Şimdi Ara

Redmi Watch 4 sesli asistan desteğine kavuşuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Redmi Watch 4 sesli asistan desteğine kavuşuyor
    Xiaomi'nin bu yılın başlarında piyasaya sürdüğü Redmi Watch 4, fiyatı ve sahip olduğu özellikler ile yankı uyandırmayı başarmıştı. Şimdi ülkemizde de satışa çıkan akıllı saat modeli için sürpriz bir güncelleme paylaşıldı. Redmi Watch 4 artık Amazon Alexa sesli asistan entegrasyonuna kavuşuyor.



    Redmi Watch 4 sesli asistan desteğine kavuşuyor



    Aktarıldığı kadarıyla Redmi Watch 4 için paylaşılan ''sürüm 2.2.80'' güncellemesi, Amazon Alexa entegrasyonunu beraberinde getiriyor. Böylece Redmi Watch 4, sesli komutlar aracılığıyla kullanıcıların çeşitli görevleri yerine getirmelerine olanak tanıyacak. Buna zamanlayıcı, alarmlar, uyumlu ev cihazları da dahil. Ancak şu an için güncellemenin bölgesel kısıtlamalara sahip olabileceği belirtiliyor.



    ABD'den bir kullanıcı, güncellemeyi almasına rağmen Alexa özelliğinin kullanılamadığını ve "bölgenizde kullanılamıyor" şeklinde bir mesajla karşılaştığını belirtti. Dolayısıyla Alexa'nın Redmi Watch 4'ünüzde çalışıp çalışmadığını test etmek için cihaz yazılımını kontrol etmeyi unutmayın. 



    Redmi Watch 4 özellikleri



    Hatırlayacak olursak Redmi Watch 4, ön yüzünde 1,97 inç dikdörtgen AMOLED ekranla geliyor. Bu ekranın 5Hz ila 60Hz değişken yenileme hızı ve 600 nit tepe parlaklık sunduğunu belirtelim. Watch 4, paslanmaz çelik kurma kolu ve hızlı çıkarılabilen kayış mekanizmasına sahip. Ayrıca alüminyum alaşımlı çerçeve ile korunuyor. 



    Ayrıca Bkz.Redmi Watch 4 ve Redmi Buds 5 Pro Türkiye’de satışa çıktı: İşte fiyatı



    Sensör bölümünde ise kalp atış hızını ve kan oksijenini izlemek için 4 kanallı bir PPG sensörü mevcut. Ayrıca 150'den fazla spor aktivitesi için ivmeölçer, jiroskop ve GPS desteğine ek olarak uyku izleme, stres takibi gibi standart akıllı saat özellikleri de sunuluyor. Bu arada akıllı saatin 20 gün pil ömrü sunan 470mAh pil, 5 ATM su geçirmezlik ve bluetooth görüşmeleri için mikrofon ve hoparlöre sahip olduğunu belirtelim. 




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/03/30/redmi-watch-4-amazon-alexa-support/







  • Amazonun bile iplemediği Alexa'yı, Xiaomi'nin kullanma inadı nereden geliyor? Anlamıyorum.

  • marslan81 M kullanıcısına yanıt

    halihazırda alexa hub ev otomasyonu vb. yatırım yapmıs amerikan toplumuna cazibe sunmak icin. global saglik uyku takibi spor welness uygulamalar, ölçüm ve teknoloji rekabetinde pazar payı kapmak için çok ciddi yatırım yapması gerekiyor ve bir kaç seneden beri takip ettigim kadarıyla xiaomi huawei gore cok daha geride.


    ne istedigini bilen müşteri saglik ve uyku ise dogru ölçüm yapan ve en ileri teknoloji istiyor.


    diger bir grup ise fitness welness takip, egitim sanal asistanlık ve farklı spor platformları ile entegrasyon ve aynı tüketici gruplarının deneyim paylasımı ile bir ekosistem olusturdugu, ürün ve aplikasyon uzerinden sosyalleşilen ve iletişim kurulan markaları tercih ediyor; fitbit vs.


    geriye kalan güdük pazar payında ise xiaomi gibi markalar akıllı saat/band görünümlü cihazlarını ekran büyüterek, ekran piksel yogunlugu ile pazarlayarak, ekrana en cok ikonu sigdirarak, evindeki alexa huba cok yakıstıracak, saatinden tv sini acıp salon ısıgını yakacak tüketici kitlesine pazarlıyor.


    fiyat kırıyor, diger basarili basarisiz ve alakasız birçok alanda çıkardıgı hava filtresinden tut scootera ve telefona kadar akla gelen gelmeyen her ürünle birlikte hem xiaomi ürün aidiyeti/sadakati hem de alexa amazon tipik amerikan pazarı ürün/marka sadakati üzerinden ürün dizayn ediyor ve pazarlıyor.


    kısacası apple huawei samsung ile son teknolojide kapışması çok zor. ama xiaomi akıllı saat serisi var mı? var.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.