Şimdi Ara

RENAULT 21fan club 21ciler BURAYA!!!! efsane araç 21 optima-manager-concorde-turbo-quadra (504. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.097
Cevap
39
Favori
1.304.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    Eski bir renault 21 seveni olarak (Concorde tabii ki ) siz aktif kullanıcılardan akıl almak istiyoruz.

    Bir arkadaşım Renault 21 almaya karar verdi, Broadway veya Şahin gibi emsallerden daha iyidir diye düşünmüş ve hak da veriyorum.

    1-) 21 Concorde
    2-) 21 Manager 2.0
    3-) 21 Manager 1.7
    4-) 21 Optima 1.6

    Benim bildiğim en az sıkıntısız ve parça tedariğinde sıkıntısı olmayan 21 manager 1.7

    Yanlış mı biliyorum? Bunlardan hangisi?
    Optimayı Klimasız olduğu için tavsiye etmiyorum. Manager'da en azından o var.

    2.0 @115 hp ve 1.7 @ 94 hp
    Yakıt yakışları (tüp + benzin) nasıldır?

    Teşekkür ediyorum




  • 94 model Renault 21 Manager 2.0 motor enjeksiyonlu mudur? Sıralı sistem lpg destekliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enjeksiyonlu sıralı sistem atılıyor atiker yada brc tavsiye manager2000 motorlu olanı concorde un boş modeli gibi düşünün kasa motor concorde dur facebook ta güzel kitlesi vardır renault 21 hayranları ve birkaç grup daha vardır katılmanı tavsiye ederim
  • araç benzinde çalışmıyor neler yapılabilir çalıştırmak için?arac concorde
  • on cam kırıldı fiyatlar nasıl acaba? concorde on cam bulamazsak hangi aracların on camı uyar concorde ye?
  • concorde2000 kullanıcısına yanıt



    hocam benim manager ful orjinal bu seviyede fan açıyor normal midir 3. 4. cizgi neresi tam anlamadım
  • ironblood19 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Foruma yeni katıldım. Babamdan kalma bir R21 im var 1991 model ve 1700 cc. Önce ıronblood19 adlı kardeşime cevap vereyim R21 1700 Managerin hiç bir parçası bulunmuyor, bulunanlar da yan sanayii.

    Ben istanbuldan katılıyorum. Çoğunluk nereden bilemiyorum ama İstanbullu arkadaşlardan bir istirhamım var oda motor tamircisi adresi. Arabamı 1993 yılında alndığında gördüm, şimdi de 155.000 km de hurda halinde aldım. Didimde müsvetteler radyatörü değiştirmişler, tek fan a düşürmüşler ve de fanı dışarı üfleyecek şekilde ters bağlamışlar. Serii halde hararet yapmaktan conta yanmış, silindir kapağı çürümüş falan. Hepsini İstanbulda hallettim ama öyle sanmışım. Trigger kayışını 3 diş erkene bağlamışlar, düzelttik ama gaza basınca karbüratörden patlatıyor. Distribütör kapağı, tevzi makarası ve karbüratör ikinci boğaz kapış pompası arıyorum.
    Hepinize iyi akşamlar diliyorum..@ironblood19




  • merhabalar. ben yeni 92 model manager alacağım orijinal ve 100 bin de. 17.000 tl yazılmış. göğüs çatlak olduğu için kalorıfer içeri ısıtmıyormuş. ve klima çalışmıyormuş. sorum şu. bu problemleri göze alarak kaç tl ye kadar alırsam iyidir. 2. sorum göğüs komple değişmesi gerekiyormuş. nerden ve uygun bulabilirm. sagolun

  • Gakgunlu G kullanıcısına yanıt

    Merhabalar umarım halen takip eden vardır. 94 concord 2.0 aldım beyaz duman atıyor, Usta yağın boza kıvamına geldiğini muhtemel conta yaktığını söyledi . bugün yağını değiştircek takip edecek durumunu sizce nedir. Okuduğum yorumlara göre umutlandım aksi için sizce ?

  • renault21manager R kullanıcısına yanıt

    o çizgi normal değil bir alt çizgide fan açması gerek.. dostum sen facebook ta renault 21 akyazı revizyon yardımlaşma grubuna gir yardımcı olurlar

  • Bahadır 55 B kullanıcısına yanıt

    kardeşim sen yanlış biliyorsun manager 1.7 motorun çoğu parçası piyasada var ya çıkma yada sıfır ürün ve ayrıca reno flash motoruyla aynı o motor anladınmı.. reno flash motorunu bilmeyen motor ustası da ya yeni ustadır yada renault motorlara bakmıyor demektir.. hiç bulamıyorsan facebook ta renault 21 akyazı revizyon ve yardımlaşma grubumuz var bekleriz..!!

