Şimdi Ara

Renault Broadway gaz yememe - böğürtü sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Sorunumu olabildiğince kısa anlatmaya çalışsam da, uzun olacak. hemen başlıyorum:

    85 model bir renault broadway'im var. birkaç ay önce araba 365bin km de iken motor yaptırdım. Yarım motor falan değil ha, komple motor. Motoru yaptırdıktan sonra karbüratördür ayardır vs hepsini yaptırdım. Motor yapılalı 6000 km oldu ancak halen daha hem performans düşüklüğü hem de sebebi çözülemeyen bir böğürtü sesi var arabada. İlk marşta çalışması normal, rolantide çalışması normal, tatlı gaz verince motor sesi normal ama gazı köklediğim anda araba bir anda modifiyeli şahin gibi oluyor böööö diye bağırmaya başlıyor. Ve bu araba otobanda düz yolda 120'yi geçmiyor. ben demiyorum ki 180 ile gideyim, zaten 120 ye ulaşana kadar da çatlıyor araba çok zor hızlanıyor 90-100 km den sonra. Amacım hız yapmaktan ziyade 110-120 gibi hızlara zorlanmadan çıkabilmek.

    Her neyse, bu problem neredeyse ilk günden beri var ve çözmek için yapmadığımız şey kalmadı. Artık tükendim, bir umut belki biri akıl verir diye yazıyorum. bu araba motor yapılmadan önce 140-150 yi gören arabaydı. Şimdi ne benzinde ne lpg de hem gitmiyor, hem de gitmediği gibi gazı kökleyince böğürüyor. Evet sadece Lpg de değil, sorun benzine geçince de var. Olay lpg ile alakalı değil yani. Sente kaçık olabilir dediler, 3 farklı yerde baktırdım. Triger zinciri değişmişti, belki zincirde hata vardır diye bir daha değiştirdim. problem devam etti. Sekmanlarda sıkıntı olabilir dedi yapan usta, sekman veren parçacıya derdimizi anlattık adam geldi parçaları aldı yeni sekmanları ücretsiz verdi. Çünkü karbüratör mikserine bir miktar yağ kaçağı da olmuştu. Aldığı sekmanları da ana fabrikaya gönderip kontrol ettireceğini söyledi. Bir daha haber almadım ben açıkçası, ne oldu bilmiyorum. Her neyse, bir daha motor açıldı sekmanlar pistonlar yenilendi. yine çözülmedi. Distürübütör kapağı, tevzi makarası değişti yine aynı. Karbüratör mikseri değişti, tüm hortumlar herşey değişti yine aynı. Hava alıyor dediler emme manifoldunu söktük contalarını değiştirdik yine aynı. Karbüratör milinden hava alıyor olabilir dediler mili değiştirdik yine aynı. Bir lpg ayarı yapan usta "emme sübabı kaçırıyor olabilir, çok ufak bir çatlak vardır sen gaza yüklenince kaçırıyor olabilir" diye akıl verdi. Motor yapılırken sübapları verdiğim kapakçıya gittim anlattım, cevap olarak dedi ki "sübap kaçırsa su sızıntısı olur ve tekleme yapar" dedi. su eksiltme yok arabada. Tekleme de yok maşallah saat gibi çalışıyor. İki farklı yere iki kez sübap ayarı yaptırdım yine bişey değişmedi. kafayı yemek üzereyim, nolur bir fikir verin daha napabilirim ? Ben hala karbüratörden bi yerden arabanın hava aldığını ve orjinal sıfır karbüratör bulabilirsem sorunun çözülebileceğini düşünüyorum ama ustalar bununla alakası olmadığını söylüyor.

    Sorunun daha net anlaşılması açısından bugün çektiğim bir videonun linkini de koyuyorum. Videoda ilk anda sabit hızla giderken hiçbir ses yok, ancak gaza yüklenince bağırmaya başlıyor. Sonrasında vitesi önce 4 leyip sonra tekrar 3 lüyorum çünkü hafif bir rampa çıkmaya başlıyorum ve videonun sonlarına doğru kısa aralıklarla gaza yüklenip gazı kesiyorum ard arda birkaç kere, ses daha net anlaşılsın diye. Zaten rampa hafif bir rampa olmasına rağmen ve ben gazı köklememe rağmen araba anca hızını koruyabiliyor.
    https://vimeo.com/449830501

    uzun oldu, okuyana ve yardımcı olabileceklere şimdiden çok teşekkür ederim. Şu sorunu çözeyim, yemin ediyorum biralar benden Ayrıca konuyla alakalı izmir içinde iyi bir renault'cu usta tanıdığı olanlar varsa lütfen mesaj atsın ben yıldım artık çünkü biri gelsin olayı çözsün istiyorum.







  • Sorun egzoz manifold contası hocam tecrübeyle sabit
  • manifold contası da değişti :) şimdi şöyle bir durum var, ilk gönderide anlattığımdan farklı olarak birkaç nokta daha eklemek istiyorum. farklı ustalardan fikir aldım çünkü. şimdi herşeyi geçtim, şöyle bir sıkıntı var. karbüratörü açtığımızda, gaza yüklenince 5000 devirden sonra patır patır yukarı patlatma yapıyor. tatlı gaz verince sıkıntı yok ama basınca karbüratörden yukarı patlatıyor. bunun 3 ana sebebi olabilir diye düşündük.

    birincisi: sente kaçıklığı, muhtemelen bir diş. ama bu nispeten zayıf bir ihtimal çünkü bir diş bile kaçık olsa rolantide, devirlenmesinde vs bu hissedilir diye düşünüyorum. araç rolantide saat gibi tıkır tıkır. ve kendi kendine hiç stop etmedi.

    ikincisi: emme sübabı ya da sübap yayının görevini tam yapmaması. bu daha yüksek bir ihtimal çünkü tatlı gazda muhtemelen tam zamanında açılıp kapanan emme sübabı gaza yüklenince tam kapatamıyor ve karbüratörden yukarı veriyor olabilir. ancak burada da şu var, araç yağ yakmıyor, yağ eksiltmiyor, su eksiltmiyor veya suyuna yağ karışmıyor. acaba eksantrik milinde mi bir zamanlama hatası var diye düşündürüyor bu durum da.

    üçüncüsü: ateşleme-avans olayı. sentesi tam, sübapları tam, ateşleme zamanı yanlış olabilir. pistonun tam ölü noktada olduğu anda değil de az biraz önce veya sonra yapılan ateşleme belki de performans kaybına sebep oluyordur. ancak bu durumda da usta diyor ki ben şimdi avans veririm ama sorun sentede ya da sübaplarda ise motoru stop ettiğin an motor ters tur atar yine aynı problemi yaşarsın.

    ne diyorsunuz ?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.