Şimdi Ara

RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
340
Cevap
7
Favori
20.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Are You Hitting On Me

    Anime hiç iyi gitmiyor bence. Kısım 1 yine iyidi ama kısım 2'yi yapmak için yapmışlar gibi. Acaba yanlış şeyi mi okudum diye her bölüm sorgulamak zorunda kalıyorum. Web Novel'deki betimlemeler ile animenin hiç alakası yok. Animedeki tek iyi şey seslendirmeler. Benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Web Novel'ini okuduğum için animeyi izlemesemde olurdu ama sonuçta görmek farklı okumak farklı. Umarım gördüklerimi silebilirim de zihnimde okuduğumla kalır İlk defa devam sezonu gelen bir seriyi yarıda bıraktım

    Türkçe Çeviri mi izliyorsunuz? Türkçe çevirilerde çok yanlış çeviri oluyor. Çünkü son bölümlerin romandan bir farkı yok tamamen aynısı hatta bu bölümde romanda olmayan yazar tarafından yazılmış ekstra sahne bile vardı. Asıl farklı olan Kısım 1'di.


    Arc 4 Webnoveli zaten zirve, onu hiçbir adaptasyon yakalayamaz çünkü anime formatına tam uymuyor. Ben yine de iyi iş çıkardıklarını düşünüyorum adapte etmek konusunda.

    (Not: Anime Light Novel'i adapte ediyor canon versiyonu, webnoveli değil)


    Sadece bu sezon 13 tane anime izliyorum ve tek gerçekten keyif aldığım seri Re:Zero diyebilirim. Ayrıca bölüm 21-26 mükemmel olacağına inanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 18 Şubat 2021; 15:22:58 >




  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Türkçe çeviriyle alakası bile yok. İngilizce izlesemde yine zevk almazdım ki Türkçe çevirisi gayet iyi. Hem Web Novel hem de anime tarafında. Bu kadar güzel bir arc'ı ellerinde heba etmişler resmen. Diyalog ağırlıklı bir sürü seri var. Hiç mi birine bakmamışlar nasıl yaparız diye. Ya en basitinden sizin bu işe aşina olmanız lazım Steins Gate gibi sadece diyaloglardan oluşmuş bir seri yaptınız  RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| Sanki White Fox'a parayı vermişler White Fox'ta gidip başka bir stüdyo ile anlaşmış gibi  RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Are You Hitting On Me

    Türkçe çeviriyle alakası bile yok. İngilizce izlesemde yine zevk almazdım ki Türkçe çevirisi gayet iyi. Hem Web Novel hem de anime tarafında. Bu kadar güzel bir arc'ı ellerinde heba etmişler resmen. Diyalog ağırlıklı bir sürü seri var. Hiç mi birine bakmamışlar nasıl yaparız diye. Ya en basitinden sizin bu işe aşina olmanız lazım Steins Gate gibi sadece diyaloglardan oluşmuş bir seri yaptınız  Sanki White Fox'a parayı vermişler White Fox'ta gidip başka bir stüdyo ile anlaşmış gibi  

    White Fox prodüksiyon olarak büyük sıkıntıdaydı zaten. Elemanların yarısı ayrıldı ve şu an Steins;Gate yaptıkları zamana göre çok küçük stüdyolar.


    White Fox'da ki bütün yetenekleri elemanlar Mushoku Tensei yapmak için Studio Bind oluşturdular.


    Ben yine tamamım ama 3. sezonu başka stüdyoya vermelerini isterim.


    Ama dediğim gibi hala bu sezonda izlediğim 13 Anime arasından açık ara favorim Re:Zero.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 18 Şubat 2021; 17:31:13 >




  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Stüdyo değişene kadar hiç izlememek en iyisi. Okuduğumla kalsın. Umarım Shaft, Madhouse gibi ustaların eline geçer. İki stüdyo da diyalog söz konusu olduğunda başka bir seviyede.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are You Hitting On Me -- 18 Şubat 2021; 17:55:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen bir tarafta yeteri kadar iyi adapte edilmedi, olaylar çok anlamsız, bazı şeyleri atlıyorlar diyen ve diğer tarafta olaylar çok yavaş ilerliyor, aksiyon yok, çok sıkıcı diyenleri gördükçe sanırım bu seri için en iyisi serinin anime adaptasyonunun 2. sezonla bitmesini istiyorum. Çünkü stüdyo bence ellerinden gelen en iyisini yapıp, 29:30'luk OP ve ED'siz bölümlerle diğer LN adaptasyonlarına nazaran çok daha iyi bir iş çıkarmasına rağmen kimse sevmiyor, diğer stüdyolara kaysa seri bu sefer atlanan yerler olacak ki LN adaptasyonlarında çok olan bir şey, serinin tadını iyice bozacak.

