Şimdi Ara

[Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar (53. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
129
Favori
73.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: climates

    Merhaba, mesajınızı yeni okuyorum, kusura bakmayın. Bu sıra altlar deyim yerindeyse pert. Dibin dibinin dibi pozisyondalar, kimilerine göre bir alım fırsatı ama açıkçası ben o gözle bakamıyorum. Bence yükseliş emaresi gösterdiğinde girilmeli, düştükçe nerede duracağı pek kestirelemeyeceği için anca zarar kapısı çalınır. Ama siz birkaç seneden bahsediyorsunuz, o konuda o zaman teknik analiz yerine temel analiz yapmanız iyi olacaktır. Örneğin bir üstteki mesajda gördüm, verge demişsiniz. Bence çabucak uzaklaşın ondan, çok daha kalitede coinler varken verge fazla hayalcilik olur.

    Gelecek vaat eden coin bulmak çok zor. Örneğin Ethereum, en sonki Constantinople güncellemesi ile güzel çıkış sağladı. Fakat şimdi tüm zamanlarının en altına doğru hızla gidiyor. 2020 ocak ayında yeni bir güncelleme yapması bekleniyor, belki o zaman için faydalı olabilir ama bir üstte yazdığım gibi çıkış emaresi göstermeden almak, biraz kumar oynamaya benziyor. Xrp da öyle, herkesin 1$ beklentisi var ama şirketin kendisi kurumsal firmalara tonlarca coini ucuza satmakta ve mahkelemelerle sorunları olması da cabası. Bilemiyorum alt boğa'da 1$ görür mü ama yatırımcısı yıl oluyor hala çıkacak ümidiyle zararlarına zarar ekliyor. Benim için xrp sadece hızlı transfer aracı olarak kalacak sanırım.

    Eğer uzun vadeli yatırım amacıyla bakacaksanız, seneye gizlilik projelerine önem veren coinlerinin popüler olacağı söylentisi var Monero, zcash, dash gibi. İçlerinde favorim monero ama o da yine kafada sorular oluşturmakta. Gizlilik sebebiyle oltaya takılırsa firma, ciddi sorunlar yaşatabilir. Ben ısrarla bitcoinin kendisine yatırım yapmanızı öneririm. Çünkü hepsi bitcoine bağlı, hele ki bitcoinin dominansı bu kadar yüksekken alt sezonu açılmadan altları satın almak, körlemesine borsaya dalmak gibidir. Şanslı da olabilirsiniz, bedbaht da. Alt coinler hem çok hayal satar, hem de çok kazıklar. Yerinde girip vurkaç yapmak, onlara yapılacak en iyi şeyin olduğunu düşünüyorum. Tabii bunlar benim fikirlerim, siz bilirsiniz en nihayetinde. Yatırımınız küçük de olsa büyük de olsa btc en iyisidir. Şöyle düşünün, emtialardan örnek vereyim. Altın ons var sürekli artıyor, siz değer kazanmak için ona gideceğinize anlık kapılışlara gelip yok çinko, yok platin, yok ham petrol, yok bakır gibi emtialara girdiğinizi düşünün. Hepsi düşüşte, seneye kar getirir mi getirebilir de getirmeyebilir de. Bunun için sıkı çalışıp analiz yapmayı öğrenip sonra dalmalı. Ama burada ons varken, lafı olur mu? Çok araştırmadan senelik unutacaksanız bitcoin gibisi yok derim. Dijital altın bitcoindir :)
    Degerli bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim hocam.Sizinle son konusmamizdan sonra altcoin girmistim stellar.Cok komik olaylar sonucu caldirdim.
    Ama sonra fark ettim caldirmasam buyik zarar etcekmisim falan.
    Birkac hafta takip ettim biraz borsayi.Bana da su an sizin dediginiz gibi bitcoinden baskasi yalan geliyor.

    120 tl yatirdim borsaya simdi.Ogrenciyim de para az.Hepsi ile bitcoin aldim tam 10000den.
    Param oldukca da genel olarak cogunlukla bitcoin alacagim.Altcoinlere belki vur kaca girerim.

