Şimdi Ara

Razerı beğenmeyip 'ALMAYIN' diyen arkadaşlara...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konuyu açtım belki kural dışı bilmiyorum ama anlatmam gerekiyor. Ben bu konuda sizden ne tavsiye nede yardım isteyeceğim. Derdim "Razer".

    Yaklaşık 2-3 hafta önce forumda mekanik klavye ve oyuncu mouse u almak istediğimi söyledim sizlerin tavsiyelerini aldım. Aslında kafamdaki marka belliydi başlığı açmama sebep olan "RAZER". Her ne kadar sizler "Razer" plastiğine para verme", "Razer Switchleri Çin malı" "eski Razer yok artık" demiş olmanıza rağmen ben ısrarla "saçmalıyorlar, Razer düşmanları tutturmuşlar bir Corsair konuşuyorlar" gibi itaflarda bulundum. Ee en nihayetinde 15 gün önce Razer Blackwidow Chroma ve 2 gün önce de Razer Mamba TE satın aldım. Şuanda Blackwidow ile yazıyorum fakat Mambayı kullanmıyorum sebebine birazdan geleceğim. Blackwidow elime ulaştığında "vay be" yapmışlar dedim. Işıklandırma, tuş hissiyatı harikaydı. Fakat hiçbir şey göründüğü gibi değilmiş. Son 2-3 gündür bir şey rahatsız ediyordu klavyede beni yazarken. Dikkatlice her harfi inceledim. Farkına vardım ki 60milyon tuş ömrü var dedikleri switchlerin hissiyatları birbirlerinden farklı çıktı. Bu aldığımda böyle değildi fakat bu kadar kısa sürede bile değişti hissiyatı ve sesi. İlk dikkatimi çektiğinde 1-2 harfti şimdi bakıyorum a,v,m,z,x,ı harflerinde çok net hissedilen hissiyat ve ses farkı var. Acaba ben mi yanlış hissediyorum diyip arkadaşlarıma test ettirdim. Onlarda aynı şeyi hissettiler yetmedi teamspeakten oyuncu arkadaşlarıma dinlettim bu switch seslerini onlarda onlayladılar. Yine switchlerden kaynaklı olabileceğini düşünmemiştim 60milyon tuş ömrü olan switchler nasıl olurda bu kadar kısa sürede sıkıntı yaratabilirdi ki ? Tuşları söktüm switchlere tuşsuz vuruş yaptım sonuç yine aynıydı. Gelgelelim bugün elime ulaşan Mamba Tournament Edition'a. Kısaca Mouse sabit durmuyor. Skatezlerinden midir bilemiyorum ama Mouse'un resmen sağ tarafı havada duruyor. Oyun oynarken Mouse sola düşüyor resmen. Malzeme kaltesi derseniz Razer'ı kötüleyen arkadaşlar (!) ın dediği gibi "plastik". Hee hiç mi iyi yani yok bu aletlerin ? Olmaz olur mu ? Işıklandırması var baya renkli falan kutu içeriğinde yapıştırmaları var renkli renkli he bir de teşekkür ediyorlar, kağıda yazmış tebrikler falan. Ben şimdi zamanında alma diyen arkadaşları dinlemediğim için, önemsemediğim için onlardan özür diliyorum. Belki de çoğunuz okumayacaktır ama kusura bakmayın anlatmam gerekiyordu bu pişmanlığı. Lafın özü...

    "Razer benim için pişmanlıktır."

    NOT: Eklemeyi unutmuşum. Razer Sphex diye bir mousepad aldım bu ekipmanla birlikte. Şükürler olsun kullanamayacağım kadar kötü değil ama artık Razer olduğundan mıdır bilmiyorum masaya yapıştığı için masadan söktüğünüzde arkasındaki siyahlık masaya yapışıyor yavaş yavaş saydamlaşıyor mousepad. ALMAYIN!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 28 Ocak 2016; 1:42:27 >