    Bence bu sezondan sonra seri herkese hitap etmediği için 3. sezonu gelmemeli ve seri sadece WN/LN olarak devam etmeli RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roach3558

    Şahsen bir tarafta yeteri kadar iyi adapte edilmedi, olaylar çok anlamsız, bazı şeyleri atlıyorlar diyen ve diğer tarafta olaylar çok yavaş ilerliyor, aksiyon yok, çok sıkıcı diyenleri gördükçe sanırım bu seri için en iyisi serinin anime adaptasyonunun 2. sezonla bitmesini istiyorum. Çünkü stüdyo bence ellerinden gelen en iyisini yapıp, 29:30'luk OP ve ED'siz bölümlerle diğer LN adaptasyonlarına nazaran çok daha iyi bir iş çıkarmasına rağmen kimse sevmiyor, diğer stüdyolara kaysa seri bu sefer atlanan yerler olacak ki LN adaptasyonlarında çok olan bir şey, serinin tadını iyice bozacak.

    Bence bu sezondan sonra seri herkese hitap etmediği için 3. sezonu gelmemeli ve seri sadece WN/LN olarak devam etmeli 

    Yanlış anlaşılmak istemem stüdyonun adaptasyonunu iyi buluyorum ama 3. sezonu başka stüdyoya vermelerini istememin sebebi Arc 5'de çok fazla dövüş olması ve White Fox gibi küçük bir stüdyonun öyle bir Arc'ın hakkını verebilceğini düşünmüyorum. Yeni elemanlar alıp tekrar stüdyoyu büyütürlerse hoş ama aynı devam edicekse 4 yıl sonra gelir bu gidişle 3. sezon.


    Onun dışında Arc 5 zaten Arc 4 kıyasla çok kısa olduğundan uzatılmış bölümlere de ihtiyaç yok. Her bölüm OP & ED olucak ve fightlar çok iyi çizilecek. Re:Zero'nun popüleritesini uçurmak için gereken bu bence nasıl Attack on Titan 2. sezonda popüleritesini kaybedip 3. sezonda uçması ve 4. sezonda zirveye ulaşması gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 18 Şubat 2021; 19:13:45 >




  • Teşekkürler yoldaş konu için attım izleme listesine,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları söyleyenler bence haklı. Çünkü ben WN'i okurken Subaru'nun çaresizliğini Emilia'nın çaresizliğini vs. çok daha fazla hissetmiştim. En basitinden Emilia'nın geçmişinde gördüğümüz karakterlerle bile bir bağ kurmuştum. Ya daha da basitinden sığınağın hissettirdiği korku, endişe, çaresizlik hissi; ormanın ne kadar kasvet, keder ama aynı zamanda capcanlı yaşayan bir orman olduğu...Bunları animede hiç görememek üzücü. Garfiel'ın mekanının WN'de aşırı gizli diye belirtilmesi ama animede hemen yol ağzında olması gibi bir sürü adaptasyon eksiği de var.


    Demek istediğim diyalog ağırlıklı bir seride imgeleme dediğimiz şeyi yapmamış anime. Birçok diyalog ağırlıklı seride gördüğümüz bir şeyin yanından geçmemiş bile. O çaresizlik hissini vs.'de hissedemedim. En azından seslendirmeler iyi ki az biraz izlenebilir kılıyordu. Böyle iyi bir novel bu adaptasyonu hak etmedi. Bende hafızamda iyi bir şekilde kalması için zaten yarıda bıraktım. Keşke animatörler 29 dk. anime çıkarıcağız diye bu kadar çok çalıştırılacaklarına biraz bunlara kafa yorsalardı. Opening ve ending şarkılarını zaten bir iki bölüm göstereceksen hiç oraya bütçe aktarmayıp animasyona, ses efektlerine, soudtrack'lere vs. ayır bari. Yahu bunun en güzel örneğini AOT'de gördük. Zamanları mı yetmedi bütçeleri mi yetmedi bilinmez artık çoğu devi 3DCG yapıp karakter çizimlerine emek vermişler. 2. bölüm gibi diyalog ağırlıklı bir bölümde rotoskop kullanmaları, Zeke sigarasını yakarken yapılan animasyon; 7. bölümde Gabi silahı doldururken yapılan animasyon ve neredeyse her bölüm gördüğümüz detaylandırılmış karakter çizimleri. Ben AOT'den örnek verdim ama Steins Gate'de var, 3-Gatsu no Lion'da var ki keza birçok böyle anime sayabilirim sadece örnek olması açısından söyledim.


