Şimdi Ara

Reeder P10S telefon ve teknik servis anıları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Size büyük umutlarla ve o zaman için toplayabildiğim maksimum para ile aldığım Reeder P10S telefonumun ve benim yaşadıklarımı anlatacağım . Sizleri yönlendirmek gibi bir lüksüm yok elbette fakat parçalı şekilde daha önce yazdığım forumdan kopyalayarak sıralı paylaşacağım yaşananları okuyunca siz bir karar verirsiniz elbette reeder hakkında ... altında tarihi ile birlikte ilk mesajım şu şekilde sonrasını konu açılınca sizlerle paylaşacağım .
    Arkadaşlar öncelikle merhabalar benim sorunum aslında biraz karışık 9 aydır p10s kullamnıyorum iki ay öncesine kadar en ufak takılmaya rastlamadım ama sonrası benim için resmen bir kabus oldu . Telefonum şarj kablosu takılı olmamasına rağmen şarj oluyor görünüyordu ve bu aşamada hiç şarj edemiyordum yalnızca şarjı tamamen bitince şarj etmek mümkün oluyordu. Neyse servise yolladım yazılım güncellemişler ve kabloyu değiştirmişler . Kargo gelir gelmez denedim ve sorun devam ettiği için geri yolladım bu sefer sorun görülmemiş şarj edilip yollanmış. Gelir gelmez yine yolladım çünkü 20 günde göremedikleri kusurun devam etmesi durumunu benim tespit etmem 2 dakika bile sürmedi. Bu arada 3. sefer yollamadan önce aradım biraz da sert bir dille 'arkadaşım kontrol edip yollayın şunu nasıl olabiliyor bu' gibi bir şekilde sitem ettim . Neyse 3. defa gitti telefon bu sefer de yine yazılım güncellenmiş kablo değiştirilmiş ve gelen kabloyu görmeniz lazım çinden en ucuzundan alıp yollamışlar sanki statik poşet içerisinde üstü başı yazılı bir kablo. Çok sorun etmedim düzeldiğini düşündüm bundan 20 gün sonra yaklaşık 4-5 gün önce aynı sorun tekrarladı ve aldığım mağazaya ihtarname yollayarak iade talep ettim ve kabul edilmese yasal yollara başvuracağımı söyledim . Sizden yardım isteyeceğim konu şu , telefonda bir kondansatör hatası olduğu düşünüyorum çünkü bu sorun her zaman olmuyor bazen kullanımdayken denk geliyor bazen gece siz uyurken . Bugün normal şarj oluyor mesela yarın kablo bağlı değilken şarj olduğunu sanıyor . Tüketici hakem heyetine gitmeme uzun süre kalmadı fakat ben bilirkişiye o an bu konuyu nasıl ispatlayacağım ? O sırada telefon normal haliyle hareket edebilir . Bunun için sorun görüldüğü anların fotoğrafı veya videosu kullanılabilir mi ? 10 dakikalık talihsizlik için hem zamanımdan hem paramdan olmak istemiyorum . Başına gelen veya bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim . Şimdiden çok teşekkür ederim.
    23 Eylül 2017
    Yaşadığım durumun fotoğraflarını da sizin için ekliyorum.Reeder P10S telefon ve teknik servis anılarıReeder P10S telefon ve teknik servis anılarıReeder P10S telefon ve teknik servis anıları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyn5934 -- 28 Aralık 2022; 11:45:14 >







  • İkinci yaşanana geldi sıra ...