  • öyle bir şey yazmışsınız ki şu an gidip koşarak steelseries alıcam klavyesinden çok memnundum msi ge72 6qf kullanıyorum artık tamamen emin oldum çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engineerjedi kullanıcısına yanıt
    Ben pişman oldum siz olmayın. Bir an önce kurtulmaya bakıyorum. Allahtan Mamba'yı daha bugün aldım yarın iade ediyorum. Bakalım Blackwidow'dan nasıl kurtulacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queloon -- 28 Ocak 2016; 3:50:32 >
  • Razer markasında şuan abyssus ve deathadder dışında hiçbir mouse alınmaz. .klavyeye hiç hiç alinmaz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Loner kullanıcısına yanıt
    Denemedim ve asla denememde. Artık Razer'a karşı nefret besliyorum resmen. Ama ne olduğunu bilmeden boş bir nefret değil. Tecrübeyle sabit.
  • Queloon kullanıcısına yanıt
    Tüh ya üzüldüm açıkcası şimdi bu hadiseye.

    Peki tuşlarda hissiyat dışında "çift basma sorunu" veya hiç basmama sorunu var mı ? Bunlar yoksa en azından bu da birşeydir. Çift basma sorunundan kasıt ise ingilizcede "chatter" veya "chattering" denilen yani tuşa tek bir kez basıldığı halde çift hatta bazen üç, dört kere üstüste basılmış gibi karakter yazması sorunu. Çünkü mekanik klavyelerin, özellikle Cherry MX ve türevleri tarzı switchlere sahip klavyelerin en lanet sorunu bu maalesef. Ucuz, herkesin sahip olduğu membranlı klavyelerin belki mekanik klavyelere göre tek üstünlüğü bu "çift basma sorunu"nun onlarda olmaması.

    Fakat basış hissiyatının farklı olması hadisesi beni şaşırttı doğrusu. Bazen bende sanki yazı yazarken bazı tuşların diğerlerine nazaran sanki daha zor basılıyormuş hissine kapılıyorum. Bundan tam emin olmak için sadece TEK bir parmağınla tüm tuşlara basıp denedin mi ? Çünkü ben birden fazla parmak kullandığım zaman zayıf olan parmaklarım sanki diğer tuşlara zor basılıyormuş hissi veriyor bana.

    Bununla beraber ses şiddetindeki farklılıklar belki switchlerin oturduğu metal plakanın ve genel plastik aksamın temas ettiği noktalar babında belki farklı noktaların farklı nitelikte akustik bir ses verdiği için olabilir mi acaba ? Gerçi bu yazdığıma ben bile inanmadım ama aklıma gelen bir fikir olarak söylemek istedim...

    Yani işte tuşlarda çift basma veya hiç basmama sorunu yoksa ve hissiyat hikayesi de seni çok çok rahatsız etmiyorsa ve klavyenin görünüşünü de seviyorsan öyle kullan gitsin anasını satayım. Değiştirebilirsen de fena olmaz elbette gerçi sende biliyorsundur ama yine de şunu belirteyim mekanik klavyelerin diğer klavyelere nazaran en güzel tarafı switchlerinin ve ledlerinin değiştirilebilinir oluşu. Yarın öbürgün garantisi bitse bile switch arızası olduğunda klavye açılıp lehim kalemi ve lehim sökme pompası marifetiyle kolayca arızalı bir switch yenisiyle değiştirilebilinir.
    Ama tabii yani insanın canı sıkılıyor özellikle bu tarz "enthusiast" seviyesinde kabul edilen ürünleri insan sahip olduğu zaman her bakımdan piyasadaki ucuz membranlı klavye tipi muadillerine nazaran üstün olmasını istiyor. Çünkü düşününce piyasada 40, 50 liralık klavyelerde aşağı yukarı aynı işi görüyor en azından en nihayetinde yaptığı iş bakımından.




