Şimdi Ara

*** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu *** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.279
Cevap
102
Favori
1.313.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caldexter

    Dynamique ile privilege arasında jantlar hariç bir fark göremedim ben. Fiyatlar da aynı. Ne farkları var?

    Bu arada İstanbul'da trafikte hiç Fluence'a rastlamadım ben. Bizim megane Hb'e de yeni çıkmış gibi bakıyolar hala. Ben temmuzda askerdeyken Manyas'ta bile görmüştüm halbuki :)


    Ben Bursa'da yasıyorum ki İstanbul'dan daha küçük bir şehir 5-6 oldu Fluence gördüm...
  • haberiniz varmı bilmiyorum ama arabam.com fluence 1.6 privilege testi yapmış.birçok resim ve video koymuşlar.aha bu da linki :

    http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=288068&baslik=Renault%20Fluence%20Privilege%201.6%20Testte!
  • CAT33 hocam coupe için bana ulaşmanı bekliyorum.
  • hocam haklısın ama okadarıda bana buyuk gelir tek kısıyım ben hatcback yeter bana,bu arada bugun eyup tekı renault flash da yerlı uretım megandı sanırım göstergelerı anolog olan,bence gayet guzel hondamda da var dıgıtal gösterge ama ben pek tercıh etmıyorum cunku az da olsa yanılma payı var dıye dusunuyorum,bıkere benzın göstergesı yol halındayken 2 diş gösterıyorsa stop edıp tekrar calıstırıldıgında 4 dişe cıkabılıyor gösterge,arefe gunu aynı olay ızmıt petkım taraflarında basıma geldı göstege 4 diş gösterırken bı anda 2 ye ındı dahada 70km falan yolum vardı yol bıtene kadar yolda kalmyaım dıye hatim indirdim adeta :)
  • genclik yil sonu felan bekledik ama bisey cikmadi sanirim fluencenin bagajin icine egilip kimse bakmiyor bugun ankarada bir satis noktasina gittim satici arkadasa gosterdim bu ali cengiz oyunu demir cubuklar da ne oluyor dedim sasirdi kaldi. megane sport tourer icin son fiyat aldim oyak a yakin oyaktan keyfe keder beklemektense sport tourer 1.5 privilege 105 bg arti navigasiyon yarin gidip kapora birakacam fiyatta 43.000 civarinda olacak sanirim ya nasip ya kismet sizlerden cok keyif aldim bence netteki forumlar arasinda en prof forum donanim haber forum kolayliga bakin cepten bile girdiginizde cep icin ayri bir sayfa yapilmis dusunen sagolsun elveda flu merhaba sport tourer bu arada megane II var arkadaslar 1.5 dci diynamik bende ankaradan ikinci el ariyanlara duyrulur
  • Bagajın içini ve o halini görmezmiyiz, berbat ötesi birşey,birde arka camın altına gelen bölüme boydan boya yay görevi gören demir çubuklar koymuşlarki, içler acısı, sanırım bunun için bagaj kapasitesini büyük tutmuşlar, ee zaten bu ilkel aparatlardan dolayı bagajın tamamını kullanmak ne mümkün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: de-ka

    Bagajın içini ve o halini görmezmiyiz, berbat ötesi birşey,birde arka camın altına gelen bölüme boydan boya yay görevi gören demir çubuklar koymuşlarki, içler acısı, sanırım bunun için bagaj kapasitesini büyük tutmuşlar, ee zaten bu ilkel aparatlardan dolayı bagajın tamamını kullanmak ne mümkün.


