Şimdi Ara

Renault 1.4 T 130 (Impressor)* (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
1
Favori
60.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben aracı alırken sorduğumda 10bin de görüşürüz demişlerdi.
  • ewet hala 1.4 tce alan yok mu başka çoğalmadık mı hala?Tceciler buraya?memnuniyet ve sorunları yazalım buraya
  • Valla 6000kmlerdeyim. Bir sorunum yok. Bir yerlerde aşırı rahatsız edici gelen ses yok. Sıkıntı yok vesselam. Bir tek kendimi tutamıyorum, devirli kullanıyorum şehiriçi 9,5-10 lt civarında geziniyorum. Sizde nasıl yakışı.

    Bir de alan kullanan az sanırım. Renault kullanıcısı hep dizel alıyor. Oysa VW ağırlıkla tsi satıyor. Çok yayılmazsa bu motor ilerde sıkıntı yaşarmıyız acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euzun72 -- 6 Ağustos 2010; 15:55:52 >
  • Üretici firmalar benzinli turbo motorları geliştirme yönündeler sanırım.
  • benden de var , şehiriçinde tatlı-sert kullanımda 9 , zorlayınca 10 litre yakıyor. Performansından gayet memnunum. Motorla ilgili öğrendiğim birkaçşeyi aktarmak isterim. 1.4 TCE motorda triger kayışı bulunmuyor , bu nedenle değişimi de gerekmiyor. Servis 20000 km de. Operasonel giderleri düşük gözüküyor. Performansına göre yüksek yakması ise normal gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: attacantee

    benden de var , şehiriçinde tatlı-sert kullanımda 9 , zorlayınca 10 litre yakıyor. Performansından gayet memnunum. Motorla ilgili öğrendiğim birkaçşeyi aktarmak isterim. 1.4 TCE motorda triger kayışı bulunmuyor , bu nedenle değişimi de gerekmiyor. Servis 20000 km de. Operasonel giderleri düşük gözüküyor. Performansına göre yüksek yakması ise normal gibi.

    Servis için bana 10bin demişlerdi. ? Hatta bilgisayar 15bine ayarlıydı, alırken 10bine ayarladılar. Siz ne zaman nereden aldınız? Nasıl teyid ederiz bu servis km sini?
  • Ben Balıkesir den satın aldım , 20000 km yada 1 sene sonra servise gel dediler.

    Aşağıdaki linkte 30000 km de yağ ve yağ filtresi değişimi , 60000 de buji değişimi , 150000 de de triger değişimi gerekli diyor.

    http://www.clutchd.com/2010/02/renault-south-africa-adds-the-1-4tce-engine-to-their-megane-line-up.html/

    The new 1.4 TCe powerplant has the added benefit of ranking among the best in class in terms of running and maintenance costs.

    Oil and oil filter change intervals are every 30 000 km (or every two years), while the air filter and spark plugs need changing every 60 000 km (or every four years). The accessory drive belt only needs changing every 150 000 km (or every six years).

    As with all Renault models, the Mégane Hatch 1.4TCe and Mégane Coupé 1.4TCe are both covered by an industry-best warranty and service plan package. This consists of a five-year/150 000 km warranty, and a five-year/100 000 km service plan.




  • 1.4 ve 130 beygir çokta büyütülecek birşey değil ve bence saçma bir üretim olmuş 1.5 dizel 105bglik aracınızı chipletseniz de aynı performansı alırsınız zaten.
    kaldıki scirocco ve guiletta gibi 1.4 - 160 bg , 1.4 170 bg lik emsalleri varken (guiletta bu ay sonu dağıtılmaya başlanıcak çıkmadı diyenler için diyorum) son derece vasat bir motor olarak görüyorum. para tuzağından başka bir şey değil..
  • arkadaşım senin o bahsettiğin araçlar kaç lira pek haberin yok galiba? o kadar paran varsa git audi tt al en güzel motor onda o vasat motor dediğin şu an en yeni ve modern motorlardan ayrıca .ben dizel araba sevmiyorum ve kullanmak istemiyorum biraz daha yapıcı işe yarar yorum yapalım lütfen.klavyesi olan yazıyo walla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drmurat17

    arkadaşım senin o bahsettiğin araçlar kaç lira pek haberin yok galiba? o kadar paran varsa git audi tt al en güzel motor onda o vasat motor dediğin şu an en yeni ve modern motorlardan ayrıca .ben dizel araba sevmiyorum ve kullanmak istemiyorum biraz daha yapıcı işe yarar yorum yapalım lütfen.klavyesi olan yazıyo walla

