Şimdi Ara

Rega Brio R Hoparlör ve Dac öneri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İşin teknik boyutu önemsiz tamamen. Amfiyi takarsın speaker'a açarsın harektli bir parça ses verdikçe amfimi selam söylüyor yoksa speaker'mı. Eğer amfi selam selam söylüyorsa güle güle. Ancak kullandığın amfi kendi bütçesinde speaker seçmeyip her birini ikiye yarıyorsa ses verdiğinde işte o amfidir. (İkisininde ses kalitesinin eşit olduğunu kabul edin) Her türlü güçlü olan iyi çalıcaktır. Sesi açtıkca bozulmalar amfiden kaynaklıysa altlar vs dağılır gider. Bu bende mutsuzluk oluşturuyor. He güçlü olan amfi her halükarda daha pahalı olur orası kesin, speakerdan kısmak zorunda kalırsın ama bu seferde bağladığın speakerdan max performansını alırsın. Upgrade ederken sadece speakerlar değişir gövde aynı kalır uygun bulduğun speaker'ı alırsın amfiye uyarmı demessin. Bu benim mantığın kişiden kişiye değişir. Çok doğru bişey değil kabul ediyorum bazı gücü az amfiler ile belli speakerlar gayet düzgün yeterli çalıyor fakat bu hobi işi mutlu olma işi ben de böyle oluyorum türk işi kayıyor biraz ama üstüne birde sesden memnunsan verdiğin paraya değiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mecanica

    Hayırlı olsun. Öncelikle şunu söylemek isterim ki bu hobiye başlayan birçok kişiden çok daha efektif olarak kullandın bütçeni ve giriş seviyesi sevgili Tuğrul'un "çöp" diye tabir ettiği gerçekten çekilmez ürünlerden ziyade düzgün ürünlerle giriş yaptın. Tekrar hoşgeldin.
    Almış olduğun BrioR ın önceki sahibi olarak birkaç kelam etmek isterim müsade edersen;
    Foruma pek girmiyorum ama bugün Tuğrul buradan ayrıca teşekkür ettiğini ve konu açtığını söyleyince konuya bakmak için girdim.

    Birinci olarak şunu belirteyim. Amplinin bookshelf'e uygun olduğu floorstand hoparlörlere gücünün yetmediği birkere tamamen yanlış bilgi. Böyle bir olay ne rega için ne diğer markalar için geçerli. Hoparlörler sürücülerinde oluşturdukları sesi kabinlerinin hacmini kullanarak bizlere sunarlar. Dolayısıyla söylenenin aksine genel olarak kule hoparlörler daha kolay sürülür. Çünkü kabinlerindeki hacim avantajı ile oluşturdukları ses daha şiddetlidir. Ama dediğim gibi genel olarak. Çünkü burada db, crossover ohm yapısı vs gibi çok etken var. Bazı raf tipi hoparlörler bazı kule tip hoparlörlerden daha kolay da sürülebilir. Bu tamamen yapısal değişikliktir ve genelleme kati olarak yapılmaz. Genelleme yapacak olursak da yüzde olarak kule tip ürünler raf tipi ürünlerden daha rahat sürülürler.