    Artik bana da biraz baktiktan sonra altlar cok guvensiz gelmeye basladi

    Bakalim hayirlisi umarim kazaniriz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Specialist

    Hocam geçmiş olsun. 100 stellar atın size 1000 stellar vereceğim diyenlere mi kandınız
    Hocam nerden bildin ya şak diye.Valla 1000 tron at 10000 tron geri ala kandim hocam

    Hocam bi gun bu Justin Sun warren buffetla yemek yicekti ya.Abd'de oldugunu kanitlamak icin foto atmisti twittera.

    Ben de omrumde twitter kullanmadim.O tweete haber sayfasindaki linkten ulastim.

    Baktim Justin Sun airdrop seyi paylasmis iste warren buffetla yemek serefine falan diye.
    Su kadar btc etc at bu kadar geri al diyor.Bakiyorum istedigi min tutara bende yok.
    Sonra baktim 1000 trona 10000 tron diyor.Baktim hemen yetiyo mu tum parami trona cevirdim 1100 tron cikti.Hepsini yolladim...

    Justin Sun paylasti sanmistim o airdrop seyini onunla ayni isim ve profil fotosu yapan biri paylasmis.Bu kadar salakca dolandirildigima inanamiyorum

    Hic bilmiyodum bu ayni isim ve profil fotosu muhabbetinin twitterda da oldugunu o anki para hirsiyla hic aklima gelmedi

    Kayıp 160 tl.
    Kazanılan bi daha dolandirilmama dersi

    120 tl ile yeniden girdim bakalim umarim kazanirim.Full btc girdim bu sefer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • Altcoinler zirvedeyken satmak istemeyenlerle şu anda altcoin almak istemeyenler aynı psikolojiye sahip. Bitcoin kimseyi zengin etmeyecek. Elinizdeki btc en fazla 2 katına çıkar kısa sürede, oysa altcoinlerin çıkma potansiyeli daha yüksek. Düşme potansiyelleri de daha yüksek elbette, ama zaten 1.5 yıldan fazla süredir düşüş trendindeler BTC karşısında. Dominance son yılların en yüksek seviyesine geldi. Altcoinler ucuz, btc pahalı şu anda. Başkaları açgözlü iken panik yapın, başkaları panik yaparken açgözlü olun. Altcoinlerde panik, bitcoinde ise açgözlülük hakim şu anda
    https://forum.donanimhaber.com/verge-xvg-coin--130424647

    şu konu ibretlik. tam boğanın en ateşli anında açılmış ve şuanın tam tersi bir ortam hakim. 9 ayda 30.000 katına çıkmış bir şeyi koşarak aldılar, şimdi ise %98 düşmüş haline burun kıvırıyorlar. Oysa ucuza al, pahalıya sat. Duygularımıza yenik düşmememiz gerek (ben de zirveden beri hep tutuyorum, ben de duygularıma yenik düşenlerdenim fakat bir daha aynı hatayı yapmayacağım)




  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    her şey güzelde, ne zaman pahalı ne zaman ucuz olduğunu kestirmek bi mesele. Çünkü aşırı karırsız fiyatlanıyor. Elimde bi miktar BTC var, en son 9-10K dan 12K doların üstüne çıkınca satmayı düşündüm fiyat dramatik arttı diye. Ama fiyatın 15K ya gitmemesi için sebep olmadığı gibi 9-10K ya dönmemesi için de sebep yok. Netice; satamadım :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pplhntr -- 16 Ağustos 2019; 15:31:5 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Specialist



    Altcoinler zirvedeyken satmak istemeyenlerle şu anda altcoin almak istemeyenler aynı psikolojiye sahip. Bitcoin kimseyi zengin etmeyecek. Elinizdeki btc en fazla 2 katına çıkar kısa sürede, oysa altcoinlerin çıkma potansiyeli daha yüksek. Düşme potansiyelleri de daha yüksek elbette, ama zaten 1.5 yıldan fazla süredir düşüş trendindeler BTC karşısında. Dominance son yılların en yüksek seviyesine geldi. Altcoinler ucuz, btc pahalı şu anda. Başkaları açgözlü iken panik yapın, başkaları panik yaparken açgözlü olun. Altcoinlerde panik, bitcoinde ise açgözlülük hakim şu anda
    https://forum.donanimhaber.com/verge-xvg-coin--130424647