    çok saçma bir yorum yapmışsın arkadaşım, demek istediğim zaten bu performansı dizeldede alabilme imkanın olduğu ve büyütülecek birşey olmadığı 130 beygir ayrıca büyütülecek birşey değil 1.4 tsi motorlara göre 160-170 beygir üreten vw'ler varken.. fiyat demişssin pek tabi aman aman pahalı değil araç fakat asıl demek istediğim bu tarz motorlardaki araçların daha fazla beygir ve torka sahipken 43.500 tl bu araca vermek saçma.. he para benim para diyorsan diyecek birşeyim yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dix1

    1.4 ve 130 beygir çokta büyütülecek birşey değil ve bence saçma bir üretim olmuş 1.5 dizel 105bglik aracınızı chipletseniz de aynı performansı alırsınız zaten.
    kaldıki scirocco ve guiletta gibi 1.4 - 160 bg , 1.4 170 bg lik emsalleri varken (guiletta bu ay sonu dağıtılmaya başlanıcak çıkmadı diyenler için diyorum) son derece vasat bir motor olarak görüyorum. para tuzağından başka bir şey değil..

    Bahsettiğin motorlar çift şarzlı ve yüklenilmiş motorlar.Dolayısıyla sorun potansiyeli yüksek.Tek turboya sahip ve çok sıkıştırılmamış motorlar ise daha çok tercih edilen ve 1.6 atmosferik motorların yerine geçmiş motorlar.Git bir VW servisine sor 160 'lık çift şarzlı tsi motorumu yoksa tek turbolu tsi motorumu önerecekler.Tüketim olarak daha az tüketiyor ve performans olarak daha iyiler.Gerçi tce bu konuda biraz müsrif ama yinede ortalama tüketimi 1.6 atmosferikten daha düşük.Yani gereksiz değil tam anlamıyla boşluğu dolduran motorlar bunlar .Öyle olmasa tüm markalar bu yönde kendini geliştirmeye çalışmazlar.Chip felan demişsin birde 130 luk tce motora chip taktığını düşün istersen.Yada kabaca şöyle düşün altındaki dizelin 6 bin devir çevirdiğini nasıl bir performans olur sence.Yada hiç olmadı dizelde 1000 -1500 devirde hissettiğin torku 2500-3000 devir boyunca hissettiğini.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dix1

    1.4 ve 130 beygir çokta büyütülecek birşey değil ve bence saçma bir üretim olmuş 1.5 dizel 105bglik aracınızı chipletseniz de aynı performansı alırsınız zaten.
    kaldıki scirocco ve guiletta gibi 1.4 - 160 bg , 1.4 170 bg lik emsalleri varken (guiletta bu ay sonu dağıtılmaya başlanıcak çıkmadı diyenler için diyorum) son derece vasat bir motor olarak görüyorum. para tuzağından başka bir şey değil..

    O bahsettiğiniz arabalar 10-15 bin daha pahalı. Ayrıca 1.6 turbo 180bg aracı olanlar uygun lpg sistemi arıyor yakıttan dolayı. Dizel benzinli olayı toptan farklı zaten. Bu araçları yolda serseri serseri makas atılsın diye üretmiyorlar. Makul yakıt sarfiyatı ve maliyetle Türkiye'de alamadığımız 1.8-2.0lt motorlu araç performansı veren motorlar bunlar. Binlerce satan 1.4tsi 122 bg alanlar, tsi ve tce motorda 1.2lt çıkartan üreticiler varken sizinki saçma bir yorum olmuş bence. Baba parası ile araç alsam Alfa alırdım belki, elinde patlayacak olsa da mühim değil herhalde.