    sayın de-ka, bu yeni açtığımız konunun ilk mesajında koyu harflerle ve büyük olarak yazdığım kısmı tekrar okumanızı rica ediyorum. Kişisel beklentilerimizi, genel doğrular olarak burda belirtmeyelim, insanları yanlış yönlendirmeyelim. Bazı şeyleri sorgulamadan burda yorum yapmayalım lütfen. Diğer başlıktan biz bu yüzden ayrıldık. Bagajın neden öyle yapıldığını araştırdınız mı? yada gerçekte ne kadar etkilediğini araştırdınız mı? Benim canlı görenlerden elde ettiğim bilgi, kolların aman aman problem yaratmadığı. Ayrıca diğer bi başlıkta Ncap testinden bahsetmişsiniz yine. Onunla ilgili cevabı diğer başlıkta vermiştim, üstüne size özelden bi soru sormuştum ona cevap vermemiştiniz. Tekrarlayayım, Ncap'e neden fluence testi yok diye mail attım. Bu konuda rahatsız olanlar aynı şeyi yaptılar mı bilmiyorum. Gelen cevap, her araç için imkanlarının olmadığı yönündeydi. Özelden sorduğum soruyu burdan tekrar sorayım size. Rekor kıran bir aracın devamlı niteliğindeki takipçisinin testlerini yapmamak, Renault'un ayıbı mıdır, Ncap'in ayıbı mı? Ncap araç istedi de Renault mu göndermedi. Bana Renault'un Ncap'e araç sokmadığının kesin bilgisini verin, ben bu arabadan vazgeçeceğim, size de teşekkür edeceğim. Ama böyle birşey yoksa bu da sanırım Ncap'in ciddiyetini gösterecektir bize. İmkanımız yok ne demektir???

    Konu tartışma haline gelmeden yazışmalarımızı sürdürürsek sevinirim. Soru cevap şeklinde daha faydalı oluruz kendimize, ve diğer insanlara...

    Ben bir de bugün bayi'ye gitme şansım olursa XRECEP arkadaşımın bahsettiği (daha öncede gündeme gelmişti) o demir çubukların fotoğraflarını çeker koyarım buraya. Ne yalan söyleyeyim ben de eğilip bagajın içine bakmadım. Satış temsilcisi arkadaşı biraz zorlarım nedir bu diye?

    Maksat doğruyu bulalım hep beraber...




  • Arkadaşlar bu başlıkta sözde hiç yorum olmayacaktı yalnızca bilgi ve foto olacaktı, hiç iyi olmadı bunları ayırmanız, şimdi hem öbürüne hem buraya bakmak zorunda kalıyoruz, aynı yazıyı hem oraya hem buraya yazıyoruz acaba nereden cevap gelir diye. BUrayı kapayıp oradan devam edebilir miyiz daha verimli olacaktır.
  • burası herkese açık bir forum,özel bir site-forum değil, bu nedenle bu tür kısıtlamalar veya kişisel yasaklamalar ne derece doğru ve kurallara uygun tartışılır,bunun için ayrı site kurmak gerekir,
    ncap ın çalışma koşullarını tam olarak bilen olduğunu sanmıyorumi en azından kendi adıma ben bilmiyorum, ben üretici firma olsam aracımı göğsümü gere gere tanıtmak, satmak için aracımın testden geçmesini isterdim, bakın M3 kataloğuna 3 ayrı sayfasında bu konuya değinmiş ve bu durumu ön plana çıkarmış,ancak flu kataloğunda esamesi bile okunmamakda, ayrıca üreticiler vızır vızır araç üretmiyorlarki ncapda yoğunluk olsun, sonra araclar ncapın satın aldığı araçlarda değilki zarar etsin,üretici firmanın o testde en az 3 aracı hurdaya dönüyor,bu durumda üretici firma ile ilgili sorun aklıma geliyor,son olarakda ncap sayfasına girdiğimizde hergün,her hafta,belki her ay, yani her daim test yapılmadığı açıkca görülüyor, bu neyin yoğunluğu ben anlayamadım,bu nedenle güvenlik konusunda duygusal veya öngörü ile değil, somut verilere bakmak gerekir,bunu şu ana kadar renodan başka araç kullanmamış birisi olarak söylüyorum,
    bagaj kollarına ve demir-çelik çubuklara gelirsek,fonksiyenel olmadığı açık en azından bagaja yük dolduruken bunu dikkate almak zorundasınız ve aracı her inceleyenin orada takıldığını görüyoruz,hiç bir sakıncasının olmadığını varsaysak bile en azından günümüz araçlarına ve teknolojisine uygun bir durum olmadığı, moral bozduğu söylenebilir, en azından benim moralimi bozdu,çoğu arkadaşda bu durumu önceki mesajlarda ve konularda dile getirdiğine göre durum açık.selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 5 Aralık 2009; 11:26:08 >




  • sayın de-ka, tabiki herkese açık forum. Ama her önüne gelen kendi yorumunu yazınca ne olduğunu gördük. Bu başlığı da bilgi paylaşalım, "arabayı kullananlar" yorumlarını yazsınlar diye açtık. Yoksa zaten öbür taraftan devam ediyoduk.