    şu konu ibretlik. tam boğanın en ateşli anında açılmış ve şuanın tam tersi bir ortam hakim. 9 ayda 30.000 katına çıkmış bir şeyi koşarak aldılar, şimdi ise %98 düşmüş haline burun kıvırıyorlar. Oysa ucuza al, pahalıya sat. Duygularımıza yenik düşmememiz gerek (ben de zirveden beri hep tutuyorum, ben de duygularıma yenik düşenlerdenim fakat bir daha aynı hatayı yapmayacağım)
    Dogru diyorsunuz hocam haklisiniz.Size cok guveniyorum
    2017de bana 5 coin soylemistiniz vazgecip almamistim.O gun 500 tl atsam 4000 5000 tl'm olacakmis

    Siz boyle diyince yine gaza geldim altcoinlere gecmeye karar verdim ancak biraz arastirdigimda insanlar bir sonraki bogada her altcoinin artmayacagini, secici olacagini soyluyorlar.Bana da mantikli geliyor acikcasi.Sizin bu konudaki dusunceniz nedir?

    Mesela ıcx ve xvg alım firsati olarak goruyorsunuz bogada coooooook artma potansiyelleri var ancak ya insanlar bu uzun sureli ayı piyasasi ile altcoinlere ooan guvenini kaybedip sadece ilk 10lardaki altcoinlere yatirim yapmak isterse ve yukselmezlerse diye dusunmeden edemiyorum

    Tam olarak su an aklima mantikli gelen sey kendini kanitlamis, guzel projeleri olan ilk 20 30daki altcoinlere yatirim yapmak.

    Bu boganin secici olcagini varsayarsak eger hem artma potansiyeli yuksek, hem de saglam coinlerden ne tavsiye edersiniz?

    Ethereum,Stellar,Cardano girmek mantikli midir sizce

    Yardimlariniz icin tesekkurler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel bir altcoin boğasında her şeyin artmasının sebebi fazla artan şeylerden karını alan insanlar hiç artmamış ya da az artmış şeylere yöneliyor. Yani eninde sonunda bütün piyasa yeşeriyor. Genelde büyük coinler ilk başta daha iyi performans sergiliyor. Boğanın son günlerinde ise ufak shitcoinler birden 3-5x yapıyor. O yüzden önce büyüklerde durup sonradan ufaklara geçmek daha mantıklı olabilir.

    Şu anda altcoin alınırken en çok dikkat edilmesi gereken şey Amerikan borsalarıyla uyumlu coinleri almak.https://medium.com/binance-us/exciting-developments-coming-soon-for-binance-us-f79f86bdd9c6
    burada binance amerika'ya eklenmesi muhtemel coinleri listelemişler.
    bu listede alacak olsam tercih edeceğim coinlerden bazıları: XLM, ZIL, VET, NANO

    Her zaman altlar dip seviyedeyken artık hiç artmayacakları ya da sadece güzel coinlerin artacağı konuşulur. Boğa yaşandıktan sonra da özellikle yeni gelenler keşke önceden alsaydım der. Yıllardır piyasada olanlara şanslı derler. Çok para kolay kazandıklarını düşünürler. O kazanan kişiler işte böyle zamanlarda alıp sabırlıca bekliyor. Burada en zor olan şey her şeye rağmen sabırla tutup ufak artışlarda satmamak.

    Yükselişler başladığında insanlar gerçekten yükseldiklerine inanmayacak, aynı tepede düşerken düşüşün başladığına inanmadıkları gibi. Borsa tamamiyle psikolojik bir oyundur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Specialist

    Güzel bir altcoin boğasında her şeyin artmasının sebebi fazla artan şeylerden karını alan insanlar hiç artmamış ya da az artmış şeylere yöneliyor. Yani eninde sonunda bütün piyasa yeşeriyor. Genelde büyük coinler ilk başta daha iyi performans sergiliyor. Boğanın son günlerinde ise ufak shitcoinler birden 3-5x yapıyor. O yüzden önce büyüklerde durup sonradan ufaklara geçmek daha mantıklı olabilir.

