Şimdi Ara

Histogram Based, Real Time Lossless Data Compression Algorithm λ∈[(ArgMax⇔>∀xω1) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
11
Favori
13.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Guest-5993D5759 G kullanıcısına yanıt
    C++17 ile fibonacci serisi. include, vs haric sadece 4 satır. gördüğün gibi 'kısa çözüm' bir fanteziden cok modern yazılım mühendisliği konseptlerini uygulamak.
    Histogram Based, Real Time Lossless Data Compression Algorithm λ∈[(ArgMax⇔>∀xω1)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soru saçma değil mi?

    Dikkat ettim hep h.içi sabah 9 akşam 18 arası saatlerde yazıyorsun. Şalteri açıp SEO amaçlı yorumlar yapıp şalteri kapayıp gidiyorsun. Bence öyle yapmak ne bilgi paylaşımı ne tartışma. Bence bu BULLSHIT.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 14 Ocak 2020; 11:55:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferhan Şensoy'un bir Televizyon dizisi vardı "Boşgezenin Kalfası" adında. Zevkle izlemiştim.
  • https://www.youtube.com/watch?v=2hVQwV6Ai-c
    Buradan izleyebilirsin. İyi eğlenceler.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    quote:

    ilk mesaja bak işte, arapça rusça çince falan şeyler eklemiş

    bunu yapmasındaki amaç ne ben de anlamış değilim
  • @SEO19 bu konuda sana yardıma her zaman hazırım. Bir hafta kadar block yapmışlar, yazışmalara katılamadım. Bu sırada çok daha ilginç tekrarlanabilir yöntemler üzerine çalıştım. Özellikle sistemde bazı durumlarda PAQ8 algoritması çok işe yaradı ve tekrarlanabilir algoritmaların önünü açabilir. Karakök yöntemiyle sıkıştırma yöntemi bunlardan biridir. Elbette karakök yöntemi deyince tek bir yöntem ve algoritmadan bahsedilmiyor. Pek çok tipolojisi benzer algoritma geliştirilebilir. Örneğin doğru frekansın yakalanması hususunda dosyayı Q bitlik N sayıda tamsayılar olarak düşünüp bu sayıları


    X ^ 2 + D ifadesine uygun

    X => p bitlik kakakök ve D => m bitlik fark değerleri şeklinde (p+m) Q'dan daha az bite ihtiyaç duyacak şekilde bit sıkıştırması ile sıkıştırmak benim aklıma gelenlerden biridir. Burada doğru frekans dolayısıyla uygun Q değeri belirlendiğinde gerçekten muazzam sonuçlar alınabilir. Bu dosyadan dosyaya değişebilir ve uygun olanı belirleyecek hızlı bir algoritma hazırlanabilir.

    Sana yardıma her zaman açığım yeter ki tam olarak nasıl bir algoritma hayal ediyorsun bu konuda netleş ve GNU standartlarında alfa sürümünü yayınlamana yardımcı olayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanarican -- 20 Ocak 2020; 6:57:0 >




  • quote:

    doğru lisans türüyle lisanslama mız gerekiyor gibi !

    gnu lisansının ekonomik geri dönüşü hakkında bilgi sahibi değilim ! ???


    Hazırlayacağın ilk algoritmanın en mükemmeli ve bilinenlerin en iyisi olması ihtimalinin zayıflığını düşünürsen seni daha çok kişiye tanıtacak ve bu alanda tanınır bilinir biri olmanı sağlayacak GNU lisansıyla başlamanda ben bir sakınca görmüyorum. Her açıdan sana daha fazla katkısı olabilir.

    Sonrasında gerçekten verimi çok iyi olan algoritmalarla geliştirmeye başladığında ticari lisansları düşünebilirsin. Hem böylece sana katkı sağlayacak daha çok kişiye en kısa zamanda daha az maddi güçle ulaşman mümkün olur.

    Bir dosyadaki Q bitlik N sayıdaki tam sayıları düşündüğünde bu sayıların tam karelere olan uzaklıkları konusunda ayarlama yapabilmek için dizideki tüm sayılara r kadar bir sayı ekleyip daha fazla sayının tam kareye yakın olmasını sağlayabilirsin. Doğru Q ve r değerleri en iyi sıkıştırmayı simgeler.

    sonra dizideki tüm sayıları

    X ^ 2 + D olarak ifade edip X ve D değerlerini sakladığında daha çok sayı tam kare yakınında olacağından burada gerçek bir kazanç olacaktır. Kullandığın Q ve r değerlerinin en verimlisini kullanmışsan bu metodu tekrarlayarak sıkıştırma oranını fazlasıyla arttırman mümkün olacaktır.

    Diğer arkadaşlar konuyu yavaş yavaş anlamaya başladıysa örnek kodlarla temel bir başlangıç yapmak için önümüzde hiç bir engel yoktur.

    Aranızdan biri bir dosyadan sırayla Q bit okuyup bunu bir diziye aktaran kodu yazabilir mi? Q maksimum 64 bit olsun ve dizi için ulong türünü kullanalım. Tam sayılar için daima türlerin unsigned versiyonlarını seçelim ve negatif karmaşasından kurtulalım.

