Şimdi Ara

RENAULT 12 Ve TOROS KULÜBÜ (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
620
Cevap
31
Favori
463.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde 95 model renault torosun birini takibe aldım, üzerinde 19,500 tl. etiket olmasına rağmen araba bugün satılmış.

    Piyasadan baya uzak kalmışım anlaşılan, 100 bini geçmiş alınası 2. el arabalar en aşağı 25 bin tl. den başlıyor. Kilometre düşük oldu mu bu fiyat artıyor da gidiyor.
  • Aksları ve direksiyon kutusunu değiştirmem gerekiyor hangi marka taktırayım




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar aks tamir ediliyormu yoksa komplemi değişmem gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar acil cevaba ihtiyacım var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesay61 M kullanıcısına yanıt
    Sanırım komple değişiyor. 250 TL civarı + el işçiliği masrafı olur. Marka olarak bir şey diyemem :/
  • Benzin için tavsiye ettiğiniz firma ve oktan sayısı nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinde neredeyse hiç kullanmıyorum, bu yüzden hiç düşünüp araştırmadım benzinde hangi firmaların kaliteli olduğunu.
    Boyuna LPG'de kalite ve ucuzluğu araştırıp duruyoruz:)
  • Lastik basıncı hakkında ortalama değerleri bilen varmı? Konuyu yeni buldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HerGiyotineBurnunuSokma kullanıcısına yanıt
    Düzeltiyorum; 165/80 r13 lastik kullanıyoruz; ön 30, arka 32 şeklinde.
    Bu aralar hep bir şeyleri yanlış yazıyorum. :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 31 Ağustos 2017; 14:2:51 >
  • Lastik basıncı ön için kitapta 28 yazıyor ama 30 iyidir. Araba yatıyorsa 35 bile basılır. Yatan arabada lastik hep aynı noktaya bastığı için şekli bozulur. Uzun yola çıkmadan tekrar 30 yapılır.

    Tanımadığınız lastikçi hava basarsa dönüp bir de siz havasına bakın. Ön tekerlerin siboplarını değiştiğimde lastikçi 40 basmış. Bozuk yolda zıplayıp duruyordu. 30 yapınca rahatlamıştı.
  • Arkadaşlar benim aracın orjinal benzin deposu korozyon yaptığından dolayı yan sanayi ile değişti. takılan depo hiç mi hiç içime sinmedi hem teneke gibi ince hem de boyaları sökülüyor. Orjinal sıfır binek toros benzin deposu nereden bulabilirim acaba. İzmir de o kadar yer baktım bulamadım.
  • Depoda delik yoksa idare edebilirdi. Depoyu söktüğümde içindeki benzinle çalkaladım ve bidona döktüm. İçinden kabuk şeklinde paslı pislik çıktı. Bidondaki benzini de süzerek bir şekilde tekrar kullandım. Benzin boruları tıkanmadıktan sonra delininceye kadar kullanılabilir. Tıkanırsa otomatiğe giden hortumun ucundan hava tutulsa tekrar açılır diye tahmin ediyorum.
  • Yok hocam depo delinmedi daha taş gibi duruyor dükkana kadırdım.

    Aracı 4-5 sene kadar hep lpg de kullanınca depodaki benzin bozulmuş, bozulunca da depoda korozyon oluşturmuş. Tamirhaneye götürdüğümde depo söküldü içindeki benzin tamamen özelliğini kaybetmiş bir şekilde mil küf gibi parçalarla karışık çamur gibi bir sıvı çıktı. Usta bir kaç sefer aynı benzini süzdürerek depoyu çalkaladı ama hala daha pas kusuyordu. süzülen benzini depoya kattık çalıştırdık bu sefer bütün borular mil doldu karbüratörün içi de dahil.

    Aslında temiz bir benzinle bu işlem bir kaç kez tekrarlanmış olsa idi belki sorun düzelirdi ama olmadı. Usta bu depo adam olmaz ne kadar temizlesek pas kusar dedi ben de yan sanayi takmak zorunda kaldım. Yan sanayi de delik yerleri tutmuyor boğaz deliğe tam oturmuyor levye ile kastıra kastıra anca oturttuk, güzelim arabanın orjinalliğini bozduk hem de arabanın daha orjinal baskı balatası üzerinde iken.




