Şimdi Ara

refurbished (tamir edilmiş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Garantisiz mal alırken ölü piksel olayı şanstır, kaderine razı olursunda
    yurt dışından yada burdan spot olarak aldığınız malların refurbished (tamir edilmiş) olup olmadıklarını anlamanın bir yolu varmıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokerrose -- 5 Şubat 2008; 13:08:02 >



  • Hatam yoksa batarya takılan kısmın içinde refurbished ibaresi yapıştırılıyodu, veya altında. Tabii bizim çakal satıcılar sökemez mi? Sökerq
  • İbare oluyor ancak şans bu işler aynı arıza tekrarlarsa elinde patlar
  • Yurt dışında anladığım kadarıyla bu tip ürünleri makinayı üreten markalar kendileri gayet ciddi şekilde alıp tamir ediyolar ve satıyorlar.
    Tamirin ne kısımda yapıldığını belirten birşey olmuyormu? bu tip durumdaki makinalara garanti vermiyorlarmı? tamiri görmüşse etiket gibi kolayca çıkarılacak bişeylemi belli ediyorlar yoksa bir şekilde makinanın içinde yada dışında müdahile edilemiycek bir yerdemi oluyor?
    Eğer bu ayrımı anlamanın kolay, standart bir yolu yoksa bence enaz türkler kadar yabancılarda bu işi yaparlar gibime geliyor. Yurt dışındaki insanların kanunlarla hakları daha iyi korunsada sistemlerinin satıcılara bu gibi bir açık vereceğine pek ihtimal vermediğim için belirgin bir ayırıcı özellik olmalı diye düşünüyorum.
  • Anlayamazsınız sadece etiket olur.Ancak refurbished illa arızalı ürün demek değildir.Yurtdışında tüketici hakları çok sağlam olduğundan adam 15 gün ürünü kullanıp daaha sonra keyfe keder aleti iade edebiliyor.Ama 1 gün ama 20 gün ne kadar kullandıysa...Hatta hiç on-off tuşuna dahi basılmadan makine iade edilese bile üretici firma o cihazı refurbished ya da strech-dent olarak satışa sunuyor.Türkiye'de ise nerde arızalı ürünü iade et hiç tamir bile etmeden tekrar vitrine koysunlar...
  • Cihazın orjinalligini bozmamak için tamir etmedik diyorlar.
  • Elektronik eşyalar şans işi tamamiyle satıcının insiyatifine kalmış her türlü şeyi yapabilirler o yüzden 3-5 kuruş daha fazla verip adam gibi bir satıcıdan almak en mantıklısı...
  • vatandan eos 350D almıştım, erkayalar garantili!!! 1 gün içinde tam 2 kere yenisiyle değişti... 1. Flaş bozuktu 2.sinin Vizorunde kocaman siyah boya vardı. hepsinide magazadan cıktıntan sonra farketmiştim allahtan zorluk cıkarmadılar hemen değiştirdiler... O zman çok kızmıştım ve sormuştum bunlar Refurbished mi fln diye! Onlar da yok mok dediler ama aralarında refurbished kaktırdıkları kesin vardır.
    Canon veya diğer markalar, Türkiye'deki zor değişim koşullarını biliyorsa neden yollamasın ki refurbished ürünlerini...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: trancedjmix

    Canon veya diğer markalar, Türkiye'deki zor değişim koşullarını biliyorsa neden yollamasın ki refurbished ürünlerini...



    Bizimkiler onlar yollamadan alır gelirler zaten buraya.
    Sıfır makina almak yalan bir durum ozaman.
    Bu şekilde kazık yeme durumu varsa, türkiyede garanti veren en baba şirkete karşılık yurtdışı garantili herhangi bir makina almak daha iyi...
  • Creative global site üzerinden birkaç kez refurbished ürün satın aldım ve herhangi bir sorun yaşamadım, Türkiye'de satın aldıgım elektronik ürünler konusundaysa gerçekten şanssız oldugumu hissediyorum, Netbook, Lcd monitor, Fotograf makinesi, navigasyon cihazı, laser mouse, cep telefonu kısaca ne satın aldıysam garanti süresi içerisinde mutlaka servisle muhatap olmam gerekiyor. Refurbished ürünlere daha çok güvenmeye başladım.
  • Garantili malda ölü pixelin garantisi var mı ? Bir sayıya kadar ölüleri kimse garanti kapsamında değiştirmiyor diye biliyorum.
  • refurbished özetle sen eski telini sattın ama sana eski gelen başkasına yeni gelebilir. telefonların geri döndürülmesinin ve yenilenmiş olarak satılmasının en büyük sebeplerinden biridir bu bahsettiğim, tatminsiz bir tüketici profiline sahip olmamızdır. insanlar telefonlarının bir üst modeli çıktığı zaman onun yenilemek istemektedir. örneğin burdahttps://easycep.com/ satılan telefonlardır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.