    Ncap konusuna gelince, Ncap'in bana yazdığı cevabı buraya olduğu gibi yapıştırmıştım. Eğer verdikleri cevap sizi tatmin etmediyse, bu Ncap'le sizin aranızda olan bir problemdir. Bana verilen o cevap da onların ciddiyetini gösterir. Renault'un eksikliğini değil. Bi önceki mesajımın sonunda yazdım zaten, "ne demek imkan yok". Sen "güvenilir" bir firmaysan testi yapacaksın.

    Siz de bu konuyla ilgili sıkıntınızı yazın bakalım Ncap'e ne diyecekler... Çalışma koşullarını bilmiyorum dediniz, onu da sorarsınız. Bu aracı neden teste almadıklarını da. Ben sordum öyle cevap verdiler, bir de siz deneyin lütfen...


    bunun yanında bagaj kapağı konusu beni rahatsız etmemişti, aklıma bile gelmemişti. O konu üzerine gidip fotoğraflarını çekip yayınlamıştım. Hala da var yukarda. Bunu Renault'un neden böyle yaptığını da Renault'un kendisine sorabilir, cevabı bizimle tartışabilirsiniz. Herkes doğruyu biliyor da Renault mu yanlış biliyor. Önceki arabasında kullandığı sistemi değiştirmenin bi nedeni vardır diye düşünüyorum.

    Az önce bayideydim, arka bagajın içine de fotoğraf çektim, o arkadaki demir dediğiniz şu gözüken beyaz renkteki iki parça mı? Diğer fotoğrafım ise bagaj kapağı inmişken kolların ne kadar yer kapladığını göstermek amaçlı... Tabi kapak kolumun kalınlığı kadar açık... Geri sayım yaptırmadım tamamen kapatıp, ben zaten zihnimde canlandırabiliyodum nereye kadar iner diye, bu fotoğraf daha da yardımcı olur. Ama illa da tamını görecez diyenler olursa yine yardımcı olmak adına gider tam inmiş halini, tripodla falan çekerim. Maksat yardım...

    Kolların indiği seviyeyi, arabanın arka cephesinden bakarak da yorumlayınız. 530lt'lik bagajda kaç lt kayba neden olur, onu da kişiler kendileri yorumlasın...

    İşte fotoğraflar arkadaşlar...

     *** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu ***


    http://img137.imageshack.us/img137/9422/dsc3851.jpg


     *** Renault FLUENCE Sevenleri ve Kullanıcıları Grubu ***


    http://img187.imageshack.us/img187/9829/dsc3853.jpg




  • [quote=de-ka ]Bagajın içini ve o halini görmezmiyiz, berbat ötesi birşey,birde arka camın altına gelen bölüme boydan boya yay görevi gören demir çubuklar koymuşlarki, içler acısı, sanırım bunun için bagaj kapasitesini büyük tutmuşlar , ee zaten bu ilkel aparatlardan dolayı bagajın tamamını kullanmak ne mümkün.

    aslında basınçlı pistonlar takılsa daha şık olurdu .
    o kadar kusur kadı kızında da vardır .
  • evet ilk fotoda arka planda gözüken bir tanesinin üzerinde kırmızı bant olan 2 adet metal çubukdan oluşan ve yay görevi gören parça doğrudur, araca bakarken,tesadüfen yanımda kaportacı bir arkadaşda vardı, garip geldiği için bu kapak sistemini ve o parçaları ona da sormuştum, oda eski araçların bazılarında bu şekilde olduğunu o çubuklarında yay görevi gördüğünü belirtmişti,1998 yılında megane 1 de bile amortisör varken, bu zamanda bu garip gelmişti, belli ki maliyet hesabı yapılmış,ben gördüklerimi ve düşündüklerimi yazdım ama herşeye bir şey söylendikden sonra tartışmanın gereği yok diye düşünüyorum.bizde bu ve diğer aracı (M3) uyarsa beğenirsek ve belli bir kullanım sonucunda sorun yoksa alırız diye, yani potansiyel alıcı olarak izlenimlerimi paylaşıyorum, sonuçda ben bir müşteriyim,ne fabrikaya, nede ncap hesap soracak halim yok, onlar buyur mal bu diyorlar, bende beğenirsem alırım, beğenmezsem almam, bir yere kadar, biz burada sadece bilinçli bir tüketici olarak bazı şeyleri paylaşıyoruz, bu konular farklı yerlerde bayilerde konuşulursa üretici firmalarda bunu takip edip, o yönde değişikliğede gidebilir,yani bunların üaerini örtmek değil konuşmak lazım,yoksa bir nevi "sus", "reno yapmışsa bir bildiği vardır", "reno yapmışsa doğrudur" mantığının yorumunu ben arkadaşlara bırakıyorum.benim buradak gözlem ve eleştirilerim farklı marka fanatiği olarak değil kendimce objektif olarak yapılan yorumlardır, elbetde herkes istediğini beğenir ve alır,kimse kimseye karışamaz, zaten sevdikden sonra hiçbir kusur da kusur olarak görülemez.selamlarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 5 Aralık 2009; 15:47:34 >




