Şimdi Ara

Razer Lycosa Şikayet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 16/10/2010 'da Razer Lycosa Q Türkçe tuş dizilimi olan oyun klavyesini büyük bi hevesle aldım fakat evde klavyenin güncel türkçe sürücüsü yükleyip en çok oynadığım araba yarışlarından birini açıp oynadığımda büyük bi hayal kırıklığı yaşadım. Klavyede şöyle bir sorun var; birçok araba yarışında birlikte kullanılan bazı tuşlar vardır bunların başında yön tuşları, boşluk tuşu, alt tuşu, ctrl tuşu, shift tuşu... bu tuşlardan en az ikisine bastığınız zaman ki oyunda mecbursunuz (örn: gaza basmak için "ileri ok tuşu" ve nos vermek için "alt tuşu" ve arabayı yönlendirmek için "sağ ve sol ok tuşları") bu tuşlardan ikisine birlikte basınca "sol ok tuşu" devre dışı kalıyor ve kesinlikle çalışmıyor, ama "sağ ok tuşunda" bir sorun yok o tuş normal bi şekilde çalışıyor. Ben oyunu açıp oynamaya başlayınca "sol ok tuşu" çalışmadığı için sırf oyun için almış olduğum oyun klavyesiyle oyunu oynayamadım. Bunun üzerine klavyeyi tekrar kutusuna koyup satın aldığım bayiye geri götürdüm. Satın aldığım bayide de denedik yine aynı şekilde "sol ok tuşu" çalışmadı. Bunun üzerine oradaki yetkili arkadaş klavyeyi ihtahatçı firma olan FİREBAL'a göndereceklerini söyledi. 3 gün sonra satın aldığım bayiyi arayıp sorduğumda bana şöyle söylediler: "firebal'ın verdiği cevap klavye de herhangi bi arıza yok bu durum gayet normal bi durum" ve satın aldığım bayideki arkadaş bana bu durumun aynı yolu kullanan iki tuşun birlikte kullanılınca çakıştığını ve bu çakışan iki tuşu birlikte kullanmamam gerektiğini bunun yerine oyun ayarlarından o görev için farklı tuşlar atamam gerektiğini söyledi. Bütün tuşları test etmediğim için bu şekilde çakışan kaç tuş var bilemiyorum ama sırf oyun için 165 TL.ye aldığınız bi klavyede, standart basic klavyede bile karşılaşmadığınız böyle bi sorunla karşılaşmak çok üzücü!!!







  • lycosalarda anti-ghosting denilen bir özellik var bu özellik sayesinde aynı anda 10 tuşa basabiliyosun :S normal bi durum değil bu peşini bırakma bence..
  • çok vermişin türkçe sürücü yerine ingilizce v.3 sürücüyü yükle ben 157 ye aldım son sürücü yüklü dediğin gibi bir sorun yok
  • İngilizce sürücüsünü yüklemek aklıma gelmedi ama şöyle bi durum oldu Firebal "Bu, klavye için bu normal bi durum. Burda serviste başka lycosa klavyede de denedik aynı sonucu veriyor. Bu arıza değil, bu klavyenin yapısıyla alakalı" dediler. Bende klavyeyi geri vermek istediğimi söyledim Firebal kabul etmedi ama benim satın aldığım bayi kabul etti yerine başka bi alışveriş yapabileceğimi söylediler bende daha fazla üstüne gitmedim
  • @ykskomd
    "ileri ok + alt + sol ok" kombinasyonu oyuncu klavyeleride dahil çoğu klavyede çalışmaz. Bir çok klavyede denedim fakat sadece benim uyduruk notebook un klavyesinde çalıştığını gördüm. Çözüm çoook basit; oyun ayarlarından alt tuşunun fonksiyonunu başka tuşa alacaksın o kadar. Bu arada arkadaşın dediği gibi yeni sürücüde belki bu çözülmüş olabilir ama ben pek sanmıyorum çünkü sürücü ile değil fiziksel yapı ile alakalı bir durum. Bunu bir sorun olarak görmüyorum çünkü zaten istenen tuşa istenen fonksiyonu atamak mümkün. Ayrıca klavyelerde genel durum bu iken oyunu yapanların bu durumdan haberi yokmu ki bile bile oyuna böyle bir kombinasyon koyuyorlar?

    Şu program ile kombinasyonları test etmek mümkün. Basılı tutulan tuşlar ekranda yeşil renkte gösteriliyor.

    http://www.passmark.com/products/keytest.htm

    @Merter V.
    Anti-Ghosting özelliğinin harf tuşları için geçerli olması lazım, ALT tuşu bir fonksiyon tuşu.