    Tekrar merhaba arkadaşlar bu arada başıma gelen başka bir reeder fiyaskosunu da sizinle paylaşmak istedim 11 eylülde reeder sitesinden kılıf ve ekran kotuyucu satın almıştım ve ekran koruyucu uyumsuz gelmiş geri yollamıştım değişim talebi ile bugün ekran koruyucu yeniden uyumsuzu ile değiştirilerek veya hiç değiştirilmeden bana geri yollandı.
    26 Eylül 2017

    Daha önümüzde uzun bir yol var.
  • 3

    Mesajımdan bir süre sonra bugün reeder teknik servisi beni aradı ve telefonumdaki sorunun en kısa zamanda giderileceğini söylediler .Aslında en ufak güvenim kalmadı ama 6 ay telefonsuz kalmaktansa en azından bir kez daha deneyeceğim servis yolunu ve bu sefer biraz da yardımcı olacaklar gibime geldi. Bu arada özellikle Pamir Beye ve tüm akillitelefon.com bünyesine teşekkür ederim ayrıca servis sonucunu ve ilerleyen zamanda yaşadıklarımı da telefona dair sizlere yazmaya devam edeceğim.
    26 Eylül 2017
  • 4

    Bu arada son durumumu paylaştığım gün telefonumu reeder teknik servisinden özel olarak aranarak göndermiştim. Konuştuğum şahıs telefonumun kargo süreleri hariç en fazla 3 gün içerisinde servisten çıkarılacağını söylemişti fakat telefon servise ulaşalı bir haftayı geçti sanırım fakat henüz geri gönderilmedi bana ve dün aradım bilgi almak için benimle görüşen şahısa bir türlü ısrarıma rağmen beni bağlamadılar , görüşemedim. Dedim bari siz söyleyin nedir durum sorun çözüldümü vs . Buna karşılık 'çıkışı olmadığı için net bilgi alamıyoruz fakat kablo ve usb port ile ilgili işlemler yapıldığını görüyorum dedi. Sonuç olarak reeder yine yüzümüzü güldürmeye yönelik çalışmıyor fakat üç seferden sonra dördüncüde sanırım biraz daha iyi bakmışlar usb porta bile bakmışlar yani şaşırttılar :) . Ama açıkçası usb port sorunu olduğunu asla düşünmüyorum her seferinde de bunu bildiriyorum fakat bana sürekli yeni kablo yolluyorlar . Sorun açık net bu telefon yazılımsal sorunlu usb portunda veya kablosunda sorun olan bir telefon şarjı tamamen bittikten sonra her zaman sorunsuz şarj olmak gibi bir yönelim göstermez tahminlerime göre.
    7 Ekim 2017




  • 5

    Tekrar merhaba arkadaşlar son gelişmeleri sizinle paylaşmak istedim . 2 gün önce reeder dan arandım ve test eden arkadaşla görüştüm sorunla karşılaşamadıkları için aramışlar beni. Ne yaparsak bu sorunla karşılaşırız vs dediler bende telefonu performanslı kullanmarını vs söyledim ama bunun kesin bir çözüm olmadığını da belirttim . USB bordu ve yeniden usb kablosu değiştirilmiş(bu 3 oldu) . Sorunun kablo veya bordda olduğunu düşünmediğimi söyledim olayı net şekilde anlattım ve profesyonellik dışı cevaplar aldım 'bataryadan olabilir mi acaba?' hatta sonrasında 'Boardı değiştirdik düzelmiş olabilir mi acaba?' . Neyse bugünde testi sürdürüp sorun görülmezse size yollanacak dediler . Telefon bugün bana ulaştı ilk izlenimime göre sorun devam etmiyor fakat 3. servis sürecinden sonra sorunun tekrar etmesi bir ay sonrayı bulmuştu o yüzden güvenemiyorum. Onun dışında iki sorun gözüme çarptı . Birincisi ahize kenarında ufak bir hava kabarcığı , ikincisi ahize üzerinde ekran camı ve metal kasanın birleştiği noktada ufak bir parça püskül bunu temizlemeyi denedim fakat sıkışık olduğu için arada başaramadım. İkinci sorunu önemsemesemde ilki üzerine firmayla yeniden iletişime geçeceğim sizi de bu konuda bilgilendirmek istedim. Sonuç yine hüsran anlayacağınız.
    13 Ekim 2017




