Şimdi Ara

Rekor tazminat davası Digicom > LG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rekor tazminat davası

    Digicom, 6 yıl Türkiye'deki distribütörlüğünü üstlendiği LG'ye 210 milyon YTL tazminat davası açıyor

    15.08.2008 10:35
    Tüketici elektroniği pazarında faaliyet gösteren Digicom, 6 yıl Türkiye'deki distribütörlüğünü üstlendiği ve Nisan ayında distribütörlük ilişkisine son veren LG'ye 210 milyon YTL tazminat davası açacağını duyurdu.
    Digicom'dan yapılan açıklamaya göre, Digicom, LG'ye açtığı üç ana başlıktaki davada, tek yetkili distribütörlük sözleşmesinin LG şirketi tarafından ''Haksız ve Hukuka Aykırı'' olarak feshedilmiş olması sebebiyle şirketin uğradığı maddi zarar, ''Yoksun Kalınan Kar ve Manevi Zarar'' ile birlikte hakkaniyete uygun ''Müşteri Denkleştirme'' tazminatı talep edecek. Açıklamada, Digicom'un LG'ye açtığı bu davanın, 210 milyon dolarlık tazminat istemiyle Türkiye'de yabancı bir şirkete karşı açılmış en büyük tazminat davalarından biri olma özelliğini taşıdığı belirtildi.

    Kaynak : habertürk


    Sonucu heyecanla bekleyeceğim... ;)







  • digicom un dava açacağı belliydi.demek bunca zamandır davaya hazırlanıyordu ve sonunda gerekçelerini hazırlayıp davayı açtı. rakam olarak gerçekten büyük bir rakam fakat Lg den o parayı da koparmak o kadar kolay olmayacak. onlarda savunmasını hazırlayacaklar.merak ettiğim ise Lg savunmasını hangi temeller üzerine oturtacak. bunu da gelişmeleri takip ederek göreceğiz. Saygılar
  • Hikaye bunlar!
    DCom da işler kesat demekki
  • digicom da işler nasıl kesat olmasın dostum pioneer satmıyor zaten.adam akıllı satacak bir lg vardı o da gitti ellerinden. davanın sonucunu merak ediyorum.bakalım kim karlı çıkacak bu işten ? Saygılar
  • allah için oto teyp leri filan satıyordur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: universteli

    digicom da işler nasıl kesat olmasın dostum pioneer satmıyor zaten.adam akıllı satacak bir lg vardı o da gitti ellerinden. davanın sonucunu merak ediyorum.bakalım kim karlı çıkacak bu işten ? Saygılar
  • mahkemeden vurgunu vurunca ayağa kalkar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: universteli

    mahkemeden vurgunu vurunca ayağa kalkar

  • arkadaşlar,
    mahkemeler, normal insanların , yani bizlerin düşündüğü mantıkla işlemiyor. böyle bir tazminat istenmesi şu an için bir haber konusu olmaktan başka birşey değildir. öncelikle bu iş oldukça uzun bir zaman alır, karşı taraf savunmasını yapar, mahkeme inceler. mahkeme eğer digicom'u haklı bulursa, kendi bilirkişisi vasıtasıyla da hesaplamalarda bulunur ve buna göre bir rakam açıklar. öyle her tazminat isteyenin, istediği rakam onanmaz. böyle birşey yok.

    okuyanlar hatırlayacaktır. aslında daha önce LG , digicom'u mahkemeye vermişti. ben de LG nin haklı olduğunu ama kendisine yıllarca hizmet etmiş , malını pazarlamış, bayi ağını oluşturmuş vs gibi birçok faydaları dokunmuş bir partnerini ''sana artık ihtiyacım yok, ben kendi işimi kendim daha iyi yaparım diyerek'' bir anda kenara itince, digicom da etik dışı davranışlarda bulunmuştu.

    ancak ben de LG nin herşeye rağmen digicom'a anlayış göstermesi gerektiğine ve temelde digicom un kendisine çok önemli bir altyapı bıraktığına ve bunun da önemli bir değeri olduğuna inandığımdan , LG nin digicom'u mahkemeye vermesini forumdaki yazımda eleştirmiştim ve bunu doğru bulmadığımı belirtmiştim. Büyük firmaya yakışmayan, ''küçük'' bir davranışdı bence.

    bakalım her iki tarafın birbirne karşı açtığı davalar nasıl sonuçlanacak




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.