  • Okumadim ama razer çöp

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzz Lightyear B kullanıcısına yanıt
    Sorun yaşadığım tuşları tek tek söküp sadece switchlere de bastım, öyle de denedim ses farkını ama orda da hissediliyor. Sorun yaşadığım tuşlarda tactile da az. Açıkcası tasarım olarak Razer'ı hepsinden daha çok sevmiştim ama ben tuhaf bir adamımdır bir kere bir firmadan, markadan vs. soğumuşsam bir daha yanına yanaşmam. Aral'ı aradım yakın bir tarihte servise göndereceğim. Bir aracı sayesinde büyük ihtimalle sıfırı ile değiştirecekler. Bende sıfırını satıp farklı bir markaya geçeceğim. Çift basma sıkıntısını hiç yaşamadım ama oyunlarda bazen "a" harfi takılıyor. Bir kaç kez basınca düzeliyor. Bunu bile sıkıntı etmemiştim ama tuş sesi ve hissiyatının farklı olması bitirdi beni. Ben mükemmelliyetçi bir insanım bu dünyada hiçbir şey mükemmel değil ama bu kadar para verdikten sonra bir üründe bu kadar kısa sürede böyle sorunlar oluşması insanın gerçekten canını sıkıyor.




  • Bu arada Mambayı bugün kargoladım. Aldığım yeri aradım değiştirmeyi değil iade etmek istediğimi söyledim. Neden? dediler. Sorunları anlattım. "Üzücü" dedi. Ama sorun değil siz nasıl istiyorsanız, farklı markalar düşünürseniz yardımcı oluruz dediler. En azından aldığım yer çok anlayışlı ve ilgili bir mağaza o konuda sıkıntı yaşamadım. Ama malesef Blackwidow'un fatura kesim tarihi 14 günü geçtiği için direk iade edemiyorum.
  • Geçmiş olsun kötü bir durum gerçekten o kadar para verilen ürünlerin böyle çıkması üzücü gerçekten
  • Teşekkür ederim. Ya düşünmeden de edemiyorum aslında o kadar yıldır en iyi dedikleri firmada oluyorsa bu tür sorunlar. Corsair da Logitech'te ne bileyim Cherry MX switchlerde falan hiç mi olmuyor ? O kadar tuş var hepsinin hissiyatı ve sesi sorunsuz mu ?
  • Queloon kullanıcısına yanıt
    Cherry alman yapımı ve kalite standardını belirleyen switch markasıdır, tabii illa ki sorun olur cherry'de de fakat 1000 tane üründe 1 tanesine denk gelir yani nasıl ki çin malı androidler ile atıyorum samsung yada lg telefonlarını kıyaslayamazsın, buda o şekil.

    O kadar parayı veriyorsan piyasadaki en kaliteli şeyi almalısın bence, ben zamanında amazon uk'da corsair k70 red led blue switch aldım samimi söylüyorum yine bozulsa yine gider corsair alırım, piyasadan kalksın yine gider sağlam bir cherry'li markaya yönelirim.

    Şuanda bütçe sıkıntısı olmayan herkese Corsair K70 öneriyorum ve fanboylukla alakam olmadığı halde bu ürüne "PİYASADAKİ EN İYİ MEKANİK KLAVYE" derim. Adamlar herşeyi düşünmüş çünkü klavyede eksik bulamıyorsunuz. K70'i bir düşünün bence.

    Not: Razer'in bir deathadder serisi fareleri alınır başka hiçbir ürününü tavsiye etmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 29 Ocak 2016; 5:48:59 >




  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Aklımdaki en ağır basan klavye Corsair K70 zaten. Yalnız anlamadığım bir olay UK layout yada NA layout arasındaki fark nedir ? Asus Strix Tactic Pro'da Cherry Mx kullanıyor oda aklımda ama çok düşük bir ihtimal.
  • Queloon kullanıcısına yanıt
    UK birleşik krallığın layout'u ve bizim klavye tipimiz, Enter tuşu büyüktür, shift küçüktür.

    NA layout ise amerika'nın kullandığı layout, yani enter tuşu kısa ve ince, virgül tuşuda onun üstünde ve shift tuşu büyük.

    10 parmak yazan biri için NA-UK arasında geçiş zamanla alışılır.

    İmkan varsa tabikide UK alınmalı bence en rahatı o.
  • Hocam forumda bas bas ba?yryyoruz zaten. Kailh plastik switchlere para vermeyin diye. Cherry mx varken kailh nedir.

    Zaten razer kronik sorunlary olan bir firma. Razer DA tu? çatlamasy, BW serisinde diyelim q tu?una bastyn 'qqqqqqq' yazmasy..