    @theyapici
    Bencede çok vermiş. Aradaki farka tam iki paket fıstıklı çikolata alınabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 30 Ekim 2010; 10:48:39 >




  • Şu anda benim eski microsoft multimedia kablolu klavyemle oyun oynuyorum bu klavyede hiçbir sorun yok, tuşların çakışması, çalışmaması gibi bi durum yok. Hatta başka bi forumda üyeler kendi kullandıkları oyun klavyelerinde (Logitech G15 vs.) bu şekilde bi sorun olmadığını yazmışlar.
    Galiba burada sorun benim 165 TL verince çok daha iyi birşey olmasını beklemem, burada bunun doğru olmadığını gördüm. Bi arkadaşımın tavsiyesindeki gibi bi klavye için bu kadar yatırım yapmaktansa ekran kartını yükseltmem benim oyunlardan alacağım zevki çok daha yukarı taşıyacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykskomd -- 30 Ekim 2010; 22:05:46 >
  • @hexfet:
    Hocam boşver bu arkadaş az öncede "dokunduğu anda lycosa klavyenin tuşlarının çizildiğinden" bahsetmiş. Attığı tüm mesajlar zaten bu yönde. Fazla yorum yapmaya gerek yok. Ben de aynı klavyeden kullandım kombinasyon sorununa bir şey diyemem ama parmak sürünce çizilmesi artık abartının daniskası.
  • Arkadaşım aldığın klavye sırf senin gibi ayna anda 250 tuşa birden basan kişiler için tasarlanmış anda anda 10 tuşa basabiliryorsun buraya gelip firmaya AÇIK ŞİKAYET yapman doğru değildir bence sorun mutlaka senden kaynaklağıyor olmalı firebal müşteri memluniyeti konusunda favorimdir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 30 Ekim 2010; 23:47:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreamRolleR

    Arkadaşım aldığın klavye sırf senin gibi ayna anda 250 tuşa birden basan kişiler için tasarlanmış anda anda 10 tuşa basabiliryorsun buraya gelip firmaya AÇIK ŞİKAYET yapman doğru değildir bence sorun mutlaka senden kaynaklağıyor olmalı firebal müşteri memluniyeti konusunda favorimdir


    Evet doğru söylüyorsun arkadaşım ben gidip 165 TL.ye Razer Lycosa klavye hiç almadım, klavyenin tuşlarının çalışmasında hiçbir sorun çıkmadı, ben klavyeyi aldığım yere geri götürmedim, aldığım bayide klavyeyi test etmedik, aldığım bayii "evet bazı tuşlara basınca sol ok tuşu çalışmıyor biz bunu Firebal 'a Ankaraya göndereceğiz 3 gün sonra uğrayın" demediler, onlar klavyeyi kargoyla Ankara'ya Firebal 'a göndermedi, Firebal klavyeyi inceleyip BU NORMAL Bİ DURUM BU ARIZA SAYILMAZ demedi. Bütün bunların hiçbiri olmadı. Ben bunların hepsini uydurdum. Doğruları birtek sen biliyorsun arkadaşım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf Erturan

    @hexfet:
    Hocam boşver bu arkadaş az öncede "dokunduğu anda lycosa klavyenin tuşlarının çizildiğinden" bahsetmiş. Attığı tüm mesajlar zaten bu yönde. Fazla yorum yapmaya gerek yok. Ben de aynı klavyeden kullandım kombinasyon sorununa bir şey diyemem ama parmak sürünce çizilmesi artık abartının daniskası.


    Yusuf Erturan arkadaşım forumdaki bütün yazdığım mesajları takip edip karşılık vermeyi kendine vazife edinmiş. Arkadaşıma beni bu kadar ilgiyle takip ettiği için teşekkür ediyorum
    Benim yazdığım başka bi mesajada buna benzer birşey yazmış bende ona cevap olarak aşağıdaki yazdıklarımı aynen yazmıştım. Olsun madem burayada yazmış buradanda aynı cevabı yazayım kendisine

    "ben çiziliyor derken klavyeyi sadece 25-30 dakika kullandım sonra kutusuna koyduğum gibi aldığım yere geri verdim ama benim gözlemim şu şekilde oldu: klavyenin tuşlarının dışında kalan üst yüzeyi parlak siyah plastik yüzey. Bu yüzey LCD televizyonlarının çerçevelerinde piano black olarak bilinen Parlak-Siyah-Plastik ve LCD TV kullananlar bilir bu parlak yüzey toz almak için bezle silindikçe çok ince çizikler oluşur ve zamanla matlaşır. bunu anlamak için iki sene kullanmaya gerek yok ha dersen ki Razer benim 165 TL.lik klavyeme çizilmeyen uzay teknolojisi özel bi plastik kullanıyor artık onu bilmem"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykskomd -- 31 Ekim 2010; 1:58:23 >