    İkicisi bu amplinin yapısı. Yeni bir sisteme geçen rega bu ampli ile "R" serisindeki yapısal özellikler bu üründe denedi ve gelen inanılmaz feedbackler ile tüm ürünlerde R serilerine geçiş yaptı. Bu nedenle ben bu serinin gerçekten mükemmel olduğuna inanıyorum. Ödediğin bedeldeki muadil ürünlerin birçoğunu kullandım ve kullandık. Daha iyi demek yerine mukayese edilmez demek bana daha doğru geliyor. BrioR ile ElicitR ı da aynı anda kullanma ve test etme imkanım da oldu. Evet Elicit daha dengeli, sahneyi brio ya göre daha geride kuran (brio biraz fazla öde çalıyor) daha torklu bir ampli. Ama brio dan aldığın ses öyle bişey ki fark verip elicit e geçmek bana hiç mantıklı gelmedi. Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değsin mi derler ya onun gibi bişey. Bu tamamen brio nun o paralara verdiği performansla alakalı bir durum. Tabi benim kullanıdğım quintalar değilde başka daha zor sürülen bir hoparlör olsaydı ve işin içine güç savaşları girseydi o zaman işler değişirdi ama benim şartlarımda olay bu şekilde oldu.
    Burada tamamen verdiğin paranın karşılığını almaya bakıyor iş. En azından benim için öyle. Brio ya verilen paranın iki katından fazlasını elicit'e vermedim ama elicit'in iki katından bile fazla parasını Lavardin'e verdim. Çünkü orada ortaya çıkan sonuç ve verdiğin rakama bakıyorsun.
    Bundan sonra artık denemeler olacak. Değişik dac lar değişik kablolar vs ile stresli ama sonrasında baktığında çok da keyifli günlerin geçecek. Hele pikap işine girersen dünyan daha da renklenecek.
    Regalar ile kolay sürülebilecek bir ampli ve dac ile bir süre mutlu olacağına inanıyorum. Özellikle yüksek db diyince yakında belki dünyanın sayılı markalarından olacak Pylon hoparlörleri, sana daha önce bahsettiğim Tannoy modeli, Opera, belki elac (bilmediğim ama duyduğum bir ürün) modelleri vs gibi ürünler arasından artık bir seçim yapılacak.
    Çok uzattım kısaca tekrar hayırlı olsun. Gelişmeleri severek takip edeceğiz,

    Ben de merak ettim gerçekten kabinin hacmi hoparlörün sürülebilirliğiyle ilişkili mi?
    Tecrübeli arkadaşlardan açıklama bekliyoruz, ben de kdundar gibi bildiğim kadarı ile bir ilişkisi yok ancak biri teknik olarak anlatırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi General Daimos -- 23 Ekim 2016; 12:10:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mecanica

    Söylediklerimde yanlislik yok. Aksine yapılan bir genellemenin yanlış olduğunu anlatmak için detay vermeden kısaca cevap yazdım. Detaya girersek sizin anlattıklariniz hem eksik hem bazıları yanlış olmuş. Bu konu tasarımdan elektroniğe birçok alandan oluşan bir durum. O yüzden ne anlatıldığıni anlamadan yarım yamalak teknik terimlerle cevap vermeye çalışmayın. Dedigim gibi raf tipi ürünlerin kule tipi ürünlerden daha rahat surulecegi konusunda bir genellemenin yapılamayacağı belirtmek için yazdım.

    Yazdıklarımın neresi yanlış olmuş? Neresi yarım yamalak? Nereye itiraz ediyorsanız yazın tartışalım.

    Bir genellemeye itiraz ederken yanlış bir genelleme yapıp hoparlör tekniğine uymayacak şekilde açıklamaya çalışıyorsunuz.
    Bakın ben sizin yazınızda nereye itiraz ettiğimi neyin yanlış olduğunu net şekilde yazdım. sizin mantığınızın ve bilginizin yanlış olduğunu tekrar düşündürtmek için 2 Soru sordum. Bilginiz varsa iddianızı destekleyecek şekilde burada paylaşın, teknik bilginiz varsa hesap kitap ile de paylaşın üzerinde tartışalım ama bu şekilde bomboş bir cevap yazacaksanız rica edicem yazmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Degerli üstadlarim, her biriniz gerek bilgisi gerek görgüsü ile bu forumlarda yillarca insanlara ışık tutmuşsunuz, öneride bulunup yol göstermişsiniz. Bumlar içinde hiçbir menfaatiniz olmamış. Bazılarınız benden büyük bazilariniz benden kücük ancak hepinizin bilgisine saygim sonsuz. Muhakkaktır ki bazi konularda gorus aykiriliklari olacak oluyor, belki bazen birimiz bir seyi goz ardi ediyor istemeden ve yanlis bir sonuca variyor. Belki de inandigimiz bir seyi soylerken egomuza yenilebiliyoruz. Belki bazen yanlis bildigimizi bilmiyoruz. Bazen de bilmedigimizi bilmiyoruz.
    Ancak sanirim hosgoruyu bazen hepimiz unutuyoruz. Belki biraz daha hosgoru olursa, birseyler icin dogruyu bulmaya calisirken cok daha fazla basarili olunabilir. Bundan da muhimi daha fazla keyif alinabilir. 40 indan sonra beni yepyeni bir dunya ile tanistirdiniz. Butun kalbimle soyluyorum tekrat tekrar tesekkur ediyorum ve hepinize sevgi saygi ve hurmetlerimi sunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Marantz PM-14Mk2.Kİ Siganature klasik Japon felsefesine göre genel geçer kurallarla her frekansı eh işte okuyabilen bir Amplimidir sizin nazarınızda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsakaryali -- 23 Ekim 2016; 13:42:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoparlör üretmek için bu işin yapı taşı olan thiele small parametrelerini bilmek gerekir aşağıda bu konu ile ilgili parametrelerden bazılarını paylaşıyorum.Bu kadar çok değişkenin olduğu bir konuda genelleme yapmak hiçbir ürün için mümkün değildir. Ancak bazı hormonlu modeller hariç bookshelf hoparlörler içinde bulundukları serilerin en kolay sürülebilenleri şeklinde genellenebilir. Mesela Epicon8 ile Epicon 2

