Şimdi Ara

Redhat 5.5-6 yükleme sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaslar vmware üzerine daha önce rhel5.5 sürümünü kurmus olmama ragmen yeni laptopuma aynı sürümü kuramıyorum your cpu doesnt support this disturbition use a 32 bit disturbition diyor rhel6 surmunu yukledm bundada your kernel requests x86 or x64 bit falan dıyor anlamadım ne iş cpu hatalarından ilerleme kaydedemedim gitti. Halbuki kullanıyordum eski makinemde ne güzel. eskisi core 2 duo sımdıkı ıse i5 ancak kuramadım bır turlu onerebılcegınız surum varmı bana ama yıne redhat olcak debian veya suse ıstemıyorum.



  • fedora kur
  • redhat cok eski . fedora kurmalisin .
  • fedora redhatın opensource olmayan sürümü değilmi? link varmı hocam i5 işlemci için olması lazım hata veriyor tuhaf şekilde!!
  • benim kafa bi ara eskiye gitti ama geri geldi . redhat eskiden sadece redhatti . yani fedora yokken , fedora yerine o vardi gibi . sonra redhat in gelistirilmesi durduruldu ve yerine fedora geldi . simdilerse ise yani gunumuze donersek , fedora redhat in unstable surumu diyebiliriz . mesela debian testing distro gibi diyebiliriz . redhat eski paketleri icerir fedora yeni paketleri icerir . daha dogrusu fedora son modeldir ama redhata gore kararsizdir diyelim . en kararli ama eski paket icereni redhat oluyor .

    http://fedoraproject.org/get-fedora buradan indir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 28 Haziran 2012; 23:25:18 >
  • @hacı bu 700mb civarında bir dosya değilmi bendeki rhel serverdi 3.5 gb civarında bir dosya boyutu var. Bu desktop sürümü aralarında baya fark olurmu terminalde redhat komuntlarını kullanmak istiyorum. Düşündüğüm zaman windows server ile windows 7 arasındakı farka bakarsak olucaktır tabiki ancak tam emin değilim.
  • senin bu durumda centos kullanman lazim aslinda . centos zaten bildigim kadariyla rhel ile ayni olmasi lazim . rhel centos'un ticari surumu .

    ben kullanim amacini anlamadigim icin basta fedora dedim .




    32 bit

    http://ftp.linux.org.tr/centos/6.2/isos/i386/CentOS-6.2-i386-bin-DVD1.iso

    64 bit

    http://ftp.linux.org.tr/centos/6.2/isos/x86_64/CentOS-6.2-x86_64-bin-DVD1.iso



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACl -- 29 Haziran 2012; 10:53:05 >




  • evet centos rethat ıle aynı bırının ticari hakları var diğeri ise opensource ancak değiştirilen kısım bildirilmek zorunda ve upgrade olarak yayınlanmak zorunda diye biliyorum. Bunu deniyelim anca benim işlemci i686 olarak gözküyor 32bit bu i386 işlemciler pentium işlemciler olması lazım gerçi yeniler bir eski sürümü destekler denemek lazım indiriyorum şimdi hayrlısı;) sağolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.