    Almayyn aldyrmayyn.
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    Hocam peki Logitech g910 ve Asus Strix Tactic Pro için ne düşünüyorsunuz ? Mümkünse Corsair k70 UK layoutun amazon linkini atar mısınız? Amazondan pek anlamadığım için bulamadım malesef.
  • Klavyeyi bilmem ama zaten kimse mambayı önermiyor ki deathadder modeli varken yanlıs bir tercih olmus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Queloon kullanıcısına yanıt
    G910'un romer-g switchleri pek başarılı değil ve mekanik hissini nerdeyse hiç veremiyor (cherry red kadar bile).

    Strix Tactic Pro cherry black tuş anahtarlarına sahip 60g biraz fazla ama kabul edilebilir yinede. Fiyatı fazlaydı diye hatırlıyorum uyguna bulunursa alınır.

    Corsair K70 amazon co uk linki :

    http://www.amazon.co.uk/Corsair-CH-9000115-UK-Performance-Mechanical-Keyboard/dp/B015ZK1SHI/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1454205077&sr=8-6&keywords=corsair+k70

    100 sterline inmişti bi ara öyle kaptım, kargoda gecikince + gümrük geri yatınca 400 liraya mâl oldu. Fırsat kollamak lazım böyle kaliteli ürünler için.

    Yok beklemeye sabrım yok ama ucuz birşeyler olsun diyorsanız Logitech G710 / Steelseries 6GV2 alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 31 Ocak 2016; 4:04:30 >




  • Queloon kullanıcısına yanıt
    Logitech G910:
    Romer-G switchleri var, Türkiye'ye getirilen G910'lar Türkçe Q klavye değil ancak büyük enter tuşuna sahip ISO-105 UK layout'a sahip. Bilgisayardan klavye ayarları "Türkçe Q" yapılarak kullanılabilinir.
    Tuşları köşeli olduğu için eleştirilmiş. Romer-G lerin hissiyatı Cherry MX RED'lere benziyor. Lineer tipte yani, tactile değil.

    Asus Strix Tactic Pro:
    Türkiye'ye getirilen klavyeler hem "Türkçe Q" hem de RED, BROWN ve BLACK Cherry MX switch seçenekleriyle getirtiliniyor. (Klavyede aslında BLUE switch seçeneği de mevcut ancak ne varki Türkiye'ye getirilen "Türkçe Q" klavyelerde BLUE seçeneğine yer verilmemiş.)
    Özellikle klavyenin sol tarafındaki ekstra macro tuşları ve SPACEBAR tuşunun altındaki ekstra 3 adet macro butonu sayesinde en çok macro özelliği sağlayan klavye. Turuncu rengi dışında bir eksiği yok gibi... Klavyenin kendine has alışılmadık şekli çoğu kişiye itici gelebilir ha birde volüm ayar tekerleği Logitech klavyelerindeki kadar rahat ve büyük değil belki.

    Logitech G710+
    Sadece Cherry MX BROWN switchlere sahip. Beyaz ışıklı gayet güzel görünümlü bir klavye olmasına rağmen internetdeki forumlarda her milletden kullanıcı tarafından tuşlarının kırıldığı yönünde çok fazla şikayete maruz kalmış bir klavye. Kısaca kalitesiz bir üretim.

    (Ben Asus Strix Tactic Pro sahibiyim bu arada. G710+ ve G910'u da dükkanda inceledim)

    Corsair K70
    Ben denemedim ama gayet güzel bir RGB klavyeye benziyor. Belki tek eksiği ekstra macro tuşlarının olmamasıdır herhalde. Fakat yine de K70'e ilişkin çeşitli software ve firmware problemleri bildirilmiş. Bazı kişiler klavyenin 1~2 ay içinde "öldüğünü" belirtmiş. Onda da Cherry MX switchler var elbette.




  • Razer maalesef Çin malı switch'lere geçerek klavye sektöründe kendi ayağına sıkmış oldu. Logitech ve Corsair'e yönelmek çok daha mantıklı olacaktır.
    Logitech G910 Orion Spark ve Corsair Strafe RGB, şu anda alınabilecek iki klavyedir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.