    D - Effective diameter of driver [m].
    Sd - Effective piston radiating area of driver [m^2].
    Xmax - Maximum peak linear excursion of driver [mm].
    Re - DC resistance of voice coil [ohms].
    Rg - Amplifier source resistance (includes leads, crossover ...) [ohms].
    Le - Inductance of voice coil [H].
    Fs - Driver free air resonance [Hz]. Point at which driver impedance is maximum.
    Fc - System resonance [Hz] (typically for sealed box systems).
    Fb - Enclosure resonance [Hz] (typically for reflex systems).
    F3 - -3 dB cutoff frequency [Hz].
    Vas - 'Equivalent volume of compliance' [L], measure of the free air 'stiffness' of the suspension. It represents the volume of air that has the same stiffness as the driver's suspension when acted on by a piston of the same area (Sd) as the cone. A larger values mean lower stiffness, and generally require larger enclosures.
    Vd - Maximum linear volume of displacement of the driver (Vd = Sd · Xmax) [m^3].
    Qms - Q of driver at resonance (Fs), due to mechanical losses [dimensionless].
    Qes - Q of driver at resonance (Fs), due to electrical losses [dimensionless].
    Qts - Q of driver at resonance (Fs), due to all losses [dimensionless].
    Qmc - Q of system at resonance (Fc), due to mechanical losses [dimensionless].
    Qec - Q of system at resonance (Fc), due to electrical losses [dimensionless].
    Qtc - Q of system at resonance (Fc), due to all losses [dimensionless].
    Ql - Q of system at Fb, due to leakage losses [dimensionless].
    Qa - Q of system at Fb, due to absorption losses [dimensionless].
    Qp - Q of system at Fb, due to port losses (turbulence, viscosity ...) [dimensionless].
    n0 (eta sub zero)- Reference efficiency of the system [dimensionless], usually expressed as a percentage.
    Cms - Mechanical compliance (reciprocal of stiffness) of driver [m/N].
    Mms - Effective mechanical mass (including air load) of driver [mg]
    Rms - Mechanical losses of driver [kg/s]
    Cas - Acoustic equivalent of Cms.
    Mas - Acoustic equivalent of Mms.
    Ras - Acoustic equivalent of Rms.
    Cmes - Electrical capacitive equivalent of Mms [F].
    Lces - Electrical inductive equivalent of Cms [H].
    Res - Electrical resistive equivalent of Rms [ohms].
    B - Magnetic flux density in gap [T].
    l - Length of wire immersed in magnetic field [m].
    Bl - Electro-magnetic force factor [T·m].
    Pa - Music power handling capacity of the driver [w].
    Pe - Thermal power handling capacity of the driver [w].
    c - Propagation velocity of sound [~342 m/s].
    p (rho) - Density of air [~1.18 kg/m^3].
     Rega Brio R Hoparlör ve Dac öneri

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

    Marantz PM-14Mk2.Kİ Siganature klasik Japon felsefesine göre genel geçer kurallarla her frekansı eh işte okuyabilen bir Amplimidir sizin nazarınızda...