    Re Zero bunları hak etmez miydi ? Hak ederdi. Zaten ellerinde iyi bir novel var. Konu konusunda isteselerde batıramazlar. Çooooooook daha iyi bir adaptasyon hak eden bir arc'tı. Sevmedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are You Hitting On Me -- 18 Şubat 2021; 20:58:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçekten anlamak güç bu kadar popüler bir animenin ekibinin küçülmesi ve daha mutevazi şartlar altında yapılması. Sadece Re Zero'da değil Shingeki no Kyojin'de de benzer bir durum var sanırım. Japon anime sektörüne ne oldu, adamlar krize falan mı girdiler en büyük projelerini bile böyle savsaklamaya başlamışlarsa işimiz var.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Animeye gelirsek güncele ulaştım. Fakat hikaye konusunda beni rahatsız eden durum şu. Sanki hikaye ölçek küçültmüş gibi hissettirdi bana. İlk sezonda çok daha büyük olayların parçası gibi hissederken 2. sezonda o büyüklük duygusu yerini bir grup insan arasındaki komplovari olayları izlemeye götürdü. Yani saraydaki insanların ve cadıların birbirine bu kadar bağlı olması ve bu kadar küçük bir cycle yaratması animenin hissettirdiği epiklik duygusunu götürüyor.
    Keza ikinci olarak Subaru'yu bu kadar özel yapan nedir ki tüm cadılarla aynı anda karşılaşıp hepsinin ilgisini çekiyor. Olay klasik harem mantığına bağlanmaya başladı ve açıkçası bu kadar sevilecek bir yönü olmadığını düşünüyorum Subaru'nun. Tüm cadıları ve Satella'yı bu kadar erken hepsini birden tanıtmalarını beğenmedim açıkçası. Animenin gizem unsuru ve dünyasının adım adım keşfetme hissini yaşamak isterdim bir anda hepsini birden görmek yerine. Son olarak animede gerçekten kötü bir taraf var mı yoksa birtakım kişilerin kişisel kaprisini mi izliyoruz anlamış değilim. Satella olsun, diğerleri olsun büyük bir amaçtan ziyade kendi hallerinde takılan ve sıradan duygularını tatmin eden kişilerden öte bir izlenim bırakmadı bende.
    Her ne kadar anime kendisini yine izlettiriyor olsa da umarım burada gördüklerimiz çok daha büyük şeyler için bir hazırlık olur sadece. Yoksa diğer animeler gibi başta yarattığı büyük ekosistemi besleyemediğini düşünmeye başlayacağım mlsf ki zaten en zoru da budur. İlk resmi çizip bir dünya yaratmak kolaydır fakat o yaratılan dünyayı aynı canlılıkta ne karakterleri kukla gibi hareket ettirmeden nede onları çok başıboş bırakıp kurgunun dağılmasına yol açmadan yani inandırıcı bir biçimde sunmak, sürdürebilmek ve dünyayı sürekli canlı kılabilmek asıl zor olan taraf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Şubat 2021; 23:40:6 >




  • Periah kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Hocam bu sezonu Emilia Grubunun gelişimi ve Cadılar için Prologue gibi görebiliriz. O yüzden ölçek biraz küçülmüş gibi duruyor ama yeni karakterler girdi, büyük ihtimal bunları ileri sezonlarda tekrar göreceğiz.Hocam ayrıca cadıların Subaru ile neden kolay anlaştığının nedeni belki Subaru onlar için yabancı değildir, sonuçta 400 yıl öncesinden bir geçmişlerinin olduğunu söyleyebiliriz ama bunlar sadece spekülasyon, açıklanmadı bu kısım, büyük ihtimal final sezonum materyali. Ayrıca ikinci spoiler içinde bir terim vericem animede bahsedilmedi ama LN'de var, belki büyük dünya gizemine bir katkı olabilir sizin için.Düşman bir tanesi hariç yok gibi duruyor şu an hocam, Roswaal, Echidna vs. bunlar bir amaç uğruna yaşıyorlar ama düşman olarak Pandora'yı verebiliriz, Pandora Cadı Tarikatının lideri gibi duruyor, Petelgeuse, Fortuna ve Emilia'ya yaptıklarını gördük, büyük ihtimal Subaru'nun başını ağrıtacak.

    1. Spoiler'ı okumadan 2. Spoiler'ı açmayın hocam

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Oburluk cadısının söylediğine göre Subaru Bilge adayı imiş. Bilge adayı nedir, ne iş yapar vs. hiç bir şey bilmiyoruz şu anlık.

    Umarım sorularınıza yeterince cevap verebilmişimdir hocam RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Gerçekten anlamak güç bu kadar popüler bir animenin ekibinin küçülmesi ve daha mutevazi şartlar altında yapılması. Sadece Re Zero'da değil Shingeki no Kyojin'de de benzer bir durum var sanırım. Japon anime sektörüne ne oldu, adamlar krize falan mı girdiler en büyük projelerini bile böyle savsaklamaya başlamışlarsa işimiz var.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Animeye gelirsek güncele ulaştım. Fakat hikaye konusunda beni rahatsız eden durum şu. Sanki hikaye ölçek küçültmüş gibi hissettirdi bana. İlk sezonda çok daha büyük olayların parçası gibi hissederken 2. sezonda o büyüklük duygusu yerini bir grup insan arasındaki komplovari olayları izlemeye götürdü. Yani saraydaki insanların ve cadıların birbirine bu kadar bağlı olması ve bu kadar küçük bir cycle yaratması animenin hissettirdiği epiklik duygusunu götürüyor.
    Keza ikinci olarak Subaru'yu bu kadar özel yapan nedir ki tüm cadılarla aynı anda karşılaşıp hepsinin ilgisini çekiyor. Olay klasik harem mantığına bağlanmaya başladı ve açıkçası bu kadar sevilecek bir yönü olmadığını düşünüyorum Subaru'nun. Tüm cadıları ve Satella'yı bu kadar erken hepsini birden tanıtmalarını beğenmedim açıkçası. Animenin gizem unsuru ve dünyasının adım adım keşfetme hissini yaşamak isterdim bir anda hepsini birden görmek yerine. Son olarak animede gerçekten kötü bir taraf var mı yoksa birtakım kişilerin kişisel kaprisini mi izliyoruz anlamış değilim. Satella olsun, diğerleri olsun büyük bir amaçtan ziyade kendi hallerinde takılan ve sıradan duygularını tatmin eden kişilerden öte bir izlenim bırakmadı bende.
    Her ne kadar anime kendisini yine izlettiriyor olsa da umarım burada gördüklerimiz çok daha büyük şeyler için bir hazırlık olur sadece. Yoksa diğer animeler gibi başta yarattığı büyük ekosistemi besleyemediğini düşünmeye başlayacağım mlsf ki zaten en zoru da budur. İlk resmi çizip bir dünya yaratmak kolaydır fakat o yaratılan dünyayı aynı canlılıkta ne karakterleri kukla gibi hareket ettirmeden nede onları çok başıboş bırakıp kurgunun dağılmasına yol açmadan yani inandırıcı bir biçimde sunmak, sürdürebilmek ve dünyayı sürekli canlı kılabilmek asıl zor olan taraf.