  • Arkadaş lar Toros sedan ( binek tipi ) 98 model 10 bin civarı. Tutuluyor mu. Araba ya bir süre binip satacam. Şimdilik işimi görsün diye alıyor um. Elimde kalır mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz Eski Bir Konu Ama Kimse Kusura Bakmasın Bu Tarz Araç Almayın Aldırmayın Zamanı Çoktan Geçti Türkiyede Ölümlü Kazalara Bakacak Olursanız 10'da 6'sı Bu Tarz Araçlardan Meydana Gelir İçinden Sağ Çıkanda 10'da 3~4 dür Akıl var Mantık Var 99 Model Toros 20 Milyar Edermi Yada 15 Edermi girin İlanlara Bakın Güvenlik Sıfır Ölüm Riskin Büyük 15 - 20 milyar buna Vereceğine Avrupa Araç Alın Örneğin Mazda Nissan Honda Volvo Vb. Örnek Verebiliriz eee Neymiş Toros Parça ucuzmuş Kardeşim bu Araçlar Horoz Gibidir Durmadan divter ver 5 lıra ver 10 lıra diye genel toplam yaparsan avrupa araca yapacağın masrafı bile geçer saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfisti09 -- 25 Şubat 2018; 19:19:23 >




  • syd0261 kullanıcısına yanıt
    Kazalı falan olmasın ya da kaporta çürük? Temizse 98 modeli o fiyata kaçırma derim. Fotoğraf varsa atabilirsen, bakalım bir.
  • Benzin için hangi oktan sayısı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumleten merhabalar,



    Tokat’ta arkadasin koyune gittim. Yeni almislar torosu 30 yillik mubarek. Arkadaş indi sofor koltugundan dedim napiyorsun, gec biraz sen sur. 3 ay once 2018 megane kiraladim, abi bu renolar yol surusu acisindan keyifli arac uretiyor, adami yormuyor en azindan. Fiatlarla kiyaslamam mesela. 30 yillik arac dedim koltuga oturmadan once, debraj cok yumusak, direksiyon sanki hidrolik, helal olsun dedim ya. Guvenli surusler olsun, hiz yapmadan efendi gibi, bahceli reyiz gibi surun araclarinizi. Keyifli yolculuklar.



    Piyasa cok pahali, ikinci el mercedes - volvo ya da bizim olsun latitude olsun bakiyorum, cikabilecegim maksimum 70000, orada da aciklamalari okudugumda boya diyor adam mesela carpma agir kaza yok diyor masraf 5000 10000, boyalari bile bu kadar tutuyorsa biz 30000-40000’den yukarisina bakmayalim. Boya niye bu kadar tutuyor, sigorta boya mevzusunu karsiladigi durumlar oluyor mu, ya da satmadan once son bir bakimdan gecirip, bak su kadar da masrafi tuttu rakama fazla deme diye bir sey mi ima ediyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 11 yıllık 88tx sahibi olarak bu araçlardan aldığım zevki hiç bi araçta bulamadığımı söylüyorum öncelikle . Bu klubün bi parçası olmak isterim selam ve dua ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleyküm sevgili RENEAULT 12\TOROS AİLESİ
    KAHRAMANMARAŞ'dan sevgilerle
    aracımda kısa süreli çalışmama teklemeler ve vuruntulu çalışma başladı ben durumdan şüpelenip buji kablolarına baktım olmadı bobinden distribitöre gelen kabloyu söktüm ateşleme varmı diye ateşlemede var distribitörü söktum içinden pilatin degiştirdim meksefeyi degiştirdim( meksefenin sentil ayarı var bu arada onuda yaptım) tevzi makarasını çıkma taktım distiribitör kapagını degiştirdim buji kablosunu degiştirdim gaz ayarı yaptım avans ayarı yaptım. Araç düzeldi 4 saat sonra araç yeniden aynı arızayı verdi en son bobin kaldı degişmeyen yarın işden gelince dükkanı açıp tevzi makarası (çıkma taktım) , pilatin ve bobin degişecek. sıkıntıyı giderince sizinle paylaşıcam arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.