  • 6

    Bugün yeniden benimle iletişime geçtiler yeniden göndermemi ve iki iş günü içerisinde sorunun çözüleceğini söyledir hatta ve hatta telefonum için serviste acil denildiğinden bu sorun ortaya çıkabilirmiş gibi şeyler söylendi bana bende bunun çok saçma olduğunu belirttim ve telefonumu yeniden göndermem durumunda iade veya değişim talep ettiğimi asla tamir edilmemesini istediğimi belirttim buna karşılık size dönüş yapılacak dendi ve bana mail gönderdiler iade asla yapmadıklarını ve değişim içinde yeniden servise göndermem gerektiği bilgisi verildi. Anlayacağınız sanırım beşinci kez servis yolu göründü telefonuma. Yine göndereceğim fakat asla tamir edilmemesi ile ilgili yazıyı kutuya yerleştirip ve bu yazının kutuda olduğunu kanıtlayarak yapacağım bunu, sonuç olarak değişim yolu açılmazsa tüketici hakem heyetine kesin şekilde ulaşacağım bu sefer telefonu bir süre kullanamayacağım belki ama servise gönderdiğimde de aynı sorun oluyor nasıl olsa. Son olarak kabarcık ahize kenarında ve bir mm çapında yaklaşık
    gördüğünüz gibi ahizenin tam yanında ahize genişliğinde ekran altında bir kabarcık.
    13 Ekim 2017

    Bunun görseli ekte.Reeder P10S telefon ve teknik servis anıları




  • 7

    Tekrar merhaba arkadaşlar reederdan karşılık geldi . Telefonun servislerinden çıktıktan sonra bir haftayı geçtiğini ve bu süreden sorumlu olmadıklarından bahsetmişler fakat ikişerden 4 gün olan kargo süresini ve araya giren haftasonunu hesaba katmamışlar bu bir. İkincisi servis yaptığı işlemi bilmiyor bana gönderilen yazıda sadece usb kablo değiştirildiğini ve telefonun ekranının açılmadığını iddia etmişler fakat usb board değiştiğine dair servis kaydı benim elimde bu iki. Telefonun onlara geri gönderilmeden önce bir haftayı geçen sürede kullanıldığını ve bunun düşmeye bağlı bir kabarcık olduğunu belirtmişler fakat kargo elime ulaştığı gün benim onlara mail attığımın ve bu durumun kanıt teşkil ettiğinin bilincinde değiller bu üç. Telefonda kullanıma bağlı ufak tefek çizikleri ezikleri kanıt göstermekten çekinmemişler fakat bu telefonun 10 aylık bir telefon olduğunu ve bu izlerin ilk servise ulaştırıldığında da telefon üzerinde bulunduğunu hesaba katmamışlar bu dört . Hadi bunlar her müşteri ile farklı sorunlar yaşadıkları için kısa sürede bu kadar tutarsız olabildiler diyelim fakat tüketici yasasının 'y'sinden dahi anlamayan bir firma var karşımda ve elim çok sağlam nasılsa ben hakkımı savunurum veya savunmaya çalışırım fakat bir kez yine yeniden söylüyorum arkadaşlar şu iki sayfalık forum konuşması bile her şeyi açıklıyor Reeder almayın aldırmayın , paranıza yazık zamanınıza yazık.
    Dün 16:10




  • 8

    Bu arada arkadaşlar mücadelemi farklı mecralarda da devam ettireceğim ve şu an gördüm size gönderdiğim servis kaydında board değiştiği açıkça yazıyor . Hemen sizlere aldığım maili de paylaşacağım.
    gördüğünüz gibi arkadaşlar maili birebir sizinle paylaşıyorum mail gayet açık tek tarih kısmını anlayamadım onu aradıklarında görüşüp verilen bilgiyi sizlere ulaştıracağım çünkü o tarihle son servis sürecinin uzaktan yakından alakası bulunmuyor .
    Dün 16:13