  • gencaykapuska1 G kullanıcısına yanıt

    suya yağ veya yağa su karışmış ise conta yakmıştır arabayı hiç hareket ettirmeyin daha beter şeyler olmasını önleyin bari geçmiş olsun

  • kesreti K kullanıcısına yanıt

    sana tavsiyem hiç yanaşma dostum onda başka sıkıntılar var dediklerine göre daha temiz düzgünlere yönelin

  • Arkadaşlar merhaba,


    Renault 21 Optima 1.6 LPGli aracın radyatörüne hangi marka ve renk antifriz önerirsiniz ? Saf su oranı kaça kaç olmalı ?


    Şimdiden teşekkürlerimle


    Edit: Edindiğim bilgilere göre mavi-yeşil renklerde markalı bilinen antifrizler öneriliyor. %50 saf su %50 antifriz yaz kış en verimli ısı iletimi ve düşük donma noktası konusunda verimli oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackshine -- 25 Aralık 2020; 23:43:32 >
  • önceden normal su koyulmuşsa o saf suyu etkisiz bırakıyormuş gibi birşey var yeşil kırmızı turuncu renktekiler etkileri yüksek maviye göre en sağlıklısı mavi renk kullanmak yüzde 60-70 antfriz gerisi saf su yada normal su.. eğer önceki sahibi yada siz antfiriz kullanmamışsa antfriz döktükten sonra sıkıntılar yaşayabilirsin

  • Merhaba abilerim,

    Aracım 21 Concorde. Aracımın rolanti motoru aktif olduğu halde hava - lerin altındayken arabayı zor çalıştırıyorum.Kontağı çevirdiğimde çalışması için kendim gaz veriyorum yoksa çalışmıyor.Çalıştığı zaman ise rolanti 900 e kadar yükselip 600 e düşüyor ve istop ediyor. Sonra tekrar çalıştırıyorum bu sefer araba benzinde gaz yemiyor anca gaz pedalına fazla bastığım anda 3-4 saniye sonra araba gaz vermeye başlıyor, az verdiğim zaman da istop edecek gibi oluyor.Isınınca bu bütün sorunlar gidiyor, aracın gaz yemesi düzeliyor,rolanti motoru kendine geliyor ve çalışmaya başlıyor. Acaba sorunun kaynağı ne olabilir ?

  • Renault 21'lerden hangisini almak daha mantıklı?
    Optima 1.6'nın hiç bir özelliği yok diye biliyorum, sadece merkezi kilit ve eletrikli ön camları var. Yani klima ve hidrolik direksiyon yok fakat motorla ilgili parçaları kolay bulunuyor ve az yakıyor.
    Renault 21 Manager 1.7 motor karbüratörlü, bazıları Flash'da kullanılan motorun aynısı ama sorunlu motor vs. diyenler var. Ekşi sözlükte şanzıman ile ilgili bir yorum okumuştum, dördüncü vitesten beşinci vitese geçerken sollama esnasında vites dişlisi geçmiyor ve vites boşa çıkıyormuş diye ne derece doğru bilemiyorum.
    Renault 21 Concord ise motoru çok yakıyor, fabrikasyon yazılımlı motor vs. yorumlarını okumuştum, parçası en pahalı olan modelmiş, kapartaları aynı olduğuna göre motor parçası kastedilmiş olmalı.

    Renault 21 alacak bir kişi hangisini seçmeli? MTV ve parça bakımından optima mantıklı geliyor fakat hidrolik direksiyon ve klima olmayışıda kötü. Bunları sonradan taktırmak maliyetli olur ve muayeneden geçmeme ihtimali de olabilir, hidrolik direksiyonu makine mühendisleri odası artık çizim yapmıyor gibi yorumlar okudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ONCORDE motor baglantı şeması varmı..elektrikçi kaploları karıştırmış koparmış..krank sensoru ve bobin enjektor elektrik bağlantısı nasıl olmalı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gakgunlu

    1- Tomisus burada plastik vida üzerinde bir sekman var bu sekmanı 1-2 diş yukarı alıp rolantinin düşüp düşmediğine bakabilirsin, yalnız sekmanın mevcut yerini unutma

    2-3 Tomisus bunlar bizim araçlarda yok . Yoksa bunlar Cruıse kontrol ve ABS mi?

    bobine gelen kablolar ve enjektore giden kablolar aynımıdır..krank sensoru nerede birleşiyor...concorde





  • 
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.