    Değildir tabiki zaten dikkat ederseniz PMX005 modelleri hakkında görüş beyan etmiştim. Ken Ishiwata imzalı ürünleri biraz farklı yere koymak gerekiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Hoparlör üretmek için bu işin yapı taşı olan thiele small parametrelerini bilmek gerekir aşağıda bu konu ile ilgili parametrelerden bazılarını paylaşıyorum.Bu kadar çok değişkenin olduğu bir konuda genelleme yapmak hiçbir ürün için mümkün değildir. Ancak bazı hormonlu modeller hariç bookshelf hoparlörler içinde bulundukları serilerin en kolay sürülebilenleri şeklinde genellenebilir. Mesela Epicon8 ile Epicon 2

    D - Effective diameter of driver [m].
    Sd - Effective piston radiating area of driver [m^2].
    Xmax - Maximum peak linear excursion of driver [mm].
    Re - DC resistance of voice coil [ohms].
    Rg - Amplifier source resistance (includes leads, crossover ...) [ohms].
    Le - Inductance of voice coil [H].
    Fs - Driver free air resonance [Hz]. Point at which driver impedance is maximum.
    Fc - System resonance [Hz] (typically for sealed box systems).
    Fb - Enclosure resonance [Hz] (typically for reflex systems).
    F3 - -3 dB cutoff frequency [Hz].
    Vas - 'Equivalent volume of compliance' [L], measure of the free air 'stiffness' of the suspension. It represents the volume of air that has the same stiffness as the driver's suspension when acted on by a piston of the same area (Sd) as the cone. A larger values mean lower stiffness, and generally require larger enclosures.
    Vd - Maximum linear volume of displacement of the driver (Vd = Sd · Xmax) [m^3].
    Qms - Q of driver at resonance (Fs), due to mechanical losses [dimensionless].
    Qes - Q of driver at resonance (Fs), due to electrical losses [dimensionless].
    Qts - Q of driver at resonance (Fs), due to all losses [dimensionless].
    Qmc - Q of system at resonance (Fc), due to mechanical losses [dimensionless].
    Qec - Q of system at resonance (Fc), due to electrical losses [dimensionless].
    Qtc - Q of system at resonance (Fc), due to all losses [dimensionless].
    Ql - Q of system at Fb, due to leakage losses [dimensionless].
    Qa - Q of system at Fb, due to absorption losses [dimensionless].
    Qp - Q of system at Fb, due to port losses (turbulence, viscosity ...) [dimensionless].
    n0 (eta sub zero)- Reference efficiency of the system [dimensionless], usually expressed as a percentage.
    Cms - Mechanical compliance (reciprocal of stiffness) of driver [m/N].
    Mms - Effective mechanical mass (including air load) of driver [mg]
    Rms - Mechanical losses of driver [kg/s]
    Cas - Acoustic equivalent of Cms.
    Mas - Acoustic equivalent of Mms.
    Ras - Acoustic equivalent of Rms.
    Cmes - Electrical capacitive equivalent of Mms [F].
    Lces - Electrical inductive equivalent of Cms [H].
    Res - Electrical resistive equivalent of Rms [ohms].
    B - Magnetic flux density in gap [T].
    l - Length of wire immersed in magnetic field [m].
    Bl - Electro-magnetic force factor [T·m].
    Pa - Music power handling capacity of the driver [w].
    Pe - Thermal power handling capacity of the driver [w].
    c - Propagation velocity of sound [~342 m/s].
    p (rho) - Density of air [~1.18 kg/m^3].
     Rega Brio R Hoparlör ve Dac öneri

    Şu forumda hi-fi için faydalı yazılarını zevkle okuduğum birisi olarak yardımseverliliğiniz için öncelikle teşekkür ederim.