    Seriyi çok yanlış değerlendirdiğini düşünüyorum. @Roach3558 yazdığını okuyabilirsin ama ben bu Arc'ın ne kadar iyi olduğunu sezon bittikten sonra detaylı inceleme yazmayı düşünüyorum.


    Re:Zero 8-9 Sezonluk bir anime olacak ve bu sezon Emilia Camp, Karakter Gelişimi ve Lore odaklanıyor. Bu sezonda gördüğün şeylerin cevabını çok ileri ki sezonlarda alacaksın.


    Ve merak etmeyin Re:Zero kusursuza yakın bir eser, ileri ki bölümler ve sezonlarda kafanızda daha iyi oturur. Bunu romanı okuduktan sonra anladım, ne kadar efsane bir seri olduğunu ve ne kadar iyi yazılmış olduğunu.


    İlk Sezon anime adaptasyonu o kadar da iyi değil 9 Volume'u tek sezonda adapte ettiler ve aşırı aceleye getirildi. Sırf bu yüzden sevenler olsa da benim gibi sırf bu yüzden animeyi normal isekai sananlar çok oldu o zamanlar. 2. sezon gibi ağırdan işlenseydi ilk sezon, o zaman daha iyi anlaşılırdı değeri. İlk Sezon 9 Volume'u adapte ediyor demiştik İkinci Sezon sadece 5 Volume'u adapte ediyor ve 29 Dakika bölümler bile tüm içerği anlatmak için yeterli değil, fark bu kadar fazla.


    İlk Sezonda eleştirilen Emilia, Subaru vs. diğer karakterleri bu sezonda ne kadar geliştiğini ve değiştiğini görüyoruz onun dışında üstüne Lore & Daha Fazla Gizem vs. katarak üstüne inşa ederek seri devam ediyor. İlk Sezonun aynı olmasını bekleyemezsin çünkü ilk sezon sadece seriye giriş kısmı. Orada ki karakterleri de ileri ki sezonlarda göreceksin ve onlarında hikayeleri daha detaylı işlenicek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 19 Şubat 2021; 0:40:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roach3558

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Hocam bu sezonu Emilia Grubunun gelişimi ve Cadılar için Prologue gibi görebiliriz. O yüzden ölçek biraz küçülmüş gibi duruyor ama yeni karakterler girdi, büyük ihtimal bunları ileri sezonlarda tekrar göreceğiz.Hocam ayrıca cadıların Subaru ile neden kolay anlaştığının nedeni belki Subaru onlar için yabancı değildir, sonuçta 400 yıl öncesinden bir geçmişlerinin olduğunu söyleyebiliriz ama bunlar sadece spekülasyon, açıklanmadı bu kısım, büyük ihtimal final sezonum materyali. Ayrıca ikinci spoiler içinde bir terim vericem animede bahsedilmedi ama LN'de var, belki büyük dünya gizemine bir katkı olabilir sizin için.Düşman bir tanesi hariç yok gibi duruyor şu an hocam, Roswaal, Echidna vs. bunlar bir amaç uğruna yaşıyorlar ama düşman olarak Pandora'yı verebiliriz, Pandora Cadı Tarikatının lideri gibi duruyor, Petelgeuse, Fortuna ve Emilia'ya yaptıklarını gördük, büyük ihtimal Subaru'nun başını ağrıtacak.

    1. Spoiler'ı okumadan 2. Spoiler'ı açmayın hocam

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Oburluk cadısının söylediğine göre Subaru Bilge adayı imiş. Bilge adayı nedir, ne iş yapar vs. hiç bir şey bilmiyoruz şu anlık.

    Umarım sorularınıza yeterince cevap verebilmişimdir hocam 

    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bende birşeylerin yolu hazırlanıyor gibi hissediyorum. Fakat işin kötü yanı şu eğer bir sezonu birşeylerin yolunu hazırlamak için yaptıktan sonra bir sonraki sezon 5 yıl sonra gelirse o animenin devam sezonunu asla görmeyebiliriz : D Bu şekilde ilerleyen bir animede devam sezonu erken gelmeli diye düşünüyorum.