  • de-ka hocam bilinçli tüketici demişsiniz de, biz bilinçsiz mi oluyoruz yani. Sizin fark ettiğiniz konu bizim dikkatimizi çekmemişti. Siz de kaportacı arkadaşınızın sayesinde farketmişsiniz. Sayenizde baktık ettik. Aha ben de gittim fotoğraflarını çektim getirdim. Fanatiklik olmasa gerek bu. Yada fanatik kelimesinin anlamı mı değişti?

    Ncap yok demiştiniz, ne idüğü belirsiz demiştiniz, diğer başlıktaki mesajınızda, madem belirsiz neden araştırmıyosunuz? Ncap dünyadaki tüm araçları inceledi de bu mu eksik? Biraz çelişki var gibi, bilinçli tüketici diyorsunuz... Diyosunuzki Renault mal budur koymuş ortaya, onu araştırmak, kaportacı götürmek bilinçli olmak, ama Ncap' bi mail yazmak bilinçli olmak değil mi? Yada gerçek anlamda bilinçli olan Ncap'e yazmaz mı? yok yaw ncap yapmamış bi bildiği vardır demek fanatiklik değil mi peki???? Niye ncap'i sorgulamıyosunuz? Ben de bunun yorumunu arkadaşlara bırakıyorum. Orda çok basit bi form var. 2 satır yazın gönderin. Beni rahatsız etmediği halde ben yazdım gönderdim. Siz de gönderin...

    Bir de bana tarz ile ilgili bi özel mesaj atmıştınız hatırladınız mı? şimdi bugün göndermiş olduğunuz mesajın ve dün başka bi başlıkta göndermiş olduğunuz mesajın, o özel mesajdaki tarz ile ilgili öneriyle uyuşur tarafı var mı?

    Puuffffff aha gene tartışmalar başlıyo.




  • Neyse biraz da "yapıcı" şeylerden konuşalım...

    Bugün bayiye gittiğimde şoför kapısının tutacak zımbırtısında düğme gibi bişe vardı? Bu nedir dedim, görevli arkadaş da bilmiyordu... Gören yada o küçük düğmenin ne işe yaradığını bilen var mı arkadaşlar?
  • neyse, mesajların yanlış anlaşılmalarıda başladı,mesajımda ben kaportacı götürdüğümü söylemedim, tesadüfen orada -oda aracı başka arkadaşları ile görmeye gelmişti- karşılaştık, yoksa yeni aracı inceletmeye kaportacı götürmek kadar anlamsız birşey düşünemiyorum, kaportacı ancak,2. elde değerlendirme yaptığı gibi birkaç kazalı aracın tamirinden sonra fikir sahibi olabilir, ayrıca arkadaki,metal ve metal profilleri o göstermedi, zaten görülmeyecek birşey değildi, ben ona bunlar ne böyle diye sordum, oda cevapladı, ben fazla uzatmamak adına burada kesiyorum, başta msaltik arkadaşımız olmak üzere herkese kolay gelsin, "yapıcı"şeylere devam edelim, mesela bir başka açı da araçların boyutu bu araçda yeni jenerasyon araçlar gibi hatda daha fazla boyut olarak büyümüş, ben genelde,"C" sınıfı, kompakt araç sevmeme rağmen şehiriçi kullanımı için fazla gelmeye başlayabilir, bu nedenle hatcback aracı ilk defa düşünmeye başladım, ama ailesi geniş olan fazla yük taşıyanlar için boyutlar çok iyi,neredeyse orta sınıfa yaklaşmış dyeceğim ama bütün sınıflar gibi onlarda büyümeye başladı, bu işin sonu nereye varacak bakalım.