    Ek olarak yazılanlardan anladığım hoparlör kabininin, hoparlörün sürülmesine doğrudan bir etkisinin olmadığı şeklinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok yok kesinlikle öyle değil. Aynı driver ile aynı frekans bandında aynı ses seviyesi alabilmek için farklı litrelerde istediğiniz kadar gücü değiştirin aynı sonuçları elde edemeyebilirsiniz demek istiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Dogrudan tabiki yok. Ancak hacim istenirse çok rahat kullanılabilir. Ama hacim yoksa istenilse bile kullanılamaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kdundar kullanıcısına yanıt
    Yani yazdığımı anlamamazlıktan gelip hemen teknik verilere sarılınca ohooom siz daha oralardamısınız dedim içimden de hadi son bi yazayım belki faydası olur birilerine. ..
    Bana forumu artık neden terk ettin diye soruyorlar hep ve ben de tepkimi herseferinde ortaya koymak için özel nedenler hariç girmediğimi yazarak paylaşım yapıyorum. Nedeni ise işte bu. Tecrübesizlik ve ezbercilik ile çok bilmiş grçinmek. Ezberlediği teknik terimlerle benimle tartışacak adam ya. Gerçekten kendi aramızda konuşuyıruz hep hidefman ve cantan olmasa üyelik iptalini yaparım artık. Onlar da daha ne kadar katlanırlar bilemiyorum.
    Sizinle tartışacak durumda değilim. Yıllardır teknik verilerin içinden çıkamadıysanız benim size faydam dokunamaz. Siz de bırakın internetten bu teknik değerleri ezberlemeyi bizim gibi değişik tüm sistemleri dinleyin, fuarlara gidin üreticiden ürünler hakkında kombinasyonlar hakkında bilgiler alın. İnternetten okuduğunuz teknik değerlerin gerçek hayatta ne kadar farklı olduğunu görünce önemli olanın aslında dinleyerek edinilen tecrübeler olduğunu anlayacaksınız. Bu ses işi böyledir. Teknik bir yere kadardır. Ama siz hala teknikten öteye gidememişsiniz maalesef.
    Dolayısıyla benim yaşadığım onca birebir tecrübeyi 100 teknik kelime ile tarştırma ortamına sokmaya niyetim yok hocam. Yukarıda bahsettiğim herşey doğrudur ama doğru anlayabilene. Ha bu forumdan nefret etmemi sağlayan cımbızla çekip anlam çıkarma işlemini uygularsanız buyrun meydan sizin olsun. Hiç umurumda değil vallahi.
    Herkese tavsiyem, birçok showroom var artık. Gidiniz herşeyi birebir görünüz. Örnek olarak Atc nin neden zor sürüldüğünü orada araştırınız onu sürmeyi deneyiniz netten okuduklarınızla bu zor sürülüyormuş demeyiniz. Wilsonun boyunuz kadar hoparlörlerinin neden çok kolay sürüldüğünü orada dinleyerek araştırınız. Ben bizzat emek verip zaman ayırıp yol katedip yaptım bunun gibi birçok şeyi. Siz de böyle yapın. Hem işin zevkini çıkarın hem de doğrusunu öğrenin. İnternette teknik değerlere boğulmayın. Ha bunları yapamıyorsanız da yapanlara ezberlediğiniz terimlerle bilmişlik taslamayın.
    Bana eyvallah kalın sağlıcakla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yuztane Hoparlor geçti elimden neden se bana denk mi geldi bilmiyorum ama kuleler daha kolay sürülürken bookahelf ler daha zor sürüldü gibi hep basımdan geçen böyle oldu tabi istisna lar kaydeyi bozmaz Atc de pmc de kolay degil kim demiş se yalan alıp eve sokmasan tamam da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mecanica