  • Neyi tarşıyorsunuz anlamış değilim ben arkadaşlar. Bende kullanıyorum bu klavyeyi ve incelemeleride var her yerde dünyada da milyonlarca kullanıcı kullanmakta bu ürünü. Anti-Ghosting özelliği sadece WASD tuşları etrafında mevcut bunun ötesi yok özelliklerindede yazıyor zaten bakın... "WASD Oyun Bölgesinde Anti-Ghosting Özelliği"
    Bunun dışında parlak yüzeyi kolayca çizilen türden değil kullanan diğer arkadaşlara sorabilirsiniz zaten görmek isteyen varsada gelsin evimde klavyeye baksın... Millet ancak birbirine düşüyor anlamsızca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pillibebek -- 1 Kasım 2010; 13:47:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pillibebek

    Neyi tarşıyorsunuz anlamış değilim ben arkadaşlar. Bende kullanıyorum bu klavyeyi ve incelemeleride var her yerde dünyada da milyonlarca kullanıcı kullanmakta bu ürünü. Anti-Ghosting özelliği sadece WASD tuşları etrafında mevcut bunun ötesi yok özelliklerindede yazıyor zaten bakın... "WASD Oyun Bölgesinde Anti-Ghosting Özelliği"
    Bunun dışında parlak yüzeyi kolayca çizilen türden değil kullanan diğer arkadaşlara sorabilirsiniz zaten görmek isteyen varsada gelsin evimde klavyeye baksın... Millet ancak birbirine düşüyor anlamsızca.


    Çizilme konusunda sözlerimi geri alıyorum. Dediğim gibi benimki bi gözlemdi ama madem kullanan arkadaşlar çizilmiyor diyor o zaman doğrudur. Ama benim klavyeyi geri vermeme neden olan böyle bi sorun yaşadım bunda hiç bi şüphem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykskomd -- 2 Kasım 2010; 0:02:12 >




  • Arkadaşlar ben artık bu konuya bir son vermek istiyorum. Anti-Ghosting özelliği WASD tuşlarındadır demiştim ama yinede bazı arkadaşlarımızın kafasında soru işareti kalır diye bir de video çektim youtube'a koyuyorum biliyorsunuz yasakda kalktı artık Bir de lycosa'nın yanına evden bulduğum eski klavyemi koyuyorum Witkey'in klavyesi. Hatta arkadaşımın lycosa miror ingilizce'si var onuda denedim ama onu arkadaşın evde bakmıştım video çekmek eve gelince aklıma geldi o yok videoda ama ondada çıkan sonuç arkadaşın dediği tuşlara birlikte basmak mümkün değil. Yani Alt+Yukarı yön tuşu basılıyken sol yön tuşuna aynı anda basılmıyor.

    Link:
    http://www.youtube.com/watch?v=RYWxdG4nmOE




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pillibebek

    Arkadaşlar ben artık bu konuya bir son vermek istiyorum. Anti-Ghosting özelliği WASD tuşlarındadır demiştim ama yinede bazı arkadaşlarımızın kafasında soru işareti kalır diye bir de video çektim youtube'a koyuyorum biliyorsunuz yasakda kalktı artık Bir de lycosa'nın yanına evden bulduğum eski klavyemi koyuyorum Witkey'in klavyesi. Hatta arkadaşımın lycosa miror ingilizce'si var onuda denedim ama onu arkadaşın evde bakmıştım video çekmek eve gelince aklıma geldi o yok videoda ama ondada çıkan sonuç arkadaşın dediği tuşlara birlikte basmak mümkün değil. Yani Alt+Yukarı yön tuşu basılıyken sol yön tuşuna aynı anda basılmıyor.
    Link:
    http://www.youtube.com/watch?v=RYWxdG4nmOE



    Öncelikle yaptığınız inceleme için teşekkür ederim ellerinize sağlık. Yapmış olduğunuz inceleme ile en azından Firebal 'ın doğru söylediğini beni keklemeye çalışmadığını, bütün RAZER LYCOSA klavyelerde bu sorun olduğunu anlamış olduk. Bende evde sizin kullandığınız PassMark Klavye test programı ile bendeki Microsoft MultiMedia Klavyeyi test ettim ve bırakın 2 tuşa birlikte basmayı 8 tuşa birlikte bastığımda bile hepsi sorunsuz çalışıyor.(sadece İLERİ OK+ALT ve SOL OK tuşlarını da denedim onda da sorun yok) Burada demek istediğim ben bu 25 TL.lik Microsoft klavyeyi kullanırken oyunlardan daha çok zevk almak için gittim 165 TL verip Razer Lycosa klavye satın aldım ve o basit klavyede hiç yaşamadığım bi sorunla karşılaştım. Şimdi size soruyorum siz olsanız ne yapardınız? Oyun oynamak için üretilmiş bir klavye alıyorsunuz fakat oyun oynarker sorun çıkarıyor. Aslında bunun tam tersi olması gerekmiyor mu?