  • evet uzatmayalım...

    Ben de HB taraftarıyım, taraftarıyım derken öyle alıştım. Bunun boyu 4.62, geçen gün işyerimin balkonundan aşağı baktım, aracıma. 62cm daha uzun olacak, nereye koyacaz bunu dedim. Sonra yine ertesi gün, akşam aracımı otoparka bırakırken dar bi yerden geçtim. Fluence olsa ordan nasıl dönerdim diye düşündüm. Bir de ben HB'lerdeki arka silecek olayına da alıştım. Tamam bunlarda çamur falan olmuyo ama, yağan yağmur orda kalıyo. Yağmur kaydırıcı kullanmak gerekecek heralde.

    Aslında ilk düşündüğüm Megane III HB'di ama arka diz mesafesinin bnm araçtan farkı olmadığını görünce direk çizdim üstünü. Bana arka lazım çünkü. Bagaj olarak iyi güzel, ama diz mesafesi beni Megane III Sedan için beklemeye itti. Onun yerine de Flu geldi. Bakalım şu an uygun zamanı beklemedeyim, sağdan soldan fiyatlar alıyoruz. Mevcut aracımızı da yok pahasına satmadan elden çıkarıp, acele etmeden Flu'ya geçecez inşallah.

    Kısmet... Allah herkesin gönlüne, kalbine göre versin... Kazasız belasız sürüşler, en önemlisi bu. Gerisi 4 tekerlek aslında...




  • Herkese iyi akşamlar arkadaşlar çok düşündüm, tasındım birazda kaşındım ve tercihimi yaptım ve aldım.

    2010 HONDA CİVİC PREMİUM DÜZ VİTES

    renaut düşünen alacak olan alan arkadaşlerın hepsine kazasız belasız sürüşler.
  • hayırlı olsun arkadaşım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msaltik

    evet uzatmayalım...

    Ben de HB taraftarıyım, taraftarıyım derken öyle alıştım. Bunun boyu 4.62, geçen gün işyerimin balkonundan aşağı baktım, aracıma. 62cm daha uzun olacak, nereye koyacaz bunu dedim. Sonra yine ertesi gün, akşam aracımı otoparka bırakırken dar bi yerden geçtim. Fluence olsa ordan nasıl dönerdim diye düşündüm. Bir de ben HB'lerdeki arka silecek olayına da alıştım. Tamam bunlarda çamur falan olmuyo ama, yağan yağmur orda kalıyo. Yağmur kaydırıcı kullanmak gerekecek heralde.

    Aslında ilk düşündüğüm Megane III HB'di ama arka diz mesafesinin bnm araçtan farkı olmadığını görünce direk çizdim üstünü. Bana arka lazım çünkü. Bagaj olarak iyi güzel, ama diz mesafesi beni Megane III Sedan için beklemeye itti. Onun yerine de Flu geldi. Bakalım şu an uygun zamanı beklemedeyim, sağdan soldan fiyatlar alıyoruz. Mevcut aracımızı da yok pahasına satmadan elden çıkarıp, acele etmeden Flu'ya geçecez inşallah.

    Kısmet... Allah herkesin gönlüne, kalbine göre versin... Kazasız belasız sürüşler, en önemlisi bu. Gerisi 4 tekerlek aslında...

    çeşitli mesajlarında M3 ün arka diz mesafesini eleştirmiş ve clio 3 le aynı olduğunu söylüyorsun,ancak verilere bakıldığında clionun 257.5cm olan aks mesafesine karşın M3 ün 264.1cm. olduğu görülüyor, buda aradaki farkın 6.6 cm. olduğu görülüyor buda bu olumsuz eleştirinin o anlık durumdan (oturuş biçimi vs.) kaynaklandığı izlenimini veriyor, bence bu konuyu tekrar değerlendirmen gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 6 Aralık 2009; 14:06:44 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.