Şimdi Ara

Renault firmasının kalitesi ve aracına verdiği destek hakkında güncel deneyimim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar.

    Bir konuda forum sakinlerini bilgilendirme ihtiyacımı hissettim. Renault markasına karşı genel tecrübelerim kalite olarak olmasa bile servis konusunda hep olumluydu ama artık eskisi gibi olmadıklarını gördüm. Benim gibi Renault'a sempatisi duyan arkadaşlarında bilgisi olsun diye paylaşıyorum.

    3 gün önce Clio 4 1.5 dci aracımla uzun yola çıktım. Yolculuk esnasında aracın motor soğuk uyarısının 50 kilometre sonra hala sönmediğini ve yolculuk boyu tekrar tekrar yanıp söndüğünü fark ettim. Araçta herhangi bir arıza lambası yanmamıştı fakat bunun normal olmadığını düşünüp Renault Aksaray servisine aracı gösterdim. Daha önceden de lamba ara ara geç sönmekteydi, aracında kilometresinin 30 binlerde olduğunu göz önünde bulundurup bunun sorun olamayacağını düşünmüştüm. Mersinde yaşamaktayım, Mersin sıcak yer olduğu için lamba er ya da geç sönüyordu ve ben bu durumu aracın dizel olmasına bağlamıştım. 280 km yol sonunda aracın motor sıcaklığı ölçülüp 43 derece olduğu görülüp aracın termostat arızası yapmış olduğu tespit edildi. Aracın garantisinin 3 gün önce bitmiş olduğunu ve yazışma yapmaları gerektiğini söylediler. Parçanın temininin vakit alacağı ve yoluma devam etmemde bir sakınca olmadığı söylendi. Bunun üzerine Mersin'de yaptırmak üzere işim bitince geri döndüm. 5-6 yıldır 2 farklı aracımla Renault kullanıcısıyım. Araçlarımın bakımlarını hep yetkili servislerde yaptırmışımdır. Daha önceden bu tarz sorun kullanıcıyla ilişkisi olmayan araç kaynaklı sorun olduğunda ilgilenilip garantiden veya iyi niyet garantisinden hemen yapılmıştır. Araç şu an için 40 bin kilometrededir. Bu sorunun yeni bir sorun olmadığını araçta herhangi bir arıza kaydı olmadığı için tespit edilmesinin zor bir sorun olduğunu, garantimin sadece 3 gün geçmiş olduğunu ve kullanıcı kaynaklı bir arıza olmadığını söylememe ve en ufak bir kusurum da olmamasını geçip "garantim bitmiş şansızlık diyerek" parça harici sarf ve işçilik masraflarını bile karşılayabileceğimi söylememe rağmen çıkarılan fatura ektedir. Yazışmalar sonucunda sadece parçada yüzde 30 indirim yapabileceklerini söylenmektedir. Bu aracımın da daha önceki bakımını yetkili serviste yaptırmama ve bunlarında görülebilmesine rağmen terbiyesiz bir şekilde şantaj yapar gibi bakımı yaptırmam dahilinde belki fikirlerinin değişebileceğini söylenmektedir. Renault alacak arkadaşların bilgilenmesi için bu yazımı yazdım. Sadece 40bin km'de arıza veren aracının arkasında durmayan bir firmadır. Boşuna fahiş fiyatlar ödeyerek yetkili serviste bakımlarınızı yaptırmayın beşte biri parasına dışarıda yaptırın. Nasıl olsa araç kaynaklı kusurlar için sizden yine fahiş rakamlar istenecek ve şantaja maruz kalacaksınız. Özel bir servisten sözel olarak fiyat aldım. Orjinal mais markalı parçanın fiyatı sadece 140 tl, antifiz ve işçilik dahil benden özel serviste istenen rakam 300 TL'dir.


    Renault firmasının kalitesi ve aracına verdiği destek hakkında güncel deneyimim







  • garantisi bittiyse git özel serviste yaptır bence 300 lira nere 1300 lira nere

  • PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt

    Öyle yapacağım hocam. Benim gibi daha önceden sempati duyup servise fahiş rakamlar ödemiş arkadaşlar varsa aynı hataya artık düşmesinler diye paylaştım.

  • Konu hakkında şikayetinizi direk genel merkeze küfürlü bir şekilde yazarsanız belki sorununuz çözülebilir. Daha önce reno araçta bende işe yaramıştı. Bu mesajda kesinlikle “ben öderim.” Tarzı birşey yazmayın.

    Bu tarz sorunlar maalesef sadece renoda değil, Türkiye’de satılan iğneden ipliğe her üründe var. Maalesef tüketici hakkımız yoktan hallice.

    Bir üye mesajinda söyle birşey yazmıştı ”araba kullanmayı bildikten sonra dizel arabanın enjektörüne, dpfsine birşey olmaz.” İki parçayıda eleyemezsiniz, göremezsiniz. Böyle insanlar olduktan sonra tüketici hakkı tabi gelişmez. Maalesef halkımız güce tapıyor ve güçlü hep haklı görüyor.
  • Bende de 2020 Clio var. Fahis rakamlarla ilk bakimi yaptirdim.

    Siz diyorsunuz ki yetkili de bakim yaptirmayin. Bence yanlis yonlendiriyorsunuz insanlari.

    Ama 3 gun de olsa gecmis sizin garanti. Artik inisiyatiflere kalmissiniz.

    Bu ariza garanti surecinde olsaydi yapacaklardi değil mi?

    Ki bu basit ariza. Motor komple kitlese garantin var. Bakimi garantiden yapmasan cepten yaptırcan.

    Demem o ki garanti surecinde Yetkili Servise mecburuz.

    Gecmis olsun buarada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.