    Diziye aktardıktan sonra dizinin her elemanı için X ^ 2 + D ifadesindeki X ve D değerlerini hesaplayıp X ve D değerlerinin bit uzunluğuna m + n 'nin Q'dan az olduğu çok sayıda eleman varsa başarılı olacaktır. Bu denemede D'nin küçük olduğu çok sayıda eleman çıkmazsa dizinin her elemanına r kadar bir değer ekleyip tüm diziyi tekrar sorgulayarak doğru Q ve r değerlerini bulana kadar bu işlemi sürdüreceksiniz. Tüm dosyayı orjinal boyutundan daha az ifade edecek bir örüntü yakaladığınızda sıkıştırma başarılı olacaktır. Bu da doğru Q ve r değerlerine bağlıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    Bu mesaj silindi.
    Bazı tesadüflere gebe bir sıkıştırma algoritmasından çok şey beklememek gerekiyor ancak daha detaylı anlatırsan belki bir keramet vardır. Detayları ile incelemek gerekir. Xor compression algoritmasına denk gelen bir başlık göremedim verdiğin linkte bu senin mi aklına geldi biraz daha detaylı açıklar mısın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanarican -- 22 Ocak 2020; 5:1:43 >
  • k'lı euler sayısını hesaplatabilir misiniz? basit bir soru. yeni algoritma tasarımı yapan kişilerin nasıl çözeceğini merak ediyorum. senin konulara ilgi gösteren, kod gönderen K110' a sordum, yapamadı. ayhanarican yapabilir belki :) soru burada:
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/141759076

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Algoritma dediğin formülü zaten konunun başlığı içinde yazmışsın. Neresini kimden saklayacaksın ?

    Ben yarın Kaliforniya'ya uçuyorum ve anlaşabilirsek, formülünü 5.6 Milyar dolara Mikrosoft'a satacağım. Onlar almazsa Epıl'a giderim. Umarım yüzümü karaçıkarmazsın.
  • K110 kullanıcısına yanıt
    Önceki yazdıklarının neredeyse tamamını silen bu boş zevata(SEO19) neden cevap yazma ihtiyacı hissedersiniz? Boşverin gitsin, ciddiye almayın bunu.
  • Bu konunun olayı ne özet geçin lütfen
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt

    Yalniz dusununce asiri mantikli bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu adam bu cehalet ile nasil para kazaniyor da hayatini devam ettirip, yillardir bu forumlarda yalan yanlis yazip duruyor anlamis degilim. bu adamim gelir kaynagi ne acaba, hakikaten cok merak ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 18 Ekim 2020; 18:42:57 >
  • Alıntı

    metni:
    hexadecimal to decimal

    Bir zahmet şunu açıklayıver, ha 16 ha 10 luk fark ne? bu çeviriden sonra binary modda değişiklik oluyor mu?

  • Bilmediğin konularda neden bir şey biliyormuş gibi yazıyorsun? sonsuz sıkıştırma diye bir şey yok bunu önceki mesajlarımda kanıtıyla yazdım hala ısrar ediyorsun çünkü yazdıklarımı anlamıyorsun. Sayı tabanlarını değiştirerek bir yere varamazsın çünkü veriler yine 2lik sistemde aynı düzende kalır sadece görüntüyü değişirirsin.


    "hexadecimal to decimal" o kadar saçma ki bilseydin kendi kendine gülerdin Histogram Based, Real Time Lossless Data Compression Algorithm λ∈[(ArgMax⇔>∀xω1) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 22 Ekim 2020; 12:38:2 >
  • heygidi ilkokula giderken dandik casio hesap makinelerinde bi sayı yazıp sürekli kareköke basardım sonrada sürekli çarpı eşittire basardım birden aklıma geldi ah eski günler Histogram Based, Real Time Lossless Data Compression Algorithm λ∈[(ArgMax⇔>∀xω1) 

  • Edit:

    Senin burdan ne anladığını ve iddia ettiğin modelle ne ilgisi oluğunu yaz bakalım. çılgın türkler falan baya uçmuş gözüküyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 25 Ekim 2020; 14:27:21 >
  • O kadar cahilsinki yazmaya bile gerek yok aslında. Verdiğin linkte hex to dec yapılmıyor (attığın başlığa bak) binary veri text bazlı hex'e çeviriliyor lz77 algoritması text bazlı verilere göre sıkıştırma yapabildği için. Aynı algoritma binary moda göre ayarlanabilir burada hex'e çevirmenin bir getirisi yok.

  • yaw yürü git hayatında iki satır kod yazmamışsın ne yazdığının farkında bile değilsin Histogram Based, Real Time Lossless Data Compression Algorithm λ∈[(ArgMax⇔>∀xω1)  ben çok bildiğimi söylemiyorum ama senin hiçbir şey bilmediğin ortada. yazdıklarına kendin inanıyor olsan günde iki saatini ayırıp bir haftada c dilini öğrenir yapmak istediğini yaparsın.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.