    İkinci olarak son çeyrekte aksiyon ağırlıklı bir seyir olacaktır. LN'yi okumadım, okumayacağımda hikayenin sonunu bilmek istemiyorum. O nedenle sizlerden farklı bir bakış açısına sahibim 100 sayfalık bir kitabın sadece 20 sayfasına değer biçebilirim o nedenle belki ilerde anlamlanacak pekçok konu şu an için bende anlamsız ve değersiz durumda.


    Nese hala beklentilerim büyük sadece bir sonraki sezon 5 yıl sonra gelirse diye bir burukluk kapladı içimi 5 yıllık prologue : D


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Not : Birde ben Rem'in tarafını tutuyordum Subaru Emilia ile iyice yakınlaşınca çileden çıktım sanırım : D
    Emilia'nın geçmişinin anlatıldığı bölümleri sevdim, Subaru'nun ergence ağladığı geçmişinin anlatıldığı bölümleri hiç sevmedim. Millet ne acılar çekiyor sen ergen tavrın yüzünden okuldan kaçıyorsun !
    İkinci olarak yeni günahlar bir Betelguese seviyesinde gelmediler bana. Betelguese çok daha orjinal bir karakter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Şubat 2021; 14:23:1 >




  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Sizce yargınızı tüm eseri temel alarak değil de şimdiye kadar ki bölümü temel alarak yapmak daha mantıklı olmaz mı ?


    Elbette öykünün tümünü bilseydim yorumum şu ankinden çok daha farklı olabilirdi fakat ben ve benim gibi büyük bir çoğunluk sadece romanın anime uyarlaması kadar olan bölüm için yargıda bulunuyoruz. Sadece bu kesit üzerine konuşsaydınız hala aynı mükemmellik iddianızı sürdürebilir miydiniz ?


    Bu sezon için umudum bir sonraki sezon için bir basamak olması. Umarım dediğin gibi burada atılan temeller üzerinde harika bir 3. sezon görürüz. Gerçi ben kalan son çeyrekte animenin tempoyu arttıracağına inanıyorum.


    Bu arada detaylı incelemeyi merakla bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Şubat 2021; 14:13:1 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Sizce yargınızı tüm eseri temel alarak değil de şimdiye kadar ki bölümü temel alarak yapmak daha mantıklı olmaz mı ?


    Elbette öykünün tümünü bilseydim yorumum şu ankinden çok daha farklı olabilirdi fakat ben ve benim gibi büyük bir çoğunluk sadece romanın anime uyarlaması kadar olan bölüm için yargıda bulunuyoruz. Sadece bu kesit üzerine konuşsaydınız hala aynı mükemmellik iddianızı sürdürebilir miydiniz ?


    Bu sezon için umudum bir sonraki sezon için bir basamak olması. Umarım dediğin gibi burada atılan temeller üzerinde harika bir 3. sezon görürüz. Gerçi ben kalan son çeyrekte animenin tempoyu arttıracağına inanıyorum.


    Bu arada detaylı incelemeyi merakla bekliyorum.

    Aslında evet mükemmellik iddiamı sürdürebilirdim. Çünkü bu sezon ilk sezondan kat kat iyi bunun sebebi yeterince iyi adapte edilmesi.


    Yani bu sezondan niye umut yaptığını anlamadım, bu sezon şu ana kadar inanılmaz iyiydi. İlk sezonda bu animeye sallayan insanlar bile ikinci sezonda ne kadar iyi olduğunu fark ettiler. Böyle çok kişi gördüm yabancılarda. Tempo baya artacak, bu doğru.


    Benim anlamadığım insanlar ilk sezonun nesini bu kadar beğeniyor, asıl ilk sezon diğer sezonlara bir basamak, başka bir olayı yok. İlk Sezon ilk 3 Arc'ı adapte etti.


    Arc 1 ve Arc 2 Re:Zero'nun en kötü Arclarıdır. Arc 3 ise animede çok aceleye getirilip, önemli detaylar atlandı. Eğer Sezon 2 gibi ağırdan alınsaydı bugün puanı çok daha yüksek olabilirdi. Siz çok hızlı pacing sevmişsinizdir bende kötü bir tad bıraktı.


