım ise 110...

    bence senin değerlerinde bi yanlışlık var çünkü 15lt/100km gibi bir değer yapıyor. O kadar olması mümkün değil gibi. Yani yaylaya gittim diyosun ama...

    km hesabı lt bölü km dir bunun ışığında 234.27 lt bölü 4318 km 5.4 lt tüketime tekabül ediyo, sanırım eksik okudunuz.4.1 ve 4.3 değerleri yol bilgisayarında çok görüyorum fakat 150-200 km gibi mesafelerde, menzil 600 km leri geçtiğinde 4.8-5.2 aralığına geliyo bunun sebebide ya şehir içi kullanımı yada dik rampalara tırmanma,yol bilgisayarı verisi depo ölçümünde 02 fazla çıkıyo genelde.fakat 60 litre bölü geldiğim km gidebileceğim km toplamı yaptığım hesapta depo ölçümüne yakın veri elde ediyorum.yanlış anlama konusunda kesinlikle sizleri kasdetmemiştim, malum insanoğlunun doğasında var öküz altında buzağı aramak
    kimi zaman makul davranabilirken bazen nalıncı keseri gibi hep kendimize yontuyoruz işin sırrı duygusal davranışlar yerine mantıklı davranışlarda bulunabilmek umarım ukalalık yaptığımı düşünmezsiniz keyifli sürüşler iyi forumlar.




  • ben eksik okumuşum gerçekten. 1500km kısmına takılmışım. şimdi oldu...

    yol bilgisayarına ben güveniyorum. şöyle ki, dediğim gibi istatistik manyaklığım var. Fluence'i 89.878 km'de satmıştım. o güne kadar aldığım yakıt ile, yol bilgisayarından hesapladığım yakıt arasında 60TL gibi bir fark çıkmıştı. o da ihmal edilebilir.

    şimdi net bilgi vermek için kayıtlarıma baktım. Araç 712 gün bende kalmış, bu sürede 14041,28TL'lik yakıt almışım. 60TL yanılma dersen

    60/14041,28 = % 0,427 yani binde 4.3

    çok iyi bence... hiç depo full'leme falan uğraşmaya gerek yok.

    ki ben o yöntemin doğru olduğuna inanmıyorum, her seferinde aynı yere dolduramazsın
  • SCENİC 1.5 dCİ test 2012 tıkalyınız

    YENİ SCENİC TEST ETME ŞANSI BULDUM...
  • Bu daha çok bilgilendirme gibi olmuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sitenin reklamı yada... bikaç başka sayfaya da benzer şekilde yazılmış
  • medonk full'leme işine baktınız mı?

    bu arada kılavuzumuzda 59lt olarak yazması lazım. ama 60lt hesabım bugüne kadar her defasında tuttu.
  • Deneme

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok şükür geri geldik.

    Akşam gelirken Renault Bayi'si önünde %25 indirim ifadesi vardı fix paketler için. Ancak Renault Profesyonel diyordu. sanırım bizi kapsamıyor.
  • malesef 1000 km.yi göremedim
    64.9 litre tükettim , ortalamam 6.5 lt
    975 de benzin alarmı verdi 70 km. kala bitmesine.
    985 km.de benzini aldım.
    başında bekledim atınca bas dedim bir daha attı bas dedim bir daha attı tekrar bas dedim bir daha atınca "abi hava atıyor bu seferde "dedi. Tamam bırak dedim ve 58.8 litre aldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 27 Ağustos 2012; 21:42:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam simdi bakalim degerler neyi gostereck. Sifirladiniz dimi. Yakit aldiktan sonra

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabi ki sıfırladım.
    BP'ye de şikayet iletisi atacağım.
    235 TL'ye 985 km. 23.8 kuruş ediyor.
    Bana fazla gibi geliyor.
    Yol gidiş gelişim karma tüketime uygun ve Renault verileri karma için 5.7 olarak veriliyor, benim 6.5 lt.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medonk -- 28 Ağustos 2012; 11:34:41 >
  • ben BP'den bi kaç kere aldım, ama içime sinmedi nedense.

    Fluence zamanında almıştım, aracı satmaya yakın garip garip sesler geliyodu, alakası var mı bilmiyorum da, huylanıyo işte insan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medonk

    tabi ki sıfırladım.
    BP'ye de şikayet iletisi atacağım.
    235 TL'ye 985 km. 23.8 kuruş ediyor.
    Bana fazla gibi geliyor.
    Yol gidiş gelişim karma tüketime uygun ve Renault verileri karma için 5.7 olarak veriliyor, benim 6.5 lt.

    Karmada 6,5 bence gayet iyi . İstanbul icimi kullaniyorsunuz araci? Benim istanbul ici degerim7,5 altina mumkun degil dusmuyor?? Cokda dikkat ederek kullanirim. Megane imda bu deger 6 idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul'un o trafiğini görünce, bence de uğraşmayın daha fazla...
  • medonk senin lastik sorusunu buraya taşıyalım mı?

    sen dün akşam sormamış gibi burda yeniden sor, ben de ilk defa görüp cevaplıyomuş gibi yapayım
  • Arkadaslar,
    Araclarimizda bulunan hatta fluance, megane lardada mevcut olan navigasyon cihazinda tomtom live modelinden goruntu alabilen var mi? Yada harici bir baglanti yapabilen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • video oynatabiliyor diye hatırlıyorum sanki...

    ben fakirim, hiç navigasyonum olmadı. ne fluence'te ne bunda
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.