    Şu anda altcoin alınırken en çok dikkat edilmesi gereken şey Amerikan borsalarıyla uyumlu coinleri almak.https://medium.com/binance-us/exciting-developments-coming-soon-for-binance-us-f79f86bdd9c6
    burada binance amerika'ya eklenmesi muhtemel coinleri listelemişler.
    bu listede alacak olsam tercih edeceğim coinlerden bazıları: XLM, ZIL, VET, NANO

    Her zaman altlar dip seviyedeyken artık hiç artmayacakları ya da sadece güzel coinlerin artacağı konuşulur. Boğa yaşandıktan sonra da özellikle yeni gelenler keşke önceden alsaydım der. Yıllardır piyasada olanlara şanslı derler. Çok para kolay kazandıklarını düşünürler. O kazanan kişiler işte böyle zamanlarda alıp sabırlıca bekliyor. Burada en zor olan şey her şeye rağmen sabırla tutup ufak artışlarda satmamak.

    Yükselişler başladığında insanlar gerçekten yükseldiklerine inanmayacak, aynı tepede düşerken düşüşün başladığına inanmadıkları gibi. Borsa tamamiyle psikolojik bir oyundur.
    Tamamdir bilgilendirmeler icin cok tesekkur ederim hocam.Gorusleriniz dogrultusunda 4 5 altcoine yatirim yapiyorum

    Kazandigim zaman bu konuya gelip size tesekkur edicem

    2017deki tavsiyenizi dinleseydim zengindim.Size guveniyorum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • pplhntr P kullanıcısına yanıt
    pahalı ucuz karşılaştırmasını btc ve altcoinler arasında yapmıştım. bitcoin de artışına devam eder fakat altcoinlerin daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyorum.
  • Birilerine güvenerek, başkalarının sözüyle yatırım yapıyorsan şimdiden geçmiş olsun derim. Ben sana piyasanın özetini söyleyeyim: Kimsenin bir şey bildiği yok. Herkes bir şey biliyormuş gibi yaparak, sık sık öngörüde bulunup, bu öngörünün 100’de 1’i tuttuğunda, “ben dâhiyim”, “ben kahinim” diye hava atma peşinde. Kısacası, birisi başarılı bir tüyo verdiyse, bil ki şanstır, başka bir şey değil. O yüzden, başkalarının deneyimini benimsemek, spekülasyonlarına kanmak yerine, kendi kararlarını kendin ver. Kendi hatalarını yapma özgürlüğüne sahip ol. Çünkü ancak böyle olursa deneyim edinebilir ve yatırım stratejisini öğrenebilirsin.