    Ama 2. sezon, öüf tüm beklentilerimi karşıladı. Bu kadar iyi olabilir bir anime. 2. Sezonun her bölümünü ilk sezonun bütün bölümlerine tercih ederim.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Rem gibi gereksiz karaktere tekmeyi basıp diğer karakterlere önem vermek. +9999999999


    Ayrıca Subaru'nun geçmişi olan bölümü sevmediğini belirtmişsin, ilk kısımda olan en iyi bölüm o :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 19 Şubat 2021; 14:34:50 >




  • Okeanix kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Garfiel'in öyküsü klişe ve sıkıcıydı. Mabet canlı değildi. Yani küçük ve boş hissettirdi. Diğer arkadaşın söylediği bir ifade vardı mabet te kızın kristal içinde uyuduğu gizli mekana sanki iki adım atıp girebiliyormuşsun gibi bir izlenim vardı. Yaşayan bir mekan izlenimi alamadım bir türlü. Subaru'nun aile geçmişi en iyi bölüm diyorsun fakat klasik bir babaya özenip ona yetişememe sendromu gördük. Bu kadar büyük bir travma olduğunu düşünümüyorum en azından Emilia'nın geçmişi ile kıyaslandığında. Başından o kadar olaylar geçmiş defalarca ölüm yaşamış biri için geçmişte liseden kaçmasına yol açan ufak problemlerin bir önemi kalır mıydı sizce ? Subaru çok daha olgun bir karaktere dönüşmüş olmalıydı çoktan en azından babasıyla arasındaki çocukluk problemlerini sorun etmeyecek seviyede biri.
    Rem vs diğer karakterlere gelirsek ben genel olarak karakterleri sevdiğimden hiçbirini yerden yere vurmak istemiyorum. Sadece yakındığım tek bir konu var Subaru'nun herkesin gözdesi olması ve bir harem durumu oluşmaması gerekli, Garfiel ve Ram arasındaki gibi farklı çiftlerde görmek isterim.
    Mabetin tek bir konu olarak işlenmesi yerine birden fazla konuya değinilmesini arzulardım. Yani koca bir sezon sadece mabede odaklanılması... Onun yerine en azındasn mabette bunlar oluken sarayda neler dönüyor oraya da göz atılabilirdi. Böylece hikayede bir çeşitlilik sağlanırdı.
    Çok fazla konuşma vardı, fakat konuşma ağırlıklı animelerde olduğu gibi akmıyordu. Yine mi konuşma dediğim yerler oldu.
    Yeni ortaya çıkan günahlar ilgi çekici değil oburluk ve diğer eleman klişe anime karakterleri gibi görünüyordu. Daha önce yazdığım gibi bir Betelguese kalibresinde görünmediler şimdiye kadar. Bence bu kadar tempoyu düşürüp tek bir arca odaklanmak yerine bazı meseleler biraz daha özet geçilip animenin temposu ve kapsamı arttırılabilirdi.
    Burada sizinle benim ayrıldığımız nokta uzun bir romanı animeye uyarlarken olduğu gibi mi koymalıyız yoksa modifiye ederek mi koymalıyız noktasında gibi görünüyor. Bence aynı bir roman gibi uzun diyologlar ve bir tiyatro sahnesi izlemektense anime şablonuna uygun biçimde öykü rafine edilmeli, gerekirse tempo arttırılmalı bir romanda sırıtmayacak uzun diyologlar anime formatı için kısaltırak yeniden oluşturulmalı.
    İlk sezondaki yüksek tempo bence bir eksi değil tersine ikinci sezonda gördüğümüz düşük tempo bir eksi.


    Hodri meydan diyorum : )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Şubat 2021; 15:11:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Garfiel'in öyküsü klişe ve sıkıcıydı. Mabet canlı değildi. Yani küçük ve boş hissettirdi. Diğer arkadaşın söylediği bir ifade vardı mabet te kızın kristal içinde uyuduğu gizli mekana sanki iki adım atıp girebiliyormuşsun gibi bir izlenim vardı. Yaşayan bir mekan izlenimi alamadım bir türlü. Subaru'nun aile geçmişi en iyi bölüm diyorsun fakat klasik bir babaya özenip ona yetişememe sendromu gördük. Bu kadar büyük bir travma olduğunu düşünümüyorum en azından Emilia'nın geçmişi ile kıyaslandığında. Başından o kadar olaylar geçmiş defalarca ölüm yaşamış biri için geçmişte liseden kaçmasına yol açan ufak problemlerin bir önemi kalır mıydı sizce ? Subaru çok daha olgun bir karaktere dönüşmüş olmalıydı çoktan en azından babasıyla arasındaki çocukluk problemlerini sorun etmeyecek seviyede biri.
    Rem vs diğer karakterlere gelirsek ben genel olarak karakterleri sevdiğimden hiçbirini yerden yere vurmak istemiyorum. Sadece yakındığım tek bir konu var Subaru'nun herkesin gözdesi olması ve bir harem durumu oluşmaması gerekli, Garfiel ve Ram arasındaki gibi farklı çiftlerde görmek isterim.
    Mabetin tek bir konu olarak işlenmesi yerine birden fazla konuya değinilmesini arzulardım. Yani koca bir sezon sadece mabede odaklanılması... Onun yerine en azındasn mabette bunlar oluken sarayda neler dönüyor oraya da göz atılabilirdi. Böylece hikayede bir çeşitlilik sağlanırdı.
    Çok fazla konuşma vardı, fakat konuşma ağırlıklı animelerde olduğu gibi akmıyordu. Yine mi konuşma dediğim yerler oldu.
    Yeni ortaya çıkan günahlar ilgi çekici değil oburluk ve diğer eleman klişe anime karakterleri gibi görünüyordu. Daha önce yazdığım gibi bir Betelguese kalibresinde görünmediler şimdiye kadar. Bence bu kadar tempoyu düşürüp tek bir arca odaklanmak yerine bazı meseleler biraz daha özet geçilip animenin temposu ve kapsamı arttırılabilirdi.
    Burada sizinle benim ayrıldığımız nokta uzun bir romanı animeye uyarlarken olduğu gibi mi koymalıyız yoksa modifiye ederek mi koymalıyız noktasında gibi görünüyor. Bence aynı bir roman gibi uzun diyologlar ve bir tiyatro sahnesi izlemektense anime şablonuna uygun biçimde öykü rafine edilmeli, gerekirse tempo arttırılmalı bir romanda sırıtmayacak uzun diyologlar anime formatı için kısaltırak yeniden oluşturulmalı.
    İlk sezondaki yüksek tempo bence bir eksi değil tersine ikinci sezonda gördüğümüz düşük tempo bir eksi.