    Yani yazdığımı anlamamazlıktan gelip hemen teknik verilere sarılınca ohooom siz daha oralardamısınız dedim içimden de hadi son bi yazayım belki faydası olur birilerine. ..
    Bana forumu artık neden terk ettin diye soruyorlar hep ve ben de tepkimi herseferinde ortaya koymak için özel nedenler hariç girmediğimi yazarak paylaşım yapıyorum. Nedeni ise işte bu. Tecrübesizlik ve ezbercilik ile çok bilmiş grçinmek. Ezberlediği teknik terimlerle benimle tartışacak adam ya. Gerçekten kendi aramızda konuşuyıruz hep hidefman ve cantan olmasa üyelik iptalini yaparım artık. Onlar da daha ne kadar katlanırlar bilemiyorum.
    Sizinle tartışacak durumda değilim. Yıllardır teknik verilerin içinden çıkamadıysanız benim size faydam dokunamaz. Siz de bırakın internetten bu teknik değerleri ezberlemeyi bizim gibi değişik tüm sistemleri dinleyin, fuarlara gidin üreticiden ürünler hakkında kombinasyonlar hakkında bilgiler alın. İnternetten okuduğunuz teknik değerlerin gerçek hayatta ne kadar farklı olduğunu görünce önemli olanın aslında dinleyerek edinilen tecrübeler olduğunu anlayacaksınız. Bu ses işi böyledir. Teknik bir yere kadardır. Ama siz hala teknikten öteye gidememişsiniz maalesef.
    Dolayısıyla benim yaşadığım onca birebir tecrübeyi 100 teknik kelime ile tarştırma ortamına sokmaya niyetim yok hocam. Yukarıda bahsettiğim herşey doğrudur ama doğru anlayabilene. Ha bu forumdan nefret etmemi sağlayan cımbızla çekip anlam çıkarma işlemini uygularsanız buyrun meydan sizin olsun. Hiç umurumda değil vallahi.
    Herkese tavsiyem, birçok showroom var artık. Gidiniz herşeyi birebir görünüz. Örnek olarak Atc nin neden zor sürüldüğünü orada araştırınız onu sürmeyi deneyiniz netten okuduklarınızla bu zor sürülüyormuş demeyiniz. Wilsonun boyunuz kadar hoparlörlerinin neden çok kolay sürüldüğünü orada dinleyerek araştırınız. Ben bizzat emek verip zaman ayırıp yol katedip yaptım bunun gibi birçok şeyi. Siz de böyle yapın. Hem işin zevkini çıkarın hem de doğrusunu öğrenin. İnternette teknik değerlere boğulmayın. Ha bunları yapamıyorsanız da yapanlara ezberlediğiniz terimlerle bilmişlik taslamayın.
    Bana eyvallah kalın sağlıcakla.

    Tarafsız bir gözle baktığımda kdundar gayet makul bir biçimde "bir yanlışınız olmasın?" şeklinde olaya yaklaşmış.(Daha önceden başka bir konuda bir husumet varsa aranızda onu bilemeyeceğim)
    "Yarım yamalak teknik terimlerle" demek yerine şu yüzden deseniz daha şık durmaz mıydı, Yanılıyor muyum? Burası forum, zaten üyelik sebebiniz bu değil mi?
    Arkadaşın tutumu bu konu için kesinlikle çok bilmişlik değil aksine ne yazıkki sizin tutumunuz bunu gösteriyor... Heleki bu mesaj...
    HI-DEF-MAN neye katlanıyormuş öğrenmek isterim. Pekala bu topikte olağanüstü bilgili, saygıdeğer bir abimiz onun yazdıklarından çok şey öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum.


    Bu arada HI-DEF-MAN hocam ben alıntıladığım kısımda kabin hacmi ile sürme ilişkisi olan kısmı bulamadım? Bir tek burası makul görünüyor c - Propagation velocity of sound [~342 m/s].




  • Enteresan gerçekten enteresan . Yakında kimse kalmayacak bu forumda derken bunu kasdetmiştim. İnsanların birbirlerini kırmadan bilgilerini ,öngörülerini ve tecrübelerini paylaşması bu kadar zor olmamalı. Adı üzerinde HOBİ burada atomu parçalamaktan, ülkeyi kurtarmaktan veya bir hastalığa çare olmaktan bahsetmiyoruz. Zevklerin ve renklerin bile tartışılmayı haketmediği bu stresli zamanda alıp veremediklerimiz var demekki. Ne olur yani,evet kabin büyüdükçe daha derin bass frekansları elde edersin de SPL de artar mı ? eğer daha çok watt sağlayabiliyorsan belki . Bilimsel açıklaması var mı? Bilmiyorum ama 100 tane parametre var ölçüp biçersen biryerlerden yakalarsın herhalde.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mecanica