    Onun dışında, “Bitcoin kimseyi zengin etmez” lafı nerden bakılsa hatalı, nerden bakılsa manipülasyon. Bunu anlamak için Bitcoin’in tüm zamanlar grafiğine bakmak yeterli. Tarihi boyunca Bitcoin’e yatırım yapıp, uzun vadeli bekleyen hiç bir yatırımcı zarar etmedi. Aksine, hepsi finansal özgürlüklerine, hayallerindeki hayata kavuştu. Pek çoğu zengin oldu. Bitcoin yatırımcılığın tanımını değiştirdi adeta. (Hackler, çalınmalar, dolandırıcılıklar vs. dahil değil) Dolayısıyla şimdiye kadar Bitcoin her zaman önceki zirvesindeki rekorunu tazeledi ve yepyeni zirvelere ulaştı. Tekrar aynısının olmaması için hiç bir sebep yok. Evet, parabolik hareketler sonrası gelen katastrofik çöküşler epey kişiyi zarara uğrattı ama o kişiler zirveden almış olsalar bile, eğer yeterince bekleselerdi, yine de kar edebilirlerdi. (2013 zirvesi olan 1100-1200 $’den alanlar bile 2017’de 20 k $’den satabilirdi) (2017 sonunda 80 k ₺’den alanlar bile geçen aylardaki yükselişte 79.500 ₺ civarından zararsız çıkabilirdi) Ki önümüzdeki Halving süreci ve ondan sonraki 2021 süreci için geçmişe bakarak optimist olmamız için pek çok sebep var. Ama bu demek değil ki BTC sonsuza kadar parabolik hareketler yapacak. Bana göre, trilyon $ piyasa değerini aştıktan sonra, son bir balon hareketinden sonra yine balon düzeltmesi yapacak ve fiyatı, hacminden dolayı stabilleşecek. Tarihteki tüm balonlar yerel olmalarına rağmen ve eski çağlarda olmalarına rağmen, hep trilyon dolar $(2000 yılındaki yerel Dot-com balonu bile 5 trilyon $’i gördü) piyasa değerlerine ulaştı. Tarihteki ilk global balon adayı(Balon hareketleri yapması, balon olduğu anlamına gelmez), yıkıcı bir teknolojiye, devrimsel bir felsefeye ve muazzam bir potansiyele sahip olan Bitcoin, hepsinden daha “astronomik” yükselişler göstermeli mantıken. (Lale balonunda bir lale soğanının fiyatı 50 €’den, 70-85.000 €’e çıkmıştı. “Lale”den bahsediyoruz altı üstü) Bence son bir kez daha parabolik hareket yapacak ve trilyon $ piyasa kapitalizasyonuyla birlikte stabilleşmeye ve kitleler tarafından hızla benimsenmeye başlayacak. (Şuan Dünya’da internete erişimi olan yetişkin nüfusunun yalnızca %1.5’i Bitcoin’i kullanıyor, yatırım yapıyor:


    https://bitcointalk.org/index.php?topic=5052005.0 )

    Dolayısıyla bu piyasanın kralı ve öncüsü Bitcoin’dir. Daha uzun vadeli ve daha düşük riskli yatırım yapmak isteyen kişiler Bitcoin’e, elindeki düşük miktarla zengin olmayı düşleyen & açgözlü ve doyumsuz kişiler ise altcoinlere yönelir. Unutulmaması gereken nokta, altcoin piyasasının fantastik bir ortam olduğu. Aynı gün 10x yapan coin olduğu gibi, aynı gün %99 düzeltme yapan coinler de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ksenofanex -- 17 Ağustos 2019; 11:38:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ksenofanex kullanıcısına yanıt
    Okumayın zebani
    Az miktarda oynuyorsanız bitcoin yerine altcoin tercih etmek daha iyi olacaktır diye düzelteyim o zaman. Bitcoin hala bir çok kişiyi zengin edebilir fakat genellikle yüklü miktarda yatırım yapanlar tercih ediyor. 100-200 ₺’nin 500-1000₺ olması kimsenin hayatını değiştirmeyecektir ama şanslıysanız bu para altcoinlerde 5 hanelere bile çıkabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AtesGunes

    https://www.donanimhaber.com/Sikke-Coin-ekibine-operasyon--112357



    Alıntıları Göster
    hahaha.unutmuşum bile.bizim türkler neyi düzgün yaptı ki zaten.




  • Hazır mıyız gençler:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hdfilmdepo_09 kullanıcısına yanıt

    Buralar değerlenir, rez [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar 

  • Rez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hdfilmdepo_09

    Hazır mıyız gençler:)

    Hangi coinleri tavsiye edersiniz kucuk yatirim yapicaklar için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    Mana sand dgb olabilir
    Genel olarak birçok şey çok yükselecek
    Ytd

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • [Rehber]Bitcoin & Altcoin Nasıl Alınır - Kripto Paralar

    Boğaya hazırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hdfilmdepo_09 kullanıcısına yanıt

    sand neden yükselecek peki hocam

  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    İnsanlara aldırmak için içine çekmek için çok yükseltmeleri gerekiyor:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.