  • Allahın bildiğini kuldan saklamaya gerek bu araç performans amaçlı üretiliyor yoksa 1.6 atmosferik aracı niye üretsin sadece 1.4 üretmeyi bilmiyormuydu renault nerden para koparsam kardır zihniyeti var. Benimde demeye çalıştığım bu tarz bir arabaya böyle bir motor seçeneği gereksiz olduğunu düşünüyorum ekonomiyse buyrun 1.5 dci 105 beygir torkuda gayet iyi çipte istenirse uygulanıyor tam 130 beygir yapılabiliyor 1.2 tsi demiş arkadaş o aracın vergi ve ucuz maliyet sebebiyle seçilebilir fakat 1.4 turbo aracı renault ekonomi için çıkardığını düşünmüyoruml lakin 1.8-2.0'lık araçların performansını da almak mümkün değil o tork ve beygir gücüyle. performans olarak megane rs çıkartasalardı daha iyi olurdu..
  • bu arada renault düşmanı olduğum düşünülmesin bende renault megane 3 sahibiyim.
  • Sizin mantığınızla tsi 122 de hiç satılmayan bir motor olurdu. Bu motorlar performansı az yakarak ve nispeten uygun fiyata verdikleri için tercih ediliyorlar.(1.6 atmosferik motor sarfiyatına daha fazla güç ve düşük devirde yüksek tork alıyorsunuz) Burada performans 250bg lik aracın performansı değil elbet. Böyle beklentiler varsa yanlış araç. Ekonomide dizelle elbette karşılaştırılmaz. Atmosferik motorlu benzinlilerden bahsediyoruz. Benzinli motorun devir çevime kabiliyeti dizelde olmadığı için aynı tadı ve performansı alamazsınız. Dizelin mantığı ve çalışma prensibi başka sonuçta. Bu araçları alan çoğunluk vergiler yüzünden 1.6 atmosferik benzinli motorlu araç almaya mahkum olan, 1.8-2.0lt gücünde araç kullanmak isteyenler. 2.0lt atmosferik motordan alacağınız 150bg 190-200nm civarı tork olacaktır. İstendiğinde bg gücü turboyla oynayarak arttırılabilecekken ekonomi amaçlı düşük tutuluyor. Opel 1.6turbo 180bg gibi güç abartılırsa günlük şehiriçi kullanım sarfiyatı sapıtıyor. Yani optimizasyon meselesi güç ve torku ayarlayarak kullanımı keyifli, akıcı bir araç çıkarmışlar bence. (ayrıca tce180de var sanırım yurt dışında)

    Bu kadar çok satılan tsi motorları nasıl açıklıyorsunuz, kim niye alıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi euzun72 -- 25 Ağustos 2010; 23:18:07 >




  • 3 aşağı beş yukarı size katılıyorum sn. euzun72 fakat diğer satılan tsi motorların kendi markaları altında farklı alternatifleri de var alım gücünden dolayı düşük model üretiliyor. tsi motorun başarısını zaten kabul ediyorum fakat renault bu aracı büyük ihtimal performans amaçlı piyasaya sürmüş bende aman aman bir tercih olmadığını belirtmeye çalışyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dix1

    3 aşağı beş yukarı size katılıyorum sn. euzun72 fakat diğer satılan tsi motorların kendi markaları altında farklı alternatifleri de var alım gücünden dolayı düşük model üretiliyor. tsi motorun başarısını zaten kabul ediyorum fakat renault bu aracı büyük ihtimal performans amaçlı piyasaya sürmüş bende aman aman bir tercih olmadığını belirtmeye çalışyorum.

    Yurtdışında satılan motorlara bakılınca performans olarak ortada olduğu görülüyor.Türkiye'de yelpaze dar. Bunun üzerinde 2lt hacimli benzinli turbo ve atmosferik motorlar mevcut. Dizelde de seçenekler daha geniş. Benzinlide 100-180bg arası, dizelde 85-160bg arası seçenekler var. 1.4 impressör ayarında araç İngiltere'de 20bin paund civarı satılıyor.
    Tanıtımında renault 1.8lt hacminde atmosferik motor karşılığı güç ve 2lt motor karşılığı tork alırsınız diyorki doğru sayılır. (bakınız 2lt Avensis benzinli.)




  • Garip garip yorumlar yapılmış yine. Sene 1990 da Renault 11 Turbo aracım vardı. 1.4 motor ve turbo idi. Alet 120 beygir güç üretiyordu.
    Aynı motor ve araç uzun süre dünya ralli şampiyonasında yarışmıştı. Bu tarihden daha önce de aynı motor Renault 5 Alpine ve GT Turbo araçlarında kullanılmıştı.
    Turbo konusunda çok derin tarihi olan bir firmadır renault. Sallayıp atıp tutan arkadaşların biraz ders çalışması lazım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_30166178/tm.htm






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi racerant -- 26 Ağustos 2010; 7:25:15 >




  • laf işte.kaç sene önce turbo 120 bg lik araç üreten firma bu teknolojiyle kötü bi motor üretebilir mi?ağzı olan konuşuo
  • Hiç ses seda yok, yokmu yeni araç alan arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.