    Hodri meydan diyorum : )

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Garfiel öyküsü kesinlikle sıkıcı değildi, bence çok iyi halledildi animede. Garfiel bu sezonda ki davranışlarını vs. çok iyi açıklıyordu o bölüm. Biraz daha psikolojik tarafından bakarsan çok daha iyi olur.Onun dışında Garfiel'in olayı daha bitmedi (3. SEZON)
    Olay Travma olması değil, o bölüm aslında günümüzde olan sorunun büyük bir parçasını çok iyi anlatıyor ve bunun bir animenin bu kadar iyi anlatmasını bekleyemezsin. Subaru'nun ilk sezonda ki davranışlarını ve karakterini de çok detaylı inceliyor o bölüm. Gerçekten inanılmaz bildiğin ayrı konu lazım o bölümü detaylı incelemek için. Emilia'nın geçmişinde sadece Emilia yok ki, karşılaştırmak saçma ikisi de çok farklı şeylere odaklanıyor.
    Harem durumu yok? Subaru'nun grubu Otto ve Garfiel. Subaru'nun herkesin gözdesi olması normal değil mi? Sana göre Subaru bir çok kez ölen başarısız biri gibi gözükebilir ama o karakterlerin gözünde tekte balinayı ve tembelliği indiren gizemli bir karakter gibi. 3. Sezonda insanların Subaru'yu aslında kahraman gördüklerini anlarsın. Bu sezonda Ram zaten bahsediyor Subaru'nun inanılmaz zamanlamasına. Kısacası onların gözünde Subaru baya başarılı.
    Yani mabetin tek sezonda işlenmesi en iyisi çünkü çok derin bir arc ve her detay derin işleniyor. Eğer 1 bölüm bile çıkartırsan bu Arc'dan her şey dağılır, o kadar iyi yazılmış. Onun dışında lokasyon aynı olsa da aynı anda bir sürü konuya değiniliyor. Subaru'nun karakterine giriliyor, Emilia'nın karakterine giriliyor, diğerlerinin karakterine giriliyor, Cadılar hakkında bilgi alıyorsun, Cadı Faktörünü öğreniyorsun, Lore öğreniyorsun, World Building yapılıyor ve ilk sezonda olan bütün eleştiriyi çözüyor mesela "Subaru'da ölümden dönme var o yüzden ne anlamı var serinin" diyorsun Roswaal bir anda çıkıp Subaru'yu gücünün bile kurtaramıcağı tuzağa çekiyor. Echidna, Roswaal inanılmaz iyi yazılmış karakterler. Ayrıca 7 Günah değil 9 Günah olduğunu öğreniyorsun. Bu sezon o kadar dolu dolu ki ilk sezonun 2-3 Katı bilgi var ve insanlar nasıl hala ama hala mabetteyiz diyebiliyor anlayabilmiş değilim. Oradan oraya zıplamak yerine konuların odaklanarak gidilmesi kat kat iyi. Sarayı ne yapıcaksın, sarayı görmek istiyorsan sonra ki sezonları bekle. Bu sezon her şeye odaklanmak zorunda değil ayrıca konu dışı.
    Roman uyarlanması bir anime olduğu için çok konuşma olması normal. Konuşmalar çok akıyor ama karakterleri anlaman ve serinin içine girmen lazım.
    Petelguese'de tek düze klişe çizgifilmden fırlamış karakter diyorlardı 2. sezona kadar. Kısacası sonra ki sezonları bekle derim bu konuda. Orada sadece ufaktan gördün karakterleri. Tek bir yer yerine farklı meselelere odaklansaydı diyorsun zaten farklı meselelere odaklanıyor.1- Garfiel Sorunu2- Roswaal Sorunu3- Elsa ve Meili Sorunu4- Emilia Sorunu5- Tavşan Sorunubunların hepsine ayrı ayrı odaklanıyor daha ne istiyorsun anlamadım, ilk sezonda bile bu kadar iyi değildi ki bu dediğin olay. Sadece farklı yerden farklı yere zıplıyordu ve bu da benim gibilerin animeden aldığı zevki düşürüyordu. Ben olaylara daha detaylı odaklanılmış serileri seviyorum.
    Romandan diyalogları kesersen bütün karakterlerin derinliğini, olayın derinliğini öldürmüş olursun. Ki zaten kesilen diyaloglar var bu kesilmiş hali. s
    Şunu anlamanı isterim ilk sezonda ki yüksek tempo bir eksi. 9 Volume'u tek sezonda adapte edemezsin, böyle bir şey daha görülmemiş. Tüm olaylar aşırı hızlı geçiyor ve olaylar birbirinden kopuyor. O yüzden 2. sezonda ki kadar içine giremiyorsun. Ben ikinci sezonu ilk sezondan kat kat iyi buluyorum.
    2. Sezonda öyle düşük bir tempo falanda yok Attack on Titan, Dr. Stone gibi serilerde bu hızda ilerliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 19 Şubat 2021; 15:22:20 >