    Yani yazdığımı anlamamazlıktan gelip hemen teknik verilere sarılınca ohooom siz daha oralardamısınız dedim içimden de hadi son bi yazayım belki faydası olur birilerine. ..
    Bana forumu artık neden terk ettin diye soruyorlar hep ve ben de tepkimi herseferinde ortaya koymak için özel nedenler hariç girmediğimi yazarak paylaşım yapıyorum. Nedeni ise işte bu. Tecrübesizlik ve ezbercilik ile çok bilmiş grçinmek. Ezberlediği teknik terimlerle benimle tartışacak adam ya. Gerçekten kendi aramızda konuşuyıruz hep hidefman ve cantan olmasa üyelik iptalini yaparım artık. Onlar da daha ne kadar katlanırlar bilemiyorum.
    Sizinle tartışacak durumda değilim. Yıllardır teknik verilerin içinden çıkamadıysanız benim size faydam dokunamaz. Siz de bırakın internetten bu teknik değerleri ezberlemeyi bizim gibi değişik tüm sistemleri dinleyin, fuarlara gidin üreticiden ürünler hakkında kombinasyonlar hakkında bilgiler alın. İnternetten okuduğunuz teknik değerlerin gerçek hayatta ne kadar farklı olduğunu görünce önemli olanın aslında dinleyerek edinilen tecrübeler olduğunu anlayacaksınız. Bu ses işi böyledir. Teknik bir yere kadardır. Ama siz hala teknikten öteye gidememişsiniz maalesef.
    Dolayısıyla benim yaşadığım onca birebir tecrübeyi 100 teknik kelime ile tarştırma ortamına sokmaya niyetim yok hocam. Yukarıda bahsettiğim herşey doğrudur ama doğru anlayabilene. Ha bu forumdan nefret etmemi sağlayan cımbızla çekip anlam çıkarma işlemini uygularsanız buyrun meydan sizin olsun. Hiç umurumda değil vallahi.
    Herkese tavsiyem, birçok showroom var artık. Gidiniz herşeyi birebir görünüz. Örnek olarak Atc nin neden zor sürüldüğünü orada araştırınız onu sürmeyi deneyiniz netten okuduklarınızla bu zor sürülüyormuş demeyiniz. Wilsonun boyunuz kadar hoparlörlerinin neden çok kolay sürüldüğünü orada dinleyerek araştırınız. Ben bizzat emek verip zaman ayırıp yol katedip yaptım bunun gibi birçok şeyi. Siz de böyle yapın. Hem işin zevkini çıkarın hem de doğrusunu öğrenin. İnternette teknik değerlere boğulmayın. Ha bunları yapamıyorsanız da yapanlara ezberlediğiniz terimlerle bilmişlik taslamayın.
    Bana eyvallah kalın sağlıcakla.

    Sn. Mecanica,

    Keşke forumun mantığına göre hareket edip, düzeyli bir şekilde bilgilerimizi tartıştırabilseydik ama maalesef forumun şu ana kadarki genel uygulamasını bozmayacak şekilde hareket ettiniz,

    önce yanlış yazmış olabileceğiniz bilgiye itiraz gelince karşı atağa geçtiniz
    daha sora biz o teknikleri geçeli çok oldu dediniz
    sonra teknik olarak içini dolduramayınca teknik ile tecrübemi tartışmam oldu
    en son senin tecrüben yetmez sen git biraz cihaz dinle şeklinde açıklamalar ile devam ettiniz.

    aslında itiraz ettiğim şeyi o kadar net belirttim ki, aşağıdaki yazınızda anlaşılmayacak ne var neyi yanlış anlamış olabilirim? ama emin olmak için tekrar üstünü de farklı bir şey mi anlatmak istediniz diye sordum.

    "Hoparlörler sürücülerinde oluşturdukları sesi kabinlerinin hacmini kullanarak bizlere sunarlar. Dolayısıyla söylenenin aksine genel olarak kule hoparlörler daha kolay sürülür. Çünkü kabinlerindeki hacim avantajı ile oluşturdukları ses daha şiddetlidir."

    bu kadar net bir soruya net bir şekilde cevap verebilseydiniz keşke, benim kast ettiğim bu değil demek veya yanlış anlatmışım demek bu kadar mı zor. hala aynı tavrı devam ettirip sorulan şeye cevap vermeyip alakasız örnekler vermek kime ne kazandıracak. itiraz edilen şey bu kadar netken, konu nerelere gitti.