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyn5934 -- 28 Aralık 2022; 11:46:32 >
  • Şimdilik bu kadar gelişmeler yaşandıkça sizlerle paylaşacağım bu yazımında altına son servis formunu ekleyeceğim sizinde son gelen mail ile onun çakıştığını kendiniz görmeniz açısından .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyn5934 -- 28 Aralık 2022; 11:46:11 >
  • Son olarak arkadaşlar telefon elime ulaştıktan sonra hiç vakit kaybetmeden tüketici hakem heyetine başvurumu yapacağım daha önce hakem heyetiyle muhatap olmuş veya tüketici yasasına hakim arkadaşlar varsa onlarla da bu konuda bilgi alışverişi yapmayı isterim.
  • Çok geçmiş olsun hocam eğer rom yükleme olaylarından vs anlıyor iseniz cihaza stock romu kendiniz kurun bakalım ayrıca cihaz gionee markasının s8 modelidir ona ait romuda kurabilirsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tecnikadamoguz01 T kullanıcısına yanıt
    Hocam işi servise bırakalım telefon elimizde patlamasın dedik başta ama hem telefon elimizde patladı hem zamanımıza yazık oldu. Artık telefonun tamiri ile uğraşmaya hiç niyetim de yok şu an kargoda leke ortaya çıktıktan sonra yazımda da belirttiğim gibi değişim talep ettim firmadan ama onu da ellerine yüzlerine bulaştırdılar pazartesi günü kargo elime ulaştığında (o zamana kadar tüm belgeleri , kanıt teşkil eden mailleri vs. toparlayıp.) direk olarak tüketici hakem heyetine başvurumu yapacağım. Kazanırım ,kazanmam onun garantisini elbet veremiyorum ama hakkımızı aramanın belli ki memleketimizde başka çaresi yok. Firma da güzel bir klişeye imza atarak kullanıcı hatası yaftası yapıştırdı , görelim bakalım kim haklıymış yasalara göre. Bundan öte yapılacak bir şey kalmadı telefonuma anlayacağınız. Yine de ilginiz alakanız adına çok teşekkür ederim .
    Son olarak açık yüreklilikle şunu belirteyim size ve arkadaşların tamamına , ilk sorunu yaşadığım güne kadar en ufak sorun yaşatmadı bu telefon bana (örnek olarak ne çok ısındı ne takılma yaşadım ne şarj süresi ile ilgili en ufak sorun yaşadım) ama gelin görün ki ilk sorundan sonra servisten elimize gelmedi bir daha serviste hatanın ne olduğunun farkında da değil pek , gayet yetersizler ve yardımcı olmaktan çok zarar veriyorlar. Benim şahsen sizlere tavsiyem almayın aldırmayın olur bu markayı ama yine de sizlerin takdirine bırakıyorum bu konuyu. Reeder sıkça sorulan sorular kısmına bu sorunu koyuyor ama tamirinin nasıl yapıldığını bilmiyor anlayacağınız. Bahsettiğim olayın linki:https://reedersupport.zendesk.com/hc/tr/articles/115000465511-P10S-%C5%9Farj%C4%B1-bitmeden-%C5%9Farj-olmuyor-ve-%C5%9Farj-aleti-tak%C4%B1l%C4%B1-olmad%C4%B1%C4%9F%C4%B1-halde-%C5%9Farj-oluyor-g%C3%B6steriyor-




  • Tekrar merhabalar arkadaşlar yarın ilk iş Tüketici Hakem Heyetine çok istemeyerekte olsa başvurumu yapacağım. Kafamı kurcalayan hakem heyetinin lehime çıkaracağı bir karara itiraz durumunda mahkeme kararımı aleyhime çevirirse mahkeme masraflarını ödemem gerekecek Tüketici hakem heyetine daha önce işi düşen konuyla ilgili bir geçmişi olanlar varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim .iyi geceler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.