  • @Periah

    Ne demek hocam her zaman RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| 


    Hocam Rem hiç bir zaman ana karakter değildi, ana karakterler Emilia ve Subaru hocam doğal olarak şaşırmayın gelişen olaylara RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| 


    Hocam eğer siz foreshadowing sevmiyorum, ilerde olmasındansa şimdi olsun diyorsanız o zaman bu seri sizin için değil malesef, yazar seriye başlamadan her şeyi planlayıp öyle yazmaya başlamış yani hikaye tamamlanınca çoğu şey mantığa daha çok oturacak o yüzden seriyi bırakmanızı öneririm sonuçta herkes her şeyi beğenmek zorunda değil, size hitap etmiyor bu seri ki çok normal.


    Ayrıca aksiyon için konuşursam sanırsam flashback'ler bitti, aksiyon dozu artacak gibi ama bende bilmiyorum göreceğiz ve novel okuyucuları Arc 5 (3. Sezon) için aksiyonu bol diyorlar belki hoşunuza gidebilir ama 3. Sezon ne zaman gelir bilemiyorum sonuçta para ile yapılıyor bunlar ve stüdyo biraz sıkıntı da şu aralar.  RE:ZERO Kara Hajimeru Isekai Seikatsu |Anime Tanıtım||Ana Konu| 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roach3558 -- 19 Şubat 2021; 19:53:56 >




  • Roach3558 kullanıcısına yanıt

    Rem'in hep ikinci sırada kalacağını bilmem onu desteklememem için bir neden değil : D Ama karakter olarak Emilia'yı da seviyorum yani çok sorun yok.


    İkinci olarak Re Zero'yu izlemeye devam edeceğim 2, 3, 4, 5, umarım 8, 9 sezona kadar gider ve bunu arayı çok açmadan yaparlar. Bir Berserk faciası ile daha karşılaşmak istemiyorum çünkü.


    Abi Naruto olsun, One Piece olsun , My Hero Academia gibi sıradan animeleri 200 - 300 bölüm yapacak para bulup da Re Zero, One Punch Man, NGNL gibi animelere nasıl para veya stüdyo bulamıyorlar anlamak gerçekten çok güç ! Re Zero için hiç umutlu değilim açıkçası bizi yine yıllarca bekletecekler ve bir noktadan sonra bende herkes gibi NL'sini okumak zorunda kalacağım . Keşke seriyi görsel roman haline getirseler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Şubat 2021; 20:42:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okeanix

    En yüksek yeniden izlenebilirliğe sahip seri olabilir. İlk sezonda dönen yüz ifadelerinden bile anlayabilirsiniz.


    Bu kadar övmemin sebebi zaten her şeyin çok ince bir şekilde birbirine bağlı olması ve karakterlerin tepkisi kendi bildiklerine göre seyirciyi şaşırtmak için değil.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Emilia'nın Petelguese öldürdüğünde bilinçaltı ağlaması. Roswaal'ın Subaruya bakışları falan. Çok şey var.Ayrıca son bölümden bir teori atıyım, anime bilgisiyle sadece. Roswaal kitabı geleceği gösteriyorsa neden Otto içinde yok? Otto yoksa Pandora ile bağlantılı mı nasıl kitapta yok garip. Bu hem Roswaal'ın %100 kazancağına özgüvenini hemde Subaru'nun her şeyi tersine çevirmesini açıklıyor.

    Her bölüm bunun gibi onlarca şey düşünebilirsiniz, bu yüzden bu seriyi bu kadar çok seviyorum. Bildiğin izlediğinizin dışında bir de arkaplanda dönen olayları anlamakta önemli.



    Alıntıları Göster

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Dikkat ettin mi bilmiyorum fakat Otto iknci sezon ikinci bölümde kapının arkasında Subaru ve Beatrice'in konuşmalarını gizlice dinliyordu. 2 . sezon 2 . bölüm 12:46



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 19 Şubat 2021; 21:20:38 >




  • Echidnut yüklediği Açgözlülük Rotası telif yemişti, tekrar yüklenmiş. Animede güncel olanların izlemesini tavsiye ettiğim yazar tarafından yazılmış alternatif bir rotayı anlatıyor. Ana rotayı daha takdir etmenizi sağlayabilir.

    (Türkçe Altyazı var)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 23 Şubat 2021; 18:11:56 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.