    ATC ile Wilson örneği veriyorsunuz elma ve armut oluyor, ben size doğru örneği vereyim isterseniz, ATC scm7/11/19 ile scm40 kı aynı ampli ile deneyince büyük kasalı olduğu için scm40 daha mı kolay sürülüyor? veya wilson duette ile sasha dinleyince duette küçük kasa diye daha mı zor sürülüyor?

    Bu hobiyi hem teorik hem de pratik olarak öğrenmeye çalışmak her ikisine de meraklı olmanın neresi kötü? yazdıklarının altını her ikisi ile birlikte doldurmaktan güzel birşey mi var.

    kusura bakmayın ben tanımadığım kişiler hakkında atıp tutmam ve itham etmem. benim tecrübemin ne olduğu, kaç yıldır bu hobiyle içiçe olduğum, hangi ülkelerde hangi cihazları demo ettiğim, hangi cihazları dinlediğim/kullandığımı merak ederseniz özelden yazışalım veya telefonda konuşalım o zaman belki bu ön yargınız kırılır. ben bu hobiyi gerçek anlamı ile hobi olarak görüyor ve her detayına emek veriyorum bu konuda hiç şüpheniz olmasın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eraycelik80

    Yuztane Hoparlor geçti elimden neden se bana denk mi geldi bilmiyorum ama kuleler daha kolay sürülürken bookahelf ler daha zor sürüldü gibi hep basımdan geçen böyle oldu tabi istisna lar kaydeyi bozmaz Atc de pmc de kolay degil kim demiş se yalan alıp eve sokmasan tamam da

    sn. eraycelik80,

    atc ve pmc hiç kolay sürülmüyor, dediğin gibi iyi ses almak için çok iyi eşleştirmek gerekiyor zaten atcnin giriş seviyesi entegresinin bile nasıl bir canavar olduğunu bilen bilir.
    benim itiraz ettiğim nokta bu işteki bir genellemeye itiraz ederken yanlış bir genelleme ile açıklanmaya çalışılması. aynı serinin bookshelf ve floorstand modellerini aynı ortamda dinlediysen çoğunlukla hangisinin daha kolay sürüldüğüne şahit olmuşsunuzdur. ama a markanın bookshelfi b markanın floorstandinden zor sürülür dersek burada ciddi bir yanlış yapmış oluruz. farklı marka/segment karşılaştırırsak sonuç almamız çok zor bence, ref3a decapo i ile totem forrest mesela karşılatırsak totem floorstand diye daha mı kolay sürülür demek lazım bunu açıklarkende yanlış bir teknik açıklama ile desteklemek lazım. benim itiraz ettiğim şey bu, farklı tecrübeler tabi ki olacaktır. bu hobide bu kadar farklı tasarımlar, yaklaşımlar ve uygulamalar olduktan sonra ortaya sıradışı sonuçların çıkması da kaçınılmaz pek tabi.




  • Yaklaşık ay süren, öğrenme, bilgilenme, danışma, tavsiye alma, pazar araştırması, bütçeleme, tekrar bütçeleme, tekrar bütçeleme satın alma süreçlerinden geçerek, sistem parçalarının büyük kısmını satın almış ve teslim alma sürecine girmiş bulunmaktayım. Sistemim son hali ile;

    Rega Brio R amfi
    Dali ikon 7 hoparlör
    Pro ject Debut SE pikap
    Musical Fidelity V90 DAC (henüz satın alınmadı ama getirtilecek)3
    Gamma geometry speaker kablo

    şeklinde. Deneyimledikten sonra ilk işim kablolarda iyileştirmeye gitmek olacak. Emeği geçen, herkese teşekkürü borç bilirim. En yakın zamanda aldığım sonucu ve deneyimlerimi aktarmaya başlayacağım.
  • efsanelacivert E kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

    İkon7 ve brio R bakalım nasıl olacak?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok tesekkur ederim, umuyorum ki guzel bir uyum olur 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba sizler gibi ustadlarin yaninda acemi biri olarak birsey sormak istiyorum. sony str-v5 anfi bir arkadasimdan hediye olarak geldi. Genelde her turlu muzigi dinleneyen biri olarak, sizce nasil bir hoparlor almaliyim ? Yada bu anfi icin hoparlor almaya deger mi ? Cok fazla da butcem yok ama guzel bir stereo sistemim olmasini da cok istiyorum. Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.