Şimdi Ara

[Rehber] Xperia SP Root, Recovery, Rom - GÜNCELLENECEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonu alalı neredeyse 2 yıl oluyor. İlk 6 ay stok romu rootsuz kullandıktan sonra hem görsel olarak telefonun hoşuma gitmemesinden hem de yazılımın hantallığından dolayı yeni kapılar aramaya başladım. Gerek dh'den, gerek xda'dan bana bu konuda yardımcı olan kişiler oldu hepsine çok teşekkür ediyorum. Öğrendiğim şeyleri kısaca derlemeye karar verdim benim gibi arayışlara geçenler için türkçe geniş kapsamlı bir kaynak olsun diye.

    NOT: Bu işlemler sonucunda cihazın başına gelebilecek şeylerden sorumlu değilim.




    ROOT ATMAK
    **Root atmak garantinize bağlı olarak cihazı garanti dışı bırakabilir!**
    Tek yapmanız gereken BU LİNKE girmek ve ortadaki lamda simgesine tıklayıp towelroot'u telefonunuza kurup uygulamayı açıp ortadaki make it ra1n butonuna basıp 10 saniye kadar beklemek. Sonra google play'den SuperSU indirip kurun. Root'lu telefonunuz hayırlı olsun




    RECOVERY'LERİ KURMAK
    Rom yüklemek istiyorsak recovery kurmak zorundayız. CWM, TWRP ve Philz en yaygın recovery'lerdir. Ben kullanımı kolay olduğu için TWRP'yi tercih ediyorum.
    Recovery kurmanın birkaç farklı yöntemi var. En basitinin google play'den rashr adlı bir uygulamayı indirip onun üzerinden recovery kurmak olduğu söyleniyor ama onu hiç denemediğim için burada anlatamayacağım. Yarın dener anlatmaya çalışırım.
    Ben kendi kullandığım yöntemi anlatacağım.

    1- Ayarlardan geliştirici seçeneklerine girin ve usb hata ayıklamayı açın. Telefonu normal bir kabloyla bilgisayara bağlayın ve usb hata ayıklamayla ilgili telefona gelen kutucuğu onaylayın.
    2- BU LİNKTEN indirdiğiniz dosyayı rardan çıkarın.
    3- install.bat'ı çalıştırıp 1'i seçin.
    4- Kurulum yapılırken telefon ekranını açık tutun ve supersu'dan gelen istekleri onaylayın.
    5- Kurulum sorunsuz tamamlanırsa 3'ü seçip telefonu yeniden başlayın ve kabloyu çıkarın.

    Recovery'lerimiz kuruldu. Artık telefonu açarken ses açma tuşu Philz'i, ses kısma tuşu TWRP'yi, kamera tuşu da CWM'yi çalıştıracak.




    ROM KURMAK
    Romları kurarken dikkat etmeniz gereken en önemli şey romun açık bootloader için mi yoksa kapalı bootloader için mi olduğu. Bootloader'ınız kapalıysa (telefonu aldığınız gibiyse, siz sonradan açmadıysanız) LBL romları, eğer bootloader'ınızı açtıysanız UBL romları kuracaksınız. Tam tersini sakın denemeyin!

    Şunu rahatça söyleyebilirim ki gerek performans, gerek akıcılık gerek batarya yönünden bootloader açık romlar kapalı romları her türlü yeniyor. Yine de bence çoğu kapalı bootloader rom stok roma göre daha kullanışlı.

    Bootloader'ınız açık da olsa kapalı da olsa rom kurma mantığı aynı. Yine de kuracağınız romun xda sayfasındaki kurulum talimatlarını iyice okumanızı tavsiye ederim. Ben TWRP üzerinden anlatacağım.
    Öncelikle romu indirip hafıza kartına atıyoruz. Az önce kurduğumuz recovery'yi kullanacağız şimdi. Telefonu açarken ses kısma tuşuna seri olarak tekrar tekrar basıyoruz birkaç saniye sonra twrp ekranı geliyor karşımıza.
    1- Öncelikle wipe'ı seçiyoruz (Bu işlem telefonun dahili hafızasındaki her şeyi silecek, önemli verilerinizi hafıza kartına yedeklemeyi unutmayın!)
    2- Advanced Wipe'ı seçip Dalvik cache, System, Cache ve Data'nın yanındaki tiki işaretliyoruz.
    3- Install kısmına gelip hafıza kartına attığımız romu seçiyoruz ve kuruyoruz. (1-2 dakikayı geçebilir.)
    4- Telefonu yeniden başlatıyoruz (ilk açılış romdan roma 10-15 dakikayı bulabilir korkmayın. Eğer daha fazla beklediyseniz ve telefon açılmadıysa brick olmuş olabilir yeniden firmware atarak düzeltebilirsiniz)
    5- Telefon sorunsuz açıldıysa kapatıp gapps (google apps) indirip hafıza kartına atıp aynı şekilde twrp'nin install kısmından kuruyoruz. Ben daha az yer kapladığı için pico gapps kullanıyorum içinde sadece google'ın temel servisleri ve play store bulunuyor kalanları istediğiniz gibi google play'den indirebilirsiniz. Gapps indirmek için BU LİNKE tıklayın ve platformu ARM, android sürümünü hangi sürümü kullanıyorsanız onu seçin ve variant'ı dilediğiniz gibi seçin. (Tavsiyem pico)




    Umarım yardımcı olabilmişimdir, yarın konuyu güncelleyip Firmware atma, Bootloader açma gibi şeyleri de ekleyip şu ana kadar kullandığım romları karşılaştıracağım. Aklınıza takılan bir yer/bir hata varsa bilgilendirirseniz sevinirim.








