Şimdi Ara

reflü,gastrit,ülser, kös yetmezliği bunlar hakkında tecrübesi olan arkadaşlar bir bakarmısınz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu tür mide sorunları astım benzeri şikayetlere yol açıyor mu? uzun zamandır derin nefes aldığımda kalbimin olduğu yerin altından hırıltı geliyor. ve ara sıra yer değiştiriyor bazen tam göğsümde bazen de sağa doğru kayıyor. dışarıdan duyuluyor ve elimi kalbimin altına koyduğumda hissedebiliyorum sanki birşey fokurduyomuş gibi hışıltı gibi bir ses çıkıyor. bu sürekli olmuyor ara ara oluyor. genelde alkol içtiğim günün ertesi günü şiddetleniyor ya da kafeinli içeçekler içtikten sonra şiddetleniyor. akciğer filmi çekildi doktor temiz dedi. göğüs hastalıklarına gittim astım yok dediler. mide ile ilgili olabilir dedi en son gittiğim doktor. günde 1 paket sigara içiyorum bu arada.

    enodskopi sonucumda; 2 adet mide ülseri, oniki parmak bağırsağı ülseri, kronik gastrit, kös yetmezliği yazıyordu. h.pylori bakterisi yok.

    bu tür hastalıklarda bilgili olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.







  • Once en azından sanal olarak damarlarina baktır kalp damarlariyla alakali bişey olmasın.

    reflu gastrit ulser aslında temelde aynı malum ulser yara tabiki.asit alkol kafein cikolata vs azdirir.ilerlerse yemek borusunu bozabiliyor astimda yapabiliyor.
    yanı ozetle her ihtimale karsi damarlara baktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gren kullanıcısına yanıt
    Hocam daha gecen gun kardiyoloji muayne oldum kalp damarlarında bişey olsa anlamazmıydı ekg cektirdim bir de doktor kendisi de bi cihazla kalbimin etrafını muayne etti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kos yetmezligi ve hışılti sesi icin ne dedi.
    doktor anlar heralde ama ekg efor testi damarları gostermiyor sanirim.
    kos yetmezligini burda duydum zaten pek duymadım yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaz reflüsü diye bir şey var,reflü öksürük ve ses kısıklığı(ses telleri tahribatı) yapıyor hatta.Ama hırıltıya sebep olur mu bilemiyorum.Kbb uzmanına görün bence bir baksın boğaz içine arka taraflara doğru kamerayla.Özel hastaneye görün devlette yok o aletten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kös gevşekliği mide kapakçığının gevşekliğidir. Aynı durum bende de var ama bendeki belirtiler farklı öksürük ve ses kısıklığı reflü de yenmemesi gereken yiyecekler var onlara dikkat edin ve tabiki mide koruyucular Bende pek faydası olmadı ama birçok insan fayda görüyor. Sizdede mide asidi muhtemelen nefes darlığına sebep oluyor.Çok geçmiş olsun
  • Bestmat B kullanıcısına yanıt
    hocam reflü yok bende. mide asidi icin ilac kullanmadim doktor kullanacaksin demisti ama olmadim tedavi. haftaya tekrar doktora gidip baslicam tedaviye. ulser icin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: twinzz

    hocam reflü yok bende. mide asidi icin ilac kullanmadim doktor kullanacaksin demisti ama olmadim tedavi. haftaya tekrar doktora gidip baslicam tedaviye. ulser icin.
    Prof. Saraçoğlu haftayı beklemesin dedi :)

    ►▬1 tatlı kaşığı Aynısefa 1 bardak kaynar suda üstü kapalı haşlanıp 10 dk. demlenip aç karına içilir▬◄

    Doktora gidince Zollinger Ellison Sendromu (ZES) testi de yaptır, ülser nedeni içki sigara değilse,
    fazla asitdir, asidin sebebi de ZES olabilir. Geçmiş olsun.
  • Hocam bu endoskopi sonuçlarına göre sizin ağrıdan kıvramanız gerekirdi bence, çok ilginç. Sağlınız için sigara, alkol, yağlı ve salçalı yemeklerden uzak durmaya çalışın.
  • SAyın arkadaşlar bende de şu sıkıntılar var, aile hekimine anlattım kendisi reflüden şüphelendiğini ama yine deuzamana görünmem grektiğini söyledi.Bununla birlikte 28lik RANEKS 20mg yazdı.
    Aşırı derecede bulantım vardı ama bulantı boğazımda hissediliyor, öyle böyle değil yani. 1 yıldır ara ara olurdu son 1 ay bu seviye gelmişti.Verdiği hapı içer içmez ilk gün çok rahatladım artık kurtuldum dedim, kolayı çok içmezdim, bunun yanında tüm gazlı içecekleri, baharatlı, acı ekşiyi tatlıyı çikolatayı da bırakmak zorunda kaldım( aslında çok iyi bir diyet :-), ama sabah kahvaltıda kızartma yeyince hap da kar etmedi.
    İlk fırsatta doktora gideceğim fakat devlet hastanesinden randevu bulmam çok zor, memur olduğum için de her an müsait olamıyorum bir de endoskopi yaparsa o da nasıl olur bilemiyorum.Küçük bir ilde yaşıyorum doktor sıkıntısının yanı sıra bazı tetkikler de çok uzun sürüyor.Biraz daha çözüm bulamzsam özele gitmek zorunda kalacağım sanırım.Fakat doktorların reflü -gastrit için verdiği haplar uzun vadede ço daha zararlıymış

    - Dediğim gibi göğüs kafesi üst kısmında bulantı hissi
    - Gırtlağımda sürekli olarak bir şey varmış gibi bir baskı, daha doğrusu var bir şey yani.
    - bazen boğaza gelen acı sıvı ama diğerlerine göre çok az oluyor bu.
    - bazen sebepsiz yere öksürük, boğazımda tahriş.
    - ve yine göğüs kafesinde genirti, bir şişkinlik olup sonra genirti ile sonuçlanıyor.Bu durum hapı kullanmadan önce günde belki de 50-60 sefer olmaya başlamıştı haptan sonra günde 4-5'e kadar düştü.
    -bir de bunla alakası var mı bilmiyorum bazen hasta değilken bile aniden ter boşalması oluyor.
    bunlar beni gece hiç uykumdan uyandırmadı, midem de ağrı da çok oladuı.

    Bu belirtilerle doktora gideniniz oldu mu? Ne sonuç çıktı? Bitkisel olarak bi gastritli bi ismi olan şurup aldım 4 bitki karışımıymış pek işe yaramadı, sonra doktordan aldığım hapı kullandım hap da 2 gün önce bitti, bittiği gece yumurta akı ve 1 kaşık zeytinyağı içtim ve yediğime dikkat ettim dün iyiydim ama dün gece içmedim ve sabah yine bulantı vardı.
    Şimdi kudretnarı varmış zeytinyağlı onu alıyım diye düşünüyorum.

    Bu belirtilerle doktora gideniniz oldu mu? Ne sonuç çıktı?




  • https://sagliklibilgilerle.blogspot.com/2019/11/reflu-nedir.html
    https://sagliklibilgilerle.blogspot.com/2019/11/peptik-ulser-nedir.html

    Bu iki sayfayı inceleyebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mht_Md -- 4 Ocak 2020; 9:5:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.