     Razer Lycosa Şikayet



     Razer Lycosa Şikayet


     Razer Lycosa Şikayet



    Not: Videosunu da çekip yayınlayacaktım ama vebcam ile görüntü çok kötü çıktı cep tlf.nun kamerası ondan da beter. Ama inanmayan arkadaş olursa bi yerden video kamera bulup videosunuda yayınlayabilirim o da olmadı isteyen arkadaşlar gelip kendi gözleriyle de görebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykskomd -- 4 Kasım 2010; 4:45:06 >




  • Genelde oyuncular ok yön tuşlarının orda antighosting kullanmıyorlar ama sen araba yarışı kullanacağım diyorsan vede illede alt olacak diyorsan tuş yapacak birşeyin yok çoğu oyuncu klavyesinde bu olay böyledir yani WASD bölgesinde anti-ghosting mevcuttur. O zaman microsoftla devam edeceksin bende işyerinde microsoftun bu klavyesini kullanıyorum ama ikisinide bir tutamazsın. Yani her yerinde antighosting olacak diye birşey yok klavyelerin kalvyeden klavyeye değişen birşeydir bu yani senin aldığın ürün sonuçta bozuk değil sana inanmayan yok ama bu tüm lycosa'larda aynıdır ve bunu kullanan milyonlarca insan var dediğim gibi bunu kullanmıyorsan dediğim gibi eski klavyeni kullanacaksın olacak bitecek...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pillibebek

    Genelde oyuncular ok yön tuşlarının orda antighosting kullanmıyorlar ama sen araba yarışı kullanacağım diyorsan vede illede alt olacak diyorsan tuş yapacak birşeyin yok çoğu oyuncu klavyesinde bu olay böyledir yani WASD bölgesinde anti-ghosting mevcuttur. O zaman microsoftla devam edeceksin bende işyerinde microsoftun bu klavyesini kullanıyorum ama ikisinide bir tutamazsın. Yani her yerinde antighosting olacak diye birşey yok klavyelerin kalvyeden klavyeye değişen birşeydir bu yani senin aldığın ürün sonuçta bozuk değil sana inanmayan yok ama bu tüm lycosa'larda aynıdır ve bunu kullanan milyonlarca insan var dediğim gibi bunu kullanmıyorsan dediğim gibi eski klavyeni kullanacaksın olacak bitecek...


    Evet haklısın galiba. Bu Razer Lycosa klavye benim gibi oyunlarda yön tuşlarını kullanan oyunculara göre değil, daha çok MMO ve FPS oyuncuları için daha uygun bi klavye. Burada yayınlamış olduğunuz test videosu konuya açıklık getirmesi açısından çok faydalı oldu. Bunun için tekrar teşekkür ederim. Bir not, başka bi forumda logitech oyun klavyesi kullanan birkaç arkadaş kullandıkları klavyede yön tuşlarının düzgün çalıştığını yazmışlar. Bilemiyorum henüz kendim tecrübe etmedim ama ilk fırsatta deneyip ona göre bi Logitech klavye alabilirim.




  • bende de logitech media keyboard 600 var, vatandan almıştım 2 hafta olmadı, sanırım 50-60 TL arasıydı. Adam bana bu klavyenin çift katmanlı olduğunu ve bazı klavyelerde olduğu gibi aynı anda bir çok tuşa basamama problemi olmadığını söylemişti. ben de araba yarışlarında bazı klavyelerin alt+yukarı+sol tuşunun aynı anda çalışmadığını bildiğim için bu klavyenin sorun oluşturmayacağını düşünmüştüm. Ama malesef bugün nfs hot pursuit oynarken bu problemle karşılaşınca çok büyük hayal kırıklığına uğradım. çünkü hep böyle alışmışım oynamaya, başka tuşlara atayınca alışması zaman alıyor. yukarılarda linki verilen programı indirdim, hakkaten alt+yukarı+sol tuşları aynı anda basmıyor. ancak bu tuşlar dışında aynı anda 6 tane tuşa kadar basılabiliyor. keşke aynı anda 6 tuşa basılabileceğine alt+yukarı+sol tuşlarına aynı anda basılabilseydi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.