  • Takip...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonu apk ile rootlayıp çözünürlük yükselten bir program denedim çalıştı fakat usb hata ayıklama kapalıyken telefonu kapattım ve şimdi brick oldu sony, xperia yazıları geliyor fakat animasyonda donuyor önceden telefona twrp yüklemek hiç aklıma gelmedi şimdi nasıl yükleyebilirim ya da ne yapabilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bakan Kör

    telefonu apk ile rootlayıp çözünürlük yükselten bir program denedim çalıştı fakat usb hata ayıklama kapalıyken telefonu kapattım ve şimdi brick oldu sony, xperia yazıları geliyor fakat animasyonda donuyor önceden telefona twrp yüklemek hiç aklıma gelmedi şimdi nasıl yükleyebilirim ya da ne yapabilirim?

    Biraz daha detay verirseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Kurduğunuz program bir xposed modülü falan mı yoksa ayrıca kurduğunuz bir uygulama mı?
    Eğer soft brick olduysa firmware yüklemeniz yeterli, ayrıca bu gayet basit bir işlem. Flashtool ile (bu linkten ulaşabilirsiniz) cihazın stok yazılımını bulup indirin, cihaza kurun ve telefonu yeniden başlatın. Yine de daha önce hiç yapmadıysanız internetten video izlemenizi tavsiye ederim.
    Eğer hard brick ise (ki bu kadar ufak bir şeyden hard brick olacağını sanmıyorum ama yine de bu işler biraz şansa kalmış) yapabileceğiniz çok bir şey olduğunu sanmıyorum.




  • Dostum ben ilk defa root yapıp spye Cm 13 kuracağım sana zahmet linklerle beraber bana yine bu şekilde anlayacağım dilden anlatırsan memnun kalırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exlayer E kullanıcısına yanıt
    1 hafta bekleyebilirseniz eve dönünce anlatayım şuan bilgisayarım yanımda yok.

    Yalnız belirteyim cm13 kurmak için bootloader açmanız falan gerek çok uğraştırıcı adımlar var önünüzde, bu yüzden ilk defa yapan biri çok zorlanabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya deneyeceğim artık olursa olur beklerim dostum o zamana kadar başka yardımcı olacak çıkmazsa beklerim ilgin için sağolasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exlayer

    Ya deneyeceğim artık olursa olur beklerim dostum o zamana kadar başka yardımcı olacak çıkmazsa beklerim ilgin için sağolasın

    Yine de kafanıza takılan bir yer olursa sorabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Umarım yardımcı olabilmişimdir, yarın konuyu güncelleyip Firmware atma, Bootloader açma gibi şeyleri de ekleyip şu ana kadar kullandığım romları karşılaştıracağım. Aklınıza takılan bir yer/bir hata varsa bilgilendirirseniz sevinirim.


    Demişsiniz hocam, devamını sabırsızlıkla bekliyoruz. An itibariyle babamın sp'sini cm13 kurmak için elime almış bulunmaktayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BiLgiSeaRcheR

    quote:

    Umarım yardımcı olabilmişimdir, yarın konuyu güncelleyip Firmware atma, Bootloader açma gibi şeyleri de ekleyip şu ana kadar kullandığım romları karşılaştıracağım. Aklınıza takılan bir yer/bir hata varsa bilgilendirirseniz sevinirim.


    Demişsiniz hocam, devamını sabırsızlıkla bekliyoruz. An itibariyle babamın sp'sini cm13 kurmak için elime almış bulunmaktayım.

    Aksilikler oldu bir türlü bu işe vakit ayıramadım. Biraz da üşeniyorum açık konuşmak gerekirse Ama bugün biraz ekleme yapayım firmware atma gibi basit şeylerin üstünden geçeyim azcık
    Bootloader falan başka vakit maalesef.




  • @dogukan733 Canın sağolsun dostum, ben işin içinden tertemiz çıktım Allah'ın izniyle. Yalnız benim gibi çok fazla deneyimi olmayanların basit ve eksiksiz anlatımı olan bu tarz rehberlere ihtiyacı oluyor. Gerçekten amme hizmeti yani emek harcayıp bu yazdıklarınız. Dün geceden beri onlarca kişinin konusunu baştan sona okudum diyebilirim. Dua ettiklerim çok oldu. Kısaca değerli bir iş yapıyorsunuz. Yani tamamlarsanız bir çok kişinin (bilhassa forum dışından, arama sonuçlarıyla gelenlerin) çok işine yaracağını düşünüyorum.
  • merhaba arkadaşlar.3 senedir sorunsuzca kullandığım xperia sp cihazıma cm13 yüklemek istiyorum.forum sitelerinde araştırdım ama baya karışık geldiği için cesaret edemedim işin doğrusu.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • evet arkadaşlar yardım edecek kimse yok mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.